Vyhledávání
délka prutu
2.5.2007 | ??? | 2.606 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
poradily by jste mi někdo délku vláčecího prutu, chtěl bych 2,4 nebo 2,7m a chytam hlavně na menší řece ale i na docela velký pískárněna ale ve foru jsem někdë četl že jde stejně dobře nahazovat s kratším prutem jako s dlouhým poraďte mi prosím někdo
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 4. května 2007 v 17:21 ® Uno
-
Ihok-už několik let ze zabývám jen přívlačí a zejména UL. nebo střední, a samozřejmě jsem nakoupil spoustu prutů a došel nakonec k délce 3m. Možná se to zdá být zbytečně dlouhé , a někdy to může i překážet např.při zarostlém břehu ( tam to řeším tak že než se k vodě dostanu , tak ho jednoduše rozpojím na půl ) ale v korytě tuto délku velice oceníš když se s nástrahou dostaneš pěkně až na proudnici, a nahazováním , záleží jen na cviku. Tato délka je ostatně vyzkoušena i řadou závodníků v přívlači , otázkou však je , jak se této rybářské disciplině chceš věnovat, jestliže jenom okrajově tak stačí i délka kolem 2,10 až 2,40m a určitě si zachytáš.
reagovat - Pátek 4. května 2007 v 16:11 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
rarach: Ale mě jo! :P
reagovat - Pátek 4. května 2007 ve 13:59 ® rarach
-
Bobo: Já jsem to pochopil, ale nejdou mi Ti smajlíci!
reagovat - Čtvrtek 3. května 2007 ve 23:39 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
rarach: Co se rozdílu mezi nahozením „dobře“ a „daleko“ týče, tak nejsme ve sporu. Význam mého příspěvku Ti uniknul – Hledej šmudlo!
Abys neřekl – napovím Ti, použil jsem podmínku
P.S. Češtinu jsem taky neučil…
reagovat - Čtvrtek 3. května 2007 ve 22:39 ® rarach
-
Bobo: Nahodit dobře a daleko je velkej rozdíl, na druhou stranu zde rovnou opravím jednoho soudruha, na délce rozhodně záleží, stejně jako na velikosti. Ano fyziku jsi neučil, přede všemi se opravím NUKLEÁRNÍ fyziku!!!
reagovat - Čtvrtek 3. května 2007 ve 21:39 ® mirmen
-
Doporučil bych 270 cm. Delší prut oceníš zejmena při gumování, lépe se vede twister, na větší dálku se lépe zasekává, oceníš zejmena u candátů. Na vláčku mám pruty podle typu přívlače, od ultralehké až po težkou, v různých délkách.
- winkelpicker 3–12 gr., 250 cm
- prut 210 cm 3–15 gr.
- prut 305 cm 2–12 gr.
- prut 300 cm 5 – 20 gr.
- pruty 240 cm , 270 a 300 cm v 15 – 40 gr.
- prut 270 cm 40–90 gr.
- prut 330 cm 16–54 gr.
- na podzim přibude 330 cm , 30 – 75 gr.
U plandavek, těžkých rotaček a woblerů mi na rozdílu mezi 240 – 300 cm až tak nesejde, tam si většinou na vycházku beru ten prut, který se nejlépe hodí na břeh ( podlézám pod větvemi, protahuju se v keřích , brodím … )
U „gumování“ dávám přednost co nejdelšímu prutu, který na dané vodě můžu nasadit.
- Čtvrtek 3. května 2007 ve 13:12 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
rarach: Mýlíš se Ty a to skoro ve všech bodech
- fyziku jsem neučil
- stejně dobře se s ním nahazovat nebude, protože jakmile bude chtít mrsknout dál, tak se hrozně nadře
- Čtvrtek 3. května 2007 v 9:40 ® Robur
-
pokud chceš mít klid, tak se poohlédni po něčem co má 255cm a máš univerzál
reagovat. Prostě pokud je řeka zarostlá a případně brodíš,bude lepší mít 240, pokud chceš mít lepší zásek a délku náhozu, bude lepší 270. Tady se nedá poradit. Jinak si ale myslím, že ve 240 prutech je lepší výběr, tím myslím to, že spoustu prutů je v kratších délkách super a od 270, někdy i 240 jsou to bidla
- Čtvrtek 3. května 2007 v 9:07 ® koloseum
-
na dlzke nezalezi ehh
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:36 ® runcajs
-
no tak já nechytám jenom na jedný pískovně ale většinou chytam tak je asi 200m široká a asi okolo 10km dlouhá
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:27 ® Shrek reakce na …
-
ta pískovna má dva hektary nebo 50???
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:20 ® runcajs
-
a myslíte že mi prut 2,4postačí i na pískovnu a budu s ním moci nahazovat docela daleko i s malými nástrahami nebo by bylo si pořídit2,7na menší nástrahy na pískovnu
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:09 ® rarach
-
Mýlíš se Bobo,ač jsi fyziku učil, nahazovat stejně dobře jistě jde, spiš jsi měl na mysli daleko, ne? Kratším se zase teoreticky nahazuje přesněji – ovšem pouze teoreticky.
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:03 ® BoBo-Falknow
-
Ten kdo tohle napsal, propadl z fyziky.
reagovat