Chytej.cz

Dodržujete pevně Rybářský řád? necteno

6.10.2004 | Tomash | 8.779 zobrazení | 89 odpovědí

Dodržujete pevně Rybářský řád?Kdy a jak jste ho porušili??? PS : Hned to nahlásím rybářské stráži!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 26. března 2010 v 17:47 ® tomashr reakce na …

DJ> No prostě vynech všechny s odpuštěním kydy okolo o hnusu, fašistech, kůrovci (mimochodem jak u fašistů, tak u kůrovce ti ten příměr moc neseděl, ale to je fuk) a stručně napiš, že jsi zastánce rozšíření ochrany trofejních ryb i jiných než kapr a podobně u dalších konkrétních věcí, zrovna tak se dá zcela korektně vyjádřit i že se ti některé věci nelíbí. Dál to chce trochu víc vážit pojmy – třeba jak se do tebe kakr pusti za ten rozpor kolem pojmu přestupku, tak ti to může připadat jako rytí, jenže holt měl pravdu – krásně si mu nahrál, ta tvoje reakce byla opravdu naprostý logický nesmysl…

Jinak důrazně dodávám, že tohle není naprosto nic osobního proti tobě, přesně to samé se týká spousty diskutujících (a klidně přiznám, že bych asi našel nějaký „hřích“ i u sebe i když se asi hlídám více). Blbé na tom je, že podobné úlety dokonale rozbijí i jinak smysluplnou diskusi, lidi se začnou chytat na nedomyšlených komentech a třeba i zajímavá debata jde víš kam :-((

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 17:14 ® DJ reakce na …
DJ

tomashr> Jak by jsi to napsal ty když mě chápeš a v určitém slova smyslu i souhlasíš. Možná to vezme i kakr a já se vyhnu trapné agrumentaci.

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 16:31 ® tomashr reakce na …

DJ> Hele upřímně – dej tento thread přečíst kterékoli nezaujaté osobě a garantuju ti, že u velké většiny za troubu budeš ty, ne kakr. Zkus si to přečíst sám s odstupem, možná pochopíš proč. Já ti mimochodem asi docela rozumím co chceš říct a v určitém slova smyslu i částečně souhlasím, ale způsob tvé argumentace je opravdu směšný či možná až trapný. Promiň, je mi naprosto jasné, že se ti tento příspěvek nebude líbit, ale možná tě přiměje aspoň k malému zamyšlení :-((

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 16:18 ® DJ
DJ

kakr> Neznám pořekadlo střelit kozla. A jinak neustále se točíš v kruzích. nikde jsem nenapsal, že řád je od toho aby porušoval. napsal jsem, že některé body občas poruším a že v něm některé body chybí a proto je nedokonalou brozurou upravující vztah mezi člověkem a přírodou. Člověk který tedy má tyto morální a etické body v sobě proto ani řád nepotřebuje. Občas jemně poruší některý z bodů psaných v brožuře jen na základě morální zábrany. Už se nechi opakovat.

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 16:13 ® kakr reakce na …

Naopak, pravdu pravdoucí máš Ty, RŘ je přece od toho, aby se porušoval. Jen s tím okounem jsi trošku střelil kozla, ale nevadí je to určitě v souladu s přírodou.

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 16:04 ® DJ reakce na …
DJ

kakr> platná legislativa??? Tobě jde jen o to se hádat a vážně reaguješ jak malý děcko co si drží ouška. To že se držím své zásady té tvé legislativě nijak neublíží neboj. Pokud jde o plevelnou rybu, spousta rybářů pod tímhle pojmem má třeba okouna říčního. Pokud mě budeš chytat za slovíčka nikam se nedostanem. Mám pocit, že ti jde jen o to abych napsal že máš pravdu a tím tak ukojil tvé narcistní pohnutky, ale to neudělám nezlob se.

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 15:50 ® kakr reakce na …

Jsi skutečně kouzelný, ale řadit svůj názor nad platnou legislativu vyžaduje skutečně velké hrdinství. Vyvracet to nemíním a nebudu. Ještě by mně zajímalo, která ryba je plevelná, já žádnou plevelnou rybu neznám.

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 15:32 ® DJ
DJ

Cudla> V tom máš bohužel pravdu.

