Chytej.cz

Marmyšky-navazování necteno

7.10.2004 | Krystof_the_Fisherman | 6.020 zobrazení | 21 odpovědí

Čau všichni Mám docela veliký problém. Přečet jsem si docela dost věcí o marmyškách (velkou část zde ) i jsem si jich pár zakoupil, ale nevím, jak je mám navazovat, protože mají tvar kapky a mají dírku skz (takže se nedají navázat stylem navazování háčku jako jiné. Jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti nebo nápady, tak prosím napište DÍK [addsig]

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 18. října 2004 ve 22:09 ® kostnak
kostnak

mirmen: dik. chcel som povodne vediet,ako sa povie marmiska po polsky, ale asi bude fakt lepsie dat jej do ruky papiere so zakruzkovanymi obrazkami. vyhnem sa tomu, ze sa niekto v polsku zbavi leziakov.

reagovat
Pondělí 18. října 2004 ve 21:36 ® mirmen

kostnak: ještě doplním. Na stojáku používám i větší gramáže, pokud lovím dál od břehu.

reagovat
Pondělí 18. října 2004 ve 20:57 ® mirmen

kostnak: záleží, zda budeš chytat na řece ši stojáku a jaké ryby ( okouni ?). Podívej se na www. kostal. com. pl, przynety, klikni na fotografii, aby se zvětšila. Můžeš si to vytisknout a označit pár typů , případně barvu, napsat požadovanou gramáž. Všeobecně platí, že na řeku jsou vhodnější „proudné“ tvary, například kapka. O barvě je toho dost v článcích marmyška I - V. Rozhodně neopomeň černou , zlatou, zelenou, červenou, bílou. Nevím, jaké jsou v Polsku ceny, v ČR se pohybují ( ty od Kostala ) od cca 15 do 30 Kč/ ks, některé vypadající jako rybka a osazené i minitrojháčkem i okolo 50ti Kč ( jsou hlavně k lovu dravců na dírkách). Mně vyhovují na mírně tekoucí řeku gramáže ± 1,5 gramu, na rychle tekoucí či dále od břehu 2 – 2,5 gramu. Na stojáky nebo k lovu nástražních rybiček používám cca 0,5 gramu ( Ryna).

reagovat
Pondělí 18. října 2004 v 19:55 ® kostnak
kostnak

kamaratka mi ide cez vikend do polska a chcem si dat doniest nejake marmisky. vie mi niekto povedat, co si ma tam pytat?

reagovat
Neděle 17. října 2004 ve 22:30 ® HaD
HaD

no, možná jo. zejtra se juknu

reagovat
Neděle 17. října 2004 ve 22:19 ® mirmen

nevím, že by existoval polsko-český

reagovat
Neděle 17. října 2004 ve 21:35 ® HaD
HaD

mirmen: co takhle nějakej i-netovej překladač?

reagovat
Neděle 17. října 2004 ve 21:27 ® mirmen

DaH: už jsem uvažoval, že právě kvůli polským rybářským stránkám se alespoň 1000 slov naučím. Nástrahy = przynety.

reagovat
Neděle 17. října 2004 ve 20:58 ® HaD
HaD

mirmen: škoda, že neumim polsky

reagovat
Neděle 17. října 2004 ve 20:38 ® mirmen

Sice to není přímo k tématu = navazování, ale s marmyškami souvisí. Osvědčují se mi polské, zobrazení viz. www. kostal. com. pl.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2004 ve 14:50 ® vasekX

Já jsem zatím vázal marmyšky uzlem jako háček s lopatkou a drželo to dobře a šlo to rychle i na malých marmyškách.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2004 v 9:04 ® Krystof_the_Fisherman

Jé díky! Ten tvůj článek je skvělej. Večer si pudu zkusit udělat nějaký návazce a o víkendu je pudu prubnout.

reagovat
Středa 13. října 2004 ve 22:45 ® HaD
HaD

tak jsem to udělal formou článku. už je na úvodní straně

reagovat
Středa 13. října 2004 v 19:44 ® HaD
HaD

no jo, nějak jsem zapoměl. večer to snad zmáknu

reagovat
Středa 13. října 2004 v 19:20 ® palcat
palcat

Vcelku by me to taky zajímalo , ale to focení nějak vyšumělo. No se mě bude nakonec ještě „chytejbásník“

reagovat
Pondělí 11. října 2004 v 15:19 ® Krystof_the_Fisherman

Díky. Tak až budeš mít čas, tak to vyfoť.

reagovat
Čtvrtek 7. října 2004 ve 23:06 ® HaD
HaD

nějak jsem to nezvlád-ryby mě vytáhly ven---snad zítra

reagovat
Čtvrtek 7. října 2004 ve 14:10 ® Prizrak

Děkuji, Ti dobrá vílo!

reagovat
Čtvrtek 7. října 2004 ve 14:01 ® HaD
HaD

odpo nafotím postup, který používám já

reagovat
Čtvrtek 7. října 2004 ve 13:50 ® Prizrak

Tak přesně na tohle jsem se chtěl zeptat, protože jsem si předevčírem pár kousků koupil a včera chtěl vyzkoušet, ale nepřišel jsem na vhodné řešení jak bych je navázal.

reagovat
Čtvrtek 7. října 2004 v 9:45 ® pupak

ja je navazuju tak aby hrot hacku smeroval pri protahnuti vlasce dirkou nahoru a na raminku pak pokracujes jako u havazovani hacku s lopatkou.

reagovat