Vyhledávání
chytej ostrava a okolí!!!
25.5.2007 | HaD | 1.252.212 zobrazení | 16.015 odpovědí
Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 17. ledna 2012 ve 21:41 ® zlomiljsemprut
-
pitr74> Ano, tam jsem to také našel…
Alov> Děkuji, v přesně takovém znění jsem to také našel, takže jsem neblouznil…
reagovatDíky!
- Úterý 17. ledna 2012 ve 21:15 ® Alov reakce na …
-
zlomiljsemprut>
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 21:15 ® Alov reakce na …
-
zlomiljsemprut>
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 20:52 ® pitr74
-
tady maš odpověd najdi si bliši podminky a chovani při lovu
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 20:44 ® zlomiljsemprut
-
Alov> Takže ty tyčovky použít můžeš? Kde jsi to, prosím, našel?
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 20:38 ® Alov reakce na …
-
Stroft> Podle mě pravdu máš Petře. Každopádně od letošního roku si můžeš označovat lovné místo na revírech ČRS tyčovou bojkou. Jiné způsoby jsou zakázány. Po skončení lovu si tuto povinnen vytáhnout z vody. Vyjímky se mohou týkat revírů, viz.popis revírů.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 19:43 ® Stroft reakce na …
-
kakadu> Neodpoví a neodpoví
reagovatZ mého pohledu to je nedovolené označování lovného místa
- Úterý 17. ledna 2012 v 19:32 ® kakadu reakce na …
-
Stroft> Ale jaképak kličkování Petře.Popravdě řečeno mě to už unavuje.|Každý rok je to jedna a ta samá ohraná písnička.Začne výdej povolenek, 100× denně slyšíš otázku :Co je nového????? Každý vymíšlí kraviny jak co ochcat na místo toho aby sedl,četl, rozumně uvažoval a dodržoval co má.Pak začne sezona a už to letí.Jeden flastr za druhým,pokuty od 2000 tis. nahoru a všichni jsou překvapení.
Na školení a přezkoušení se můžeš přihlásit v místní MO.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 18:57 ® Stroft reakce na …
-
kakadu> Kličkuješ, odpověz na otázku, nebo tě nechám přezkoušet
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 18:13 ® relis reakce na …
-
Začíná se mi tady líbit
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 18:12 ® kakadu reakce na …
-
Stroft> To, že budeš mít markerem označené lovné místo ještě nikomu nezaručuje , že bude přesně krmit.Na malých revírech je to prostě blbost a na těch rozlehlejších ve větších vzdálenostech se přesně netrefí 80% lidí.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 18:02 ® Stroft reakce na …
-
kakadu> Jde o přesné krmení, tady druhý, nastražený prut nepomůže. Každopádně se dopouštím přestupku,nedovolené označování lovného místa!
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 17:53 ® kakadu reakce na …
-
Stroft> Soudruh ti neřekne nic.Maximálně si bude o tobě myslet , že jsi trouba,protože daná situace se dá řešit legálně s použitím obou nastražených prutů.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 17:34 ® chose120 reakce na …
-
Stroft>Vubec ti nemuze rict nic.To je jako by jsi chytal na splavek to je to stejne ale to jsou uz pikacoviny.Jinak si myslim ze daleko horsi vec je odvazeni ryb ze svazovych vod na soukromaky!!
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 16:18 ® Stroft reakce na …
-
kakadu> Kde se můžu na tu výchovu přihlásit?
reagovatPs.Nahodím si prut s markerem do zvoleného místa,odložím ho do křoví a budu chytat na Waglera. Marker budu používat jako bojku. Co mi řekne „soudruh“ při kontrole?
- Úterý 17. ledna 2012 ve 13:36 ® kakadu reakce na …
-
zlomiljsemprut> Naštěstí nemám.Pouze pomáhám s výchovou mládeže.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 13:36 ® kakadu reakce na …
-
zlomiljsemprut> Naštěstí nemám.Pouze pomáhám s výchovou mládeže.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 12:56 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
kakadu> Moc děkuji, je to tak, jak jsem si to myslel.
Ta pravidla jsou velice, jak jsi řekl „ojebatelná“.
Mimochodem, můžu se zeptat, Ty máš nějakou funkci na Tvé MO kromě výdeje povolenek?
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 12:36 ® kakadu reakce na …
-
zlomiljsemprut> Na stránkách US byla odpověd postavena tak, že použít tyčovku můžeš,ale nesmíš porušit další ustanovení týkající se tohoto problému(dotyčný si prostě kryl záda) a to jsme si už vysvětlili.
