Chytej.cz

chytej ostrava a okolí!!! necteno

25.5.2007 | HaD | 1.252.655 zobrazení | 16.015 odpovědí

Pro všechny z regionu Ostravy a okolí. Poznatky, zkušenosti, o revírech, setkání…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 16. prosince 2011 v 9:12 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Chlapci, čtu vaše rady Širdovi a ten se mi vrhnul do ledničky a celou ji vyžral :-))

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 v 8:52 ® džigit

Právě mi dovezli 20kilo hovězích líček,no nezačíná ten den růžove :-D

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 v 8:26 ® džigit reakce na …

mkratas> vyměň za propustné salámové.Není to sice punčoch,ale aroma propustí

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 v 8:09 ® mkratas reakce na …

Chorchus> na scenuj a pošli.Co se týče sýru jsem letos skusil udit v tlsačenkovém střevu.Muisí se udělat dírky ale je to rovněž němka – postup stejný nahrubo nasekat ne kostky spíše namlít na hrubé .Dochucuji dle chuti a přání rodiny.Vynikající je s bylinkami.

reagovat
Pátek 16. prosince 2011 v 1:37 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

IV.TO.ŠIRDA> jj,že Širdu pozdravuju…jak můj táta vždycky říká nejlepší ryba je ten vepřovej bůček – bílé maso

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 22:56 ® džigit reakce na …

Chorchus> ten jsem půjčil a kujvy nevrátili :-((

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 22:52 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

džigit> Nad jedním zrovna sedím a tak žeru. Jinak ještě výborný sešitek do kterého dost často zabrousím je Chalupář udí a vaří, rok 1987, cena 8 Kčs. Zejména klobásky a žebírka. Pro zájemce scannu.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 22:49 ® džigit reakce na …

džigit> se sorruji staremu Joyovi.Správně je „Band of Joy“ :-D

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 22:41 ® džigit

Chorchus> koukej na to jako na technický výkres a nevzruší Tě to tolik :-D
All>Chlapci loučím se.Jmeniny a jednu velice smutnou událost v partě jsem zalil,mizím do hajan.Za zvuků z koncertu R.Planta a Joy band mizím do ztracena :-)

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 22:36 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

džigit> proboha už přestaňte, mezitím, co Vás čtu jsem rábnul ledničku. Jinak potvrzuji Ďurík je dost dobrý. IV.TO.ŠIRDA: používám podobný recept jako Stroft s tím rozdílem, že do sýru nasekám kousky uzeného masa a vynechámám závěrečné okuřování.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 21:51 ® džigit reakce na …

Stroft> to znám,taky potřebuji ozkoušet a tak si i navyknu na určité pravidla.Myslel jem nějaké základy,trošku předcházení chyb ale hlavně pár receptů.Ten základ pak doladíš podle sebe.Neboj,nejsou to bible :-))
1.Zapomenuté receptury masných výrobků/Ladislav Steinhauser/-tohle je naladěno tak někde do Čech
2. Domácí uzenář/Jozef Ďurik/-tohle je spíš Morava a bližší Slovensko
Udírny a uzení/Egon Binder/-od Bavor na sever
Všude jinak a ode všad se dají najít nějaké „špeky“ od kterých já odvinul „své“ a věřím,že i Ty z některých vyjdeš.V těch knížkách jsou i věci,které už nám konzumní společnost nenabídne. :-)

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 21:19 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Literaturou jistě nepohrdnu ale zastávám názor, raději jednou zažít než 10× přečíst. Myslím, že chápeš jak to myslím.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:59 ® džigit reakce na …

Stroft> tak tak,tohle se musí člověk doladit sám.Pokud nepohrdneš nějakou literaturou k tématu,mohu zapůjčit.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:54 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Ano, z nové udírny. Klobásy nejsou vyuzeny jako přes kopirák ale maso je předpisové a velmi chutné. Buček jako máslo:-) Každopádně, jsem nějaké chyby při uzení podchytil a napříště, budu zase o krok dále.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:51 ® džigit

IV.TO.ŠIRDA> Je třeba si uvědomit,že nositelem chuti je tuk,ale ono pokud to nechceš nějakej speciál,stačí 30% Eidam a hoďku teplejší kouř a pak studený kouř po dobu několika hodin.Tohle udím v punčoše na roštech.Teplejším to jakoby natavím,chytne to tvar bochánku podle punčochy a rošt vyznačí drážky,pak uberu a dojíždím spíše na bukových štěpkách o teplotě do 30 celsiů.Teplotu si musíš ohlídat,neb to prosákne a budeš to z té punčochy špatně tahat,nedej bože,že budeš obírat sýrové krápníky :-))

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 20:44 ® džigit reakce na …

Stroft> jj,je to možné.Mně přišlo i to maso,ale taky to může být foto.Jak Tě znám,tak to vychytáš :-) A to už je z Tvé nové udírny?

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 19:09 ® Stroft reakce na …
Stroft

IV.TO.ŠIRDA> Není můj, někde jsem ho ukradl. Ale je to pochoutka.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 19:07 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Stroft> Peťo dík, vyzkouším to podle tvého receptu

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 18:42 ® Stroft reakce na …
Stroft

IV.TO.ŠIRDA> 30% eidam nastrouhám nahrubo a smicham s nasekaným česnekem nebo orechy, palivou paprikou, olivama. Naladuju do punčoch. Udím 2–3 hodiny pri cca 30°C (tim, že je syr nastrouhany, pojme daleko vic uzeneho aroma, než kdyby byl nakrájeny na kostky), pote zvysim teplotu na 50–60°C (1–2 hodiny), aby se zpatky spojil. Na závěr nechám syr okouřit na povrchu pri 30°C jeste další 2 hodiny. Z punčoch vytahuji teprve po vychladnutí.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 18:35 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> První maso v novém zděném uzáku. Jestli myslíš tu rozdílnou barvu na k to je tím, že se některé klobásky navzájem dotýkaly a byl jsem líny je přerovnávat.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 18:15 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

džigit> čertíku, hoď nám sem polopatický recept, jak udíš ten tvůj dobrý sýr

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 18:12 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Širda mi už pomalu odmítá jíst jen samé ryby…takže budu muset mu vyudit rybu co chrochtá… taky sem pak hodím nějaké fotky

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 16:37 ® džigit reakce na …

Ciffik> v jakém proudu?Máčíš ve stojáku :-D

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:51 ® Ciffik
Ciffik

my udíme příští týden v úterý, tak sem taky šoupnu foto…připravy už v plném proudu ;-)

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 8:48 ® džigit

Stroft> lehce větší teplota,nebo nerovnoměrné proudění tepla a kouře.Tvůj první samostatný pokus?

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 23:30 ® kakadu reakce na …
kakadu

Stroft> Však takový vyuzený úhoř není také k zahození.

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 22:51 ® Stroft reakce na …
Stroft

kakadu> Ty už lepší nebudeš, že? Za každou klobásou vidíš „uhoře“ :-)

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 22:49 ® Stroft reakce na …
Stroft

chose120> Já se taky učím.

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 22:37 ® kakadu
kakadu

Stroft> To je co?????Nějaké erotické pomůcky pro černošky?

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 22:32 ® chose120
chose120

Stroft> Peto smekam pred tebou.Uzeni mi moc nejde potreboval bych rychlokurz.Kolik beres na hodinu???:-)

reagovat