Chytej.cz

Chytání v proudu necteno

3.5.2007 | rybar12 | 7.838 zobrazení | 19 odpovědí

Dobrý den,
s rybařením začínám a chtěl bych se zeptat jak na to aby mi na Labi nebral proud vlasec atím pádem neustále nevytahoval policajta. Nejdřív jsem myslel, že to bude malým olovem, tak jsem nakoupil olovo 80g a pořád se to opakovalo. Policajt vždy vyjížděl nahoru. Zkusil jsem tedy na něj dát olůvko 15g a vše přestalo. Mám ale strach, že takhle má celá sestava velký odpor a ryba při takovém odporu pořádně nezabere. Jak to tedy děláte vy? Spousta rybářů na druhém břehu si klidně háže doprostřed řeky a vše je v pohodě, mě to pořád tahá policajta (teda bez té zátěže). A kolikati gramová olůvka používáte? Mám změnit montáž na nějakou jinou – používám klasa průběžné olovo. fakt si nevím rady. Budu moc rád když odpovíte a poradíte. Díky všem. Jo a chytám na Labi okolo Lysé n.L, Nymbursko apod.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 22. října 2008 v 8:03 ® sgt.mooody

Mě osobně moc feeder nebere.

reagovat
Středa 22. října 2008 v 8:02 ® sgt.mooody

Do proudu na položenou 60g placatý olovo a povolit cívku tak aby s ní proud neotáčel ale ryba jo:-)

reagovat
Úterý 21. října 2008 ve 21:15 ® Piranha reakce na …
Piranha

jj monaster je rybar pidirybar jen sama pidifiška :-D

reagovat
Úterý 21. října 2008 ve 21:13 ® Salmo
Salmo

Feeder + tvrdá špice komlo vzhůru,to je můj recept

reagovat
Úterý 21. října 2008 ve 21:12 ® monaster reakce na …
monaster

viď piranha

reagovat
Úterý 21. října 2008 ve 21:12 ® monaster reakce na …
monaster

dříve než se kdy kdo doslech o feederu se tak chytalo na Labi olovo 60–100 g a do proudu co nejdeál. obyčteleskop a záběr parmy jsi poznal neboj. v 16 ryba kolem 70 cm byla obr :-) moji rádo kamarádi ti řeknou že teď větší nechytnu :-)

reagovat
Úterý 21. října 2008 v 19:55 ® ART
ART

Omlouvam se v předchozim prispevku nemá být koryto ale rameno. Jo a kumu se nelíbí můj předchozí příspěvek tak do mě.

reagovat
Úterý 21. října 2008 v 19:53 ® ART
ART

Pořád jsem se tomuhle tématu vyhybal, ale rady co se tu dovidam jsou zajimavy. Jestli mas feeder tak použij tu nejtvrdší špičku a napiř jí směrem na Pána boha. Jestli feeder namas tak si staci poridit již zminovany swinger(je dražší ale doopravdy se ti to vyplati). Nikdy nedělej že povolíš brzdu a postavis prut na stojaka to je kravina. Neni od věci vědět že né všechny ryby chtějí proud, když najdeš na řece slepý koryto tak … už víš.

reagovat
Pondělí 20. října 2008 ve 22:59 ® Hony

Postav pruty vzhůru,dopni vlasec a povol brzdu. Když zabere kapr, tak to uslišíš. Můžeš použít také pípáky, ale bez swingeru.

reagovat
Pondělí 20. října 2008 ve 21:52 ® Piranha
Piranha

Nepouzivej zadny signalizator (policajta), ale vztyc prut co nejvse to pujde vhudu a sleduj spicku prutu.Rika se tomu feeder.Pokud musis tedy lovit s policajtem, tak ho zatizi olovem.Pouzij treba policajta vyrobenmeho s kinder surpize (vajicka) a nandej do nich oluvka Myslim si ze ta spicka pohybliva je ale na rece ucinejsi a vubec nemusis hazet daleko.Precti si clanky o feederu zde na serveru a pochopis princip.

reagovat
Pondělí 20. října 2008 ve 13:53 @ ???