V RŘ a BPVRP je neskutečný paskvil.Chybí jasná a neojebatelná pravidla dostupná chápání každého jedince.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 12:23 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
kakadu> Jo ještě, zapomněl jsem Ti poděkovat, že jsi mi poradil, jsem rád, že jsme se v tomto bodě shodli.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 ve 12:07 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
kakadu> Zapomněl jsem napsat, že jsi odpověděl, že se nové RŘ netiskly. O to víc je mi záhadou, kde na tuto úpravu přišli. Jak jsi řekl, možná to převedli z jiného ÚS, ale v tom případě mě trošku mate příspěvek na webu ČRS Ostrava.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 11:57 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
kakadu> Kakadů, nevím jestli to tak vyznělo, ale já s žádnými kamarády nic neřeším, nic neprobírám. Jen jsem se tady chtěl zeptat, jestli někdo nedostal RŘ platný od roku 2012 a nenašel tam tu danou problematiku, o které se tady bavíme. Neboj, jsem dospělý a schopný pochopit daný text, tak prosím, ze mě nedělej nějakého nevím co. Na žádné rady kamarádů nedávám, mám vlastní hlavu. Ano?
Já naprosto souhlasím s Tvými slovy v tom, že pokud v dodatku RŘ není nic napsáno, není třeba se tím zaobírat. Ale zaráží mě, že člen RS, kterého se ptali na oficiálních stránkách ČRS Ostrava, napíše to, že tyčovky jsou pro tento rok povoleny (viz. odkaz). To rozhodí každého člena ČRS, protože to je jak minulý rok (nebo kdy to bylo), jak s tím bivakováním u vody. Jedni řeknou ano, druzí ne a člověk se pak jen klepe na čelo. Chápeš?
Mě tady tato věc stejně nijak nepálí. Kaprař nejsem, tyčovky nepoužívám. Ale zajímá mě to z toho pohledu, kdy lidé na svazu si protiřečí. To je potom na levačku.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 11:22 ® kakadu reakce na …
-
kety.vydra> A která ,že je to ta tvá mateřská Organizace?
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 11:20 ® kakadu reakce na …
-
zlomiljsemprut> Něco ti poradím.Víc než na rady kamarádů spoléhej na vlastní píli a chut se něčemu novému přiučit.
Podívej se na titulní stranu dodatku pro rok 2012 a dočteš se tam, že jde pouze o dodatek stále platného RŘ vydaného 1.1.2009.Zde v oddíle IV. si přečti poslední větu, která označování lovných míst zakazuje!!!
Tím je celý problém vyřešen,protože jsi jako lovící povinen dodržovat ustanovení platného RŘ.Útěchou ti může být pouze ustanovení, kdy je lovící povinen respektovat nařízení a úpravy BPVRP pro jednotlivé revíry.V praxi to znamená asi tolik, že pokud není na daném revíru použití tyčové bojky vysloveně povoleno, pak je zcela jasně zakázáno!!!
V mém okolí znám pouze jeden revír , kde můžeš vodu osazovat novodurovými trubkami.Má to však jeden háček.Krom povolenky musíš na tomto revíru při lovu vlastnit i místenku.
Ke studiu je potřeba zadek olověný a leb ocelová.Další vysvětlení už budou nekompromisně zpoplatněna.
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 10:19 ® kety.vydra
-
zlomiljsemprut> Byl jsem vracet papíry a ptal jsem se na nový RŘ od r.2012 a Michal mi říkal,že dávají jen dodatek.Kuwa,nevím,kde ho sehnat,když mateřská MO není schopná ho dát…Rád bych RŘ pro letošek získal,protože sezónu už jsem „projel“ bez něj což je riziko kdyby ho po mně RS u vody chtěla.Dosloužil no.Mi se moc nelíbí,že je RŘ k dispozici rovnou na 4 roky a už nikoho nesere,že tím používáním příjde k úhoně a na konci „platnosti“ se ti rozpadá přímo v rukách…
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:14 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
džigit> Nechápu, co Tě zaráží… A popravdě mě to ani moc nezajímá.
Dobrou!
reagovat - Úterý 17. ledna 2012 v 0:08 ® džigit reakce na …
-
zlomiljsemprut> neboj,po tom co sem dnes prožil sem dokonale k klidu.Jen mně to zaráží,pokud sis už teda na svazu vyzvedl noty
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:46 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
kakadu> Stránky ČRS Ostrava.
http://www.rybsvaz-ms.cz/…i-moravy.php
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:39 ® kakadu reakce na …
-
zlomiljsemprut> Sedím u výdeje povolenek a náš US žádné nové RŘ letos netiskl.Rozdával se pouze již zmíněný dodatek pro rok 2012.Vše podstatné máš tedy v něm.Možná tě mohli zmást pouze kolegové, kteří si brali CS povolenky.K těm je sice vydáván nový CS řád,ale pro naše vody je v něm pouze to co je v dodatku.Je možné ,že někde mimo náš US k nějakým úpravám ohledně tyčovek došlo.
reagovat - Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:30 ® zlomiljsemprut
-
džigit> Uklidni se, prosím Tě.
kakadu> Jde mi o to, že někteří členové dostali RŘ, který je platný od 2012. Podle nich se v něm vyskytuje úprava ohledně používání tyčových bójí. Ovšem to nedokážu posoudit, nedostal jsem ho. V dodatku jsem nic podobného nenašel, možná je to zapříčiněno únavou.
reagovatJenže na internetu jsem právě tuto úpravu našel. Opět je v tom maglajz.