Vyhledávání
Lov s bublinou
25.4.2007 | Jeffry | 6.143 zobrazení | 13 odpovědí
Chtěl bych zkusit lov z bublinou a za ni navázanou mouchu na přívlačový prut ale nevím jak se na to dívá rybářsky řád jestli je to lov na plavanou nebo lov na umělou mušku nebo snad vláčení.Tak jsem se chtěl zeptat jestli s tím nemate někdo nějaké zkušenosti za každou informaci budu vděčny (btw. poradil mi to straší rybař ale už celkem dlouho nechytá).
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. května 2007 v 8:41 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
jeffry: Sorry, ale to co jsi napsal je pěkná blbost. Až budeš mít zkušeností více, tak to poznáš sám…
reagovat - Pondělí 30. dubna 2007 ve 12:21 ® Jeffry reakce na …
-
No tak já jsem zatím začátečník ale něco málo pstruhu už jsem chytil a rozhodne jsem poškodil malou rybu míň trojháčkem než jednoháčkem. Malá ryba ten trojhák nemá takovou šanci spolknout narozdíl od jednoháčku a zaleží jen na vaší šikovnosti jak rychle umíte vyprostit trojháček navíc se zamáčklima protihrotama to jde skoro samo.K té bublině já jsem to zkoušel a rozhodně jsem to moc daleko neházel spíše jsem to pustil jen tak po proudu pár záběru jsem měl ale nic jsem nezasek. Podle mě je to taková alternativa pro ty které muškaření zas tolik neber a raději jen vláčí jako třeba já a to když jdou pstruzi na hmyz a třípku nechtějí.
reagovat - Pondělí 30. dubna 2007 ve 12:11 ® Dědek reakce na …
-
fikus : to je pořád dokolo a už mě nebaví to psát po 150-té.
reagovat - Pondělí 30. dubna 2007 v 9:45 ® Cudla
-
Na hauzrovku i na třpytku(né na ruskou)jde dát jednoháček s očkem zmáčknout protihrot,nikdo tě nenutí dávat kramle,účinek je stejný
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 ve 21:08 ® brčal
-
No lepší chytat na bublinu než tam vázat trojháky.
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 v 19:54 ® fikus reakce na …
-
Dědek> co je špatného na vláčce na pstruhovce? A ještě, čím se liší vláčka na P od vláčky na MP? Myslím technicky.
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 v 18:02 ® Dědek
-
Docela by mě zajímalo, kdo to kdy vymyslel
reagovatNa pstruhovce bych zakázal nejen bublinu, ale vláčku vůbec.
- Pátek 27. dubna 2007 ve 13:23 ® modrak reakce na …
-
Není to jen tvů názor. Je to protože je tento způsob, podobně jako tyrolské dřívko, v BP zařazen do muškaření resp. lovu na umělou mušku. A přitom to má společné akorát použití much jako nástrahy. Prostě jde o to, že to degraduje více či méně elegantní zacházení s muškařskou šňůrou a jemné položení mouchy do roviny podivné kombinace plavané a přívlače doprovázené brutálním šplouchancem při dopadu plovátka na hladinu. Jinak nic proti tomuto způsobu rybolovu nemám a občas ho na stojácích praktikuji, hlavně při lovu kaprů z hladiny na pakoše, topolovku, chlebovku a kukuřicovou, když se potřebuji dostat do větších vzdáleností, než co hodím mušákem. Ale rozhodně nikomu netvrdím, že muškařím.
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 ve 13:12 ® Shrek reakce na …
-
no „bohužel“ je to prostě tak nějak samo od sebe.Lov na umělou mušku je pro mě odjakživa spojen s mušk. prutem,navijákem,šňůrou apod.A ne vláčák,bublinu a hurá na ně.Prostě mi to jde proti srsti.Vím je to můj osobní názor.
reagovat - Pátek 27. dubna 2007 ve 12:57 ® Jeffry
-
Já se omluvám za založení tohoto tématu , ale já jsem to už našel měl jsem si jen lépe přečíst ryb.řád a je to takto:
1. Lov na umělou mušku v rybářských revírech mimopstruhových i pstruhových
Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.
to Alivio: Proč bohužel? Já právě doufal, že to je to lov na umělou mušku. Chci s tím zkusit ulovit nějakého toho pstroužka. Ještě by mne zajímalo jestli na to někdo takto chytáte. Nejsem si jist jak s tím správně zacházet. Třeba jak má být dlouhý návazec od té bubliny, atd.?
reagovat - Čtvrtek 26. dubna 2007 v 15:19 ® Shrek reakce na …
-
Honza2 : no tak kvůli tomu jsem dal tu poznámku do závorky.....
reagovat - Čtvrtek 26. dubna 2007 v 9:07 ® Honza2
-
Nevím odkud jsi, ale například v Jižních Čechách je na pstruhovce plovátko zakázaný. Jak je to jinde nevím. Určitě si pročti BP pro svůj region.
reagovat - Středa 25. dubna 2007 ve 21:50 ® Shrek
-
bohužel se to tváří jako lov na umělou mušku i dle RŘ.Takže je to legální na P vodě od 16.4. do 30.11. a na MP celoročně (dle ČRS a bez místních úprav)
reagovat