Vyhledávání
sankce za prestupky
16.5.2007 | svaca | 31.678 zobrazení | 82 odpovědí
Zdravim chytal jsem na chotovinskem potoku 1 je to nadrz do ktere se vleva potok ja chytal prave na potoce kde uz je soukroma voda a revir je pouze nadrz!byl jsem pristizen a byl mi odebran listek a jeste k tomu bez zapisu k vode!byl bych rd kdybyste mi nekdo napsal co mi hrozi jaky trest a tak!zatim nemam zadne prestupky!diky za kazdou informaci
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 17. června 2011 v 16:01 @ Bernini
-
Vidím, že odborníků je tady plno. Já v Česku rybz dávno nechytal na vodě nesoukromé, ale znalý problémů jinde, jsem se podíval do zákona na definici REVÍRU (§4 zákona o rybářství) a je to tak, jako jsem předpokádal. Můžete se podívat: http://eagri.cz/…0055300.html. Revír je vodní plocha. Ne její okolí, ne cesty. Takže RS tě má právo kontrolovat, pokud si v té vodní ploše, nebo v ní lovíš ryby. Ne pokud se špacíruješ okolo s prutem.Ten samý problém je i na Slovensku a už byli potrestáni členové RS,kteří obtěžovali lidi, kteří nelovili v revíru.Byli souzeni za zneužití pravomoci veřejného činitele. Oni si ti idioti z RS namýšlejí, že mohou všechno. Není to ani zdaleka tak.
reagovat - Pátek 17. června 2011 ve 14:42 ® Rino
-
Jo ještě ta stránka
reagovathttp://www.rybsvaz.cz/?…
- Pátek 17. června 2011 ve 14:41 ® Rino
-
Podívejte se prosím na tuto stránku jak je uvedeno v soupise revírů. Zajímá mne, jestli se za všechny přítoky počítají i výpustě rybníků, protože jinak tu Blanice moc přítoků nemá. Chápu to dobře, že je to od výpustě prvního rybníka až k řece? Co ten Bílý potok? Na mapce je to označeno jako revír, ale je součástí BV3 ? Díky
reagovat - Pátek 17. června 2011 ve 14:41 ® rychlý franc
-
Helejtese co kdybyste radši dávali fotky ze zahájení – dřepím doma tuze nemocen tak ať alespoň něco vidím a mám co závidět
reagovat - Pátek 17. června 2011 v 11:52 ® 1Mara reakce na …
-
rychlý franc>
reagovat, no tohle je řacha nó
- Pátek 17. června 2011 v 11:12 ® rychlý franc reakce na …
-
1Mara> Něco snad k smíchu nebo co??? Srandičky vojsko jo? PŘEJDOU!!!!
reagovat - Pátek 17. června 2011 v 10:55 ® 1Mara reakce na …
-
superweb>
reagovatto je bomba
- Pátek 17. června 2011 v 1:38 ® rychlý franc reakce na …
-
pivo
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 ve 23:05 ® cercer reakce na …
-
rychlý franc>
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 ve 22:28 ® rychlý franc reakce na …
-
No jo ty brďo já jsem pomalý hňup, ale aspoň jsem se vykecal. Dík!
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 ve 14:26 ® superweb reakce na …
-
rychlý franc> jsi si jisty tim „rychly“ v tvym nicku kdyz odpovidas na 4 roky stary prispevek?
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 v 11:06 ® rychlý franc
-
modrak> Oháníš se tím, že s prutem v ruce a batohem na zádech nejsi rybář, protože NELOVÍŠ zrovinka v tu chvíli ryby...... A teď 2 nápady
1.)kdo z hlediska zákona jsi a jak se zachová okolí a policie, když přijdeš na poštu s pistolí v ruce – chceš si ale jenom vyzvednout balíček – nejsi lupič, ale nechtěl bych být ve tvé kůži-co ti právní stát řekne na toto a neodpovídej ve smyslu, že prut u vody není pistole na poště presumpce neviny v právním státě, jak se tu oháníš platí pro oba tyto případy stejně! Dokud nepoužiješ jsi nevinen. (chtěl bys aby na té poště byla tvoje žena s miminem?)
2.)obecně jak jsi řekl jdeš podél vody s prutem a pinglem – RS by měla mít možnost kontrolovat i v tomto případě a to i u lovných revírů, protože co když jdu od vody a mám v tom pinglu podměrečnou rybu?, nebo rybu zrovna hájenou?
Závěr – myslím si, že jsi věděl, že jde o vodu kde nesmíš chytat, tak jak už někdo psal – tak co tam blbe lezeš s klackem – cos čekal – pochvalu, žes tam vydržel nechytat? Vyjeď si s lodí na Orlík vezmi s sebou kamaráda nerybáře a zkus RS vysvětlit, že tou vábničkou tluče on ale je to jenom rekreant na tvý lodi – taky jseš nevinnej?
