Vyhledávání
Povolenka " Chyť a pusť "
23.5.2007 | Flash25 | 8.886 zobrazení | 93 odpovědí
Myslíte že by se osvědčilo zavedení nových o něco levnějších povolenek Chyť a pusť?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. května 2007 ve 21:21 ® rarach
-
Příchy: A kdepak jsi tu zubatičku lapil, že by zanesla do svazovky nějakou chorobu?
reagovat - Pátek 25. května 2007 ve 20:14 ® Firetiger
-
Prichy> jasnačka, vždyť Tě nekritizuju
Štiku taky chytám na woblery s dvěma trojhákama (zásadně v barvě FT
Šlo mi o to ukázat, že když se sejde vůle s vztahem k rybám tak jdou i jednoháky.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 19:59 ® paccco
-
jiris-řeknu to asi takhle:myšlenka je to sice hezká,ale naprosto neproveditelná......
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 19:38 ® Prichy reakce na …
-
regulus:
tak u me uz mas dnes dva body
PS: to vis, ze jsem se ptal…osobka
Firetiger: vubec jsem to takhle nemyslel
reagovat…nehajim trojhaky (snad to nebudu muset opakovat kazdy muj prispevek)…ale kdyz uz jsme u toho, necht kazdy vyfoti a da sem svoji krabicku s rotajdama s jednohakama
- Pátek 25. května 2007 v 19:38 ® BoBo-Falknow
-
Jsem vláčkař a časem snad i muškař. Nicméně si myslím(ačkoli to není v otázce, tak vyjádřit se musím), že vláčka na NĚKTERÝCH P vodách je úchylárna. Co se týče mortality ryb po puštění, vstupují do hry i jiné faktory, než je šetrné vrácení vodě. Mimo jiné i stres, který některá ryba nerozdýchá.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 19:15 ® Firetiger reakce na …
-
regulus> otázka je akademická, protože zákaz trojháků na našich řekách – a že by si to třeba pstruhovky zasloužily – je bohužel z říše fantazie. Čistě ze zvědavosti můžeš mrknout na www.mepps.com, uvidíš že třeba Aglie se s jednohákem dělaj skoro všechny. Svého času jsem vygůgloval i dotyčný zákon, ale už si nepamatuju přesně kde.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 18:57 ® regulus reakce na …
-
FIRE – nechcu ti oponovat, je to možný, patrně se tam v určitých oblastech nesmí vůbec chytat např. proto, že je to národní park, ale nevšiml jsem si, že by na americkejch webech bylo moc nástah s jednoháky, nemyslím tím gumy, ale woblery a třpytky všeobecně.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 18:50 ® Firetiger reakce na …
-
Prichy> jsou místa – třeba Aljaška – kde jsou trojháky zákonem zapovězeny, protože trhaj dršku. Rotny s jednoháčkem se objevily na krámech rychle po schválení zákona
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 18:49 ® regulus reakce na …
-
PRICHY – pokud chceš přemejšlet, tak můžeš, ale asi je lepší se zeptat, seš u zdroje – EMTE -:))))
Proš se nevyrábějí nástrahy s háčky bez protihrotů, kromě pár muchovejch háčky, dvojháčky a trojháčky bez protihrotů ....................
Jestli to náhodou nebude tím, že jsme zase papežštější než papež. -:D
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 18:08 ® Prichy reakce na …
-
regulus: proc vubec nejsou videt na kramech rotacky s jednohakama? Mela by byt po nich dost velika poptavka?…Jen zamysleni
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 17:52 ® regulus reakce na …
-
RARACH – S tím jednohákem máš pravdu, odháčkovávám je ve vodě, aniž bych na ně šáhl, smrděli by mě ruce rybinou a to by mě sralo -:))))
reagovat
S jednou věcí s tehou ale nesouhlasím a to v případě štiky i kdybys chytal na jednoháky, tak ju ve většině případů ve vodě neodháčkuješ a navíc si myslím, že chycení do ruky je menší zlo než natržená huba. - Pátek 25. května 2007 v 17:39 ® Prichy reakce na …
-
rarach: ted se mi to diky bource smazalo. cili jeste jednou a zkracene…videl jsi stiku po vytazeni? muzu si nasazovat ryby z jinych reviru? atd. (prechazim toto rypnuti jako mimo tema)
jen rikam, ze ja se chovam nejak, mozna to pro vsechny zde neni uplne koser(nebo je to jako u toho Cunka?
