Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.219.743 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 18. června 2013 v 9:24 ® daja

lubo OV> tak jim dej v sobotu pekne na prdel. Ja se tam ukazu nejdriv asi az v pulce cervence, vikendy plne :-((

Stroft> takze srovnani Ebro vs Harta vychazi jednoznacne lepe pro Hartu koukam. To jim tam das pekne na prdel behem te vasi tydenni hartovske vypravy :-)

reagovat
Úterý 18. června 2013 v 7:59 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

IV.TO.ŠIRDA> kdyby tady žili krokodýli, nebyly by tu rybáři :-)

reagovat
Úterý 18. června 2013 v 7:56 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Chorchus> stalo se nám už několikrát, že na plavačku nebo do plovoucí šňůry se nám ondatra zamotala. Naposledy to bylo v Chlebovicích, kde jsme chytali na plavanou bez olůvka a ondatra jak jela, tak mezi tlapky přibrala vlas a udělala Širdovi pořádný záběr…problem byl, že jsem dřímali a nevšimli jsem si toho… Širda zasekl,odpor jako prase,ryba jela do trávy směrem ke břehu, tam se zamotala…byla už velká tma…držela jsem udici a Širda jako správný ryb.fanatik byl v mžiku v trenkách a gumákách a že jde do vody. Baterku jsme neměli, tak šel po vlase, který vedl do té trávy u břehu…bylo to napínavé která ryba to vlastně je…za obrovského vzrušení Širda řval: vlase vede na břeh a kouslo mě to do gumáku!Utíkala jsem do auta pro baterku, Širda stále ve vodě, zjistili jsme,že na háčku pod přední paží visí ondatra…měl snahu ji vyháčit, ale ta potvora se snažila ho kousnout…takže nakonec ufíkl vlas…doufám že mu to chuděra ondatra už odpoustila, ale nikdy nezapomenu na Širdovo řvaní, že ryba je na břehu…trvalo dlouho než jsem ho dostala z toho infarktového stavu, ale když se tak nad tím zamyslím, tak měl fakt velkou odvahu v noci za tmy bez baterky jít do vody a keřů…ještě že tady nežijí krokoši …Ivča

reagovat
Úterý 18. června 2013 v 7:30 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Chorchus> Jiří,včera jsem byl jsem celý den a celou noc na sumcovi,jeden záběr a potvora slizská mi to přeřízl o beton, Širda

reagovat
Úterý 18. června 2013 v 7:08 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

Chorchus> sumeček. A vítej zpátky do civilizace, už jsem myslel, že jsi emigroval :-)

reagovat
Pondělí 17. června 2013 ve 22:54 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

IV.TO.ŠIRDA> The winner is Mrs. Sirda. Plum brandy je tvoje.

reagovat
Pondělí 17. června 2013 ve 22:15 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Chorchus> Mrs.Ondatrová :-))

reagovat
Pondělí 17. června 2013 ve 21:35 ® džigit reakce na …

Chorchus> tak šťur :-)

reagovat
Pondělí 17. června 2013 ve 20:33 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

džigit> vedle :-P

reagovat
Pondělí 17. června 2013 ve 20:28 ® džigit reakce na …

Chorchus> bobřík :-))

reagovat
Pondělí 17. června 2013 ve 20:26 ® Chorchus
Chorchus

Vyhlašuji soutěž na identifikaci mého úlovku, tahal jsem ho 45 min, bránil se jak sfi.., zajížděl pod vázky – vítěz – Slivečka.

reagovat
foto/forum/2013/th-img99366.jpg
Pondělí 17. června 2013 ve 20:24 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

lubo OV> Huš su zpátky, zítra se ozvu.

reagovat
Pondělí 17. června 2013 v 18:12 @ herry8 reakce na …

Zdravím pane pěkný ulovek :-D kdepak byl chycen … taky jsem se dneska chystal někam vyrazil ale něco mi do toho vešlo ..

reagovat
Pondělí 17. června 2013 v 16:51 ® Stroft
Stroft

Sezona zahajená, ryb, až řiť štipala:-)

reagovat
foto/forum/2013/th-img99355.jpg
Pondělí 17. června 2013 v 16:40 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

daja> tak povolenka je zajištěná, v sobotu tam jdu zase a to už dostanu vlastní půlroční. Ještě někde splašit větší podběrák a podložku za rozumné ceny a je hotovo.

reagovat
Pondělí 17. června 2013 ve 12:07 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

džigit> ten určitě ne. Na tohle svinstvo má moc hodnou povahu.

reagovat
Pondělí 17. června 2013 ve 12:06 ® džigit reakce na …

lubo OV> asyk se chysta do vlady :-))

reagovat
Pondělí 17. června 2013 v 10:44 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

IV.TO.ŠIRDA> bohužel nechytal. Nevím, jestli se něco neděje nebo co, ale Chorchus už několik dní nezvedá telefon, takže bamboo ještě nemám. Jinak by to byl super test.

reagovat
Neděle 16. června 2013 ve 21:40 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

lubo OV> gratulujeme k pěkným úlovků a závidíme :-) my byli dnes na pstruhách v Paskově a už jsou vychytaní :-(( ale zítra jedeme na sumce, Širda má obeznámeného 2,40m …vloni ho dostal na udici, když měl nastraženo na candoše, ale na dvacítku vlas s ním sumec moc nechtěl komunikovat…tak snad zítra to vyjde, budu mu držet všechny palce… a co ty Peťo, chytal jsi na bamboo??

