Vyhledávání
sankce za prestupky
16.5.2007 | svaca | 31.677 zobrazení | 82 odpovědí
Zdravim chytal jsem na chotovinskem potoku 1 je to nadrz do ktere se vleva potok ja chytal prave na potoce kde uz je soukroma voda a revir je pouze nadrz!byl jsem pristizen a byl mi odebran listek a jeste k tomu bez zapisu k vode!byl bych rd kdybyste mi nekdo napsal co mi hrozi jaky trest a tak!zatim nemam zadne prestupky!diky za kazdou informaci
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 30. října 2012 v 15:18 ® Don
-
regulus> Když už se tady bavíte o Moravě 2, tak já jsem přímo z Lanžhota a stejně mi to neleze do hlavy od kud pokud se může chytat
reagovatA myslím že nejsem sám. Měli by ten popis lépe popsat
- Středa 29. června 2011 ve 23:47 ® Cudla
-
Znam jednu louži a tam je snad 99% lysců.Nejsou nasazovaný ale chytaj se tak od±30cm výš.Už tu byl ale je krásnej
reagovat - Úterý 28. června 2011 ve 23:18 ® osprey reakce na …
-
superweb> Lysec má v přírodních podmínkách zřejmě nižší procento přežívání.
reagovat - Úterý 28. června 2011 ve 23:12 ® superweb reakce na …
-
Cudla> zvlastni je, ze naprosta vetsina tehle minikapru jsou supinaci..lysec se chytne tak 1 z 50, ale jsou jeste hezci
reagovat - Úterý 28. června 2011 v 19:21 ® Cudla reakce na …
-
superweb:je tu dost sumců,proto je zázrak že přežil.
Navíc je to lemovaný ze tří stran betonem.
reagovat - Pondělí 27. června 2011 ve 13:05 ® superweb reakce na …
-
Cudla> no znam par reviru kde jich je v tyhle velikosti tolik, ze si v podstate znemoznujou aby vyrostli. Zrejme tam budou mit i rodice, ale jak se k nim prochytat nevim..i na boilies se chytne 15cm kaprik
reagovat - Pátek 24. června 2011 ve 12:48 ® rychlý franc reakce na …
-
hraji firee kakr – já si myslím, že Bernini má tak trochu osobní problém – chtěl by se zviditelnit, bejt důležitej a uznávanej odborník a teď na něho přišel problémek, že to nějako nevyšlo. Ono machrování a velhohubost s důležitostí v jeho případě moc nekoresponduje. Jenom se snaží ohromit okolí tak stlouká dohromady (rádoby) šokující argumenty aby byl v našich očích za KingKonga a sobě zvednul ego.
reagovat - Pátek 24. června 2011 ve 12:42 ® rychlý franc reakce na …
-
Cudla> no asi nic, to je rybička z přirozeného výtěru, protože takhle malé se nenasazují, a kdybysis jí vzal, tak jí odneseš v kapse. Problém je v tom, že z ní nebudeš mít po vykuchání nic ani ty osobně
reagovat. Ale je krááásnej.
- Pátek 24. června 2011 v 11:16 ® Cudla
-
Nevím co tu chlapci pořád řešíte,začal jsem chytat nebo spíše snažil od svých 10-ti let hluboce v minulém století.Za tu dobu jsem měl jeden vážnější konflikt z RS a to bylo spíše osobní.Pokavaď budu dodržovat to co se píše v té malé knížečce,kterou dostáváte k povolence není co řešit.To by nesmělo existovat to naše české ALE a snažit se vše vochcat.Skuste to dodržovat a tato diskuze zmizí v propadlišti dějin .„P.S.jakou sankci budu mít když budu brát toto,“
reagovat - Pátek 24. června 2011 v 11:09 ® tomashr reakce na …
-
hraji> Souhlas – taky by mě zajímalo alespoň mírné zkonkrétnění. Já si sice to odsouzení RS představit umím poměrně reálně, ovšem mezi „představit si“ a skutečným dotaženým soudním sporem je velmi značná mezera…
reagovat - Pátek 24. června 2011 v 10:19 ® hraji reakce na …
-
Bernini> pročetl jsem tvé příspěvky a opravdu těžko reagovat ad rem, když jsou naprosto nekonkrétní, plné náznaků a odvolání na nemožnost zveřejnit meritum věci, o co konkrétně šlo. Přitom nikdo nechce, abys zveřejnil jména údajně odsouzených RS, pouze stačilo uvést, co konkrétně jim bylo kladeno za vinu a který soud je odsoudil. Zbytek si dohledám sám. Naprosto nekonkrétní „zneužití pravomoci úřední osoby“ je nic neříkající. Takže opakuji, nevěřím, že se v ČR našel soudce, který by odsoudil RS za zneužití … Vůbec jsou ty tvoje příspěvky takové nekonkrétní, píšeš víc o sobě než o problému. A pasáž, kdy předjímáš, že já neuznávám nějakou, podotýkám anonymní, americkou univerzitu, na které jsi dle svých slov studoval, to už je prostě jen chabé slovíčkaření.
