Vyhledávání
Barva woblerů
6.10.2004 | BigMike | 3.952 zobrazení | 10 odpovědí
Máte pocit, že barva woblerů a vlastně všech možných nástrah má nějaký vliv na reakci dravčků? Ale spíš chci slyšet názory na woblery a vaše zkušenosti.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 26. října 2004 v 17:08 ® playboy007
-
nazdar maniaci. poslední dobou mě moc baví yo-zuri arc minnow (110mm, 11g). naprosto úžasně chodí a fakt se líbí (minulou sobotu štice 75, 3.3kg). jo a barva? tm. zelenej hřbet, hnědo-zelený tělíčko+červený oči. na břiše je otvor na fluo trubičku na nasvícení. doporučuju! jináč samozřejmě tmavý barvy (ani nemusí bejt přirozený) . nazdar
reagovat - Sobota 23. října 2004 ve 21:57 ® BigMike
-
Dle mého základní přírodní barvy, hlavně hodně zelené, žluté střídměji, šedá a stříbrná dobrá, zlatá a když nepochodím, nasazuji divné a fluo barvičky. Specijelně na candošky žluté břicho a fluo oranž hřbet. S Rh moc neboduji ale spíš tím, že ho moc nevětrám. Ale už jsem také něco lupnul, spíš štiky. A jinak dávám víc šance půlenejm.
reagovat - Neděle 17. října 2004 v 0:55 ® mirmen
-
- zelený ( cca 6 cm), snad Dorado nebo Salmo, už nevím.
- Neděle 17. října 2004 v 0:54 ® mirmen
-
Největší úspěchy jsem slavil na napodobeninu štiky od Rapaly a dvoudílný (též Rapala) v barevné kombinaci černý hřbet-stříbrné břicho. U obou v délce cca 10 cm.
reagovat - Čtvrtek 14. října 2004 ve 14:04 ® Lerak
-
Dědek:ta označení jsou především počáteční písmena anglických názvů. Např: S-silver,G-gold,RT-Rainbow Trout(duhák),MN-Minnow (střevle),TR-trout(potočák),RH-RedHead(červená hlava),P-Perch (okoun) atd. začni studovat ! ))) BigMike:v mnoha případech má obrovský vliv ! Jen namátkou : viditelnost různých barev v různých vrstvách vodního sloupce v závislosti na průhlednosti (čistotě) vody; jako další např. reakce ryb na zcela neznámý druh kořisti atd. Zde můžu uvést příklad z vlastní zkušenosti: po opadnuté velké jarní vodě zůstaly v tůni na P revíru slušné štiky se stovkami malých okounů a byly jimi doslova přecpány. Na přírodní barvy woblerů (P,MN) vůbec nereagovaly. Smrtícími se pro ně staly až RHáčka.
reagovat - Čtvrtek 14. října 2004 ve 12:12 ® navijak
-
Ja mam nejradsi prirodni vzory s kouskem cervene nebo ruzove barvy, hodne dobra je take takova ta cerna skvrna na postranni care.
reagovat - Pátek 8. října 2004 v 18:19 ® Tomash
-
Dost woblerů už jsem odzkoušel. Je to jen má vlastní myšlenka, ale dravci mi brali na všechny možné barvy a velikosti. Tak například na hlubokopotápivý wobler rapala jem ulovil v hloubce cca 30cm štiku 55cm´, na svého největšího woblera cca 16cm jsem ulovil okouna 32cm a na svou nejmenší plandavku 2 cm zase štiku 65cm… Ale asi je pravdou, že nejlepší barva woblerů je nějaký přírodní vzor. Těm křiklavým už se raději vyhýbám, i když taky jsem na ně měl úlovky. důležité je svému wobleru důvěřovat…
reagovat - Středa 6. října 2004 ve 23:48 ® Padis
-
Má oblíbená je zelená perla od Owneru Gren pearl
reagovat - Středa 6. října 2004 ve 23:19 @
-
Mám nejradši RFSH a když nefunguje tak RH.
reagovat - Středa 6. října 2004 ve 23:07 ® Dědek
-
Já mám zase zmatek v označování barev. Jak si zapamatovat a co vlastně znamená : S,G,MD,P,RT,TR,MN, SH,SMN,V,B,GEF…
reagovat