Vyhledávání
Marmyšky
18.4.2007 | Ecko | 10.424 zobrazení | 22 odpovědí
Mate niekto viac praktických skúseností pri love light prívlačou s použitím marmyšiek? Myslím použitie vhodného prútu, vlasca, farby marmyšiek a samotnej techniky lovu?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 18. prosince 2015 ve 21:53 @ Taro
-
Vyrob si marmyšky sám, je to jednoduché a lacné http://novodubnickyrybar.webnode.sk/…ba-marmysky/ alebo http://novodubnickyrybar.webnode.sk/…va-marmyska/
reagovat - Pátek 18. prosince 2015 v 10:38 ® pechja
-
Dobrý den, zajímalo by mě zda si někdo doma vyrábíte marmyšky a zda by bylo možné se domluvit a nechat si vyrobit pár kousků, bohužel ty prodávané mě ve většině případů nevyhovují a čas na jejich výrobu bohužel nemám. Všem děkuji za pomoc když tak se ozvěte do zpráv Jan
reagovat - Pondělí 1. února 2010 v 10:48 ® tucnak11 reakce na …
-
Uno> Stejna zestava jen přydavam mikro troikarabinku,mermyška někdy rotuje tak nemam silon zkrouceny,no bez sbiro chytam nejvice sbiro použivam na rybnikach většinou.
reagovat - Pátek 29. ledna 2010 v 18:46 ® 22cruiser22 reakce na …
-
Ecko> já ty marmišky barvim jak již zmíněným lakem na nehty a zalakováním dírky se vyhnu tím že si do ní dám tenký špendlík
reagovat - Středa 25. dubna 2007 ve 14:32 ® Uno reakce na …
-
PetrZ-používám v podstatě klasickou montáž jako na dírkách , tj. normálně zavázaná ze shora , na větší vzdálenost pak přidávám sbiro, plus nějaký ten obratlík . Většinou chytám na řekách , tak že normálně na odhoz a v tůních pod špičkou, dál to popisovat nemá cenu je to prostě různé poskakování po dně nebo ve sloupci podle druhu ryby , tak že např. hrouzek je u dna proto popotahuji mar. po dně a nebo se dá lovit přímo na hladině např. tloušť Někdy je to trošku podobné jako muška,záleží kde ryby zrovna sbírají. Ideální je naučit se to přímo u vody zkušenějšího kolegy, já to učím už dorost v ryb.kroužku. A na ukázku ještě pár vlastních.
reagovat - Úterý 24. dubna 2007 v 10:04 ® Ecko reakce na …
-
3 veľmi pekné články o love čiernou marmyškou… + prívlačové. Ďíki Peťo.Vedel som že som ich niekde videl,momentálne lovím v Írsku pstruhy, tak nemám možnosť listovať v starších číslach..
reagovat - Pondělí 23. dubna 2007 ve 21:30 ® PetrZ
-
Uno: jakou montáž používáš, jak s nimi chytáš…? Děkuju
reagovat - Pondělí 23. dubna 2007 v 9:02 ® peter119
-
www.klubprivlace.dvebe.sk www.klubprivlace.dvebe.sk www.klubprivlace.dvebe.sk
reagovat - Pondělí 23. dubna 2007 v 0:43 ® Ecko reakce na …
-
Písal som že marmyšky sú od poľskej firmy Jaxon,a ja som ich konkrétne kúpil v predajni Slávia v Piešťanoch. www. jaxon.sk www.slaviaryby.sk
reagovat - Neděle 22. dubna 2007 v 16:31 ® aspius reakce na …
-
Ecko:Stále si ešte nenapísal, kde si ich kúpil a pýtal sa na to už skôr aj jhok.
reagovat - Neděle 22. dubna 2007 ve 14:33 ® Ecko reakce na …
-
Ok, skúsim nefarbyť. Tú sadu som kúpil úplnou náhodou pri kúpe nástrah na UL prívlač a potom som zistil že neviem ani ako ich naviazať a samotnom love ani nehovorím.Ale už sa teším ako ich prevetrám… ďakujem za rady, pekné zažitky od vody aj vám.
reagovat - Neděle 22. dubna 2007 ve 13:48 ® Uno reakce na …
- reagovat
- Neděle 22. dubna 2007 ve 13:43 ® Uno reakce na …
- reagovat
- Neděle 22. dubna 2007 ve 13:41 ® Uno reakce na …
- reagovat
- Neděle 22. dubna 2007 ve 13:39 ® Uno reakce na …
-
Ahoj používám přesně ty samé , chytám převážně na řekách ale fungují i na stojáku, barva v podstatě nerozhoduje .Chytám na stříbro i měď a v úlovcích není vcelku rozdíl,jako doplněk dávám bílého červa a nebo většinou umělého , bere tloušť , kapr,bílá ryba nebo umělou patentku hrouzek,okoun „štika“.Vlasec 08,010 strof , drží v pohodě.
