Vyhledávání
usmrcení okouna
5.5.2007 | ??? | 4.978 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
poraďte mi prosím někdo jak bych měl usmrtit okouna, jestli zabít u vody nebo ho vzít živého domu a tam ho usmrtit, ještě jsem okouna nikdy neochutnal a tak se chci zeptat jak ho mám usmrtit až začne sezóna lovu dravých ryb
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 29. června 2007 ve 22:49 ® xycht
-
jako jestli něco fakt můžu jsou grundle z okounů…pěkně do friťáku a k tomu pivko…neznam nic lepšího
reagovat - Pátek 29. června 2007 ve 21:30 ® Shrek
-
staré přísloví praví : strč prst skrz krk + zlom vaz
reagovat - Pátek 29. června 2007 v 17:04 ® Lukas 5 reakce na …
-
Tak ho UTOPIT
reagovat - Pondělí 7. května 2007 v 1:51 ® Rico
-
Mnaaam okounek..... a Prazenej ty brdo…
reagovat - Pondělí 7. května 2007 v 0:06 ® BoBo-Falknow
-
Lukas 5: Na to se ale nikdo neptal.
Jinak k otázce – okyšovi lámu vaz.
reagovat - Neděle 6. května 2007 ve 23:18 ® Prichy reakce na …
-
dudu: naopak…jsou jeste lepsi a jsou stare lomy apod, kde kdyz vemes 200okounku, tak tomu reviru spis polepsis.....stejne jsou vsichni zakrsly.
reagovat - Neděle 6. května 2007 ve 22:34 ® Sander
-
Coturnix > dál bude samozřejmě jejich kulinářská úprava.
reagovat - Neděle 6. května 2007 ve 22:33 ® Coturnix reakce na …
-
To jsou poslední dobou ale témata. Jak usmrtit úhoře, jak usmrtit okouna. Za chvíli se to zvrhne v „jak usmrtit masaře, ekologa …“. A co bude dál_?
reagovat - Neděle 6. května 2007 ve 20:49 ® Lukas 5
-
Pokud to jde tak ho pustím.
reagovat - Neděle 6. května 2007 v 19:55 ® toledo reakce na …
-
Možno to poznáte a kto nie, tu je návod ako neškrabať šupiny z ostrieža: Usmrtiť ho, hodiť celého do pahreby / neviem asi sa to u Vás volá tlo / a po upečení, čo trvá krátko, vyberieme otvoríme na bruchu. Vnútornosti budú zhluknuté v guličke, mäso posolíte oberiete od kože a zjete. Dobrú chuť.
reagovat - Neděle 6. května 2007 ve 12:02 ® toulovec
-
starší okoun se škrabe hooodně špatně, usmrtit můžeš buď ránou do hlavy, nebo strčíš prst do ¨huby, a zlomíš mu páteř. Doporučuju škrabat hned po usmrcení, jak ti oschne, škrábe se ještě hůř. Slavný kuchař pan Štěpnička doporučuje ve své knize Velký rybí receptář škrabku zhotovenou z kusu plechu, proděravěnýho hřebíkem, jinak taky struhadlo na brambory (takový to pichlavý).
reagovat - Neděle 6. května 2007 v 11:54 ® Sander
-
Způsobů je samozřejmě moc.
Nabízí se rána klackem, zavřeným nožem, metrem, kamenem, vidličkou, pažbou prutu…
V časovém presu mrdnutí o zem.
V opačném případě utopení.Ale domů živého netahat.
reagovat - Neděle 6. května 2007 v 11:14 ® dudu
-
Příchy- každýmu holt chutná něco jinýho, s tím nic nenaděláš. Ale škrabat takový množství malých okounků musí být hrozný. To radši vykuchám 20–30 maličkých potočáků, ty nemusím škrabat a chutnají taky.
reagovat - Sobota 5. května 2007 ve 23:12 ® Prichy reakce na …
-
Cottus: chudaci
reagovat - Sobota 5. května 2007 ve 22:11 ® Cottus
-
V neděli (zítra) pořádám dětské ryb. závody ( do 10 let) . Předpokládám ůlovek cca 200 okounů (7 – 19 cm…) Tak si je může zájemce odebrat…ihned po vyhlášení výsledků! jinak budou přepraveni živý, a až těsně před konzumací(rozpálená pánvička)budou připraveni-zabiti,oškrábáni, upečeni, a následně při pivě, tatarce , chlebu a hokeji s Kanadou snězeni… Chutnají báječně, a to bez ohledu na stav utkání..
reagovat