reagovat - Čtvrtek 23. června 2011 ve 21:32 ® firee reakce na …
-
Bernini> neoslnil jsi mne ,svýma studiema v USA v 70 letech ani hlubokou myšlenkou , právě před takovejma chytrolínama co si myslí že mají všechnu moudrost z USA si na prdel českej človíček nesedne.Opakuji prostuduj si zákon 99 a prováděcí výhlášku 197 a pak dávej rozumy ty američane.
reagovat - Čtvrtek 23. června 2011 ve 13:02 ® tomashr reakce na …
-
kakr> Jenže pokud z tvého příměru vynecháš ten „vykukující rybí ocas“, tak se ti ta konstrukce poněkud sesype…
Netuším, na co naráží bernini, ale třeba na MRKu byl popisován poměrně konkrétně příklad sporu, kdy byla snaha o odebrání povolenky na základě toho, že přejížděli člunem revír, kde se nesmí lovit z lodě – dotyční z lodi nelovili, šlo o cestu na místo, ale RS se snažil dělat potíže. V takovém případu ale asi argumentaci tebou citovaným paragrafem případný soud jen těžko uzná. To samé další nedávno popsaný případ, kdy proběhl nějaký spor o nezapsání revíru, když se dotyčný teprve přesunoval a vybíral místo lovu.Sám s RS žádné podstatné problémy nemám, nikdy jsem nic nemusel hrotit, ale co se mi občas donese z některých revírů trochu na pováženou je. A to přitom rovnou vypouštím z úvah různé „story“ „jedna paní povídala“, zajímá mě jen to, co je podáno aspoň trochu důvěryhodně.
reagovat - Čtvrtek 23. června 2011 v 11:26 ® kakr reakce na …
-
RS se tedy dopouští TČ zneužití pravomoci úřední osoby pokud v souladu se zák.99/2004 Sb §16 odst.b 2 –
od osoby důvodně podezřelé ze spáchání přestupku nebo trestného činu v bezprostřední blízkosti rybářského revíru předložení rybářského lístku, popřípadě povolenky k lovu nebo jiného dokladu opravňujícího osobu k lovu anebo dokladu o nabytí ryby nebo vodního organizmu,
jedná jak praví zákon?? Osoba důvodně podezřelá je dle mého laického výkladu každá osoba, která se s rybářským vybavením a ocasem ryby vykukujícím z batohu pohybuje kol revíru rybářského. Nestudoval jsem ni v Plzni, ni v USA........
reagovat - Čtvrtek 23. června 2011 v 11:04 @ Bernini reakce na …
-
hraji> Bohužel, v Plzni jsem nestudoval nic. Já jsem studoval právo v USA v 70. letech jako emigrant. A na renomované školce. Měl jsem štěstí. No ty ji asi neznáš a neuznáváš. Již staří Řekové si velmi nevážili lidí, kteří namísto argumentace k věci (ad rem) argumentovali k osobě (ad personam). Dozajista jsi si všiml, že já to ve svém textu nečinil a nečiním.Ale to je o jiném. No ty možná něco víš, ale je ti to k ničemu. Já nemohu konkretizovat členy RS, kteří byli díky mé žalobě odsouzeni za zneužití pravomoci veřejného činitele. taky se oháněli směrnicemi RS a tím, že o to něco vědí.
Ještě tobě, fireemu a Luccinimu:
CUIUSVIS HOMINIS EST ERRARE, NULLIUS NISI INSIPIENTIS IN ERRORE PERSEVERARE. (Chybovat je v povaze každého člověka, ale jen hlupák ve svém omylu setrvává.)
reagovat - Středa 22. června 2011 ve 22:11 ® hraji reakce na …
-
Bernini> nestudoval jsi práva v Plzni nebo podobné kvalitní škole? Nevím proč, ale nevěřím těm tvým povídačkám ani slovo, asi protože o tom něco málo vím.
reagovat - Středa 22. června 2011 ve 21:29 ® rychlý franc reakce na …
-
Bernini> I když nechci aby to vyznělo osobně, Tvůj postoj mi připadá arogantní vůči RŘ a potažmo i ke členům RS, kteří to mnohdy nemají s rybáři vůbec jednoduché a když jim z lidského hlediska trochu ujedou nervy, tak bys je pranýřoval. Že oni se setkávají víceméně s drobnějšími poklesky při každé kontrole a z dobré vůle je tolerují, za to bychom jim měli být vděční asi všichni, protože nikdo z nás není absolutní. Od Tebe ale čtu jenom aroganci a namachrované chování, přestože tu prezentuješ jenom všeobecné poučky. Přečti si pozorně předchozí příspěvky Luccini a firee, možná Ti taky chtěli něco naznačit rozumbrado.
