Vyhledávání
Duhák???
30.4.2007 | Zauwi | 3.701 zobrazení | 8 odpovědí
Ahoj všici,chtěl bych se zeptat jak je to vlastně s jikrama a mlíčim duháka(jako co se s nima stane) když se u nás nevytírá,a ještě jedna otázka jak velkou šanci má duhák(délka kolem 35)na to,aby se aklimatizoval v potoce(když ho někdo nechytne),zajímá mě to, protože jsem si jich dneska pár domů vzal, mrknul jsem se co vlastně žerou,a oni v sobě měli kamínky,větvičky,kousky igelitu, a housky(jak tam lidi krmí kachny), a chmýří ze stromů…to mi nepřipadá jako správná výživa,obzvláště když ani ne pět metrů od místa kde jsme je nachytal jsou celá hejna rybiček, a ve vodě jsou určitě nějaký jiný potvory.......chyceni byly na suchou mouchu, takže by podle mě měli mít v žaludku aspon nějakou mouchu…jepice se u nás rojej fakt hodně…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. května 2007 v 1:56 ® Salmo1 reakce na …
-
rarach-Mno v tom případě je divné krmit kozla buřtama min.30–35%,ČERVENOU jitrnicí 10%,trávou max.15%.:o)
reagovat - Středa 2. května 2007 ve 22:30 ® Cottus reakce na …
-
jindrich: knihu nemám k dispozici nyní…ale rád se poučím… To co jsem napsal mám vypozorováno z vlastního chovu…12 let…
reagovat - Středa 2. května 2007 v 18:51 ® jindrich reakce na …
-
Cottus:Bylo by dobré přečíst si knihu Mihulovci a ryby,díl 1, str 460 – 474.Možná,že si trochu ujasníš názor o 2 liníích a výtěru duháka.
reagovat - Středa 2. května 2007 ve 14:07 ® Cottus reakce na …
-
Existují minimálně dvě linie duháka…kanadská a francouská. Základní rozdíl je v době tření (podzim,resp.jaro). Přirozené tření je poměrně vzácné, takže v těle zůstane nevytřené jikry ,či mlíčí…toto taková ryba dokáže zpětně absorbovat… Je to pak takový brojler, který roste rychleji…(stejně jako eunuch, vůl, valach, aj.) To ,že přirozená strava jim mnohdy nejde je skutečností…jsou zvyklí na granule.( znám rybník 0,5 ha – kde jsou statisíce drobných rybek, přesto zde stovky duháků hladoví..)
reagovat - Středa 2. května 2007 ve 12:50 ® rarach
-
Kosmík: Jsou lokality kde se u nás duhák vytírá a dokonce z toho nakonec něco vznikne, pak jsou lokality kde to zkouší, všeobecně tedy vůbec neplatí to co píšeš. O potravě duháka se spekuluje již mnoho let, správné návyky si osvojí ryby až po několika týdnech. Co se týká duháka a žraní rybiček, jsou na to různé teorie, já se osobně se přikláním k názoru M. Pařízka.
reagovat - Středa 2. května 2007 v 10:13 ® drozďák
-
Kosmik: všeobecně vůbec neplatí, že duhák netvoří jikry a mlíčí. S neschopností vytřít se a vytvořit potomstvo to vůbec nesouvisí. I duhákům se normálně vytvářejí gonády, k tvorbě mlíčí a jiker dochází zcela běžně.
reagovat - Středa 2. května 2007 v 7:53 ® Shrek reakce na …
-
Kosmik: Reakce na první část – včera jsem kuchal duháka a měl v sobě jikry.Takže je asi něco špatně.A co se druhé části týče tak jsem loni v duhákovi našel vajgl od cigarety,takžev tom s tebou souhlasim.
reagovat - Úterý 1. května 2007 ve 23:40 ® Kosmik
-
Všeobecně platí, která ryba se u nás nevytírá, tak nemá vhodné podmínky pro tření, tudíž se netvoří mlíčí ani jikry. Co se týká druhé otázky, tak to nevim. Co se týká skladbě potravy, tak ty věci, cos našel to byla spíš náhoda. Přirozená potrava byla asi už strávená. Možná kdybys to ty věci pořádně prohlídl, třeba pod lupou, tak bys tam nějaké zbytky přirozené potravy našel. Nevim, jaké mají zkušenosti ostatní rybáři, já na pstruhy nechodím. Ale určitě sem tam pstruh něco jinýho sežere, co si myslí, že vypadá jako přirozená potrava.
reagovat