), ale vezte, ze to u vetsiny lidi daleko horsi…chyt a pust nejsem.
Pupak: ja se ozyvam proto, co jsem slysel, ptam se, provokovat me muzes, ale je to k nicemu, spis by pomohla data, zkusenosti a opatreni...... Vysledek je takovej, ze jsem pocital na zahajeni vlacare a muskare, vyhrali vlacari v pomeru 10:2 (a to pocitam i sharkoma, ktery i vlacel)…navic vis cim je opatrena Hauzerka? a na to tam chytalo hodne lidi.....proste takove je realita. (cili 5krat vic penez za povolenky vlacaru…napr. ale to jen na okraj, mozna to nebude pravidlo)
Nevim proc by mel byt nekdo zvyhodnen za to, ze rybu pousti.(moje odnesene ryby jsou do 10kg za rok, jen pro rypaly) Pustit rybu musi clovek stejne z presvedceni, ne kvuli usetrene stokorune.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 17:27 ® HaD reakce na …
-
pupák: když budu chtít, tak Ti napíšu na jiný téma tak věrohodnej článek a ještě za mnoho let se budu hrozně bavit tím, jak se rybářská veřejnost těmi údaji řídí. v rybařině jsem praxí došel k pár skutečnostem, které se zcela rozcházejí se starými dogmaty, které najdeš v každé knize či článku věnované tématu. Možná se kdysi někdo známý a uznávaný mýlil a postupně se ten omyl stal obecně uznávanou pravdou, anebo to ten někdo v rámci ochrany ryb a držení si vlastního know how pustil do světa záměrně. Proto mě nějaká studie nebo článek nepřesvědčí. Je potřeba do toho dát zkušenosti své a ostatních a vlastní úsudek.
Štikodromy myslím nebudou a sumcodromy žádný neznám. vždy to bude především o tom, co se levně a snadno produkuje, takže duháko a kaprodromy.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 17:19 ® HaD reakce na …
-
modrak: dobrá myšlenka
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 17:01 ® modrak
-
Budu se opakovat, ale nevidím důvod proč zavádět ChaP povolenky. Základní cenu bych nechal na stávající úrovni a k tomu bych připočetl rok od roku stanovovanou cenu za kg ponechané ryby toho kterého druhu. Pokud si někdo ponechá tři duháky za rok ať si je zaplatí stejně jako mrazákoplnič si zaplatí svou stopadesátku přisvojených kaprů. Přijde mi to tak nějak přirozenější než dotovat hovada, co si z rybařiny dělají přilepšení k podpoře v nezaměstnanosti .
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 16:33 ® rarach
-
Příchy: A to byla chyba! Předně, zabít štiku 28 cm, je totální uchylárna, nevím co jsi se od Spěchyho naučil, ale nic dobrýho to nebude, protože jsi ji v poho mohl někam převést. C a R s vláčkou ano, ale pouze s jednoháčkem, šance na malou chirurgickou operaci, kdy chca nechca musíš brát rybu do ruky a páčit jí trojhák z huby je hodně velká.
reagovat
U jednoháku téměř vždy nemusíš na rybu vůbec sáhnout. Studie tady nic neřeší, stačí se zamyslet. Jediné co jsem na toto téma slyšel a četl bylo od p. Kudláka : I při nejšetrnějším C a R, 3 % ryb zhynou. Osobně nejsem vůbec zastáncem C a R a už vůbec ne v prostředí ČRS či MRS, rybu je dobré čas od času odnést, ale v rozumné míře a samozřejmě ne všechny druhy. - Pátek 25. května 2007 v 16:32 ® pupak reakce na …
-
jo a pro sumcare – sumcodromy uz mame . . . sou reviry kde je silne presumcovano
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 16:30 ® pupak reakce na …
-
Prichy – otazka byla polozena na zavedeni levne povolenky krec a rybiz, nebyla to konfrontace muskarina versus vlacka. Proto jsem pripomnel zastancum tohoto zastaraleho trendu umrtnostpri lovu, s tou vlackou sem si jen pich do vosiho hnizda, bavi mi provokovat na vlackarskem webu, kdybych jmenoval rybickare nebylo by to ono.
