Chytej.cz

jihlavské revíry necteno

9.5.2007 | schwara | 104.254 zobrazení | 1.059 odpovědí

Napište mi prosím vaše úlovky a zážitky z těchto revírů. Já jsem z Jihlavy a rád bych se dozvěděl jak si vedli tady ostatní rybáři/rybářky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 26. dubna 2008 v 11:57 ® schwara reakce na …
schwara

Salmo> A co ty?? Jak seš na tom?? Už můžeš chodit na ryby??

reagovat
Sobota 26. dubna 2008 v 11:56 ® schwara reakce na …
schwara

Dneska nebo zítra se chcu vydat na tloušťě tak sem zvědavej jak pořídím.

reagovat
Sobota 26. dubna 2008 v 11:54 ® Salmo
Salmo

schwara> no já zas nemám nic jinýho než kapra :-)

reagovat
Sobota 26. dubna 2008 v 11:50 ® schwara reakce na …
schwara

Ty ryby berou na rybníkách tak opatrně, že skoro nic neproměnim. Jestli to sou nějaký čudli nebo co. Ale většinou to jsou cejni. Kapra letos nemám ještě žádnýho.

reagovat
Sobota 26. dubna 2008 v 11:14 ® Salmo
Salmo

klaxon> ale je o čem psát :-) já teda letos byl jenom párkrát a byl z toho jeden kapří dorostenec jinak nic.

reagovat
Sobota 26. dubna 2008 v 0:04 ® klaxon reakce na …

rybari ne, ale ryby jeste asi nepripluli z teplych krajin, tak neni o cem psat…:D

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 ve 23:20 ® Salmo
Salmo

No tak to snad jihlavští rybáři vymřeli nebo co ??

reagovat
Středa 16. dubna 2008 ve 21:30 ® Juraj reakce na …

klaxon: Jo na plavanou jsou velcí cejni dřina. Já se tam do nich trefil jen 2× s feederem a bylo to žůžo. Pravda ale je, že jsem si tam na ně brousil zuby mockrát a s plavanou (na cejny) jsem vyhořel.

reagovat
Středa 16. dubna 2008 v 15:41 ® schwara reakce na …
schwara

klaxon> Když to upouštěli tak tam bylo asi tak půl metru vody a bylo to docela nadlouho. A tam u Polenský na splav se dá dostat v pohodě. Buď když pudeš podél řeky nebo vrchem po Mlýnský a přelezeš zábradlí a seš u splavu.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 23:46 ® klaxon reakce na …

schwara: jak si prisel na to, ze ty ryby utekly niz, to tu hladinu upousteli o tolik, nebo nak dlouhodobe? A ten usek za MO na Polensky, da se tam dostat k vode tesne nad splavem, nebo je to tam nejak oploceny. Sem koukal na mapy.cz tak by to tam mohlo bejt dobry, jestli se tam teda da dostat.

Juraj: neco takovyho sem myslel…hlavne vetsi cejni me lakaj, kapry moc nemusim.., ale obavam se ze na cejny pres 50 zatim stejne nemam.. a az do luk se mi nechce, ale budu si to pamatovat, dik

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 23:19 ® Juraj reakce na …

klaxon: V Lukách nad splavem (u Předboře) Můžeš mávat 6m bičem, jak chceš. Běžně tam trénují kluci ze Sensas teamu Jihlava s 13m děličkami. Hojně zastoupená je plotice, cejn a to i 60+, ale dostat se těmhle pantátům na kobylku není jen tak. Kapři jsou tam běžně okolo 50 a větší. Jinak tloušti, občas línek,nebo ostroretka. Pokud jen trochu jdou – nudit se tam rozhodně nebudeš.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 23:03 ® schwara reakce na …
schwara

klaxon> Hloubka je asi kolem 2 metrů. A s rybama je to tam teď docela bídný, protože nad splavem staví ňákou lávku, tak upouštěli a všechny ryby sou asi v čoudu. Ale dali se tam zachytat cejni 50+ a kapři 60+. Ale já si myslim že tam eště něco zůstalo. A celkem dobře se dá zachytat na plavačku od soutoku Jihlavy a Jihlávky níž až ke splavu (úsek asi 300m), ale tam je někde problém s místem na ten tvůj 6m bic. Já tam chytám s 3,8m a v pohodě. Jo a ty ryby nejspíš sjeli do toho dle úseku takž letos to tam asi bude živý.

reagovat
Úterý 15. dubna 2008 ve 22:51 ® klaxon

Zdarec, nevite kde v Jihlave na Jihlave by se dalo pekne plavackovat a zaroven jsou tam ryby? Ted trosku zpresnim:) Mistem na plavacku myslim, hlavne aby se tam dalo bez starosti machat 6m bicem, vzadu misto na podberak a ne moc vysokej breh. Zaujal me usek u vodniho raje, nevite nekdo, jaka je tam tak asi hloubka a jak je to tam s rybkama?

reagovat
Čtvrtek 10. dubna 2008 ve 14:46 ® kaprnak
kaprnak

predvcerejskem sem byl u nas na brtnicce a 2plotky,2jelce a 5sivenu ale je uz otevreny u nas simanak a uz sse na nem chyta a docela berou ja uz sem tam vytahl 50cm,48cm kapry a kamos 46cm takze to docela de samozrejme sme vsechny ryby vratily vode jako vzdycky kez by toto heslo ctil kazdy u nas v brtnici a vubec vsude to by bylo teprve chytanicko.

reagovat
Středa 9. dubna 2008 ve 22:22 ® Juraj reakce na …

Tak dnes jsem byl s mrňousem na Zimáku v Polné. Vzhledem k tomu, že jsem si s ním hrál, chystal mu jídlo a pití a hlídal aby nespad do vody, jsem spoustu záběrů prodrbal. Ale i tak si myslím, že 4 kapříci 44–52, asi 15 cejnů a dvě plotice není tak špatný výsledek. Skrátka ryby šli jak divý, ale nemohl jsem se soustředit.