reagovat - Neděle 22. dubna 2007 v 11:14 ® runcajs
-
a kde kupujete marmišky? já je nemůžu sehnat
reagovat - Neděle 22. dubna 2007 v 10:40 ® Cudla
-
NEBARVIT mají už svoji barvu některé jsou s jedné strany poměděné ,jiné mosaz,jsou funkční použiješ-li červíky a patentky umělé nebo živé.Kolega je přivezl a pár mi jich dal,ideální podle zdí a pilotů.Na tu nejenší a um.patentku uloven candát 65cm.Používat co nejslabší vlasce.
reagovat - Neděle 22. dubna 2007 ve 4:15 ® Ecko reakce na …
-
Stálo to 1150,–sk to je cca 950,– czk majú veľmi jemné ostré háčiky,pružné. Asi mi nikto nebude vedieť poradiť ako to nafarbiť a hlavne čím. Majú v strede malú dierku tak sa bojím celé to ponoriť do farby a lak na nechty asi nebude tiež výhrou.Nenájde sa niekto kto má nafotené nejaké farebné kombinácie? Niečo som sa dočítal v článkoch ale neviem si predstaviť konkrétne kombinácie v reáli. Inač sú od poľského jaxonu www.Jaxon.sk Ďík
reagovat - Sobota 21. dubna 2007 v 16:17 ® Robur
-
ta sada vypadá dobře, na kolik přišla?
reagovat - Sobota 21. dubna 2007 ve 14:13 ® Ecko reakce na …
-
Omlouvám se, hľadal som to tu ale nedarilo sa mi tak som poslal otázku a hneď na to som našiel nejaké odkazy. Chýba mi tam ale konkrétny popis farieb, tvarov a veľkostí použitých na jednotlivé ryby, poprípade dofarbenie nástrah. Na woblery používam liehové fixy na marmyšky to ale asi nepojde. Kúpil som sadu viď foto ale zláta, medenná a strieborná farba asi nebude dostatočná. Marmyšky sú od 3–12mm rád by som to s nimi skúsil na okouna a jalca. Aj otázka bola smerovaná na prívlač ale väčšina „marmyškárov“ používa fedrové popr.plavačkové prúty. Dúfam že to tu zasa niekde nie je…
reagovat - Čtvrtek 19. dubna 2007 v 10:42 ® mirmen
-
Lovím na marmyšky několik let.
Pruty :
- winkelpicker 3–12 gr ( Byron five fibre , 250 cm)
- berkley skeletor 2 – 12 gr ( 300 cm)
- colmic spin tec 3 – 15 gr. ( 210 cm)
- shakespeare sigma medium – heavy feeder ( 360 cm, 25– 80 gr.)
Vlasce:
- 0,12 – 0,16 mm ( nosnosti mezi 1,8 – 4 kg )
- pletenka 0,08 – 0,12 mm ( 3,5 – 6,8 kg nosnost )
Sbirulina : od firmy MILO
Marmyšky :
- polské ( firma Kostal, více na www.kostal.pl)
- české – prozatím jen od firmy RYNA ( ta už neexistuje), chci vyzkoušet marmyšky od pana Součka
- barvy – podle okolností, v obibě mám ílou, černou a červenou, některé dny žlutou..zelenou .. stříbrnou..
Měním podle toho, jestli berou-neberou.
Nástrahy na marmyšky : červ, umělohmotný červ ( Berkley), umělohmotné patentky, kousek hnojáčka, kousek ryby ( cár kůže, kousek ploutvičky ), proužek masa ( hovězí srdce).
Pokud lovím se sbirulinem, tak používám feeder prut, pletenku, vhodné sbirolino, návazec většinou mezi 2,5–3,5 kg nosnosti o délce mezi 80–120 ( 150 ) cm.
HOdně toho najdeš ve článcích pana Václava Fikara , vřele doporučuju.
reagovat
V podstatě nemám co doplnit, všechno je tam napsaný. - Čtvrtek 19. dubna 2007 v 10:37 ® Robur
-
Milý Ecko, myslím, že mnoho lidí odpoví ano, tj. že zkušenost má, ale to asi není odpověď, kterou chceš slyšet. Nebude lepší použít vyhledávač, a to jak na marmy tak marmiška, každý to píše jinak a určitě najdeš nebo oživ nějaké jiné fórum.
reagovat