Podle clanku ktery sem kdysi cetl tak u muskariny je umrtnost cca kolem 8 procent, samozrejme zvitezila ziva rybicka – ma umrtnost cca 40 procent, pominu li skoro 100 procentni umrtnost rybicky nastrazene
)
. . . apropo jeste jeden postreh, bude-li vlackaru pribyvat, mozna se dockame i stikodromu, nejen kaprodromu.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 16:15 ® Prichy
-
Jestli si na neco porad budeme hrat, tak je to k hovnu.
- otazku s trojhackama jsem probiral s jednim kolegou, ktery chyta dost let jak vlackou, tak muskou na i P. Dle JEHO nazoru je umrtnost ryb dost podobna (nejsem si jist, jestli tento nazor mam prijmout, ani ho vlastne nemuzu posoudit)
- kritizovani vlacaru je mimo misu.......chyta se i na rybicky…a koukali byste jakym zpusobem(spis to kazdy zde vi, jen nerika).
- nevim, teda kdo s kym chodite na ryby, ale ja osobne jsem prosadil ve svem okoli, ze se ryby zacinaji i poustet (puvodne me na to navedl clen chytej pod nickem spechy), totalne neprosadim zamackavani hacku apod…
takze tolik jen konstatovani…ne muj nazor.
Pupak: ano, trefim obcas potocaka do oka, jaka je moznost poskozeni ryby pri chytani na mouchu? Je tam nejaka moznost, ze ma ryba hacek nekde hluboko (neni to zadne rypani, proste to nevim......kdyz bych vzal analogii s feederem- malymi hacky, tak tam se to obcas stane.) Existuje nejaka studie, kolik je poskozenych ryb pri vlacce?
Jinak, je moc hezke, ze se tady takhle bavime/te, ale realita je uplne jina, vetsina lidi se nenaucila do dnes dodrzovat ani lovnou miru apod.
Pupak: bohuzel nejsme ani tak daleko, aby se dala povolit vlacka (i kdyby se melo jednat napr jen o okouna) na MP, napr. celorocne nebo alespon podobne jako na P .....dost by to ulehcilo diskutovanym P vodam…
Jeste poznamka…rusim ignoraci uzivatelu Alivio a Rarach…to jen pro informaci.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 15:22 ® regulus reakce na …
-
Pupák – to já taky ne. -:)))) Vyznělo to ale, jako bys měl něco proti vláčce, to se na mě nezlob.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 15:18 ® HaD reakce na …
-
pupak: teda Ty máš ale náladu. Sakra, nikdy jsem neřekl, že je nulová. Říkám že je ve většině případů téměř nulová a neporovnatelně menší než na pstruhovce. Pokud tedy neberu extrémy způsobené dobytkem rybářem nebo třeba u těch candátů na hloubce.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 15:11 ® profo reakce na …
-
pupák : ještě malá oprava. Vetší úhyn je na P vodě a né na MP, jak jsem se upsal za čož se omlouvám.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 15:09 ® profo reakce na …
-
pupák : nezlob se na mne, ale podsouváš Davidovi do úst to co neřekl a ani se v tom směru nevyjadřoval. Pouze konstatoval, že tak velká úmrtnost na MP není oproti P vodě. V tom bohužel, ale s ním musím souhlasit a není to jen druhem dané vody (MP vs P) ale spíš druhem a žravostí ryby v dané vodě. Na MP je podstatně větší úhyn a nejen díky lovu chyť a pusť. Spíš je to o tom jak je ryby silná a jak je schopna se vyrovnat se setkáním s lovce po imunní stránce a regenerační stránce. jinak s tím která ryba po úmrtí plave a která ne a v jakých podmínkách, tak to bych radši nerozebíral, protože je to opravdu dle dané lokality a daných podmínek.
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 15:03 ® pupak reakce na …
-
Mily kolego regulusi, v zivote bych si nedovolil vlacku prirovnavat ke zlocinu, protoze vlacim na MP take a rad, jen se nepovazuji za sportovce tot vse
Milý Davide jako vzdy mas pravdu, a proto zde prohlasuji abych ukoncil toto pretahovani NA MP VODE NA VLACKU JE UMRTNOST NULOVA ja si prejes a rikas . . .
reagovat - Pátek 25. května 2007 ve 14:12 ® regulus reakce na …
-
Pupák – kapku mi uniká pointa, nějak mě hlava nebere to, že ze tvýho příspěvku čiší odsuzování vláčky někde pomalu na úroveň zločinu nebo se mýlím????
