Chytej.cz

Chov masných červů necteno

22.4.2007 | PeťanX | 36.125 zobrazení | 53 odpovědí

Zdarec lidi, nemáte někdo nákou zkušenost s chovem masných červů v domácích podmínkách?? Budu rád za každou odpověď, díky…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 26. dubna 2007 v 9:50 ® modrak reakce na …
modrak

adept_muskariny: Žádná super nástraha. Masňáky to rozhodně nenahrazuje. Vyjímečně ho sice vezme nějaký kapr ale jinak ani prd. Podobně „dobře fungují“ i larvy chrousta. Vlastní zkušenost.

reagovat
Středa 25. dubna 2007 ve 20:12 ® adept_muskariny

jo, ti mega moučňáci jsou Zophobas morio, krmí se jimi velcí ještěři ale na háčku s nimi zkušenosti nemám a ani s krmením ne, gekony a scinky krmím cvrčky.

reagovat
Úterý 24. dubna 2007 v 16:50 ® jarvan

Já na ně používám hovězí játra. Vemu takovou tu plechovou vaničku na míchání malty, natrhám do ní dostatečnou vrstvu novin (kolem takových 10 cm), přikreju to plechem, pod kterým nechám asi 1cm (aby tam mohly mouchy) a celý to šoupnu někam do stínu. A pak už jen chodím pro červy a sem tam přihodím nějekej ten kus masa. Pokud jde o ten smrad tak to není tak strašný (pokuď tede nepoužiješ rybu, pak je to opravdu síla) začne to smrdět až když v tom začneš hrabat a dolovat červy.

reagovat
Úterý 24. dubna 2007 v 11:29 ® Prutos reakce na …
Prutos

Breva: No sýr by jim narozdíl do šrotu chutnat bude. Ale pěstování červů do krmení by se asi trochu prodražilo.

reagovat
Úterý 24. dubna 2007 v 10:27 ® Breva

Já osobně nemám s chovem červů žádné zkušenosti,ale jeden kámoš mi říkal,že je zkoušel dělat i na Hermelínu.A prej mu to fungovalo.

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:29 ® BigMike reakce na …

Velikost červů je zavislá na tom, který druh mouchy ti to naklade!!!!!!! Kdo dělá červy na kšeft, pěstuje si uzavřeně jen masačky, ty ale v amatérských podmínkách neovlivníš druh mouchy, která naklade!Každopádně je to prima způsob,jak si udělat LEVNĚ červy i do krmení!!!Odmalička necítím, tudíž nemám s tím puchem okolo žádné problémy!!! Strejc je dělal tím způsobem, že nechal naklást a když se vyklubali, začal jen přikrmovat, když to „přetékalo“, jen naběračkou bral a házel do řeky!!!:)))

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 v 17:13 ® Lukas reakce na …

a co moučný červy četl jsem to v 1000+1 rada pro rybáře ale fakt by my zajímalo kde se dá sehnat ten potemník a neni náhodou chráněnej?????
A myslim že jsem je vyděl v jednoum obchodě s akvarijníma rybkama a takový další věci ale ty červy byly vobrovský..... tak 1.5 cm až 3 cm!

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 ve 13:23 ® PeťanX reakce na …

Jooo tak vidím že je to asi opravdu nemoudrné začínat s tímto chovem, ale přesto všem děkuju.. všechno sem si ujasnil a i přes to všechno do toho půjdu ;-) mám dobré místo kde to nikomu nebude vadit.. klidně pište dál..A ještě dotaz – Děda mi říkal že tam hrozí i náká nákaza, je to možné ?

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 ve 13:06 ® Zcuter
Zcuter

zkus to udělat jak já.jednou(né úmyslně) jsem hodil na kompost 3 cejny.asi tak za dva až tři dny tam byly masáci ve velikostech tak 1–2cm.vem kávovou lžičku a pozbírej je do nějaké krabičky a máš to-ale smrad jak v cařihradu.

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 v 10:10 ® MK
MK

červy pěstuji na zahradě smrdí ale jsou 100%lepší než ti kupovaní

reagovat
Pondělí 23. dubna 2007 v 1:21 ® Hora
Hora

Kdysi jsem to zkoušel dělat v pronajaté garáži.Nachytal jsem si 5 plotic a cejnka,pečlivě oškrábal od šupin,do 5 litrové plechovky od okurek jsem nasypal vlhký písek a nahoru jsem dal sítko s oky 5×5mm.Rybky jsem dal do sáčku a nechal jsem ho 1 hodinu otevřený.Poté uzavřel a zavřené nechal 2 dny.Potom jsem sáček nařízl a nechal masáky padat do vlhkého písku,kde se krásně vyčistili.Byli velikosti od 3mm,do 2cm,ale ten puch jsem potom z garáže cítil něco přes rok.Opravdu nedoporučuji dělat v uzavřených místnostech.Lidi chodili kolem a furt se ptali,jestli tam nemám nějakou mrtvolu,brrrrr­.Nikdy více.To si radši budu kupovat do smrti smrťoucí krabičky v ryb. obchodě.

