Chytej.cz

lov okouna necteno

22.5.2007 | pike-007 | 4.682 zobrazení | 23 odpovědí

jak velké rybky používáte při lovu okounů a jaké montáže. dají se použít malí karásci cca 6cm, a jakou používáte gramáž splávku.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 25. května 2007 v 18:12 ® cormaxx
cormaxx

rarach:Když jsem měl ještě prarodiče ve Velichově,tak jsem nechytal nic jinýho za celý prázdniny než hrouzka a okouna kolem 30cm.....nepočítám pstruhy z potoka:-D :-D :-D (nekamenujte mě pls,byl jsem malej)

reagovat
Pátek 25. května 2007 v 16:19 ® Prichy reakce na …
Prichy

HaD: nebo alespon pri vlnach…vzpomen clanek vaclava, jak jeden den sli i na listky z nejake rostliny

reagovat
Pátek 25. května 2007 v 15:42 ® harpunar

rarach-no nejni ten dědek píča pitomá?!?! Jináč já na velké okouny používám poppy a nebo žabky na plovoucích hlavičkách.Ču­čím,kde začnou lovit a prásk to mezi ně! Na Hartě se jim to líbilo více,než nějaká chcíplina na háčku.

reagovat
Pátek 25. května 2007 v 15:26 ® Scanix
Scanix

Ja souhlasim s hadem, neco jineho je na plavcku, kdy proud vody smika s malou rybkou a pridrzeni splavku v proudu take udela sve. Na polozenou to chce potahnout nebo poskubavat.

reagovat
Pátek 25. května 2007 ve 14:56 ® HaD reakce na …
HaD

Rudo, štika je ale něco jiného ;-)

reagovat
Pátek 25. května 2007 ve 14:53 ® rarach

hmmm, nastíním Vám příběh, který se skutečně stal. Je to tak 5–6 let a bylo to ve Velichově na Ohři na zahájení lovu dravců. Ve vodě se koupalo asi 10 rybek na různých postrojcích a prošlo tak 10 vláčkařů, bylo 11 ho. slunko pálilo jak sviňa a kromě pár kudel hned po ránu se chytlo prdlajz. V tom si to přifuněl přímo z knajpy dědek, kterýmu se neřekne jinak něž píča pitomá, pač to dodává za každou větou. V ruce plnej laminát a v 0,5 l. sklenici téměř bez vody asi 5 chcíplejch již bezbarvejch hrouzků, od 7 hodin seděl na schodech u krámu a chlastalpivo , slyšet ho bylo až k vodě. Sedl si mezi rybáře, ihned je počastoval klasickým pozdravem s dovětkem těch dvou slov a nahodil, na položenou tu chcíplou rybku, něž dokouřil startováka už sekal (štika cca 60, kdo by se s ní měřil), velkopansky si všechny s cukáním v koutku prohlídnul a opět nahodil, téměř do stejného místa. Asi za 15 minut opět zásek a další zubatá lehce pod 70 cm. Opět si všechny prohlédnul, počastoval píčou pitomou a vodkráčel směr hospoda…

reagovat
Pátek 25. května 2007 ve 14:37 ® Shrek reakce na …
Shrek

no na mrtvou rybku na položenou chytneš leda tak HaDa :-D

reagovat
Pátek 25. května 2007 ve 14:20 ® HaD reakce na …
HaD

kubajz: na mrtvou berou okouni dobře pouze v případě, že s ní budeš pohybovat, tedy jí vláčet. Mrtvou ležící rybku okoun z 99% mine bez povšimnutí. Pasivně chytat okouny na mrtvou rybku je nesmysl.

reagovat
Středa 23. května 2007 ve 21:14 ® kubas
kubas

Tomik:tak tak

reagovat
Středa 23. května 2007 v 19:55 ® Tomik reakce na …
Tomik

To je podlě mě kravina, pokud jsem chytal na živý, tak mi 95% ryb zůstalo na háčku, a co se mrtvé týče tak je pasivní bez jakéhokoli pohybu a živá rybka zaujme okouna lépe..

