Vyhledávání
montáž na štiku s rybičkou
9.5.2007 | pike-007 | 32.433 zobrazení | 32 odpovědí
jakou používáte montáž na rybičku když chytáte štiky,na plavanou (s kačenou). díky za odpověd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 11. července 2007 ve 21:40 ® m.b. reakce na …
-
to je fakt brutální! chudák ryba
reagovat - Neděle 8. července 2007 v 0:21 ® Jeffry reakce na …
-
Dik za radu už mě to napadlo.Lanka v navinu nějaká mam nějaké obič ocelové a nějaké kevlarové. Zatím jsem na kaču ještě žádnou štiku nechytil ale snad se dočkám zatím jsem chytl na to jen sumce což jsem vůbec nečekal ale radost byla o to větší sice měl jen nějakých 70cm ale ohromě potěšil. A chyt jsem ho na téměř samé sestavě jak to mam vyfoceno a měl jsem to docela hodně spuštěné a hodně daleko od břehu a zamotané to bylo teda pořádně.
reagovat - Sobota 7. července 2007 ve 14:14 ® cormaxx
-
Jeffry:Pokud nemusíš nastavovat větší hloubku,tak nech kačenu úplně u lanka.Kupuj si lanka 50cm dlouhý a nebo lanko v návinu a dělěj si třeba ještě delší.Mně se tohle osvědčilo…
reagovat - Sobota 7. července 2007 ve 13:48 ® Jeffry reakce na …
-
Pánové letos jsem začal chytat a zkoušel jsem i lov na kaču a chci se zeptat jak moc to spouštíte po kmenovém vlasci mě se to totiž strašně zamotávalo ale měl jsem kaču na pevno. Dam foto jak jsem tom navázáno snad to pude vidět. Tak bych chtěl poradit co dělat proti tomu aby vám to ta živá rybička nezamotávala?
reagovat - Pátek 6. července 2007 ve 22:11 ® tonis reakce na …
-
Jak jsem již psal nejlépe je chytat na jednoháček a chytit rybičku za hřbet. Mám na to velké úspěchy a rybám to neublíží.
reagovat - Sobota 12. května 2007 ve 21:23 ® Uno reakce na …
-
Pike-007 –když vidím tu tvoji polykačku tak mě může „klepnout“,každý rok roznáším štiky po řece tak 35 až 45 cm a do konce sezony jich polovinu vyndám sešitých, úplně zbožňuj „ dobráky“ kteří z lásky k rybám tu kudlu nechají na“ živu“ z trojhákem v jícnu a nechají ji v klidu zemřít někde v bolestech z hnijící rybou v krku. Mě to připadá jako mít rybu za každou cenu, když už tak používejte alespoň jednohák!
reagovat - Sobota 12. května 2007 ve 20:28 ® Prichy reakce na …
-
osprey: a jak tam teda nastrazujes tu dvojku kopyto. (Jakej splavek mam pouzit? nebude kacena moc) :-o
reagovat - Sobota 12. května 2007 v 16:53 ® cormaxx
-
Bobr-007:
reagovat - Pátek 11. května 2007 v 19:05 ® Bobr-007
-
cormaxx: Za předpokladu, že zasek dobře načasuješ je dvojhaček mnohem šetrnějši než ty dvě kotvy…a mě se teda eště nikdy nestalo že by se mi nějak ,,zažrala" nebo bych ji ublížil.Takže zůstanu věrný svému sistému.
reagovatale nebudem se hadat, je to nazor každeho z nas
- Pátek 11. května 2007 v 18:29 ® cormaxx
-
Bobr-007:Mě nešlo o to abych se poučil o tom jak dlouho to mám nechávat.Na rybky chytám už ,,dýl" a právě ze začátku jsem tuhle montáž taky používal protože mi přišla dost jednoduchá.ALE problem byl v tom že jsem štiku musel nechat ,,zažrat".Končilo to tak že to měla hluboko a háček nešel vytáhnout,tak jsem musel buď odstřihnout lanko a nebo (když byla mírová) vzít domu.....Prosto jsem po dvou vycházkách začal koumat nějakej jinej systém kterej bude k rybám šetrnější než TOHLE.Nejdřív zacvaknout protihroty,ale na tom buď štika špatně držela nebo to bylo stejný jako předtim.....Nápad přišel až po shlédnutí videa o sumcích,kde používali více háčků popř. trojháčků a sekali hned jak doběhli k prutu.....Letos to bude 4 rok co používám lanko se dvěma trojháčky a zatim se mi nestalo že bych nějakou MUSEL zmasit nebo ji pouštět s kovem v hubě.Zatim se setřepala jen jedna tak ± 55cm,jinak všechny záběry proměněny a ryby vytaženy na břeh!!! PS:Ale jestli se tomu budeš věnovat tak ti to časem dojde samo! To je asi tak vše
reagovat…
- Pátek 11. května 2007 v 15:54 ® Bobr-007
-
cormaxx: Asi nejčastějši otazka, ovšem neexistuje nani jednoznačna odpověď! Kdyš vidiš že to bude mala štika(cca40) a chceš ju vitahnut ven tak klidně i 2minuty.Jestliže to vcelku dost jezdi, potapise atd.(štika kolem 50–65).tak asi tak 1minutu nebo i míň. Jestli to de okamžitě pod vodu a nic se neděje tak sekat do 30sekund i míň protože to je nejspiš macanda a hned to spolkla! Tyto informace sou pouze orientačni a plati pro cca 14cm rybku a težší splávek. Ale jestli se tomu budeš věnovat tak ti to časem dojde samo! To je asi tak vše
reagovat - Pátek 11. května 2007 v 15:32 ® Bobr-007
-
JarKoto: Nemožu jaksi najit obrázek tak ti to popišu ale určitě to znaš.-provleču očkem-koncem omotam kmenovy vlasec(cca5–10krát)-a zase spatky do očka.toť vše, ale jak řikam-pomalu a pečlivě utahovat! pak to vydrži vše
reagovat - Pátek 11. května 2007 v 15:22 ® Bobr-007
-
Pike-007: přesně tak!