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 15:31 ® DJ reakce na …
DJ

kakr> To že si neumíš najít souvislost mezi mým názorem a popisem řádu, což jsou dvě odlišné věci, přesně jak říkaš. Neznamená, že mám dva odlišné názory. Je milé že alespoň pri odchodu použiješ slovo diskuse. Mě tvá argumentace připomínala námitky dítětě, které nevidí nanuk pod obalem :-) Tak znovu :-) Pokud odnesu velkýho sumce, je to v souladu s řádem. Dle mého je to ale stejný jako když odneseš velkýho kapra, nebo jakoukoli jinou velkou rybu, jako když vyhodíš rybu která je označená jako plevelná, jako když necháš na břehu hromadu bordelu. OK :-)

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 15:19 ® Cudla reakce na …
Cudla

DJ: Psal jsem „staří“ sedláci ne dnešní staříci,dejme si ruku na srdce kolik mladejch by to dělalo.Vydím to u nás kroužky vede pár vykopávek,jako já ,tábory a Zlatou udici jakbysmet.Mladý nemaj čas

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 15:09 ® kakr reakce na …

Dík za odpověď. Bohužel si pleteš pojmy a dojmy v první větě píšeš,že neudělal nic zlého, ve větě třetí se už dopustil přestupku. Tedy jak píšeš -hnus. Diskutovat s někým, kdo ve třech větách má dva názory je i na mně fakt dost silný. Přeji hodně pěkných úlovků, pokud možno ulovených v souladu s platným RŘ.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 14:46 ® DJ
DJ

kakr> Podle platného řádu neudělal nic zlýho. Ovšem podle mě ano. Přestupek je stejný jako v případě, že ondese kapra nad 70. Odpověď byla součástí té spousty řádek, co jsem již napsal, stačí číst. Dle mého je toto hnus !!! A řád který na toto zapomíná to částečně podporuje a podílí se na tom, není tedy hnus, je jen špatně vypracovaná brožura popisující základy slušnýho chování ve vztahu k vodě a přírodě kolem ní.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 14:08 ® kakr reakce na …

Stále jsi mně neodpověděl na jednoduchou otázku: Jakým způsobem byl porušen platný RŘ ,když si lovící přisvojil 2m sumce. Nechceš, nebo nejsi schopen odpovědět? Otázka nebyla položena, zda je RŘ dobrý, nebo špatný, otázka zní, zda dodržujete RŘ. Dle Tvého výkladu je dodržování RŘ fuj a hnus + vykřičníky a otazníky.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 13:49 ® DJ
DJ

Cudla> Tak proč ti staří sedláci vysazují skoro šest let rok co rok do Labe sumce. Pak jsou překvapený že se přemnožil a začnou hlásat nepouštějte sumce jsou přemnožený. To že metrová ryba není dvoumetrová už nikdo neřeší. Bral bych pravidlo sumec do 150cm to jsou totiž ti co jsme je před lelety začli vypouštět. Vše nad 150 pustit. Po pár letech by se možná stav zvedl a bylo by nutný posunout hranici ze 150 na 160. Tomu ale nevěřím, protože by bylo dost HOVAD co by pravidlo nedodržela. Když už plánuju, musím brát v potaz každej a to sebemenší bod. Ti sedláci (vyrostl jsem na vesnici vim co píšu) hospodařej pořadně a k něčemu to vypadá protože je vše v souladu s přírodou. Tu a tam remízek, trnka nebo polní cesta, nebo vše rozvoraj jako 90% dnešních jezeďáků a pak honěj vodu po vesnicích a nadávaj že jim déšť bere ornici. Nechme to bejt chlapi, já to vidim tak jak píšu a jinej už nebudu.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 13:33 ® DJ reakce na …
DJ

timbab> Lovím ze zábliby, ale přírodě se snažím min. překážet v jejím přirozeným vývoji. Jo souhlasim s tebou jsou tam malickosti který staří pánové nemaj chuť dělat jinak, protože to tak je leta. Ty, ja a vlastně kdokoli jinej kdo to ví by měl ale vzdorovat, protože jinak to nikdy nikdo neupraví. Máš pravdu, jsou to maličkosti.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 13:28 ® Cudla
Cudla

Rybařím pár pátků prošel sem různejma etapama.brát vše-něco pro mě a pro souseda-sem tam něco-kdo by se stim škrábal-pár kousků za rok-lepší je propečenej bůček!!!Ale k věci,i staří sedláci věděli že ten plevel utrhnout,tuhle trnku vyorat tuhle nechat.To samý jde i v revírech,jen trochu myslet,kapr 70 ano sumec 2m v plivátku 1–2 ha je dost pofidérní.Proto je na nás neřídit se bezhlavě tím co je dáno nebo psáno ,každýho odsuzovat za to i to.Neumíráme hlady aby sme si tu rybu museli vzít stůj co stůj ,vem si jen třeba pro potřebu nebo chutˇ.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 13:01 ® timbab reakce na …
timbab

