Chytej.cz

Lov pstruhů necteno

8.4.2007 | HorseFish | 22.155 zobrazení | 85 odpovědí

co používate na lov pstruhů na pstruhových vodách?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 11. dubna 2007 v 16:43 ® drozďák reakce na …

Modrák: já tento fakt ale vůbec nepopírám. Ani teď, ani předtím. Ba co víc, už s tím ani nebojuju. Každému, co jeho jest!

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 16:38 ® modrak reakce na …
modrak

drozďák: Hezké přirovnání, ale musím ti oponovat. Prostě jsou mezi námi jedinci, pro které je důležité se přežrat, lhostejno čím, kde a jak. Hlavně že je to levné a je toho hodně.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 16:13 ® drozďák reakce na …

Já myslím, že nejlepší je zakázat muškaření a na P vodě tahat pstruhový těsto s glitrama na vláčáku… jelikož to bude za chvíli všude jenom o duhácích, tak způsob lovu bude vpodstatě vedlejší. Delikatesně udělaný jehněčí kotletky člověk asi taky vychutná jinak než ordinérní, klepající se vepřovou flákotu.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 16:07 ® pupak reakce na …

HorseFish – kde si se docetl, ze se muze chytat na pstruhovych vodach na zivou ci mrtvou rybicku ????

Jinak k tvemu dotazu – na pstruhovych vodach k lovu RYB LOSOSOVITYCH pouzivam vyhradne muskarsky prut, muskarskou snuru a muskarsky navijak, nastrahou mi je umela muska.

K lovu skodlivych ryb na pstruhovych vodach pouzivam take vlaceci prut se smekacim navijakem, vlascem a ruznymi druhy vlacecich nastrah velikostne prizpusobenych k tomu abych nahodny ulovek ryb lososovitych omezil na minimum a vsechny lososovite ryby timto zpusobem ulovene s nalezitou opatrnosti vracim zpet do reviru.

K lovu jinych nez lososovitych ryb na pstruhovych vodach pouzivam plavackovy nebo feederovy prut se smekacim naviakem, vlascem a a nastrahami rostlinneho puvodu a vsechny lososovite ryby timto zpusobem nahodne ulovene s nalezitou opatrnosti vracim zpet do reviru.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 15:26 ® HorseFish reakce na …

tady se bavite jestli chytat na umelou zizalu ci ne,ale ze se muze chytat na zivou ci mrtvou rybku kterou nechava vetsina „rybaru“zazrat to vam asi nevadi,co?

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 15:24 ® HorseFish reakce na …

a co je tedy povoleno.rad se necham poucit.na pstruhovych vodach je povoleno chytat jen na nastrahy rostlineho puvodu nebo se snad pletu.nevidim duvod proc bych nemohl chytat na twistera nebo na umelou zizalu??? dokaze me to nekdo vysvetlit? kua vo co tady vlastne de? rybareni je proste lov!spis nez na co chytat bych se zameril kolik ryb a jake nejmensi velikosti muze byt ponechano,nemys­lite???

reagovat
Středa 11. dubna 2007 ve 14:23 ® rarach

Modrák: Teď s tebou soulasím, vadilo mi to srovnání patentky což je zcela standartní a velmi starý vzor s nasmraděnou žížalou.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 ve 12:00 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

Pupáku, já vím že jsi povaha holubičí, která by mouše – natož tlouštíkovi – neublížila ;-) Přesto doufám, že až mi objektivní potřeba zabít rybu s tečkama zavelí futrem nakrmit a mrtvou vrankou vláčet, tak nebudeš nikde v dosahu :o))

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:59 ® modrak reakce na …
modrak

rarachu, ja jsem nikde nepsal, že patentka je žížala, a souhlasím, že uvázat umělou žížalu, rousnici nebo kosťáka skutečně není až takový problém. Nicméně se domnívám, že existují podstatně lepší a účinější vzory.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:44 ® pupak reakce na …

Firetiger – jsem mirny a klidny clovek, ve svem zivote jsem pouze jednou jedinkrat bleskove a obleceny skocil do vody a sel na druhy breh delat poradek, zpet jsem si prinesl pouze obleceni neb jedinec byl mrstny jak uzovka . . . unikl, ale jen v trenkach:-)) )

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:39 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

No, to ti mašinka sežrala asi proto, že jsi ten pocit zdaleka neměl sám ;-) Představil jsem si mohutnou pupákovo postavu, jak překypuje spravedlivým hněvem a dost jsem si přál, aby chudáka KoňoRybu nepotkal na břehu Kocáby s rukama od futra…

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:39 ® rarach

Modráku, mi asi šlehne z Tebe, celá muškařina a vázání je o napodobování přírodních vzorů a to od pradávna, tak jako je to co prezentuješ na fotce patentka (vývojové stádium pakomára) a žádná žížala, to že se vyvíjí materiály na její vázání je věc, kterou nelze zastavit a to v žádném oboru, porád je to ale patentka, jestli z bodyglasu, bavlnky nebo lýkového provazu (mimochodem výbornej materiál). Napodobeni rousnice umí vazači ve zcela reálné podobě.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:36 ® pupak reakce na …

modrak – uz davno ne, internetove blaboleni me nerozhazuje nehlede na to, ze praxe u vody je uplne jina nez to vecne blaboleni na webech o hovne a na hovno . . . musim se setrit :-)) ) bo me ceka koncem tejdna dvoudenni sichta pri roznasce na revirech.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:34 ® modrak reakce na …
modrak

