Vyhledávání
ŽLUTEJ HAD :)
15.5.2007 | Mr.FISH | 2.873 zobrazení | 8 odpovědí
Říkal jsem si že se musím podělit… zkrátka jdu si tak dneska vesele k jizeře nakopat nějaký žížalky na kapry a jak tak reju našel jsem v bahně cca 10cm bublinu vody a v ní hada…říkám pyčo fuj co to je? nikdy jsem to neviděl až když jsem tu potvoru cca 27–28cm dlouhou a 2cm tlustou vzal do ruky zjistil jsem že je to mihule říční…najednou ta potvora byla pěkná.prohlíd jsem si ji a pustil do proudu.nevim jestli jsem ji tim udělal zrovna dobrou službu protože se prej nějak zavrtávaj bo co do bahna a navíc to vypadá jako ideální nástraha(chráněná)…takže ji beztak něco brzo sežere.nicméně nikdy jsem to zvíře neviděl.je docela pěkný a navíc myslim že jsem měl štěstí-moc se tu asi nevyskytujou a byla taky asi dost velká…viděl jste to někdo už taky naživo???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 18. května 2007 ve 14:16 ® Tomik
-
U nás jsou celkem početné, nedávno sem jich s Timem sledoval tak 20 ks..
reagovat
- Čtvrtek 17. května 2007 ve 23:37 ® jarryn21 reakce na …
-
No jednou jedinkrát jsem ji viděl a držel v ruce.Bylo to asi před dvěma měsíci.Na sádkách jsem pomáhal třídit pstruzi a najednou koukám ,co to je .Měla asi tak do dvaceti cm.Majitel sádek mi říkal ,že jich je v potoce dost.Mno já ji viděl poprvé.Jen mě bylo divný,že ji pstruzi nezežrali.
reagovat - Čtvrtek 17. května 2007 v 0:03 ® Mr.FISH
-
NO TO ASI JO..TA MOJE BYLA AKORÁT HODNĚ ŽLUTÁ ALE PĚKNÁ
reagovat - Středa 16. května 2007 ve 22:07 ® Sander
-
Jako kluci jsme se na ně chodili dívat s petrolejkou pod jez, když jsme chodili z hadů. Dokonce se nám povedlo je spatřit i za bílého dne při milostném aktu. Měl jsem z těch dob i několik krásných fotek, ale to vše vzala voda, i s chatou, ve které jsem je měl…
Ale jak píše Rarach – to byla mihule jak kráva. Tenhle dospělý jedinec měřil odhadem 15–16cm, tloušťka do 1cm – tedy průměr. Foto staré zhruba 2 týdny.
reagovat
- Středa 16. května 2007 ve 20:55 ® rarach
-
Ty vole, to je mihule jak kráva, najít ji Tomash, tak jsou toho tištěný plátky plný.
reagovat - Středa 16. května 2007 v 17:44 ® adept_muskariny
-
Já viděl mihuli v jednom z přítoků Mže kousek za Plzní, byla tam asi 5cm hloubka a nádherně čistá voda, ta mihule tam byla přicuclá na kámen a seděla tam, mohla mít tak 10–15cm.
reagovat - Středa 16. května 2007 v 11:13 ® revoke
-
Já mihuli viděl – jenže bylo to na rybích trzích v Rize (Lotyšsko), kde je měli po bednách a ještě živé. Místní je považují za delikatesu a skutečně jsem byl překvapen množstvím ryb, což silně kontrastovalo s tím, že je u nás hájená. Možná šlo o jiný druh mihule, to jsem nebyl schopný posoudit.
reagovat - Úterý 15. května 2007 ve 21:17 ® Prichy
-
shodou okolnosti jsem dnes na P chytil sticku, protoze jsem nemel jinou moznost, tak holt mela holka smulu. Vyplivla natravenou mihuly......jen doufam, ze to nebyla moje oblibenkyne, co jsem minulej rok obdivoval. Sticka mela 28
reagovat
ceka v lednici a za chvili se pro ni stavi tchyne
(to jen pro pobaveni)