Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.222.008 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 16. října 2012 ve 20:39 ® džigit reakce na …

Stroft> šak jsem to tu dal a tučně! U některých je to marné…

reagovat
Úterý 16. října 2012 ve 20:09 ® Stroft
Stroft

Ogaři tady to vypadá jak v pomocné škole:-) Všichni máte dodatek k soupisu revíru. Když si ho přečtete tak zjistíte že od 16.10 do 15.11 je na stojácích povolen pouze lov dravců(mimo Sl.Harta atd)…co je na tom k nepochopení???

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 19:50 ® pitr74

Ahoj kluci loni jsem na toto tema diskutoval se dvema členy RS a každy z nich mel jiny vyklad na chytani s umelou nastrahou. Jeden z nich mi toleroval umele cervy na dvou prutech a druhy ne. Když jsem se ho ptal tak mi řekl at chytam jen na jeden prut a to bude považovano za lov přivlači na umělou nastrahu. Tak i RS nama stejny vyklad. TAK NENI UMĚLA NASTRAHA JAKO UMĚLA NASTRAHA!!!!!

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 19:32 ® džigit

lubo OV> 2.V době od 16. 10. do 15. 11. včetně je povolen pouze lov dravců …

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 19:11 ® nnnap
nnnap

máte teď velký smutek co, kluci. Upřímnou soustrast do ostravy.

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 18:59 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

kety.vydra> náhodou si myslím, že to není nošení kůže na trh, ale velmi dobrá otázka. Protože ve smyslu tohoto zákazu může mít spoustu lidí zmatek. Osobně se přiznám, že jsem se nikde nedočetl, že je hájené včechno. Dokonce jsem se nedočetl, že je vůbec něco hájené, tedy i kapr. Dočetl jsem se, že mohu při lovu použít jako nástrahu pouze živou, či mrtvou rybku, nebo umělé nástrahy a že rovněž mohu čeřínkovat. Podle mne samozřejmě smyslem toho zákazu je hájit hlavně ryby, které se v té době sadí nejvíce, což je kapr. Kdyby tvůrci tohoto zákazu napsali, že se může normálně chytat, ale že je kapr hájený, spoustu čerstvě vysazených a hned ulovených kaprů by skončilo tajně ulitých v trávě, batohu, autě atd. Kdežto takhle tato rybářská hovada (omlouvám se za výraz, ale slušnější pojmenování mě nenapadá) jsou lépe kontrolovatelní (přiznávám, že relativně lépe) a s nimi se bohužel svezou všichni, i ti slušní. Takže dle mne není hájeno nic, jenom se nesmí lovit na určité nástrahy a tím lov kaprů logicky odpadá. Protože jak známo, na živou, či mrtvou rybku, nebo do čeřenu kapra, ani jinou velkou rybu nechytíš (snad někdy náhodně). Dokence si myslím, že když budu chytat na umělou napodobeninu patentky, nebo kukřice, ničím se neproviním, protože to je umělá nástraha a ta je povolena. Ale protože jenom v Ostravě jsou čtyři řeky, kde žádné omezení není, je mi tento měsíční zákaz šuma fuk. Toď mé chápání veci

reagovat
Úterý 16. října 2012 v 10:22 ® kety.vydra
kety.vydra

(čtěte zdůraznění velkými písmeny a uvozovky) Chlapi,nesu teď svou kůži „na trh“,ALE,CO! je vlastně hájeno?-Je mi jasné,že kapř,(ale) NEBO I bílá (kaprovitá) ryba? A teď pozor.Už loni jsem svou MO žádal o nový RŘ – ZAMÍTNUTO ! (už ani nevím proč) a tak jsem loňský i letošní rok „odchytal“ podle netu a podle toho co jsem kde zjistil (doba lovu,míry,háje­ní).Ale nedá mi to:

Pokud je hájena i bílá ryba a je zákaz lovu kaprů –

tak,PROČ?,je možné si při lovu čeřínkováním si v podstatě přivlastnit plotičky.....? – V případě hájení „všeho“.

a PROČ,není možné chytat ostatní kaprovité ryby (normálně na položenou nnebo feedrem).....? Pokud je hájen jen kapr…

Snad je to trochu srozumitelné.

Jen mě to napadlo,protože POKUD byly hájeny veškeré kaprovité ryby,tak přece nebylo možné brát jako nástražky i plotičky chycené čeřínkem – na což se dlabalo.

(Pro extrémisty-tipy-chytej na umělou a přívlač si nechte od cesty,tohle je diskuze.)

reagovat
Pátek 12. října 2012 ve 21:00 ® nnnap
nnnap

ten chlap žije!

reagovat
Pátek 12. října 2012 ve 20:42 ® džigit

lubo OV> tež se pamatuju zapatlane ruky od „muky“ :-)) A jak mi přyšel pod ruki Drago s Kanagomem a aj Herkules,tož to začly ty prave drači jatka :-D

reagovat
Pátek 12. října 2012 ve 20:30 ® lubo OV
lubo OV

FUJ! Kupovaný drak. Můj táta by mi musel při koupi draka pracky urazit. U nás po několik generací platilo draka pouze z vlastní výroby :-)

reagovat
Pátek 12. října 2012 v 10:42 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Hora> Máš šikovné ruce:-) Asi bych taky něco uklohnil,ale stylem pokus omyl…

reagovat
Pátek 12. října 2012 v 10:41 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

daja> Kdyby se pilotům na přední sklo nalepil Ferda mravenec,asi by havarovali smíchy:-))

