Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.222.030 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 7. října 2012 v 11:00 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
lubo OV> už to vypuklo… času málo,zajišťují se Vánoce… tak těm potvůrkám šupinatým dej i za nás
reagovatŠIRDA
- Neděle 7. října 2012 v 10:44 ® lubo OV reakce na …
-
kakadu> ještě že existuje rádio. Jinak by člověk nevěděl, jestli žiješ
reagovat - Neděle 7. října 2012 v 10:43 ® lubo OV reakce na …
-
Hora> jaké štěstí člověčééé! To jsou léta studia, dřiny a odříkání, přetavené v úspěch
reagovat - Sobota 6. října 2012 ve 21:26 ® Hora reakce na …
-
lubo OV> ale jo,občas se tu vyskytnu,na fišle není moc času,ale snad se podaří nějakého prasečkina ulovit.Máš letos nějaké štěstí na ně,já letos nějak ostrouhal.ale to se může při příští návštěvě revíru změnit.
reagovat - Sobota 6. října 2012 ve 21:21 ® kakadu
-
Neboj bývá,ale makám jako šroub a na pokec nebylo moc času.
reagovat - Sobota 6. října 2012 ve 20:53 ® lubo OV
-
Ahoj ostravští chachaři. Bývá tu ještě vůbec někdo, nebo jste se nadobro odstěhovali jinam ?
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 10:59 ® kisa
-
Ahoj – tak běhěm tydne na ostravskem reviru na mé oblíbené hrouzky 3 štiky,velikost nic moc ale byli. Aspon něco.
reagovat - Pátek 5. října 2012 ve 22:32 ® lubo OV
-
Dnešní úlovek 4 kapříci a tihle fešáci, co postávali kolem mého lovného fleku
reagovat - Úterý 2. října 2012 v 0:40 ® Shafi reakce na …
-
kisa> Jestli ti to pomůže, zkus Opavu. Dnes mi braly na červíky. Taky má oblíbená nástražka. Dej tam klidně 5 červů, rychleji to najdou a super prudké záběry.
reagovat - Pondělí 1. října 2012 ve 21:14 ® Stroft reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Děkuji, ale už jsme doma
reagovat - Pondělí 1. října 2012 ve 13:53 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Stroft> na fotkách vypadáš velmi akčně, kroutíš se tam jako Harapes
reagovat) držíme palce ať vám sumci berou…
- Pondělí 1. října 2012 ve 13:23 ® Stroft
-
Petřvaldští chachaři v Itálii.Super zážitky a spousty nových zkušeností.Sumcům zdar!
reagovat - Pondělí 1. října 2012 v 1:23 ® kety.vydra reakce na …
-
lubo OV> Já si byl včera ověřit svou teorii,že při úplňku chytím howno.Stalo se.
reagovat - Neděle 30. září 2012 ve 20:31 ® lubo OV reakce na …
-
kety.vydra> No jo, byl to horor. V sobotu jsem si proto dal pauzu a dnes v plné kondici vyrazil znovu. Krmení šlapalo, jako hodinky a ze tří záběrů jsem všechny proměnil v kapříky
reagovat - Neděle 30. září 2012 ve 20:29 ® lubo OV reakce na …
-
Chorchus> hezké slovo – rotačka. To zní, jako bychom se chystali ještě v době předrevolučního hlubokého sociálního míru vydávat nějaký samizdat
reagovatAle člověče fakt to mám takhle vždycky. Po pařbě mi to píše nejlíp. Začnu přemýšlet, jestli nějaký můj příbuzný nebyl Hašek. Ten prý Švejka taky napsal celého v hospodě.
- Neděle 30. září 2012 ve 20:25 ® lubo OV reakce na …
-
LeoC> A co ta čtyřkolka. Vlastně houby čtyřkolka. Co ty? Žiješ?
reagovat - Neděle 30. září 2012 v 11:43 ® kety.vydra reakce na …
-
lubo OV> Včera večer už se mi nechtělo ten tvůj román číst,tak jsem to teď přelouskal.Koukám,že jsi měl taky super den
reagovat - Neděle 30. září 2012 v 8:08 ® LeoC reakce na …
-
lubo OV> Hezkééééééé!!!!! Včera jsem byl taky na rybách, resp. rybářských závodech (synátor vyhrál, já po krátkém vedení jsem skončil třetí), namrdal jsem se jak sysel a ve finále jsme nabuřili na 4kolce přímo do stromu.
reagovat - Neděle 30. září 2012 v 7:32 ® kisa
-
Proti plotickam nemam nic,ale pro mne je hrouzek osvědčený. Tam kde jich byli kdysi mraky ,ted neni vubec nic.Na Odře jsem na ně ještě nenarazil.Během tydne zkusim sve oblibené misto.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 22:27 ® kety.vydra reakce na …
-
kisa> Co máš proti plotičkám? Ty jdou nalapat na kdejakém stojáku…teda pokud se neochladí.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 22:21 ® Chorchus reakce na …
-
lubo OV> no draku myslim, že bys mohl začít psaním vydělávat. Pro začátek navrhuji Ostravský rybářský měsíčník Kaj na ryby – kajsik. Piš barde, střádej až budeš mít dva milióny – zrobime aj vlastní rotačku.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 21:30 ® lubo OV reakce na …
-
To já mám vždycky takovou náhlou psavou invenci, když vystřízlivím
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 21:22 ® Hora reakce na …
-
fusoč> u nás na Odře ve Výškovicích jich tedy moc není,aspoň jsem na ně moc nenarazil,to spíš ouklejek je tady dost
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 21:20 ® Hora reakce na …
-
lubo OV> hezkýýýýý,chlape z Tebe ještě bude spisovatel a někam to dotáhneš.Třeba ale nechat článek editovat ospreyem a bude to ještě lepší.
reagovatNic si z toho nedělej,ryby u mně vítězí na všech frontách a né jenom po mejdanu.Jinak je to potom fajnový relax u vody,jenom škoda,že jsi jim dříve nedomluvil jak se mají po takové akci chovat.