reagovat
Neděle 16. června 2013 ve 21:10 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

daja> už to mám všechno vymyšlené. Tu podložku jsem vracel bráchovi od toho dlouhovlasého majitele a říkal jsem mu, že mě může považovat za stálého zákazníka. Domluvili jsme se, že se můžu zastavit a určitě se prý dohodneme i na povolence do konce tohoto roku a i na ceně. Takže jestli to klapne, musím si pořídit nejen podložku, ale i větší podběrák. Těmi úlovky byl překvapený. Včera prý tam jeden jejich zaměstnanec vytáhnul jenom jednoho kapra. Asi brblal, protože mu hned říkal: „.....vidíš to? A prý že tady nemáme ryby…“ :-)) ))

reagovat
Neděle 16. června 2013 ve 20:57 ® daja

lubo OV> moc pekne, hlavne ten amur. Koukam, ze erarni podlozka na nej byla kratka. Mozna by stalo za to pouvazovat o koupi podlozky, kdyz uz jsi sel do sbomb :-)

Ja sobota+nedele na soukromaku u Krnova. 9 prutu a vysledek 1 kapr, mel jsem radeji vsadit na jistotu a jet s tebou lubo :-) Kdyz uz se mi na peletu 22mm povesila plocka 10cm, tak veskere me nadeje vzaly za sve…

reagovat
Neděle 16. června 2013 ve 20:38 ® lubo OV
lubo OV
reagovat
foto/forum/2013/th-img99321.jpgfoto/forum/2013/th-img99322.jpgfoto/forum/2013/th-img99323.jpgfoto/forum/2013/th-img99324.jpg
Neděle 16. června 2013 ve 20:29 ® lubo OV
lubo OV

Dneska jsem šel na ryby s plánem něco i chytit, ale hlavně dospat celotýdenní deficit. Ryby ale byly jiného názoru. Zatímco feeder ryby na začátku zhusta ignorovali, plavaná slavila úspěch od první minuty. Perlíni, jakoby chtěli všichni najednou na výlet na břeh. Až o půl deváté se na splávek přihlásil první kapřík 52cm. Na plavanou byl taky poslední, protože hned dalším náhozem jsem splávek pověsil na větev a šlus. Než bych to znovu vázal, raději jsem vytáhnul druhý feeder. Asi to byla pro ryby nějaká motivace nebo co, ale od té doby se cca co půlhodinku rozvrčela brzda při poctivém záběru. Hned z prvního feederového záběru se „vyloupl“ kapr" 71cm a 7,5kg. Fantastická bitva s vlascem 0,18mm a návazcem nanofil 0,04mm. Dobrých 15 minut jsem se sním přetahoval, aniž bych tušil, jak ho dostanu do podběráku, stavěného na běžné svazové velikosti. Nakonec od hospody přišel nějaký chlapík, který mě přes celý rybník pozoroval, jak s tím sám zápasím a pomohl mi. Další kapři byli běžné velikosti (na tento revír) kolem 50–55 cm. Mezi ně se ještě „vmáčknul jeden amur 81 cm. Byl jsem z něho tak paf, že jsem jej zapomněl zvážit. Jako poslední přišel kapr 69cm a 6kg, kterého od začátku do konce zdárně udolala moje dcerka. Chvilkami to vypadalo, že ji stáhne i s prutem do vody, ale statečně vydržela až do konce bez jakékoliv pomoci. Za dobrých 20 minut měla hotovo. Celkem od půl sedmé do půl třetí chyceno 12 kaprů plus ten amur. Nepočítám ještě jednu rybu, který hned po záběru zamířila do keřů a jednu nějakou "německou ponorku“, kterou se mi ani po cca půlminutě nepodařilo otočit a neomylně zamířila k pobřežním opěrným kůlům, kde se návazce okamžitě zbavila.

reagovat
foto/forum/2013/th-img99316.jpgfoto/forum/2013/th-img99317.jpgfoto/forum/2013/th-img99318.jpgfoto/forum/2013/th-img99319.jpg
Středa 12. června 2013 ve 22:51 ® michallos

Zdar chlapi,kdyby měl někdo zájem tak nabízím nástražní karásky ve velikosti do 10cm po domluvě jakékoli množství 5 kč/ks.nutno volat na tel.:601568482­.Odběr Havířov.Michallos

reagovat
Neděle 9. června 2013 v 17:41 ® daja reakce na …

Ano, budu tam cely týden :-)

reagovat
Neděle 9. června 2013 v 15:24 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

daja> snad v pondělí. Ozvu se. Budeš v tom vašem Tieto Towers ?

reagovat
Neděle 9. června 2013 v 15:22 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

Ano, přesně tak. Podle vědecké teorie odborníka na lov velkých ryb J.V. vznikla teorie, že když padá z vrby bílé svinstvo, kapři prožívají tzv. potravní klimakterium. Do trávicího traktu se jim zmíněné svinstvo dotane s ostatní potravou, kde zacementuje veškeré trávící cesty a nemohou se tudíž vysr… Tuto teroii zmíněný vědec podložil stovkou rozborů kapřích exkremetů. Za tento hrdinský exkrementový čin mu byl propůjčen titul Rybí bojovník. Jako řešení navrhuje použití projímavého přípravku Gutalax. Bohužel, tuto teorii již nestihnul ověřit v praxi, neboď byl sám pozřen nově objeveným druhem ryby zvané Slimpoš obecný-kaprovitý v blíže nejmenovaném jihoamerickém říčním toku, kde jej odjel studovat. :-)

reagovat
Neděle 9. června 2013 v 15:00 ® Stroft
Stroft

lubo OV> Kapři nežerou, zvláštní:-)

reagovat
Neděle 9. června 2013 ve 13:59 ® daja

lubo OV> budes se pres tyden pohybovat po Ostrave, ze bychom se domluvili na predani?

reagovat
Neděle 9. června 2013 ve 13:28 ® kisa

Ahoj rika vam neco kostalovicky rybnik v šenove??? komu patri,nevi nekdo ?? dik

reagovat