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 23:06 ® CeP
CeP

Peťan> tak to vidis sam. chovat cervy opravdu neni jen tak¨, leda bys bydlel na jine planete. ono samotnej chov je brnkacka kdyz vis jak na to, ale smrad opravdu dalekosahle predci i ty nejhorsi mozna ocekavani. ten odkaz od brjana je moc dobrej. v jednoduchosti je sila. myslim ze takhle to musi fungovat velmi dobre. ale urcite never ani slovo tomu ze by cervi papkali srot. to je uplnej blud. jakmile propadnou dolu tak je musis po procisteni vcas odebirat. shodou okolnosti jsem v patek o cervech mluvil s jednim clovekem a ten rikal ze cervi monstroznich rozmeru se daji vypestovat tak ze maso nechas jen par hodin odkryte aby nakladlo vajicka jen malo much a pak se peclive zavrou v upravene nadobe a pry zakopou do hnoje. jek je malo nakladenejch vajicek tak pry zerou a zerou… a zerou az jsou z nich mamuti.

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 23:03 ® BigMike reakce na …

Takže ve stručnosti! Rybí hlavy nech ve stínu,mouchy nakladou za den!Radši to ale zkontroluj! Takové malé, žluté chuchvalečky vajíček! Pak přiklop aby další dny už další mouchy nemohly naklást další generaci a musíš je krmit! Hlavně to celé ukliď mimo nosy cimprdlichů, co nemají na takový puch žaludek:))Nějaké odřezky od řezníka a pod. Mys otcem používáme další rybí hlavy a nebo i vykuchané bělky.Do 4–5 dnů máš červy hotové. Vezmi další nádobu, do ní piliny, na ní dej síto s okraji, s oky tak 4 mm a vyklop tu pohybující se hmotu z té první nádoby!Občas prošťourny klacíkem, jsou zalezlí v hlavách,nech pár minut a oni propadají do pilin dole, kde se čistí! Nech je v tom tak 3–4 hodinky a zase je přes síto nech propadat do nových, čistých pilin! Možno ještě druhý den opakovat! Vyčistí se a pak už jen uskladnit nebo rovnou do krmení či na háček!Takhle je otec dělá jak začnou mouchy létat a klást!

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 20:20 ® njesek

na to jsem ho taky varoval

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 v 15:00 ® regulus
regulus

CePovo varování je zcela na místě. Kdysi dávno jsem to zkoušel, navíc jsem měl jako zdroj červů chcíplou rybu a dopadlo to tak, že jsem neměl žaludek na to ty červy dolovat a hluboko jsem zakopal rybu včetně šavle, kterou jsem u toho hodil.

DŮRAZNĚ TĚ PŘED TÍMTO ŠÍLENÝM NÁPADEM VARUJU.

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 14:41 ® Prutos reakce na …
Prutos

brjan: Vypadá to nenáročně, jen si nejsem jistý že červi porostou i po propadnutí sítkem.

Peťan: Jak píše Cep, máš-li žaludek soudního patologa…s chutí do toho :-)

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 13:58 ® brjan reakce na …

Ak Ti to pomôže, tak skús to podľa www.ryby.sk

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 ve 13:33 ® PeťanX reakce na …

njesek… jasně neboj beru veškerou odpovědnost na sebe… ;-) jen by mě zajímala poslední věc jakou šíťku, myslím jako velikost ok?

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 v 11:57 ® njesek

ale nenadávej pak na mě,není to zdovna líbivá činnost,je to smradu jak v Cařihradu

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 v 11:55 ® njesek

rámeček se síťkou,pod to nádoba s pililama,a na síťku sem dával hovězí kost,

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 v 11:35 ® PeťanX reakce na …

CeP, njesek… No to sem napsal nák blbě nebo to bylo blbě pochopeno… myslel sem samozřejmě někde na zahradě(máme asi hekta, tak tam bych to někde případně zašil) jen bych chtěl vědět co je k tomu potřeba za jak dlohou se začnou objevovat první červi.. atd… ??

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 v 11:23 ® njesek

zkoušel jsem to na zahradě,doma bych si to netroufl,asi bych byl vystěhován,protože sousedi se na mě dívali hodně škaredě,ten smrad byl vražedný.Radši si je od té doby koupím

reagovat
Neděle 22. dubna 2007 v 10:15 ® CeP
CeP

je-li ti zivot mily.. nedelej to…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1