Vyhledávání
Povolenka " Chyť a pusť "
23.5.2007 | Flash25 | 8.885 zobrazení | 93 odpovědí
Myslíte že by se osvědčilo zavedení nových o něco levnějších povolenek Chyť a pusť?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. května 2007 v 11:09 ® HaD
-
Dědek: i moudří a uznávaní lidí se mohou či mohli mýlit
Pupák: zajisté máš pravdu na pstruhovce v případě potočáka, lipana, ev. sivena a duháka. Na MP je to ale nesmysl. Snad jedině u cnadáta na extrémních hloubkách, ovšem zde se přívlačí moc candátů zase nechytá. Jinak u štiky, okouna, bolena, tlouště atd atd. je mortalita téměř nulová. A pokud nějaká je, tak nesouvisí s rybolovným způsobem, ale spíše s přístupem jedince. Další variantou bude nešťastná náhoda, nebo absolutní vyčerpání velké ryby dlouhým soubojem, což ale opět nesouvisí s rybolovným způsobem.
4all: jinak si myslím, že cesta tímto směrem existuje. Asi by nefungovala hned a dobře, ale časem ano. A všem, kdo pochybují vzkazuju, ať tedy nehledí ani na současné zákony, protože i ty současné můžeme obcházet (chytat nonstop, na 4 pruty, brát si třeba 5 kaprů v celkové váze 15 kg denně, nezapisovat příchod k vodě atd. atd.) a může propuknout anarchie. Já jsem od přírody optimista a myslím, že by to šlo. Ovšem ne cestou zlevňování, to je nesmysl…
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 8:40 ® Dědek reakce na …
-
fikus : ano, je to pan Kudlák a také ho osobně neznám, ale pokud jsem měl možnost od něho něco přečíst, tak to mělo hlavu a patu. Ostatně s jeho zkušenostmi a v jeho věku se není čemu divit. Jinak 14.6. jedu na Vsetínskou Bečvu, nedáme někde sraz?
reagovat - Pátek 25. května 2007 v 0:03 ® regulus reakce na …
-
JIRIS – ty jsi mě někdy viděl na pstruhovce s trojhákama s protihrotama nebo vůbec s trojhákama??? Na psrtuhovku s muchama, pokud tam nepudu přímo na štiku pokud vím, že tam je a když tak s takovejma nástrahama, že je pstruh asi neveme no a na MP na štiku nebo sumce mi ty protihroty nepřipadají až tak nepraktický, zas tak útlocitnej nejsu.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 ve 22:57 ® Sniper001
-
tak nevim,nevim o čem se to vlastně bavíte.Všichni jsme(asi) z ČR takže je to jasný.Já ani šupinu,ale důchodce od vedle 2,5 tuny za rok.A to by sme oba měli levnější povolenku!Todle nevyjde ani ve snu.Jsem optimista,ale nevěřím.P.S. a nechci urážet důchodce.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 ve 22:54 ® jiris
-
pacco – normal mel bys povolenku CaR, jednou by te ryb. straz chytla, ze jsi vzal rybu a maximalni sankce – odneti povolenky na 10 let, napr.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 ve 22:42 ® paccco
-
To by mě zajímalo,jak by jsi to chtěl dělat!!!
reagovatDobrý den,jmenuji se XY,ryby nejím ,neberu, co takhle poloviční slevu? Docela dobrý......To už se nebavím o legislativě, kontrole atd.,možná to už zde bylo napsáno. Takže můj názor-Neosvědčilo!!!
- Čtvrtek 24. května 2007 ve 21:56 ® jiris
-
regulus – neboj za par ryb na to prijdes, ze na P vode nemaji trojhaky s protihrotama co delat.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 v 19:59 ® regulus
-
PUPÁK, FIKUS – ne, že bych s vámi nesouhlasil nebo chtěl oponovat, ale tato úmrtnost se týká víc pstruhovek a salmonidů a pak asi candátů, jsem přesvědčen, že u štik a u sumců ve valné většině trojhák větší škody nenadělá (myslím u vláčky). Je samozřejmě na každým jedinci, jak s „blbě“ seknutou rybou naloží.
