Chytej.cz

sankce za prestupky

16.5.2007 | svaca | 31.680 zobrazení | 82 odpovědí

Zdravim chytal jsem na chotovinskem potoku 1 je to nadrz do ktere se vleva potok ja chytal prave na potoce kde uz je soukroma voda a revir je pouze nadrz!byl jsem pristizen a byl mi odebran listek a jeste k tomu bez zapisu k vode!byl bych rd kdybyste mi nekdo napsal co mi hrozi jaky trest a tak!zatim nemam zadne prestupky!diky za kazdou informaci

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 18. května 2007 ve 13:29 ® hew reakce na …

Donald:Pozor já nejsem vůbec naštvanej, jsem naopak naprosto klidnej, jen tu trochu diskutujeme. Ale ty asi budeš trochu vařicí hlava:)))Jsem čekal, kdy se někdo takový ozve, parádně se pak rozdmýchá diskuze. To co jsi napsal beru s velkou rezervou! Je to přesně ukázka toho případu, kdy s podezřelého se dělá oběť!!!Jak to dopadne,to nám určitě napíše Dextr a jako kolegové mu budeme držet palce, pokud má ve všem pravdu! Ohledně těch cedulí, co já vím, tak se dávají jen na příjezdové cesty a na místa, která označují začátek a konec revírů, třeba u potoků. Jinak ti k lokalizaci slouží rybářský řád se soupisem revírů, kde je si myslím skoro vždy dostačný popis revíru, hranic a kde se můžu chytat. No a pak je tu ještě rybářská mapa, samozřejmě plně aktuální, kde to je pro představivost zakresleno. Takže, to dokáže snad i malé dítě!Takže tvoje otázka na tu ceduli je zcestná. Když chceš chytat musíš se nejdříve informovat, nikdo nikoho na ruku vodit nebude. Já jet chytat na Moravu, tak se raději dvakrát zeptám a přečtu si třikrát řád, než si nechat sebrat papíry. RS nic nevidí kolik tam chodí lidí, prý tohle byli první dvá a ten jinej případ byl na pstuhovce, takže vesměs náhoda. Hele a oni dávají nějakou odměnu za chycené pytláky, to jsem nevěděl, to by byly hony RS:)))))))

reagovat
Pátek 18. května 2007 ve 13:21 ® modrak reakce na …
modrak

hew: Ach jo. Zase blbě. Nyní to zase vypadá tak, že bobkaři při lovu na položenou nevykonávají rybářské právo. Nic, necháme toho. Stejně se tady dohadujeme o blbostech.

Jinak pokud jde o sankce, viděl bych to takto:

1. Jasná definice pravidel lovu.
  2. Jasná definice hrubých přestupků.
  3. První hrubý = bububu, druhý hrubý = citelná pokuta (třeba 20 papírů), třetí hrubý = doživotní odebrání ryb. lístku.

Pytláctví = trestný čin – řešeno v trestním právu.
A je to.

reagovat
Pátek 18. května 2007 ve 12:43 ® hew reakce na …

modrak:Souhlas blbě jsem to asi podal, vím, že za lov se považuje, když je prut v ruce. Otázkou je, jestli ted Detrex nekecá, to nedokážu posoudit a zajímalo by mě, co je v hlášence, kterou určitě podepsal. No ale přeji mu hodně zdaru, třeba vyhraje. Presunci neviny znám, proto taky nikoho neodsuzuji.Dextr by mohl třeba ted začít tvrdit, že tam šel třeba vysazovat pstruhy, že vlastně pomáhal a bylo mu ukřivděno, chudák, je mi ho tak líto, já bych mu být tou organizací dovolil zachytat si na jejich nejlepším chovném úseku:))) Zbytečně se to tu rozmazává, škoda, že nevíme přesné info i z druhé strany a co je v hlášence, ta bude podle mě rozhodující, proto se ty hlášenky vypisují!