DJ> Když dodržuješ řád přírody tak lovíš ryby jen pro obživu?Já vím že jsou v řádu blbosti ale jen tak s tím nic neuděláš.Naše MO má vlastní vody a tam je řád řekl bych takovej smysluplnější ale když zažádáme o nějaký vyjímky na vody celosvaz.rybolovu co máme pod správou tak nám kraj ve většině případů nevyhoví.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 12:44 ® DJ
DJ

tomashr> Ty jsi příroda že to víš tak přesně?? Nechal bych to na ní a ona si poradí. Pro příklad zmíním problém kůrovce na Šumavě. V rakousku bylo vše ponecháno přírodě u nás se pokušej prořezávat a kácet. Viděl jsi rozdíly. Nejsem odborník na lesnictví a nechci řešit politiku našich lesů. Jsem v přírodě jen host, co se kouká kolem sebe a to mi stačí. Možná máš přesná data podložená několikaletou studií, ale co to je několik let. Já jsem rybář a né vodohospodář, nemusím řešit stavy ryb a nechci napravovat chyby někoho kdo rozhodl o vysazení velkýho množstvý ryb na místě kde se pak jeden druh přemnoží.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 12:38 ® DJ
DJ

timbab> Za posledních x let a x hodin který jsem u vody trávil, jsem měl jen jednu kontrolu, vím o čem mluvíš a na mém oblíbeném místě pak najdu kanystr s trojháky:( Pokud jde o tohle fórum, upozorňuju jen na absurdity a stojím si za tím, že rybář nebo lovec kterej to má v hlavě srovnaný a umí se chovat k přírodě kolem sebe a to i dík zkušenostem který načerpal v minulosti hlavně v řádech už žádnej řád nepotřebuje. Takovejch lidí je teda hrstka, taky mezi ně nepatřím, snad jednou budu. Prostě kurva říkám, že některý body řádu porušuju. Dokud některý body budou vedeny jako pravidla dál ho porušovat budu!!! Jakmile se z některých pravidel stanou doporučení, budu dodržovat řád ovšem doporučení budu ignorovat. Nechme přírodu přírodě, copak ona se do nás lidí sere. Když v lese a u vody clověk pracuje s myšlenkou že je tam jen host a že pokud by tam nebyl nic se nestane, takže by tam po něm nemělo ani nic nebiologickýho zůstat, dodržuje to hlavní a víc by po něm nikdo ani nesmí chtít. Řeknu ti to jinak. Co bylo dřív, řád přírody nebo RŘ??? Já jsem beran, za svým tvrzením si stojím.

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 12:33 ® tomashr reakce na …

DJ> Akorát že zrovna u sumce by z hlediska přírody bylo možná nejlepší sice zvednout minimální míru na 90 či 100cm, ale naopak ty velké odnést povinně… Tohle je totiž jeden z hlavních omylů řady lidí – v přírodě bez vlivu člověka se utváří jakási plynulá věková pyramida – malé (mladé) ryby jsou v největším riziku, pak dosáhnou jisté optimální velikosti/věku, kdy se nejvíc množí atd a starší kusy postupně vymírají s poklesem „kondice“. Jenže u stavu na rybářských revírech je to jinak – hájí se ty „malé“ ryby, naopak největší tlak je na tu v jistém slova smyslu nejdůležitější skupinu, pak se zase hájí ty velké a staré ryby. U kapra místy i „úředně“ formou K70, u jiných ryb pak aspoň formou podobných odsudků, jako předvádíš třeba ty. Jenže výsledkem je naprosto nepřirozená věková struktura ryb – připadá ti to v pořádku?

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 11:51 ® timbab reakce na …
timbab

DJ> Já vím proč se v obci jezdí padesát to se neboj,mně jde o to že ten řád respektive BP tady jednou jsou a měli by se dodržovat ať se to líbí či ne.U vody se to porušuje snadno protože není důsledná kontrola-z 200 docházek max 1 kontrola od RS :-((

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 11:35 ® DJ reakce na …
DJ

Cudla> Stojíš si za názorem který má hlavu i patu. Nejde o slovo ale. Jde o pravidla při kterých musíš rozlišovat která ryba je plevel a která ne. Krom svazovky mám ještě povolení na další vody, tedy tři řády 99% pravidel je OK, ale věř že pravidlo okoun se nevrací a jiné jemu podobné porušuju. Pokud jde o sumce. Nemám co závidět – stačí si projít moje fotoalbum abude ti jasno. Jsou jistě lidi, který používaj ALE pro svoje pohodlí i já jsem jen člověk a občas se přu o nějakou tu výhodu. Ale „ale“ se dá použít i ve vztahu k přírodě. Kapr nad 70cm se pouští, protože přišlo velký lobi na ochranu týhle ryby. Budu psát fuj hnus, dokud se někdo nerozhodne do řádu napsat to samé i o ostatních rybách. Dokud mě bude ze sna strašit starej Jeníček z Brnadýsa nad Labem kterej stojí opřenej o vrata garáže s trojnožkou a rozpáranym sumcem za zády se slovy „Ten je co“ budu psát FUJ HNUS kde se dá!!!