Jen se mi líbí, jak se tu vrství určité skupiny lidí, zasdtávající mírně odlišné názory. Ortodoxní C&R, zamačkávači protihrotů, odsuzovači trojháků. Já ryby dost často pouštím, chytám na trojháky i na háčky se zamáčknutým protihrotem i když nemusím, podle situace a připadá mi, že ani jedné z těchto zkupin nerozumím.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 v 18:53 ® fikus reakce na …
-
Dědek> taky mi chvíli trvalo než jsem to pochopil. Jen mě nepřesvědčil J.Y. Cousteau, ale člověk který sice žije kousek vedle mne jen jsem zatím neměl to štěstí se s ním setkat osobně. Je to pan Kudlák. Když jsem četl na jeho webu články které tam má, tak mě to trklo jak je to s tím „sportovním“ C&R.
pupák> přesně tak jak píšeš, jen bych dodal, že je rozdíl vláčet trojhák nebo zamáčknutý jig s twistrem. Ten výsledek studie se myslím týkal rotaček s trojhákem.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 v 17:29 ® pupak reakce na …
-
zastanci krece a rybizu – operujete zde tim ze ryby poustite, a tim nevychytavate ryby a chcete povolenku zdarma nebo za minimalnio poplatek, ale zamysleli jsrte se nekdy nad umrtnosti ryby po uloveni, jejim poskozenim pri rybolovu, to ze rybu pustite a ona odplave neznamena, ze prezila, bylo vypracovano i par studii na toto tema a vlackarum zde pritomnym se to moc libit nebude, ale umrtnost pri vlacce se pohybuje nekde kolem 25% !!!! dovedeno ad absurdum – rybar s vlacakem chytnouci 3 mirove ryby, ktere si prisvoji zpusobi paradoxne mene skody, ac bude asi vami nazvan masarem a vyvrhelem, nez hrdy sportovec -zastance krece a rybizu, ktery ulovil 10 a vice ryb a vse pustil . . . a pritom po nem zustaly na dne pravdepodobne 3 a vice mrtvol!!!
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 ve 12:50 ® regulus reakce na …
-
@Petr_D2 – v případě, že je ti jedno, kolik stojí povolenka, tak ti nic nebrání v tom, si koupit celorepublikovou P i MP. Přečti si to po sobě znovu, pomalu a zamysli se nad tím, co jsi napsal.
Zkus mě vysvětlit, proč by C&R měli mít nějakou speciální povolenku, docela živě si dovedu představit, jak by to asi dopadlo. Ber to tak, že platíš za provozování svýho koníčka, jestli je to málo nebo hodně je jiná věc, už se tady o tom nažvatlalo hodně, a jsou stanoveny nějaký pravidla. To, že ty pravidla tak trochu neodpovídají realitě, je opět na jinou diskuzi.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 ve 12:26 @ ???
-
No mě je jedno kolik stojí povolenka a jestli by povolenka chyť a pusť byla levnější nebo ne.Ale spíš mě napadlo,že by se měli zavést speciální povolemky pro rybáře chyť a pusť,které by platily na všech vodách po celé republice,protože když bych si chtěl zachytat dejme tomu na vltavě v Rožmberku nad Vltavou a jsem z východních čech muse bych si koupit povolenku pstruhovou a ještě k tomu celosvazovku nebo alespoň hostovačku.A když si chci zachytat a jsem rybář řídící se pravidlem chyť a pusť tak přeci rybářský svaz nijak nezatěžuju,takže stouto speciální povolenkou by měli rybáři mít možnost chytat na všech revírech ČRS a MRS.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2007 v 1:46 ® Tomash
-
Jak zde již bylo napsáno – neosvědčilo. Je to zaručeně neproveditelná záležitost. To, že pouštíš ryby a sere tě, že je jinej masí ve velkým je jedna věc, ale myšlenka zavést zlevněnou povolenku C a R věc druhá. Přijde mi to stejné jako, kdyby sis chtěl v krámě kupovat čokoládu o 50% levněji s tím, že ji nesníš hned, ale až příští týden… BTW : To by byla věc!
reagovat - Středa 23. května 2007 v 16:47 ® Firetiger reakce na …
-
dudu> a co takhle zkusit alternativní výklad, že socky jedny zas… drží cenu povolenky příliš nízko, takže nejsou prachy na zarybnění v našich krajích? Myslím to jen napůl v žertu.
reagovat - Středa 23. května 2007 v 16:28 ® dudu
-
harpunár- jasný, souhlas. Já jenom že povolenka MP stojí 700kč, no a to jaksi nestačí ani na ty nejlevnější cigarety v našich krajích. Kapitalisti jedni zas....., furt chlast a cigárka zdražují, a daleko rychleji než povolenky.
reagovat - Středa 23. května 2007 v 16:15 ® harpunar
-
dudu-já jsem nekuřák,ale mám dojem že krabka čik stojí asi 60–70kč,nebo se mýlím?Tudíž dva kartony-1200kč.To je cena toho že může každý sedět rok u vody a ještě píčovat,jak je to drahé.Tak to mi příjde fakt směšné!!!
reagovat - Středa 23. května 2007 v 16:04 ® dudu
-
harpunar- kde prosím tě kupuješ tak levný cigárka?
reagovat((
- Středa 23. května 2007 ve 14:06 ® harpunar
-
V českomoravské kotlině by to byl konec ryb.86% povolenek by bylo -chyť a pusť a jak tady psal breca,tak ryby by mizely stejně,jako teď!!!To by se nedalo uhlídat ani omylem.Nicméně,nejpodstatnější argument proti je řekl bych nízká cena povolenky,kterou si může dovolit opravdu každý,student i důchodce.A cena jako dva kartony cigaret,což je k smíchu!!!!