Taky RS jsou pěkná banda, když rybářovi vzali povolenku, že chytal hodinu po zavíračce – on JENOM usnul -blbost, on jenom nepočítal, že přijdou a zbytek jsou výmluvy. A promiň myslím si, že ty jsi na tom stejně. Připadáte mi s těma rádoby inteligentníma výmluvama jak kluci v 5 třídě základní školy.
Závěr, Jestli chceš pytlačit, proč platíš povolenku, jestli chceš legálně rybařit proč pytlačíš Mě bys tohle taky nevysvětlil a jenom sám sobě přiznej jak to doopravdy bylo!!!
reagovat
A ani mi nemusíš odpovídat, stejně jsem tu jenom občas a mohl bych taky reagovat za půl roku. S pozdravem FFF - Pondělí 13. června 2011 ve 23:26 ® reakce na …
-
Pejbik> no nedavno jsem to nekde cetl a max je mam dojem „jednodenni povolenka“ za 25.000,–-
reagovat - Pondělí 13. června 2011 ve 23:20 ® hraji reakce na …
-
Pejbik> tsk to se dá jen těžko předvídat. Pokud je v té přírodní rezervaci zákaz lovu, je to porušení zákona, to může znamenat pokutu a zadržení povolenky. Ale předpovědět se to nedá. Výše škody v tomto případě nebude hrát roli.
reagovat - Pondělí 13. června 2011 ve 22:21 @ Pejbik
-
Zdarec.. chtěl bych se zeptat co mi hrozí když jsem chytal v přírodní rezervaci a chytil mě porybný,rybu sem žádnou neměl a zavolal na mě cajty.. dik za odpoved
reagovat - Pondělí 21. května 2007 v 9:30 ® Mirek reakce na …
-
DEXTR: Pokud nejsi schopen pochopit tak triviální věci, je jakákoliv diskuze zbytečná.
reagovat - Neděle 20. května 2007 v 19:14 ® Prichy reakce na …
-
DEXTR: no, mirek to rekl podle me presne a tentokrat souhlasim na 100%. Nevim, jestli budu mit 100% pravdu ted ja, ale pochopil jsem to ze skoleni takto. RS ma pravo legitimovat osoby pohybujici se po reviru (navic, kdyz maji rybarske pruty, je to bez debat). Jenze pujde se mnou kamos a pomaha mi s pruty.....jdeme z mista na misto…presto, dokud nema hacek ve vode, tak nechyta. (paralela, sedim za volantem (napr. muj syn) auto neni nastrartovano – neridim......toho sameho se muzu dockat, pokud napr. sedim v nenastartovanem aute pod vlivem…taky mi ridicak nikdo neveme ze)
(pokud je jekde preklep…omluva, tizi me cas.)
reagovat - Neděle 20. května 2007 v 19:07 ® svaca
-
Jinak, pokud se pohybuješ po revíru, jsi brán jako rybář na lovu. Jako takový můžeš být RS kontrolován třeba i při přesunu nebo při odchodu, příchodu… Nemůžeš být však označen za lovícího, pokud skutečně nechytáš tak tuhle vetu nechapu pokud jsem rybar na lovu tak nejsem lovici!to je jako dostat pokutu za rychlost kdyz sedis v aute na parkovisti!
reagovat
a ty Budejice to je pravda rikali to i ty co me tam chytli - Neděle 20. května 2007 v 11:41 ® Lovec
-
pěkně jsi mu to nandal
reagovat, že zapoměl i odpovět.
- Sobota 19. května 2007 ve 13:37 ® Mirek reakce na …
-
DEXTR: Pokud nejsi z Budějovic, nevím proč by ji tam měl někdo odesílat. Tvá odebraná povolenka měla být poslána na organizaci která ji vydala. Tam také proběhne kárná komise. Je jenom na jejím rozhodnutí, jak tě potrestá. V Čechách, pokud vím, žádný manuál trestů není. Je to velká chyba. Napříkld u nás vznikají velmi časté rozbroje mezi Chebem a Sokolovem. V Chebu dávají tvrdé tresty, v Sokolově většinou mírnější. Je v tom zkrátka bordel.
Jinak, pokud se pohybuješ po revíru, jsi brán jako rybář na lovu. Jako takový můžeš být RS kontrolován třeba i při přesunu nebo při odchodu, příchodu… Nemůžeš být však označen za lovícího, pokud skutečně nechytáš.