Průběžné krmítko zcela bez olova a na policajta olůvko. Neboj se , že to ryba neutáhne. Pomáhá jí totiž proud. Pokud sjede policajt rychle dolů, je to většinou kapr.

reagovat
foto/forum/2008/th-img5432.jpg
Pátek 4. května 2007 v 9:46 ® Mirek reakce na …

Pokud bys na řece chytal s feederovým prutem, všech těchto problémů jsi ušetřen…

reagovat
Pátek 4. května 2007 v 1:07 ® mirmen

mince

reagovat
foto/forum/2007/th-img2024.jpg
Pátek 4. května 2007 v 1:07 ® mirmen

rozdělil bych tu otázku na dva okruhy:

1. zátěž
  2. tah na kmen

ad a) vhodné je používání ploché zátěže ( tvar mince, lastury, rakvičky aj.) nebo dělené zátěže z někola broků umístěných 3–5 cm od sebe na silonu, který je zavěšen na obratlíku , jímž prochází kmen . Je to vhodnější než používat zátěž, která se díky tahu na kmen snadno dává do pohybu po dně

ad b)tah na kmen a následné vyjíždění policajta k prutu snížíš buď zatížením ploicajta nebo částečně ovlivníš postavením prutu ( čím větší tření o očka, tím menší tak na policajta). Obojí je na úkor citlivosti a může zkušenou rybu odradit

Nejlepší je vybírat místo, kde můžeš lovit blízko břehu a v místě, kde nemáš s tahem problémy

Kapitolou samou o sobě je lov " na houpačku", kdy je prut zavěšen na jedné vidličce a pohupuje se. Záběr se projeví zhoupnutím prutu směrem k vodě. Nepozornost rybáře při tomto způsobu lovu má v případě, že se zasekne kapr nebo parma, docela zajímavé důsledky :-)

reagovat
foto/forum/2007/th-img2023.jpg
Čtvrtek 3. května 2007 v 17:09 ® modrak
modrak

V době, kdy jsem tam ještě praktikoval položenou, jsem používal takovéto udělátko vyrobené z padacího policajta, 40cm nerezového drátu a 20g olova. Fungovalo to velmi dobře.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2020.jpg
Čtvrtek 3. května 2007 v 16:50 ® breca reakce na …

Pomůže také to, že špičku prutu postavíš co nejvíc kolmo k nebi tak, aby ve vodě bylo co nejméně vlasce. Problém není ve splavávání koncové montáže s olovem, ale právě s vlascem, který klade odpor a proud vody na něj tlačí. Jinak si můžeš koupit policajta ve formě dutého balónku, který se dá dovažovat bročky. Tím docílíš jeho optimálního zatížení. A nebo svingra se závažím, který pracuje na obdobném principu.

reagovat
Čtvrtek 3. května 2007 v 15:39 ® ivošš
ivošš

Ja mám průběžmé krmítko k němu přidané 100g olovo a swinger se zátěží,aby mě vlasec netahal proud chytam tak na dyji a je to tak dobry :-) !!!Ale musí být krmítko aji olovo průběžné!!! Zkus to taky tak…A hodně kaprů ať chytíš…

reagovat
Čtvrtek 3. května 2007 ve 14:09 ® Shrek reakce na …
Shrek

ladamaj: Láďo,nepomůže ani desetikilový olovo.Klidně tam dej tu osmdesátku,a 15ti gramového závaží na policajtovi bych se taky nebál.Záběr poznáš,to si buď jistej.Tahá ti to proud,který bere s sebou vlasec,ne olovo.Tudíž: špičky k nebi,težšího policajta,nebo ještě lépe swinger se zátěží a hurá na ně.Držim palce.

reagovat
Čtvrtek 3. května 2007 ve 13:31 ® ladamaj
ladamaj

rybar12>použij ploché olovo chytám tak na Labi ale níž a bez problémů.

reagovat