reagovat
Úterý 8. dubna 2008 ve 23:26 ® Juraj reakce na …

Rozhodně nechci obhajovat lež, ale Kuba je obchodník a každý dobrý obchodník ví, že příběh prodává. Chyba byla v režii, ve střihu i v samotném Kubovi, že si při „výstupní kontrole“ ničeho nevšiml. Vím, že lhát se nemá, ale tohle je lež, která nikomu neublíží. Naše politická reprezentace nám lže dnes a denně a při tom rozhoduje o našem osudu proti naší vůli.

reagovat
Úterý 8. dubna 2008 ve 22:18 ® Salmo
Salmo

To ano ale třeba jak posledně chytil toho sumce v amazonii tak říkal že si nemohl vzít ani olova a zátěž dělal z vlastního oblečení + písku.A když zdolával toho sumíka tak ejhle do cesty se mu připletla plastová židle.Kde se tam vzala uprostřed amazonie zahradní židle ??

reagovat
Úterý 8. dubna 2008 ve 22:04 ® Drake reakce na …

Já si myslím totéž co juraj. Řekl bych že by jsi neměl tvrdit že to nebo ono nechytl protože to tvoje tvrzení nemáš ničím podložený je to jen tvoje doměnka.

reagovat
Úterý 8. dubna 2008 ve 22:01 ® Drake reakce na …
reagovat
Úterý 8. dubna 2008 v 16:49 ® Juraj reakce na …

Salmo: Já bych to tak úplně neviděl. Kuba dělá byznys a asi si občas pomoct musí, ale na druhou stranu taky dělá hodně pro propagaci rybařiny jako takové. Je jen škoda, že už nevysílají v tv jeho pořad a nedělají se pokračování. Myslím, že spousta mrňousů zatoužila vzít prut do ruky právě po zhlédnutí jeho pořadu a jeho chování k rybám a přírodě bylo pro mladé tím správným vzorem. To že se vynoří spousty pochybností o ulovení té či oné ryby někdy může mít reálný základ, ale z vlastní skušenosti vím, že naší rybářskou obcí z velké části bohužel zatím pořád hýbe závist a není nic jednoduššího, než cokoliv zpochybnit. Já za ním nestál, když zdolával tu, nebo onu rybu, a vydávat dedukce a domněnky za bernou mici a přitom sršet síru považuji za velmi levné a jednoduché.

reagovat
Pondělí 7. dubna 2008 v 15:51 ® Salmo reakce na …
Salmo

Jo ten tam nemohl chybět :-D a pak bude dělat machry že to chytil.....

reagovat
Pondělí 7. dubna 2008 v 9:06 ® schwara reakce na …
schwara

A prej tam byl i zdejší velký oblíbenec :-D J. Vágner a odkupoval si ty největší ryby co tam byly jo.

reagovat
Pondělí 7. dubna 2008 v 8:55 ® schwara reakce na …
schwara

Brácha tam taky byl a taky říkal, jak si odváželi ryby. Mám nato stejnej názor jak Juraj, že pudou na vodárnu. Zkusím říct tátovi ať to vyslídí od známího.

reagovat
Neděle 6. dubna 2008 ve 22:39 ® Salmo reakce na …
Salmo

Já jsem s ním mluvil.Soudili se skrz statek ve Štokách protože Nekulovi neplatili elektřinu.Prý jim to měl majitel strhávat ale nedělo se tak až to narostlo na dluh přes půl milionu.Tak to neměli z čeho zaplatit a navíc se majitel naštval a stopil jim pronájem rybníka.Soud o pravdu prohráli tak to museli slovit – bohužel…

reagovat
Neděle 6. dubna 2008 ve 22:23 ® Juraj reakce na …

Jo a nemluvil jste někdo s Frantou, proč to teda dopadlo jak to dopadlo? Mám protichůdné informace z kategorie jedna paní povídala, ale přímo žádnou.

reagovat
Neděle 6. dubna 2008 ve 22:16 ® Salmo reakce na …
Salmo

Tak to já taky nemám rád ale obě vody jsou dostatečně veliké na to aby se to tam rozplynulo jako „flusnutí do moře“ a důchodci moc nechytali.

reagovat
Neděle 6. dubna 2008 ve 22:13 ® Juraj reakce na …

Doufám, že do nějaké chovné vody. Candát 40 s hluboko zažraným trojhákem, má po vyprošťovacím manévru jen min. šanci na přežití. Těch důchodců, co zasekávaj po vykouření cigarety je na obou vodách bohužel ještě hafo, takže jestli máš pravdu, tak je mi jich fakt moc líto. (těch candátů, nikoliv důchodců)

reagovat
Neděle 6. dubna 2008 ve 21:57 ® Salmo
Salmo

Já myslím že to naperou buď na Střítež nabo na Pávov

reagovat
Neděle 6. dubna 2008 ve 21:41 ® Juraj reakce na …

To si piš, že objeví. Skusím hádat: Na Vodárně???

reagovat
Neděle 6. dubna 2008 ve 21:28 ® Salmo
Salmo

Já jsem tam byl :-)) )) paráda měli tam asi 5 metrovek to mi padla čelist :-O největší kapr měl 18 kg a tolstobec 20 kg.Bylo tam hodně druhů ryb a dokonce si tam MRS MO Jihlava přijela pro ryby to jsem taky čuměl.Vzali si dvě kádě štiček a candátů okolo 40 cm tak jsem zvědavej jestli se to někde objeví......

reagovat