Chytej.cz

ŽLUTEJ HAD :) necteno

15.5.2007 | Mr.FISH | 2.807 zobrazení | 8 odpovědí

Říkal jsem si že se musím podělit… zkrátka jdu si tak dneska vesele k jizeře nakopat nějaký žížalky na kapry a jak tak reju našel jsem v bahně cca 10cm bublinu vody a v ní hada…říkám pyčo fuj co to je? nikdy jsem to neviděl až když jsem tu potvoru cca 27–28cm dlouhou a 2cm tlustou vzal do ruky zjistil jsem že je to mihule říční…najednou ta potvora byla pěkná.prohlíd jsem si ji a pustil do proudu.nevim jestli jsem ji tim udělal zrovna dobrou službu protože se prej nějak zavrtávaj bo co do bahna a navíc to vypadá jako ideální nástraha(chrá­něná)…takže ji beztak něco brzo sežere.nicméně nikdy jsem to zvíře neviděl.je docela pěkný a navíc myslim že jsem měl štěstí-moc se tu asi nevyskytujou a byla taky asi dost velká…viděl jste to někdo už taky naživo???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 18. května 2007 v 15:16 ® Tomik
Tomik

U nás jsou celkem početné, nedávno sem jich s Timem sledoval tak 20 ks..:-)

reagovat
Pátek 18. května 2007 v 0:37 ® jarryn21 reakce na …
jarryn21

No jednou jedinkrát jsem ji viděl a držel v ruce.Bylo to asi před dvěma měsíci.Na sádkách jsem pomáhal třídit pstruzi a najednou koukám ,co to je .Měla asi tak do dvaceti cm.Majitel sádek mi říkal ,že jich je v potoce dost.Mno já ji viděl poprvé.Jen mě bylo divný,že ji pstruzi nezežrali.

reagovat
Čtvrtek 17. května 2007 v 1:03 ® Mr.FISH

NO TO ASI JO..TA MOJE BYLA AKORÁT HODNĚ ŽLUTÁ ALE PĚKNÁ

reagovat
Středa 16. května 2007 ve 23:07 ® Sander
Sander

Jako kluci jsme se na ně chodili dívat s petrolejkou pod jez, když jsme chodili z hadů. Dokonce se nám povedlo je spatřit i za bílého dne při milostném aktu. Měl jsem z těch dob i několik krásných fotek, ale to vše vzala voda, i s chatou, ve které jsem je měl…

Ale jak píše Rarach – to byla mihule jak kráva. Tenhle dospělý jedinec měřil odhadem 15–16cm, tloušťka do 1cm – tedy průměr. Foto staré zhruba 2 týdny.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2095.jpg
Středa 16. května 2007 ve 21:55 ® rarach

Ty vole, to je mihule jak kráva, najít ji Tomash, tak jsou toho tištěný plátky plný.

reagovat
Středa 16. května 2007 v 18:44 ® adept_muskariny

Já viděl mihuli v jednom z přítoků Mže kousek za Plzní, byla tam asi 5cm hloubka a nádherně čistá voda, ta mihule tam byla přicuclá na kámen a seděla tam, mohla mít tak 10–15cm.

reagovat
Středa 16. května 2007 ve 12:13 ® revoke
revoke

Já mihuli viděl – jenže bylo to na rybích trzích v Rize (Lotyšsko), kde je měli po bednách a ještě živé. Místní je považují za delikatesu a skutečně jsem byl překvapen množstvím ryb, což silně kontrastovalo s tím, že je u nás hájená. Možná šlo o jiný druh mihule, to jsem nebyl schopný posoudit.

reagovat
Úterý 15. května 2007 ve 22:17 ® Prichy
Prichy

shodou okolnosti jsem dnes na P chytil sticku, protoze jsem nemel jinou moznost, tak holt mela holka smulu. Vyplivla natravenou mihuly......jen doufam, ze to nebyla moje oblibenkyne, co jsem minulej rok obdivoval. Sticka mela 28 :-(( ceka v lednici a za chvili se pro ni stavi tchyne :-D (to jen pro pobaveni)

reagovat