Osobně vidím vláčku jako způsob lovu, který s velkou praděpodobností dravce poškodí méně než chytání na rybičku, tak nevím kde je problém. Mimochodem se tvým oblíbeným hmyzením to má dost společnýho, minimálně to, že se v obou případech chytá na šidítka.
reagovat - Pátek 25. května 2007 ve 13:38 ® HaD reakce na …
-
a dodávávám, že např. sumec, kterej mi to vloni urval a měl háčky asi hodně vzadu, taky asi 3 dny na hladině plaval. V teplé vodě ta ryba prostě na hladinu vyplave. Na studené pstruhovce možná ne…
reagovat - Pátek 25. května 2007 ve 13:37 ® HaD reakce na …
-
Milý Jirko, sice ne asi každá, ale při každém větším úhynu ryby na hladině plavou. Nehledě na fakt, že ta tůň má průměrnou hloubku 0,5 m a je vidět skoro všude až na dno, takže by ta ryba vidět byla. Opakuju, že na pstruhovce to může být jiné, ale u MP za tím stojím pevně.
reagovat - Pátek 25. května 2007 ve 13:27 ® pupak reakce na …
-
Mily Davide, jen neznalek si mysli, ze uhynula ryba plave . . .
reagovat - Pátek 25. května 2007 ve 13:20 ® HaD reakce na …
-
Pupák: tu jistotu mám a celkem velikou, stačí se ohlédnout do minulosti.
Např.: na slepém rameni řeky, které je oddělené od řeky, kde jsem v minulosti nachytal mraky štik, jsem nikdy neviděl ani jednu jedinou uhynulou a to stejné u okouna. A že jsem jich tam klidně chytil i 20–30 za den a k tomu 20–30 okounů a během následujícího týdne, kdy jsem tam pobýval a chytal ryby dál, jsem neviděl ani jednu jedinou uhynulou rybu. A podotýkám, že bych jí stopro viděl, protože voda je to malinkatá a projížděl jsem jí každý den na kánoi. A jezdil jsem tam skoro každý týden, takže ani poté tam žádné mrtvolky nebyly.
To samé je třeba s bolenama u nás na řece. Nachytal jsem jich tam vloni mraky a není jedinný důvod, proč by měli pochcípat v takovém poměru, o kterém mluvíš. To by po týdnu lovu muselo o pár set metrů níž podle Tvého vzorce plavat na hladině desítky pozdechaných ryb, což se samozřejmě nedělo. A navíc by musela být řeka totálně přerybněná, abych je mohl tak dlouho v takovém množství chytat. No a mohl bych pokračovat desítkami dalších příkladů.
Zkrátka to tak Jirko není. Vím, že miluješ muškaření a není co řešit, ale přívlač na MPéčku takovou škodu, jak popisuješ neudělá. Zkrátka to tak je ať chceš nebo nechceš. U P vod zřejmě pravdu máš, ale ten rozdíl posoudit nedokážu.
reagovat - Pátek 25. května 2007 ve 12:33 ® pupak
-
Vazeni pratele – nemyslel jsem jen pstruhove vody myslel jsem i ty stiky a tlouste na MP proste je to tak a muzete si to omlouvat jak chcete. Oddelovat povolenky na zraci a pousteci je totalni HOVADINA ktera snad muze castecne fungovat na soukromem rybnice, ale NIKDY ne plosne na svazovych vodach. A s tou umrtnosti se neda nic delat – kdyz vlaceni milujete – neni co resit !!!!
Davide kde beres tu jistotu, ze na MP je to jinak???? Pravdu, ale mas v tom, ze je to o lidech a jejich pristupu k ulovene rybe.
A jeste jedna poznamka k vsudepritomne prsicim se zamackavacum protihrotu – projedte si fotky Z LOVU – jeste sem tam nevidel na fotkach zamackle protihroty !!!!!
. . . s pratelskym pozdravem – kdyz vlaceni milujete – neni co resit !!!! se s vami loucim pacek a hlavne nelzete sami sobe . . .
reagovat