reagovat
Středa 23. května 2007 v 19:44 ® Kubajs
Kubajs

kubas:ale zmíta se a třeba mu vypadne

reagovat
Středa 23. května 2007 v 19:12 ® kubas
kubas

jak může zdrhnout když je na háčku:-)

reagovat
Středa 23. května 2007 v 19:01 ® Kubajs
Kubajs

Robur:mě připadá když jsem viděl to jak to žere tak tu rybičku třeba 10sekund přehazuje do správné polohy a pak ji pozře ale živá mu 100zdrhne ale s mrtvou si dělá co chce

reagovat
Středa 23. května 2007 v 18:14 ® olík reakce na …

hele a skoušel jsi to někdy s marmyškou

reagovat
Středa 23. května 2007 ve 14:00 ® cormaxx
cormaxx

Robur: já dávám taky živý,taky si myslim že na plavku je živá lepší (teda pokud mám živý).Chytal jsem je na mrtvý čudly, pač v kyblíku nevydržely:-D …ale šlo to dobře na ty mtrvý,ale možná to bylo tim, že to bylo v silnějšim proudu takže ,,nějakej" pohyb asi měli…

reagovat
Středa 23. května 2007 v 8:53 ® Robur
Robur

tydy zaznívá názor, že mrtvá rybka je na okouny lepší jak živola, můžete to rozebrat? U nás nebo spíš z mých zkušeností naopak jednoznačně mají radší tu živolu.

reagovat
Úterý 22. května 2007 ve 22:51 ® cormaxx
cormaxx

pike-007: já nejradši používám perlínky.Pokud jdu někam kde vim že jsou okiši kolem 30 tak jak píšeš těch 5–7 cm a normálně na menší káčů,s lankem a 2 malý trojháčky prostě jako na štiku,ale trochu to zjemnit. Ale loni jsem lovil na přítoku, co teče do jednoho rybníku,nejdřív jsem chytal na plavku na žížalky a nechával jsem to splavávat.Pak jsem si půjčil od jednoho rybáře čeřeň,nachytal jsem si ploťky a okounky ±3 cm.Chytal jsem na gramovej splavek,háček s delším ramínkem,rybičky jsem dával mrtvý a píchal jsem je za hubu…za hoďku jsem si hodně dobře zachytal.Většina tak ±20cm ale vytáhnul jsem i 3–4 lehce přes 30cm (jedna zubatá do 50cm se předtim se mnou vůbec nebavila na 0,16 vlasec:-D )…

reagovat
Úterý 22. května 2007 ve 22:45 ® zany

zdravím hele já chytám na sřevličky jsou jich všude mraky a je to učinná nástraha na okiše …jsou hodně na chovnech rybníkách.

reagovat
Úterý 22. května 2007 ve 22:38 ® kubas
kubas

Kubajs: říkám jak kde, u nás jsem byl se strejdou na řece a okouni brali jen malý rybky(potěr), tak 3cm.Zhruba okouni kolem 20–30cm,kdyžs tam dal větší rybku tak ti na to nasrali.

reagovat
Úterý 22. května 2007 ve 22:32 ® Kubajs
Kubajs

kubas:6cm rybičku zhltne jak nic 20cm okoun pike-007:spíš bych chytal na mrtvou to budeš mít více záběrů

reagovat
Úterý 22. května 2007 ve 22:28 ® kubas
kubas

Bobo:rozhodně nepodceňuju ogoše,protože mi jednou zežral rybku na štiku(a to nebyl úplně z těch největších),ale cíleně bych je na karásky 6cm asi nechytal,ale to záleží na vodě a na velikost chytaných ryb.

reagovat
Úterý 22. května 2007 ve 22:15 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

kubas: Nepodceňuj žravost okyšů…

reagovat
Úterý 22. května 2007 ve 21:55 ® kubas
kubas

ty woe:-)) )))))))) 6cm karáska ti může zeřrat ogoš,ale pořádnej biger,ale spíš ti to dřív najde štika:-)

reagovat