Bernini>
reagovat - Středa 22. června 2011 v 18:27 ® Luccini
-
BErnini>tva logika je zajimava vyhlaskou se skutecne nemusis obtezovat, ale jen v pripade, ze byla v primem rozporu se zakonem coz neni. Podle tebe bysme se totiz mohli dostat k tomu, ze zakon je nizsi pravni norma nez ustava. A chci videt jak se budeme ridit ustavou, kdyz vicemene obsahuje listinu zakl. lidskych prav a svobod a pak organizaci statu(demokr.volby, vlada, parlament, soudy atd.) Nic moc vic se z ni nedovis a rekni mi jak bys popdle ni trestal treba kradez. Nebo myslis , ze se zlodej bude uspesne hajit tim, ze ustavu neporusil.
reagovat - Středa 22. června 2011 v 11:57 ® firee reakce na …
-
Bernini> tak jsi mi to nandal , tak si prostuduj zákon 99 a pak tady machruj mistře. A ten zákon je zcela jasnej i pro RS a ty kecy že RS nemuže zkontrolovat rybáře na špacíru kolem vody s prutem si nech pro ty co žerou trávu. A žes někomu něco zařídil je tvoje věc nejsi bůh a na každýho je sekerka. Bud opatrnej jak se tu prezentuješ na prdel si nikdo z tebe nesedne.Nota bene já už vůbec ne.
reagovat - Středa 22. června 2011 v 9:34 @ Bernini reakce na …
-
firee> Ještě ti velkoryse vysvětlím, jak je to s těmi směrnicemi. Pokud si někdo vygeneruje nějakou hloupost,kterou chce realizovat potrhlé představy, které nejsou v zákoně a může to být i směrnice RS, která je v rozporu se zákonem s Ústavou, tak vystavuje neználky, co takový směšný dokument považují za bibli svatou, značnému riziku. Neznalost zákona, jak známo, neomlouvá.Tak si, pokud si hrdý člen RS,naštuduj zákon. S tím vydáváním hloupých směrnic to máš stejné, jako kdyby si „blbec z Horní Dolní“ vydal směrnici, že v Horní Dolní může ten, kdo má na škodovce červené gumy, jezdit po hřbitově stovkou a ten co má černé, nesmí ani vyjet na cestu. Bavím se.
reagovat - Středa 22. června 2011 v 8:42 @ Bernini reakce na …
-
firee> Na články se můžu z vysoka…I na vzhlášky. Zákon je zákon. Nad ním ještě stojí Ústava. Směrnice RS je nižší právní síly jako zákon.Dokonce velmi nízké. Směrnice si vydává každý spolek přátel žehu, zákon schválil parlament a podepsal prezident. Někteří idioti si myslí něco jiného, ale už jsem jich pár vyvedl z omylů prostřednictvím soudu. I prováděcí vyhláška má menší právní sílu, jako zákon. Ty zřejmně žiješ v právním bezvědomí. Dávej si bacha, ať na to nedoplatíš s těmi směrnicemi pro idioty. Před rokem jsem jednomu podobnému chytrému zařídil podmnínečný trest. Už nemachruje a už k vodě ani nepáchne. Bojí se, che che che.
reagovat - Úterý 21. června 2011 v 19:46 ® firee
-
Bernini> prostuduj si smernici RS, zákon 99 a prováděcí vyhlášku 197 a pak teprve piš. Hlavně si přečti článek o tom špacíru s prutem kolem vody .. Bud zdráv.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 ve 2:16 ® rychlý franc reakce na …
-
petrikveprik> jo, nejradši mám ryby tak do 10 cm, spíš jsem chtěl vědět, jestli to nebylo jenom bububu
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 1:56 ® reakce na …
-
rychlý franc> chystáš se na chovný?
reagovatLepší nevědět ne?