Kurnik, kam zmizelo to „jsem“. Tady někdo žere písmenka.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:31 ® modrak reakce na …
modrak

pupak: Tak to jsi mě špatně pochopil. Mě šlo hlavně o tebe. Měl z tvé reakce dojem, že ti každou chvíli musí šlehnout. :o)

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:30 ® pupak reakce na …

HorseFish – . . . i kdyz v tvem veku . . . nebyl jsem sice stomatologem, ale jen zakem 3 B, ale take jsem chodil po potoku s liskacem na nem spunt a zizalu na hacku:-)) )

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:26 ® pupak reakce na …

modrak – aspon vidis ceho se zastavas . . . HorseFish – myslim si, ze by sis mel precist RR hlavne cast s povolenymi zpusoby lovu ryb lososovitych jeste pred tim nez vyrazis na pstruhy s testem, zizalou ci rohlikem . . .

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:22 ® modrak reakce na …
modrak

Mámo, nevšímej si toho a pojď domů. To je nějaká provokace.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:18 ® HorseFish reakce na …

jak živé). – musov.i7.cz

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:12 ® HorseFish reakce na …

jinak otazka zni co pouzivate vy na pstruhovych vodach za nastrahu a ne co nepouzivate.slysel jsem ze pstruzi berou tra i na taveny syr nebe i na rohlik ve tvaru granule atd.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:10 ® modrak reakce na …
modrak

pupak: On taky nepsal, že hodlá muškařit, resp lovit na umělou mušku. :o)

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 11:07 ® HorseFish reakce na …

Kdyby začali pstruzi v kazdem P reviru brat nadmerne napr. na rotny Vaskovky,myslim si ze by byly za cas na P vodach take zakazany.Tudis si myslim ze nejde ani o to na co se chyta,ale aby to moc nebralo a tak naky ti pstruzi v P vodach zustali.Jinak na tyhle vecicky"nejen zizali"od Berkley chyta cela evropa,hlavne jezera a tak,tam maji nejvetsi uspesnost.S tema uhorema to je super napad,urcite vyzkousim)).

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 10:48 ® pupak reakce na …

modrak – ja se nerozciluju ani nevytacim, to uz mam davno za sebou, to DOPRDELE byl spis udiv nez rozcilovani se, jen mi trochu vadej kaprarsky manyry na pstruhovkach od prechytralych junioru a toto mi tak pripadalo, to co mas na fotce je muska, ale umela dipovana rousnice napichla na hak neni muska at si rika kdo chce co chce . . .

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 9:32 ® modrak
modrak

Coturnix: No, mám dojem, že s rychle potápivejma šňůrama, FC, návazcem s olověným jádrem a případně wolframovým medvědím hovnem, to není až tak velký problém a že není potřeba ani onen pověstný brok na návazci. :o) Ostatně, proč třeba nevázat jig patentku? Konkrétně já si je na zimu vážu jako marmyšky. Zůstal bych tedy u toho, že je to zřejmě povoleno, ale udělá to jen magor, který ví o kráse rybařiny úplný prd a jde mu jen o zářez do pažby. Prostě, dle mého, buď masařka, nebo egohonič.

reagovat
Úterý 10. dubna 2007 ve 21:37 ® fikus reakce na …
fikus

to jakože chce HF tahat byť by umělou žížalu na plavajdu? No to 3× FUJ!!! Ale ti úhoři by byli NĚCO. To by mě docela lákalo vyzkoušet.

reagovat
Úterý 10. dubna 2007 ve 21:16 ® Coturnix reakce na …
Coturnix

a ještě bych dodal můj asi největší argument – tuto otázku určitě čtou kolegové z „otázky selského rozumu“ a pakliže by se tato „technologie“ ukázala úspěšnou, byli by zase o krok blíž k jejich „konečnému řešení rybí otázky“ :-(( :-)

reagovat
Úterý 10. dubna 2007 ve 21:10 ® Prutos reakce na …
Prutos

Kubasu, to je hodně blbá otázka :-D

reagovat
Úterý 10. dubna 2007 ve 20:55 ® Coturnix reakce na …
Coturnix

fikus: bral jsem to čistě ve smyslu „nymfa – napodobenina žoužele na mušáku vs. berkley navoněná guma na splávku s olovem, nebo vláčená (to je skoro jedno)“. osobně bych do toho nemotal klasické vláčení, protože to nenapodobuje žížalu – asi záleží na potravních zvyklostech ryby – pokud bude zvyklá baštit převážně hmyz, žížalu vezme, ale rybku třeba ne. pak bych to asi viděl tak, že s tou žouželí máš skutečně lepší šanci se k rybě dostat.

reagovat
Úterý 10. dubna 2007 ve 20:32 ® fikus
fikus

Coturnix> proč nefér? Je to normální přívlač, úplně stejně se vláčí twistry nebo ripery. Na tom není nic nefér.

reagovat
Úterý 10. dubna 2007 ve 20:21 ® kubas
kubas

Jaká je dobrá nástraha na vláčení na Svitavě 1(obřanský most- bílovice n. svit.)

reagovat