:-
- Sobota 29. září 2012 v 19:15 ® fusoč reakce na …
-
na odře jich nachytaš dost
reagovat - Sobota 29. září 2012 v 15:10 ® kisa reakce na …
-
letos bylo jen těch 6,jinak jen karasci,no když neni nic jiného tak je i karas dobrý.
reagovat - Sobota 29. září 2012 v 15:07 ® kisa reakce na …
-
ja jsem mel asi 6 hrouzku před tydnem,od te doby ani jeden. Pro mne je hrouzek osvědčenná nástraha.Škoda že už nejsou v takovem mnořství jako dřív.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 14:18 ® lubo OV reakce na …
-
kisa> přiznám, se, že hrouzka už jsem neviděl, ani nepamatuju.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 12:30 ® lubo OV
-
Přátelé, je tady nějak mrtvo, tak předkládám mini-článek nazvaný „Není nad to, jít na ryby po pařbě“
reagovatVe čtvrtek jsem přišel domu až v pátek k ránu a tak to taky na rybách vypadalo. Krmení jsem připravil tak nějak stylem „Jebni něco do kýble a zamíchej to“ a vyrazil. Taky to krmení tak vypadalo. Tři lidi, jsme hodili na mělčinu každý zkušební kuličku svého výtvoru. Krmení prvního kolegy šlapala moc hezky. Uvolněné částěčky a bublinky se krásně zvedaly k hladině. Krmení druhého kolegy šlapalo méně, ale taky hezky. A to moje se prakticky ani nehnulo. I když pravda po cca 20 minutách se taky jakž-takž probudilo k životu. Po přípravě k lovu, kdy se mi vlivem snížené funkčnosti čehokoli v mém těle, vše motalo, padalo a vůbec blbě dělalo, jsem poprvé nahodil. První záběr feederu byl ukázkový – špička do luku. Mozek ale nějak vydával povely později a svaly později povely plnily. Takže než jsem se vyhrabal z křesla, ryba fuč. Ale vzhledem k mému stavu, jsem byl překvapený, že mozek vůbec nějaké povely dával, o svalech nemluvě. Následuje exklusivní nához těsně k potopeným větvím keře u protějšího břehu. Fakt se mě neptejte, jak jsem dokázal ve svém stavu nahodit tak krásně blízko toho keře. Opět záběr na feeder, zásek a vzhledem k zmiňované opožděné motorické reakci svalů, zajel kapr plynule do křoví. Takže zase vyhrála ryba. Třetí záběr na plavanou. Typický záběr kapra bez varování – prut div že nepochodoval do vody. Následoval zásek, vytažení prázdného vlasce bez ničeho. Můj oblíbený splávek, který mi vyrobil kamarád Hora byl v prd… Člověk by nevěřil, kolik ho v takové chvíli napadne společensky nevhodných slov. Přesto nějak obnovuji mozkovou činnost aspoň na poloviční běh, navazuji znovu, dokrmím lovné místo kukuřičkou a koulemi sypké směsi, která moc „nešlapala“ a nahazuji znovu. Pak dvě hoďky klid, které jsem samozřejmě prospal natvrdo. Po probuzení další záběr na plavanou. Jakoby kapřík čekal, až procitnu (hodný že?). Opět zásek a utržení všeho, co na vlasci viselo. „Asi stará imitace“ říkám si, vzpomínajíc na podobný zážitek se Seče a komentář vedle sedícího rybáře. Mýlil jsem se. Je sice fajn mít na plavanou špičkově potápivý vlasec, ale zase tak moc se potápět nemusel. Potopil se tak dokonale, že na dně zavadil o nějakou větev o kterou se při záseku předřel. Takže můj druhý a poslední oblíbený splávek od Hory v prd… Následuje záběr čtvrtého kapra a feeder opět do luku. Následuje zásek a … opět utržení všeho. To už jsem ani neměl sílu si vzpomenout na jediné společenský nevhodné slovo. Mlčky jsem se zhroutil do křesla, zapálil cigárko a nepřítomně hleděl někam skrz hladinu vody. Po dvaceti minutách této „relaxace“ jsem se přece jenom „nastaroval“ a opět navázal novou montáž, rozhodnut, že aspoň jednoho „parchanta“ musím z vody vyheverovat. Po poledni opravdu přišel ještě jeden poctivý feederový záběr se špičkou do luku. Samozřejmě i toto se neobešlo bez problémů, protože s ustupujícím ranním chladem jsem se rozhodl chvíli před tím odložit část teplého oblečení. S kalhotami „na půl žerdi“ jsem zaseknul a začal zdolávat. No musel být na mě fascinující pohled. Kamrád vedle se válel smíchy. Nakonec se ale přece jen uvolil mi pomoci, než se patřičně upravím. Nakonec to dotáhnul do konce sám. Kapr byl opravdu chlapák. Možná by se i skoro vešel do předepsané míry 40 cm. Do teď se nemůžu ale rozhodnout, kdo toho kapříka vlastně chytil. Nakonec se ale vše v dobré obrátilo. Vystřízlivěl jsem, dospal deficit a uspokojen jedním úlovkem-neúlovkem odjel domů
- Sobota 29. září 2012 v 10:11 ® kisa
-
Ahoj rybáři z ostravy? chci se zeptat kam v okoli Ostravy na nastražní rybičky??? Nejlepe hrouzky ? diky
reagovat