Chytej.cz

Muškaření - jak na Tlouště na jaře? necteno

14.4.2007 | Davish | 2.899 zobrazení | 2 odpovědi

jsem začínající muškař a potřeboval bych poradit jáký mušky teď použít na řeku, konkrétně na tlouště, předem děkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 15. dubna 2007 v 16:24 @ ???

Petrův zdar! Pro začátek bych zvolil jednoduchou mušku- jmenuje se zkratka a na tlouště je výborná, další velkou výhodou je, že je snadné jí navázat…jen pro přiblížení jedná se o mokrou mušku, tip – oranžová bavlnka ( lze samozřejmě použít jiný materiál i jinou barvu)tělíčko mušky je vázáno z pávího pera, křídlo z výřezu letky bažantí slepice a nožičky jsou z měkčího kohoutího srpku – výběr barvy je opět na každém, ale osobně používam rezavý skalp. Další účinnou a přitom jednoduchou muškou je RUDOŘITKA – je to klasický vzor, nejvíce se mi osvědčila, když jsem vázal nožičky z CDC a chytal s ní buď jako s mokrou nebo jako s polosuchou. Jinak na tlouště mám vyzkoušené ještě suché palmery s tipem z bavlnky… A abych nezapomněl určitě by měla na tlouště platit Březnovka – dá se navázat v nespočetných variacích…Co se týče nymfy osvědčili se mi goldkopy v barvě béžové – hnědé a před korálek navážu nějaký výrazný dabing – např. sytě růžový, nebo oranžový apod. ale pozor obvykle stačí tak 2–3oviny, tyto goldkopy jsou jednoduché a poměrně účinné nejen na tlouště. Doufám, že jsem Vám alespoň drobet pomohl. Přeji mnoho úspěchů v nové sezoně, Petrův Zdar!

reagovat
Neděle 15. dubna 2007 v 16:17 ® Coturnix
Coturnix

ahoj, zalezi jak sbiraj. letos uz jsem na nich parkrat byl i na sucho. dobrá byla seda jepka se zlutym krouzkovanim. pak klasicka rudoritka a klinknhamerka. vsechno spis na mensich haccich okolo 16ky. parkrat jsem chytal i na mokro. vevodila oranzovoritka s goldikem a cervenoritka. no a nymfu bych zkusil asi nejake goldiky do bila, jako napodobenina cervu.

reagovat