reagovat
Pátek 18. května 2007 ve 12:40 ® Donald
Donald

Hew:nechcitě naštvat víc než sji, ale podle tebe, když zajedu na chovný rybník se podívat, co potřebují pomoct a mám u sebe pruty, tak přijdu o papíry? Chudáci výboři, kteří tam mají dokonce některé pruty schované. Další věc, co mě zaráží, je o těch cedulích, že na chovných nejsou. Když jdu na Moravu a nevidím ceduli, tak je to chovný revír? Nebo musím projít celý úsek z obou stran a doufat, že tam někde nějaká cedule je a pak teprv můžu chytat?
A poslední věc co mě azráží, tak když vidí RS z toho potoka, kolik tam chodí neznámých lidí, není rozumější tam tu ceduli dát? Nebo se snaží získat titul za nejvíce chycených „pytlák“?

reagovat
Pátek 18. května 2007 v 11:07 ® modrak reakce na …
modrak

hew: Nesouhlasím, píšeš blbosti, s prutem v ruce, na zádech nebo v batohu, si můžu chodit kde chci a kdy chci, pokud tam není z nějakého důvodu zakázán vstup. Jakákoliv pravidla a omezení se vztahují pouze na samotný výkon rybářského práva, tedy lov, Dále platí presumpce neviny a každý přestupek nebo trestný čin musí být prokázán. Souhlasím, že je to z hlediska RS někdy problematické, ale respektujme to, že žijeme v právním státě. Tedy alespoň teoreticky.

reagovat
Pátek 18. května 2007 v 8:50 ® hew reakce na …

Nepochybuji o tom, že jsi možná opravdu tak čestný rybář a nechtěl bych být v tvé kůži. Ale v jednom rozhodně nemáš pravdu a za tím si stojím a sice, že by tam měla cedulka ohraničovat revír od chovné vody!!!To je nesmysl a chabá výmluva, v řádu to je jasně a už asi dvakrát jsem tu psal, že se cedulema neoznačují chovné úseky!Cedule je na tomto revíru na hrázi rybníka na příjezdové cestě!Hranice jsou popsány v řádu a není o čem diskutovat a nesmí se chytat ani deset metrů nad rybníkem,kdyby to pak dělal každej a řekl, že to je jen deset metrů, tak další řekne, vždyť to bylo jen patnáct a takhle by se mohlo za chvilku chytat už skoro všude.Ale osobně si myslím, že stopku nedostaneš snad na dlouho, je to sice prohřešek z vlastní blbosti, ale i za blbost se platí.
A to je logické, že do MP se asi potočáci normálně nevysazujou a že museli splavat po vodě z chovné kapiláry, ale ti pstruzi v rybníku a nad ním krásně dorůstají a pak vytahují na výtěr, proto se to tam tak hlídá a s prutem u vody, 300m na rybníkem nemá nikdo co dělat a ani kolega s žížalou. No a když jste šli jen na čučandu se podívat, tak proč jste si nedali pruty do auta a nešli spolu za ruku na procházku????:)))To by vám nikdo nic neřekl. A rybář, který je u vody a má sebou cajk, i když ho nemá třeba v daný okamžik přímo nahozený, tak pořád ho smí RS kontrolovat a brát to, že rybaří!!!!!!Takže bej tebou tak sklopím uši a moc se nečílím, já nic já muzikant já neměl nahozeno. Protože jsi to tu vytáhl na veřejnost, tak bude asi dost lidí i zvědavých jak to dopadne,.....!!!Držím pal­ce

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 v 19:43 ® svaca

pane sherlocku myslim ze ja sam moc dobre vim v cem jsem udelal chybu a rybaril jsem pouze deset metru zbytek jsem sel a mel musak na zadech bo tam si z musakem nenahodis a ani nebyla videt zadna ryba!mela by tam byt cedule ktera by ohranicovala chovnou vodu od svazovy pak bych tam nechytal nejsem zadny pytlak ryby vsechny poustim a nezeru je!v potoce jsem se byl podivat protoze me zajimalo odkud jdou potocaci ze tam nemohli byt vysazeni a ze museli pritect!jinak myslim ze ty byt v mi kuzi urcite bysis taky mlatil hlavou o stul kord pred zahajenou