reagovatčabi: ten technosteel jde taky narovnat! JarKoto: zpočatku sem to vubec neuměl vezat a dycky semi to nejak pokroutilu, ale teť uš mi to de,stači jen trpělivě dotahovat a hvalně nespěchat! Použivam takovej ten uplně normalni uzel na obratliky ale teť nevim jak se menuje, tušim nejak ,,ginner" či jak
- Čtvrtek 10. května 2007 ve 21:37 ® breca reakce na …
-
JarKOTO-pokud myslíš na plavačku, tak je to škoda materiálu. Wolframový lanko využij spíš na přívlač. Je mnohem jemnější než klasika.
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 ve 21:32 ® čabi reakce na …
-
JarKoto:wolframový lanko je dobrý tak na jemnou vláčku.Na rybičku se moc nehodí,teda podle mě.Protože chytneš pár štik a pak se ti to bude kroutit a nedávat rovnej tvar.Radši zkus jak jsem tady psal tu šňůrku Direct,je fakt výborná a snadno se navazuje a když se ti pokroutí,tak ji jednoduše protáhneš mezi prstama a je to zase rovný.
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 ve 21:24 ® JarKoto
-
tedka mě napadlo, že bych tuhle sezónu vyzkoušel místo ocelovýho wolframová lanko – nemáte někdo nějaký zkušenosti?
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 ve 21:22 ® JarKoto
-
bobr 007: jak navazuješ ten Technosteel? Ja sem si koupil něco podobnýho, ale ty moje uzly nebyly nic moc, tak sem to pak ještě zakapával vteřiňákem – nemáš nějakej spešl uzel? Dik.
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 ve 20:57 ® pike-007 reakce na …
-
nastražuješ rybku nějak takhle?
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 ve 20:53 ® cormaxx
-
Bobr-007: jak dlouho po tom co ti ,,zabere" sekáš?…
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 v 17:44 ® Bobr-007
-
jehlu sem nenašel
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 v 17:12 ® skwor
-
osprey: Dík by měl patřit i jirisovi, taky si všiml
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 v 17:09 ® Bobr-007
- reagovat
- Čtvrtek 10. května 2007 v 16:53 ® Bobr-007
-
pokusim se ještě o nějake foto
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 v 16:52 ® Bobr-007
-
Naviják tak 50tku, prut 240–300cm, vrhaci zatěž cca150g (ne kvuli zaseku ale kvuli nahazovani těžších nástrah/rybek), vlasec bych dopuručil tlustší, tak 30–40mm(zaleži na lokaliťe), na vlasec postupňě navleču:zaražku-koralek-kaču(větši splavek)-koralek-zatěž(5–20g)-navazec(obratlik-ohebne lanko a na konci udělam smyčku). V praxi si veznu prošívačku kterou dam do očka, prošiju rybku v oblasti hřbetu, vydělam jehlu a dam tam dvojhaček a zatahnu to rybky(dvojhak kouka u hlavy!)…toť vše
reagovat(NEDOPORUČUJU TROJHAKY)
- Čtvrtek 10. května 2007 v 15:44 ® osprey
-
ivošš: Poslouchej oháňko, to jsi v životě nechytil a nevyfotil štiku, že si půjčuješ moje? Ne, že by mi to tak rvalo žíly, ale tohle je jenom 65 cm na kopyto dvojku na jigovém prutu a ty chytáš ty pětasedmdesátky, tak aby ti nekazila reputaci…
skwor: Díky za zastání
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 ve 14:34 ® Shrek reakce na …
-
no a to na tom navijáku neni náhodou kopyto?Bavíme se tu o štice na plavačku s rybkou a ne přívlač.
reagovat - Čtvrtek 10. května 2007 ve 14:02 ® skwor
-
ivošš: Není ta fotka náhodou ospreye?
reagovat - Středa 9. května 2007 ve 23:57 ® jiris
-
ivošš – vazne je to tvoje fotka?
reagovat - Středa 9. května 2007 ve 22:58 ® ivošš
-
Zdarr…Mám tam kovanej owner jednoháček,ocelový lanko,rybku tak asi 8 cm napíchlou za hubu,olůvko a angličák s téčkem aby vlasec nejezdil ten mam 0,22 mm…Chytam tak na Křetínce i pětasedumdesátky…
reagovat - Středa 9. května 2007 ve 21:35 ® cormaxx
-
2 trojháčky na lanku, abych mohl hned sekat…
reagovat