Vyhledávání
Nejšetrnější usmrcení úhoře
27.4.2007 | conwiq | 36.390 zobrazení | 52 odpovědí
Prosím poraďte, jak nejlépe, nejrychleji a nejšetrněni usmrtit úhoře. Vím, že se s ním má praštit vší silou o zem a přelomit mu páteř a nejlépe ještě uříznout hlavu, ale příjde mi to dost drastické, v případě, že se to praštění o zem nepodaří tak jak by mělo. Jaké máte zkušenosti? Děkuji… (vlákno na toto téma jsem bohužel nenašel, proto píšu…)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. května 2007 v 18:09 ® kopi
-
conwiq – Mrskni s nim vší silou o zem a prokuchni mu hlavu nožem. Je to rychlý a jistý.
reagovat - Středa 2. května 2007 ve 13:54 ® conwiq
-
Přesně tak Axamith..... děkuji všem za příspěvky.
reagovat - Pondělí 30. dubna 2007 v 6:28 ® Axamith
-
Pánové, nerad bych, aby můj příspěvek vyzněl jako od masaře ( což nejsem ). Původní dotaz tématu zněl „jak usmrtit úhoře“, takže debata o tom, jestli pouštět nebo ne je mimo mísu.
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 ve 14:47 ® Shrek reakce na …
-
kopi:sladkovodní ryby z 99,9% nejim,vezmu za rok cca 10–20 ryb z P+MP pro přítelkyni.Ale když se přemůžu a jdu s kolegou na hady,tak každýho kterej má míru bacim do kýble a sežeru pečenýho nebo uzenýho.To je prostě konzumní ryba,ne sportovní.Tulipány taky pěstuješ pro potěchu a mrkev kvůli žrádlu.
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 ve 13:03 ® kopi
-
To neni tak jednoznačný. Kámoš si vzal úhoře asi 60 cm měl to zažraný tak to ukous a pustil si ho do bazénu. Uklidnoval mě, že to tam do měsíce nemá a taky neměl. Vypustil bazén a úhoř v pohodě a v držce nic neměl. Nicméně kdybych chytil úhoře do 60 cm a měl to zažraný až v prdeli tak bych ho asi taky vzal. Vloni na sumčařák sem vytáh štiku 60 cm ani sem si nevšimnul záběru a měla trojhák a jednohák v břiše tak sem jí taky zabil.
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 ve 12:40 ® Sander
-
kopi > když se hadům občas věnuješ, tak jistě víš, za jakým účelem se tyto ryby cíleně loví. Zde je zabíjení prostě na místě, možná se stalo i Tobě, že jsi našel mrtvolu hada, kterému čouhá vlasec z pusy. Asi si domyslíš, jak ukončil svou pouť, přestože ho lovec pouštěl s dobrým úmyslem.
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 ve 12:15 ® kopi
-
Sander – Na ty chodim už hrozně málo. Občas chytnu nějakýho na rousnice při chytání sumců. Když na ně jeden prut nahodim tak na dvacítku a normální střední háček nic extra na ně nemam. Používam hlásiče a sekam je hned.
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 ve 12:09 ® Sander
-
kopi > právě tyto témata nasvědčují, že Chytejáci ryby zabíjet ani neumí, proto se ptají – Když už zabít, tak šetrně…
Ale zajímalo by mě, jak by jsi si chtěl zachytat hady jen tak pro radost a pouštět. Použil by jsi rychloreznoucí mikroháky bez protihrotů či nějakou montáž, kdy to má ryba hned na krajíčku?
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 v 11:58 ® kopi
-
Sander – Poslední dobou témata – Můžu si vzít po 2 chycených kaprech ještě pstruha , čim zabíjíte ryby, Nejšetrnější zabití úhoře. Ale je to každýho věc.
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 v 11:53 ® Sander
-
kopi > proč myslíš?
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 v 11:52 ® kopi
-
Zcuter – Na chytej bohužel nechodí moc lidí co ryby natož úhoře pustí.
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 v 9:33 ® mirmen
-
Zcuter, chodím na ně proto, abych jim udělal vyhřátý pelíšek ( na 6–8 hodin v udírně)
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 v 9:21 ® Zcuter
-
není lepší toho ouhoře pustit?
reagovat - Sobota 28. dubna 2007 v 8:46 ® mirmen
-
- úder tělem o zem, znova vzít hada do ruky a praštit hlavou o nějaký kám, strom..
- nožem protnu lebku > mozek
- nožem protnu páteř za hlavou
- Pátek 27. dubna 2007 ve 22:25 ® kubas
-
jo ůhoř je sviňa jednou jsem domů přinesl(mrtvýho úhoře) stáhl jsem namarinoval a še na wc a dojdu a úhoř, který byl původně v misce tak utekl. Šel jsem po mastné stopě a našel jsem ho u ledničky.Už mu asi bylo teplo, tak se chtěl zchladit
reagovat))))))
- Pátek 27. dubna 2007 ve 22:18 ® FABi reakce na …
-
Doporučuji přejet autem, kdo nemá auto, tak položit na koleje.
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 v 18:49 ® Coturnix reakce na …
-
co takhle ho zkusit utopit? nezkousel jste to nekdo?
reagovatne ale vazne, co vim tak u nas se s nim taky odjakziva mlatilo o asfaltku
- Pátek 27. dubna 2007 ve 13:07 ® Shrek
-
no to já ho vždy vezmu za oba konce a vší silou s nim jebnu o asfaltku a mám od něj klid.
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 v 10:48 ® modrak reakce na …
-
Robur: Tu samozřejmě ihned vyplivneš zpátky a rituálně si vypláchneš si hubu vodou z příslušného revíru. Ber to jako takovou oběť místním vodním démonům. :o)
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 v 10:21 ® Robur
-
Modrák a co jedovatá úhoří krev, napřed ho musí uvařit, pak teprve ukousnout hlavu.
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 v 10:09 ® Kubajs
-
Zabíjení úhoře ve dvou:Jeden ho chytne v hadru za ocas a bude ho držet ve vzduchu druhý vezme vidličku a třískne ho s ní do úhoř už se neprobudí a ani ho to moc nebolí(myslim)
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 v 10:04 ® modrak
-
Uchopíš ho pevně oběma rukama nejlépe přes hadr, podíváš se mu zpříma do očí a pokud to ustojíš, tak mu ukousneš hlavu. :o))) Jednoduché, rychlé a přirozené.
reagovat