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 ve 13:01 ® hew reakce na …

regulus:Tak z to bych byl asi taky vyplesklý:)))Od 14. aleje:)))Ale asi bych se v místě zeptal, určitě to tam musí každej domorodec znát, takže to je rešitelný problém. Tohle je třeba říci MO Lanžhot, aby to lépe specifikovali do soupisu, určitě jim bude vyhověno!

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 ve 12:28 ® regulus reakce na …
regulus

ne revíry, ale rybníky

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 ve 12:27 ® regulus reakce na …
regulus

hew – stačí umět číst -:))), teď sem se do toho nedíval, ale před tím měsícem sem se do soupisu mrkl, pokud si pamatuju, jsou to dva revíry a pstruhovka je od toho rybníka dost daleko, navíc a co je důležité, je tam psáno, že všechny přítoky jsou chovné – CHRO, není co řešit. Vymlouvat se na ceduli, je pitomost. Faktem ovšem zůstává, že popis revírů, alespoň co se MRS týká, je v některých případech pokud ne diskutabilní, tak přinejmenším vyžaduje znalost místních náznů, který nejsou na mapě značeny. Zářný příklad je toto:

461 080 MORAVA 2 – MO Lanžhot 8,0 km 20,0 ha Přítok Dunaje. Od tzv. 14. aleje až do ústí potoka Spářavky včetně Čtvrtého járku od Jízdového mostu po Starou forotu .....

To by se jeden posral. Nikdy sem tam nebyl, ale půlku toho na mapě nenajdeš, takže doufám, že je to značený tabulema, protože MORAVA 1 patří do péče Státních lesů a pokud to tam neznáš, tak chytáš v Krakonošově raz dva.

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 ve 12:02 ® hew

Zdar, známe se od vidění, jednou, respektive v loni jsi mi slíbil, že si půjdeme zavláčet woblery Illex, které jsi mi ukazoval v dnes už zrušeném obchodě pod Kotnovem

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 ve 12:01 ® HaD reakce na …
HaD

HEW: jsi z Tábora? známe se?

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 ve 12:00 ® hew reakce na …

regulus:Přehled o tom skutečně trošinku mám, ale nic nenormálního:))No poslední dobou je tam veselo, co vim, tak tam RS chodí často a hlavně nepravidelně a to je jen dobře. Tenhle případ je jasnej jako facka, kdyby šlo o deset metrů,tak by se to takhle nerozmazávalo, ale tady šlo o 100% chytátní na chovném potoce, desítky metrů nad rybníkem. Těšímě, že jako člen z JM dokážeš dle soupisu o revíru a pravděpodobně mapky určit bezpečně hranice revíru. Ono těch případů tam bylo posledni dobou více, ale i na druhém revíru, ten je ale pstruhový. Škoda, že kolega DEXTR už asi nebude chtít s námi tady diskutovat:))))Za­jímal by mě jeho úhel pohledu. Osobně mu nepřeji nic zlého a doufám, že mu to dopadne dobře, sám bych taky nerad přišel o možnost si zarybařit.

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 v 10:50 ® regulus reakce na …
regulus

hew – koukám, že seš asi z této oblasti a máš přehled. -:))) To zakletý jsem myslel v úvozovkách a psal jsem to proto, že je to během jednoho měsíce už druhej případ brečení, že tam někdo přišel o papíry a vypadá to, že na stejným místě. Já tam nikdy nebyl, su z JM, ale z popisu revíru a z mapy je to jasný jak facka, tam se asi nedá splést. Pokud se týká CHRO, tak v okamžiku, kdy nějakej takovej potok někam vtíká, z bezpečnostních důvodů chytám minimálně 10m od takovýho soutoku už jenom kvůli tomu, že se nehodlám s nikým hádat, že jsem měl nahozený jeden nebo dva metry v „krakonošově“, natož chytat přímo na tomto potoku a pak se divit.