- Sobota 18. června 2011 ve 23:02 ® rychlý franc reakce na …
-
Jo to mohl, taky by mně to zajímalo
reagovat - Sobota 18. června 2011 ve 21:00 ® pepanek
-
tak sem to dočet a stejně vím prd,taky mohl napsat,jaký trest za ten chovný potok dostal.
reagovat - Sobota 18. června 2011 v 17:54 ® rychlý franc reakce na …
-
Bernini> No jo, jenže já se jim někdy nedivím. Ze své zkušenosti jsem se s pitomou setkal jenom jednou, někde tady jsem o tom psal a možná jsem udělal chybu, že jsem tuhle story nenahlásil na ČRS. Jinak ostatní a to i na Orlíku , tak včetně nich jsem zaznamenal pouze korektní přístup. Vždy ale mám vše v pořádku, kromě proškrtávání – tam šikmo přeškrtnu jenom položku „kusy“ a ne celý řádek, protože pravítko nosit nebudu a od ruky to bude křivule a bude úlovkáč vypadat hnusně. Vždy mně ale jenom upozorní a jsou k tomu tolerantní. I když k tomu asi přispívá i to, že ročně zabiju tak 10 ryb.
Jo a to, že spousta členů RS nezná řády to podepisuju, přitom to není nic světoborného, ale to jsem taky už psal.Ty jsi psal, že moc na svazovkách nechytáš tak teď soukromáky – nemysli si, že tam nemáte nad hlavou Damoklův meč – zkus zabít velkého kapra, nebo nějak podstatně porušit pravidla (nasrat majitele) a výsledek – do smrti si tam nezachytáš.
reagovat
Já si nedovedu představit, jak by prořídla členská základna ČRS, kdyby byl zaveden postih trvalého vyloučení (nebo alespoň na pár let) a to až třeba v případě zjištění závažného přestupku opakovaně. To by bylo u vody placu. Jenže tady jde o potřebu financování obsádky a ost. nákladů a čím míň členů, tím menší rozpočet. Proto každý ví, že nebude mít distanc navždy, a tak si dovoluje. - Pátek 17. června 2011 ve 20:33 @ Bernini reakce na …
-
rychlý franc> Já znám z RS mnoho idiotů co neznají zákony, mají v hlavě mišung a dopouštějí se protiprávního jednání, hrají se na texas-rangery a obtěžují čestné lidi, kteří nic neprovedli. To proto, aby se prosadili, protože na pytláky, co těží ryby sofistikovaně (hlavně pro soukromé revíry)prostě nemají.Podobné je to v lese. Já osobně s RS problém nemám. Nepytlačím, respektuji zákony.Když mne osloví, jsem slušný. Na druhou stranu, RS má problémy se mnou. Pokud se při kontrole nechovají přiměřeně, rád si na nich zgustnu. A čím jsou drzejší, tím je to potom horší.
reagovat - Pátek 17. června 2011 v 17:29 ® rychlý franc reakce na …
-
Bernini>
Ale o tom píšu v bodu 2.) a nastínil jsem tam i důvody proč by to oprávnění RS měla mítA o té pistoli jsem chtěl jenom situaci gradovat do extrému proto, aby vynikl paradox situace.
A k těm dle Tebe „idiotům“ z RS (předesílám že jsem nikdy nebyl, nejsem a nebudu členem RS) – kdybych totiž měl kontrolovat chování mnoha rybářů, kteří evidentně vědomě porušují RŘ a pak se vymlouvají a dělají ze sebe a potažmo z RS pitomce, jenom aby unikli postihu, tak mám na výběr jen 3 možnosti : buď rezignovat a provádět kontroly jen tak abych měl ročně potřebný počet zápisů bez zájmu něco postihnout, nebo chodit k vodě vzteklý a buzerovat a bazírovat na maličkostech a dusit každého koho potkám. Poslední je složit funkci člena RS.
reagovat
Myslím si, že optimum je někde mezi první a druhou. Nicméně se ani moc nedivím některým členům RS, že primárně nahlížejí na rybáře jako na viníky a to z důvodu, který jsem nastínil na začátku. Ne že bych to schvaloval.
Toť názor naivního rybáře. - Pátek 17. června 2011 v 16:08 @ Bernini
-
rychlý franc> Píšeš dojmy a nechápeš právní stav věci.O tom přirovnání s pistolkou píšeš hlouposti. Neznáš evidentně zákony a vyprávíš tady pohádky insitního rozumbrady. Před chvílí jsem naznačil, že všechno se týká revíru.http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100055300.html Pokud bude v zákoně hloupá definice, resp.nebude napsáno, že RS tě může kontrolovat v pásmu např. 10 m od břehu, tak pokud nejsi zabroděný, nebo nemáš nahozeno ve vodě, nemá na tebe RS žádné právo a složité je to i s policií. Muselo by být vážné a odůvodněné podezření (ne domněnka), že jsi pytlačil.
reagovat