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 20:56 ® Hora reakce na …
Hora

kety.vydra> draky jsem kdysi stavěl sám a nespoléhal jenom na kupované,myslím,že bych ještě stejně velkého zvládl i dnes.I váhu bych uměl udělat na výšku i dálku.Režnou nit jsem používal i já,ale matka měla doma nějakou bílou silonovou nit( ještě mám něco kolem 20 m ) a ta se podobala nynějším pleteným šňůrkám,tak tu jsem používal na pouštění draka.Používal jsem ji i na nové očka na laminátech.:-)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:45 ® daja

kety.vydra>300m 25ky. Tak hlavne to nepoustej v okoli Mosnova, aby jsi se neobjevil v novinach jako nova hrozba pro letadla vedle oslepovani laserem :-)

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 22:55 ® kety.vydra
kety.vydra

Ale nevěřili byste,jaký tah takový malý drak s pomocí větru na ten naviják vyvine.Doba zdolávání byla minimálně 5 minut a na ten silon se dalo břinkat.Ale průtažnost udělal svoje.Já ztuha namotával a ten zmetek nechtěl dolů:-))

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 22:52 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

vezirek> Myslel jsem to vyloženě jako recesi a taky jsem to chtěl vyzkoušet:-)) .Udělal jsem to i proto,že ten špagátek co k tomu prodávají,je svinsky krátký,neubylo by je,kdyby dávali 100m.A na tom navijáku je 300 metrů 25ky:-D Asi obětuju kačky a pořídím nějakou kapř pletenku,minimálně 200 metrů:-> :-)) Neboj,nehodlám to malé mrvit navijákem,stejně je na ni těžký…

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 22:47 ® kety.vydra
kety.vydra

Hora> Kdysi mi táta postavil draka-hvězdu,příčka (výztuha) měla metr.Muselo se to pouštět na režné niti a ta byla právě na tom starém kolečku,ale to bylo na kousku bambusu,dobře se to drželo:-)

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 22:44 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Ciffik> Málem se stalo:-D

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 22:44 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

daja> Krátký prut nemám,ale napadlo mě,že bych to vrazil na teleskop:-))

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 20:52 ® Stroft reakce na …
Stroft

daja> Určitě, nějaké vazby na taxy jsou. Já asi taky nepojedu, mám dost práce, nechám to až na jaro.Kořalu ti kluci určitě přivezou, napiš Trojkovi.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 20:23 ® daja

Stroft> mate nejake smluvni ceny u toho taxi? Pokud by to bylo za nejaky mrzky peniz tak proc ne. Do Itosky bych jel rad, jenze se to neslucuje s mymi 0 dny volne dovolene. Ale nejaky chlast bych si nechal dovezt, je-li ta moznost :-)

reagovat
Středa 10. října 2012 v 19:17 ® vezirek reakce na …

kety.vydra> Ideální způsob jak zmrzačit dětem pouštění draka, jako když zapomenu na tradiční způsob lovu ryb na tradiční nástahy.

reagovat
Středa 10. října 2012 v 19:05 ® Stroft
Stroft

daja> Když chytíš ten správný vítr, tak s pořádným drakem dojdeš i pěšky. Ps. u nás jezdí i taxiky. Šulini jedou do Talošky, 24.10 znovu.

reagovat
Středa 10. října 2012 v 18:06 ® daja

Stroft> coz o to, prijet muzu. Ale co ty spoje zpet? Posledni bus o pul 9, to se jeste ani nezacinam zahrivat :-)

reagovat
Středa 10. října 2012 v 16:17 ® Stroft reakce na …
Stroft

daja> Přijeď k nám do baru, my tě naučíme pouštět DRAKA!

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 14:44 ® Hora
Hora

kety.vydra> takhle jsem pouštěl se synem kdysi taky,jenom jsem měl naviják upevněný ve spodním dílu laminátového prutu.Jako naviják mi sloužilo staré dobré kolečko.Jseš už modernější a používáš smekací naviják,co budou používat Tvoje děti? :-D daja – jako kluci jsme to motali ručně a nijak nás neubylo :-P

reagovat
Středa 10. října 2012 v 11:48 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kety.vydra> jeden nestřežený okamžik a odletí ti drak i s navi :-D

reagovat
Středa 10. října 2012 v 9:26 ® daja

kety.vydra> nebylo by to lepsi na nejakem kratkem prutu? lip by se to drzelo. Napad dobry, kdo ma ty desitky metru motat rucne :-)

reagovat
Úterý 9. října 2012 ve 22:35 ® kety.vydra
kety.vydra

I takhle se dá využít naviják.A jak ta brzda ječí,když tomu člověk povolí…:-D (pro slepé-pouštění draka :-) )

reagovat
foto/forum/2012/th-img21190.jpgfoto/forum/2012/th-img21191.jpg
Neděle 7. října 2012 ve 14:29 ® lubo OV
lubo OV

IV.TO.ŠIRDA> jo, jo, vypuklo. Taky mi včera začala sezona výlovů. I když ten včerejší byl jenom zahřívací kolo. To nebyl ani tak výlov, jako spíš částečný odlov tak čtvrtiny obsádky rybníka. Jenom asi 6 metráků. Ale za pár týdnů už se pojede na ostro. A hned ze startu se nám do rybníka málem překulil zemědělský náklaďák s osivem. Nějak to nezvládnul do zatáčky na pole a sjel ze silnice. Pomalu se propadal a my mu dávali jsme mu tak 20 minut, než se převrátí. Stačilli ho ale včas vytáhnout.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21181.jpgfoto/forum/2012/th-img21182.jpg