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 v 10:05 ® hew

Jo zapomněl jsem se tě zeptat, v čem vidíš to pochybení rybářské stráže?

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 v 8:27 ® hew reakce na …

Tak já zase slyšel, že to bylo už 10m od státní silnice nad rybníkem, což je po potoce odhadem to nedokážu, ale možná 200–300m. A ještě jsi nenapsal, že jsi měl kolegu s plavačkou,hádám se žížalou!A ty nerozhoduješ, co je a není chovná oblast, prostě máš číst pořádně řád a basta!Náhodou to je prý velice úspěšný chovný potok, takže kdyby se každej řídil dle sebe a říkal, že tam je 20cm vody a že tam vlastně nic není, tak proč jsi tam chytal???Protože jsi tam viděl ty pěkný potočáky co????! Takže si tu panáčku nestěžuj, protože ti to bude prdlajs platný, a o víše sankce rozhodne hádám tvoje mateřská organizace, ale kolik měsíců to bude stopka, na to jsem zvědavej a rozhodně si tuto informaci pohlídám a myslím, že nejen já!Nechápu proč si tu lidi musí stěžovat na svojí blbost a čekají, že je tu budě někdo litovat!!!

reagovat
Středa 16. května 2007 v 17:16 ® svaca

chytal jsem na musku nadrz je MP chytal jsem pouze 10 m v potoce a oni ze je to chovna oblast pritom kecaj bo tam je hloubka max 20 cm a minimum vody!jinak ale v pritoku krasny potocaci:)

reagovat
Středa 16. května 2007 v 15:21 ® hew

regulus:zakletej nevím,ale slyšel jsem, že to berou zodpovědně! Jejich RS je poslední leta prý výkonná a nejen na jejich domovských vodách!Možná kdyby byl takový přístup všude, tak by to vypadlo trochu jinak

reagovat
Středa 16. května 2007 ve 13:51 ® regulus
regulus

Ten Chotovinskej potok je nějakej zakletej, bo co???

www.chytej.cz

Vypadá to, že se tam skvěle starají o snižování stavu aktivních rybářů.

reagovat
Středa 16. května 2007 ve 12:28 ® hew

Jo ještě něco, když chytáš někdě kde to moc neznáš, tak raději dvakrát čti pak chytej! Chotovinský 1 je P a 2 je MP!Tady to máš jasně:Pstruhovka je Přítok Lužnice. Od obou můstků ve Stříbrných Hutích až k hrázi Podolského rybníka (k. ú. Podolí). Všechny přítoky a pramenná část jsou CHRO – sportovní rybolov zakázán. Rybník Podhradský (Zámecký) v k. ú. Chýnov do revíru nepatří. Mimopstruhovka je Přítok Lužnice. Rybářský revír tvoří rybářské právo na nádržích: Sadnice (Valchář) a Podhradský (Zámecký) rybník v k.ú. Chýnov Tak kde a na jakou povolenku jsi chytal, to jako pod nebo nad některým tím rybníkem?To jsi teda v pytli. Protože cedulemi se označují jen revíry a chovné a chráněné rybí oblasti NE!Je třeba vždy číst řád a mít mapu, a nebo se zeptat!!!

reagovat
Středa 16. května 2007 ve 12:22 ® hew

Potok jako soukromá voda jo?To jsem ještě neslyšel!Popiš to trochu víc. Jak bez zápisu, to jsi si nezapsal do povolenky?A na co jsi chytal? Ta nádrž to je MP?

reagovat
Středa 16. května 2007 v 11:53 ® svaca

jeste jestli existuje nake odvolani proti pripadnemu trestu protoze se chci hajit spatne znacenym revirem a postupem rybarske straze!

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1