Chytej.cz

Právo a rybařský řád... necteno

22.4.2007 | gambac | 2.443 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím,tak jsem jednou chytal na Chotovinskem potoce 2 v Chynove.Na prijezdove ceste je radne oznaceno co je to za revir,ale potom se do toho rybniku vleva potok.A v domeni ze se tam smi chytat sem tam sel(mimochodem zadne vyznaceni o zakazu tam nejni a ani v papirech)no a chytla me straz ze se tam nesmi chytat a ze je to uz chovna cast,tudiz mi sebrali papiry..!tak se vas vsech ptam jestli to bylo pravem a jaky postich za to muze byt…!vsem predem dik za mej te se..!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 23. dubna 2007 v 16:37 ® drozďák

CHOTOVINSKÝ POTOK 2

Rozloha: 2.8 ha Přítok Lužnice. Rybářský revír tvoří nádrže: Sadnice (Valchař) v k. ú. Chýnov 1,2 ha Podhradský (Zámecký) rybník Chýnov 1,6 ha

Pakliže si chytal na Chotovinském potoce 2, a to si také měl zapsáno v docházce, jasně si porušil rybářský řád.

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 ve 12:57 ® Robur
Robur

no i když cedule jsou, tak jsem byl 2006 vláčet v Ponětovicíh, a pokud to budu dobře interpertovat, tak byl rybník obklopen velmi přehlednými cedulemi, zákaz rybolovu. Nikde ani noha, pak došel borec, tak jsem dumali dva, ten pak zavolal kamarádovi, který to tam zná a info byla taková, že chytat můžem, protože na tyto cedule se v době násady ještě dolepuje či dopisuje aktuální doba hájení. Ale kdo to má kua vědět…

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 v 8:21 ® wopen

gambac: zdar, kdy se ti to stalo? Bohužel regulus má pravdu, je třeba si vždycky všechno dvakrát přečíst a případně se zeptat. Nejsem si úplně jistý, ale cedulemi se označují právě jen asi místa, která jsou revíry, a když na začátku ceduli nevidíš, tak to smrdí chovnou kapilárou:) Jo a chytil jsi tam něco? To by mě zajímalo:)

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 ve 2:10 ® regulus reakce na …
regulus

gambac – asi jsi něco posral, su z JM, takže naprosto nemám šajn jak to tam vypadá, ale podle soupisu revírů z CePova odkazu, tvoří revír dva rybníky, o žádným potoku tam není ani slovo a právě proto bych na přítoku z bezpečnostních důvodů nechytal a obzvlášť pokud je pod rybníkama pstruhovka. Patrně jsi dost v pr.eli, páč, kdyby ses podíval do popisu té pstruhové jedničky, přečetl by sis toto: Přítok Lužnice. Od obou můstků ve Stříbrných Hutích až k hrázi Podolského rybníka (k. ú. Podolí). Všechny přítoky a pramenná část jsou CHRO – lov ryb zakázán. Rybník Podhradský (Zámecký) v k. ú. Chýnov do revíru nepatří. Chlapče, dycinky, když jedu někam, kde to neznám, tak proštuduju všechno možný a kolikrát se pro jistotu zeptám, abych si nenadřel držku. Mimochodem podle mapy je ta pstruhovka tak minimálně kilák. Obávám se, že jsi dost narazil, ale třeba to dopadne dobře a udělají jen bububu, hodně štěstí.

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 23:54 ® CeP reakce na …
CeP

tohle je zcela bezna vec. revir tvori dva rybniky a jmenuje se halt asi podle potoka ktery z nich vyteka, nebo proteka jimi?? to nevim. ale vezmi ze jsou reviry tvorene treba jen 5 a vice rybnicky.. piskovnami a pod… a nejaky nazev se musi zvolit. koukni se treba na reviry Volyňka 2 a 3.. ty rybniky nemaj s volynkou co delat a presto jeji jmeno nesou.

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 23:45 ® gambac reakce na …

a jeste nevim jak tomu mam porozumet,ale ten rybnik ma snad dva nazvy!straz mi rikala ze je to chotov.potok 2,ale pritom sem nasel v papirech ze je to zamecky rybnik a i sem se informoval a ze je to taky zamecky rybnik,tak bud to nechapu,nebo v tom maj docela bordel…

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 23:43 ® gambac reakce na …

na choto.potoce 1 sem urcite nebyl,pac ten zacina splavem pod rybnikem a ja byl na potoce,kterej se vleva do toho rybnika..!

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 23:40 ® gambac reakce na …

zadna cedule tam nebyla a oni si toho byli sami pevne vedomi,pac rikali ze tam nejni..!tak mi to nedalo a kounul jsem se opet do papiru i na net a o tom ze se tam nesmi chytat tam samozrejme nejni,tudiz v tuhle chvili mi ta moje neznalost je docela u p…!vis ono,pak stoho rybniku vyteka potok,kterej se po nekolika metrech stava pstruhacem a tam hned na zacatku tu ceduli o zakazu nezapomeli dat..!,tak proc ji rovnou nedali i na horu na potok,nechapu a budu se branit,ale stejnak dik

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 23:36 ® CeP
CeP

no kazdopadne se v popisu reviru o chovne casti nepise zhola nic. viz www.rybsvaz.cz jen jestli uz jsi nebyl na chot.pot.1. ten v soupise neni, ale na mape jsem ho zahledl. ale je pravda ze v tech mapach maji peknej bordel. ted jsem to refreshnul a mam k chot.pot.2 mapu orlika, lomnice, skalice…

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 23:21 ® Shadowhunter
Shadowhunter

Presne z tohodle duvodu jsem si koupil rybarskou mapu. tam jsou vyznacene useky a pritoky ktere jsou CHRO. Jinak pokud neni v soupise reviru napsano ze ten ci onen pritok neni CHRO tak se tam chytat smi…ale je dobre si prostudovat poradne ktery je to ci neni pritok (v tomhletom opet pomaha ryb. mapa) Jinak co jsem se setkal s CHRO tak vzdy bylo asi 5m. proti produ toho pritoku cedule zakaz rybolovu (schovana nekde na strome) Jinak bych se asi informoval primo na MO ktera to obhospodaruje jestli tam jsou ci nejsou CHRO. Bo pokud to neni v soupise reviru tak to sam nechapu. Jinak to urcite nasere prijit hned z kraje sezony o povolenku ale jak se rika neznalost neomlouva. A co ti hrozi to ti nepovim bo s timhle jsem se nastesti nesetkal

reagovat