reagovat - Sobota 19. května 2007 v 10:49 ® svaca
-
tak moji povolenku posilali pry do CB kde nejaka komise rozhodne co a jak moje organizace by mi mela udelit takovy trest mozna mirne ovlivnit a rozsudek poslat organizaci do chynova ktera mi listek vzala takhle sem to ja pochopil!jinak dik vsem za jejich info
reagovat - Pátek 18. května 2007 v 16:47 ® pif
-
vMRS má každé porybné manuál,jak se zachovat při tom,či onom přestupku.je to jen doporučení,nic závazného,ale dá se podle toho řídit.pokud nezapíšeš,nastává napomenutí,jestli se to opakuje,papíry na tři metry do chládku. otázka zní,jestli dotečnej dravec Dextr nebyl husté…to je potom zbytečný cokoliv psat…
reagovat - Pátek 18. května 2007 v 16:31 ® hew reakce na …
-
Bandit:tohle ne, podle tohodle se řídí asi správní řízení na okrese nebo u soudu, nejsem teda právník, takže jestli někdo v tom je kovaný, tak ať to zkusí popsat ty postupy. Ale Dextra bude dle mého soudu řešit jeho mateřská organizace – jako první instance a řídí se to dle stanov a jednacího řádu ČRS, ale nejsou tam žádné kokrétní doby, jak už jsem zmiňoval, zadržení povolenky. Dextr je rybář, který má povolenku a vztahuje se na něj rybářský řád a ten porušil, kdyby byl bez povolenky, tak by to řešila policie a byl by pytlák a to už by neřešila žádná organizace dle svého vnitřního řádu. Doufám, že jsem tam nenapsal moc nesmyslů, ale snad je podstata dobře:)Kéž by to někdo jednoduše popsal!
reagovat - Pátek 18. května 2007 v 15:02 ® Bandit
-
DEXTR>nevím jestli vám to pomůže koukněte na to www.mvcr.cz Zákon č. 200/1990 Sb §35
reagovat - Pátek 18. května 2007 ve 14:58 ® hew reakce na …
-
Donald:jsem rád, že se diskuse trochu uklidnila a bere se to s nadhledem. Je jen trochu milná informace, že tan potok má 20cm vody, to ted měla většina potoků, jak bylo sucho z jara. Ale tu oblast trochu znám a je to úspěšná chovná kapilára a každej kdo chytá na potoce, tak ví, že když tam teče 20cm vody, tak to neznamená, že tam nejsou ryby, a tady rozhodně jsou!Já taky nikoho omlouvat nebudu, akorát se mi na netu nepodařilo dohledat nějakou kuchařku na ta kárná řízení prvního stupně, kterou provádí v místních organizacích dozorčí komise. Všude jsou jen žvásty co se může a postupy, atd. Že se může odebrat povolenka, ale na jakou dobu za co, to už tam není, je to podle mě na uváženi té dozorčí komise. Ale jestli se nepletu jaká si kuchařka těchto postihů snad existuje, ale není myslím závazná, jen má funkci poradní. Tohle bohužel asi není nikde pevně zakotveno. Zkusím to přes víkend vyjistit!
reagovat - Pátek 18. května 2007 ve 14:24 ® Donald
-
Hew: no s tou hlavou máš recht. Tady v obchodě za vitrínou je fakt hic
reagovat. To, že to bereš s rezervou, jo v pořádku. Tak jsem to taky psal-přehnaně. A s těma cedulema, když přijedu k nám na chovné, tak tam cedule jsou. Podle toho, co se tu píše, že to letos není první případ chyceného člověka, tak proto jsem narážel na tu ceduli a hon RS
. Jinak chudáka z něj rozhodně dělat nemíním. Zastat se ho ale můžu. A zvlášť tehdy, když jsem chodil na potok, který má někdy hloubku až 20 cm a je to MP revír. V papírech o něm ale není zmínka, jen že přítoky do Moravy se píší jako Morava ..A. Tak to tak píšu a mám klid. Ale je zas fakt, že tyhle vody znám a vím který se jak jmenuje, takže u mě k záměně dojde těžko. A na víc zapisuju. Ikdyž někdy až po nahození.
- Pátek 18. května 2007 ve 13:46 ® hew reakce na …
-
Dextr:vidíš to, na to jsme zapomněli, zkusím to někde dohledat a něco ti kloudného říci, ale na rok o ně rozhodně nepřijdeš, to je si myslím přehnané. No ale nějaký měsíc možná dostaneš, nevím, jestli jsou na to nějaký přesný tabulky, něco jsem jednou držel v ruce, ale už si to nepamatuji.Když to zjistím dám ti to vědět.
reagovat - Pátek 18. května 2007 ve 13:40 ® svaca
-
uvedomuji si svoji chybu to jo ale pokud mi odeberou listek treba na rok tak budu hodne rozcilenej ikdyz zbytecne jinak myslim ze hadek uz dost chtel sem hlavne vedet co mi hrozi za tenhle prestupek coz sem se nedozvedel:)
reagovat - Pátek 18. května 2007 ve 13:36 ® hew
-
modrak: návrhy máš dobrý, ale dostat dohodu mezi 300tis lidí, kteří mají rybářský lístek v téhle republice, to bude asi problém. Nechtěl bych být u toho tvořit tuhle legislativu, každej si myslí, že jeho návrh je správný, ale vždycky se najde někdo, ke komu to nebude třeba spravedlivé.Máš pravdu řešíme blbosti!
reagovat - Pátek 18. května 2007 ve 13:33 ® hew
-
modrak:nebudu sem kopírovat rybářský řád, mrkni se na definice muškaření nebo přívlači, to jsem zapomněl připsat nemyslel jsem si, že jsi takový puntíčkář a bavíme se tu o tom, že muškařil na chovném potoce, tak sem nepleť bobkaře:))))
reagovat