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 11:21 ® Cudla
Cudla

Rybářský řád:je to asi 15 stránek v malé knížečce,můžu s ním souhlasit nebo i nesouhlasit,ale pokud ho budu dodržovat je to v pohodě.To by jsme nesměli být Češi a vymyslet si slůvko „ALE“a snažit se všechno „vochcat jak se dá“.Byl jsem různě ,ale jen u nás se o všem špekuluje.Někdo veme sumce druhej řve že je masař,v duchu mu ho závidí.Ano porušil jsem taky pravidla ,vědomky i možná nevědomky ,ale neprasil jsem ryby.Spíš mi upadne malel tloušták na pstuhovce z ruky než vzít podmíru nebo hájenýho.Proto když někdo píše FŮŮJ HNUS!!!!!at si těch 15 stránek důkladně přečte.(mezi námi toho sumce bych taky nevzal max.do110cm.Tak a nyní můžete po mě házet kamení!

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 10:08 ® DJ reakce na …
DJ

timbab> 50km v obci je stanoveno dle přesnýho testu gum kinetický energie a sil které působí ve vztahu na schopnost řidiče zareagovat na případnej střet. V řádech jsou dobrý a špatný body. Pokud bych to měl brát ve stejný rovině s rybářským řádem, je to jako když si v autě nevezmeš pás nebo někdy projedeš na oranžovou. Což je tedy dle mého hazard.

reagovat
Pátek 26. března 2010 v 9:45 ® DJ
DJ

kakr> Polož si tedy dotaz, čím se provinil masař který si odnesl od vody kapra nad 70 cm když je to zakázaný. Provinil se tím stejným čím se provinil ten co odnese velkýho sumce nebo štiku. Nejde o kvalitu masa, jde o morální hledisko toho, že ta ryba už si zaslouží dožít a nejen proto, že je v té chvíli pevnou součástí ekosystému. Ministerstvo zemědělství stanovilo ceny u lovné zvěře, aby zabránilo odlovu na černo. Uvedlo však někde cenu matčí ryby – kapra, sumce, stiky?? Čím porušuje řád člověk kterej jde v zimě dírkovat na revír kde to není povoleno. A naopak, neporušuje jej ten kdo jde dírkovat tam kde je to povolený – nemá ryba v zimě odpočívat jak tvrdí spousta starejch rybářů ???? Zkus místo urážek argumentaci. Tvrdíš tedy, že všechny body řádu jsou 100% a plně s nima souhlasíš.

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 ve 20:34 ® kakr reakce na …

Otázka zní – dodržujete rybářský řád?

Napsal jsi – ti kteří odnesou 30 letýho sumce kolem 2m jednají v souladu s řádem?!?!?! FUJJ HNUS!!!!

Tak nám napiš a nemusíš hýřit otazníky a vykřičníky čím rybář, který si v souladu s platnou legislativou přisvojí 2m sumce RŘ porušuje.

Norimberské zákony a dokonalost, či nedokonalost RŘ do toho netahej. Napsat – Já řád občas porušuju, ale jen vrámci slušnýho jednání k přírodě.

Je hodno zařadit do soutěže o Blábol roku.

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 19:00 ® timbab reakce na …
timbab

DJ> Dobře ty si myslíš že řád není dokonalý a proto ho porušuješ?Hmm, mně se zdá že jezdit v obci 50 je nedokonalý až mě chytnou policajti zkusím jim to vysvětlit:-D

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 18:47 ® DJ reakce na …
DJ

kakr> Nemyslím a neodváděj pozornost od tématu a tím je řád!!! Zmínka o fašistech je extrém pro poukázání na absurditu a nesmyslnost tvojeho textu. Blábolíš možná ty nevím. Já žádnou poruchu obličejových svalú nemám. Pokud považueš R.Ř. za dokonalý OK, dodržuj ho a žij šťastným životem. Mě ten můj život naučil, že právě ti co tvrdí jak by nikdy nemohli něco porušit, porušujou nejvíc a to jak ty psaný tak i ty nepsaný pravidla. Petru zdar :-)

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 16:56 ® kakr reakce na …

Blábolit o fašistech ve vztahu k porušování RŘ je dost úsměvné,nemyslíš?

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 15:52 ® DJ
DJ

kakr> Máš pravdu fašisti se taky jen řídili řády a zákony a proto zabíjeli právem. Trochu se příště zamysli než něco napíšeš.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1