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 13:34 ® Flash25 reakce na …
-
jasne,mate vsichni pravdu,souhlasim s vama,ale sere me to,ze prijdu k vode. nachytam si pekny ryby,vyfotim a pustim.zvlast pri treni a 20m vedle me sedi tri čůr… a berou uplne vsechno co jim tam skoci. sam si udelej obrazek,kolik takovy idioti vyberou ryb z prumernyho rybnika. platim stejne jako oni,ale mam k tomu jinej vztah.Da se rict,ze jsou debilove oni,nebo jsem blbej ja,ze to nedelam taky? sam vis jak to chodi,urcite ses s tim taky setkal.
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 13:33 ® Dědek
-
Dovolím si citovat jednoho uznávaného člověka, ktarý ve svém článku píše : Jak rozumím J.Y. Cousteauovy když prohlašuje: „Lovit ryby jen pro zábavu – je perverze”. Tedy: Catch and release – jako nejvyšší projev mravnosti, rybářské etiky, odmítám! Není to z mojí hlavy a trvalo mi dost dlouho, než jsem to skutečně pochopil
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 13:25 ® regulus
-
Jak už bylo psáno NEOSVĚDČILO.
Píšeš o etice, ale promiň, kde žiješ???
Před asi 10–15 lety bylo na JM povoleno chytit 40 kaprů ročně, což je při průměrné váze 2,5kg/ks metrák kapra. Výsledek byl takovej, že někteří jedinci nepsali, gumovali a podobně. Domníváš se, že by to v případě C&R povolenek bylo jinak???? Ryby nežeru, ale i kdybych je úplně miloval, tak si nedovedu představit, že bych měl skoro každej tejden rybu. Sem tam rybu vezmu a současný stav (myšleno kolik můžeš vzít ryb) daleko převyšuje to co většina rybářů od vody odnese. Nemyslím si, že by určité skupině lidí zabránilo pilně plnit mražáky i to, že by se razantně omezilo množství přivlastněných ryb za sezónu.
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 13:04 ® Flash25 reakce na …
-
Mas pravdu v tom,ze by se o to vic porusovalo.
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 12:58 ® breca reakce na …
-
Flash – tady jde z principu o to, že pokud zlevníš povolenku, tak všichni půjdou do levnější varianty. Protože mluvíš o etice, jistě si dokážeš představit, jak to pak bude vypadat. Já si odnesu tak 10 ryb za rok, jak k tomu teda přijdu, když za stejnou cenu si jiní odnesou třeba dva metráky. Hold platí nějaká pravidla, kterým se přizpůsobíš, komplikovat je víc znamená, že budeš mít víc možností je obcházet.
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 12:50 ® Flash25 reakce na …
-
ale to je prece blbost,kdyz si ted budu chtit vzit 20 kg ryb,nebo jinak porusit zakon,tak mi v tom stejne nikdo nezabrani.je to jen o ty etice a jak k tomu kdo pristoupi,rekni mi,jek casto si mel kontroly.ja uz ji nemel 2 sezony.
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 12:48 ® breca reakce na …
-
Flash – to už se tu řešilo, abys toho docílil, bude mít každý rybář jednoho strážného…
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 12:47 ® Flash25 reakce na …
-
proč myslis?
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 12:42 ® pupak reakce na …
-
Flash25 – N E O S V E D C I L O !
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 12:41 ® Flash25 reakce na …
-
ted se ale bavis o poruseni ryb.radu.Je to ale jedno jakou mas povolenku,bud mas takovou,nebo jinou a je jen na kazdym,jestli porusuje rad,nebo ne.Pokud prijde( náhodou ) kontrola,tak to bud budes mit v poradku,nebo ne.
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 12:38 ® breca reakce na …
-
Spíš bych zvolil variantu omezení přivlastněných úlovků, vždyť dneska si teoreticky může člověk nachytat 2,5 tuny ryb ročně, což při ceně povolenky je pod hranicí 2 Kč za kilo.
reagovat - Středa 23. května 2007 ve 12:33 ® breca
-
Flash 25 – to je nesmysl, protože to nikdo nedokáže uhlídat. Všichni budou chytat na CR povolenky a ryby budou mizet, jak divý…
reagovat