Chytej.cz

Lov pstruhů necteno

8.4.2007 | HorseFish | 22.152 zobrazení | 85 odpovědí

co používate na lov pstruhů na pstruhových vodách?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Úterý 7. srpna 2012 v 19:24 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Já jsem realista. Jako realista vím, že šance je minimální.

Ale pár věcí, kde byla šance na úspěch minimální, už jsem v životě do konce dotáhl.

Problém vidím v tom, že společenské věci (krize EU, dopad klimatických změn, mezinárodní vztahy,…) budou rychlejší než nějaké pozvolné změny v pohledu na rybařinu.

Stačí pořádný propad na trhu s auty a v ČR se pár desítek tisíc lidí půjde pást.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 18:41 ®  reakce na …

osprey:Ja som skeptik…

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 12:38 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Tohle není propagace, to je úpadek.

Propagace bude, až někdo začne lidem ukazovat, jak to dělat dobře.

To, co popisuješ, odpovídá tomu, co se dělo, když se po revoluci tunelovaly firmy. U nás je to taky.

A dnešní propagace – časopisy plné dvacetikilových kaprů a reklama na cajk, nástrahy apod., to je byznys, ne propagace rybařiny.

A ta dávná doba vychází z toho, že lidi byli víc zvyklí pracovat a museli víc chytat v okolí svého bydliště, takže měli větší zájem na tom, aby tam měli ryby. Ale těch příčin je víc, dalo by to na hodně tlustou studii.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 10:31 ®  reakce na …

osprey:Vieš,ja to vidím tak,že za kedysi dávno,nikto nejako rybárstvo nepropagoval, rybári(rybárske organizácie) si to tak nejak ukočírovali sami,v revíroch boli ryby a ešte sa spústu vecí vybudovalo.Pro­pagácia vniesla do rybárstva rôzne nové trendy,spústu nových rybárov,ktorí nedokážu rozlíšiť jalca od amura a otvorili sa nové možnosti zárobku.Napríklad na Liptovskej Mare už skoro nemáš šancu dostať sa k vode,všetký pozemky prenajaté,všade chatky a za závorami autá skoro vo vode… A keď ideš zlovovať rieku,tak je problém niekoho zohnať na pomoc.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 9:13 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

osprey> Já ne, já je budu hledat i příští rok.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:52 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Já vím, že to tak je. A proč to tak je? Protože se u nás skuteční sportovní rybáři nedokázali zorganizovat.

Jak se zdá, u vás je to podobné.:-))

A restaurace, kde si chytneš rybu a personál ti ji připraví, to není špatná věc. Už jsem si to vyzkoušel. Problém je, že chycení té ryby je záležitost třiceti sekund.

Ale to, že na tom talíři ležela absolutně čerstvá ryba, kterou jsem si vlastnoručně chytil, to nebyl zlý pocit. Jen bych tomu odlapení toho oběda neříkal lov.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 v 15:45 ® 

osprey:Bohužiaľ sa za tou propagáciou skrývajú úplne iné záujmy,ako máš predstavu… Lov pstruhov si predstavujem tiež ináč,preto som nepoužil ani slovíčko lov.Asi to chytanie dúhakov na žabinci a následné ugrilovanie má úspech u hostí.Bohužiaľ je to len odraz tejto konzumnej doby.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:44 ® osprey reakce na …
osprey

Mates(původní)> Podle mě je to reklama.

O čem je opravdový lov pstruhů, o tom ten pán moc neví.

Já příští rok nechám pstruhy na pokoji.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:41 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Já s tebou v tomhle ohledu souhlasím. Ale lov pstruhů si představuju jinak.

Asi dvakrát jsem na podobné vodě byl. Lov tam, to je blesková záležitost.

Propagácia rybárstva by měla sloužit k tomu, aby rybářství mělo takovou prestiž, že se nestane, aby někdo zrušil dva kiláky pstruhového revíru tím, že si odvede vodu do náhonu na elektrárnu. Rybařině je třeba dát nějakou tvář, propagovat smysl té činnosti a získávat jí nějakou pozici.

Jinak se může stát, že nám to chytání nakonec nějaká partička ochránců zvířecích práv zatrhne.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 v 11:59 ® MIG-35
MIG-35

Pstruhy chytam jen na dírách na gumy a jinou verbež. :-D

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 v 10:52 ®  reakce na …

osprey:Síce viem,ako to myslíš,ale je to zlé prirovnanie. Duhák v takýchto kalužiach je primárne určený na gril,to chytanie je len taký marketingový ťah.Neviem ktorá myslivecká organizácia by nasadila do revíru kravy:D Osobne takýmto „rybačkám“ na kaluži fandím,pretože nadšenec si po takomto zážitku obstará rybársky lístok,u vody zistí že to až tak nefunguje a sklamaný si už rybársky lístok nekúpi.Niektoré veci z rybárčiny,ktoré nechápem a nikdy nepochopím som už dokázal prijať,ako fakt…Ale čo považujem za totálnu kokotinu,je výraz „propagácia rybárstva“

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 v 9:01 ® Mates(původní)
Mates(původní)

Já chytám pstruhy na našich tocích na velmi neetické a nesportovní nymfy. Používám k tomu velmi neetickou techniku – nymfování.

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 v 8:59 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

dávno rybář> No ty vole :-)) .....pomalu rostou ve studené vodě, mají hutnější maso a berou prakticky cokoliv.

Nenech se vysmát.

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 ve 22:05 ® osprey reakce na …
osprey

dávno rybář> Tohle není lov pstruhů. To je masakrování domácích zvířat. Nic proti, jsou k tomu určená. Ale je to jako bys myslivce nechal střílet krávy na pastvině.

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 ve 21:21 @ dávno rybář reakce na …

Obrázky dám do prokliku.

27 let jsem nerybařil, ale doporučuji Na lov pstruhů do Krkonoš. http://www.cestovniserver.cz/…krkonos.aspx

Po 27 letech paráda. Mají hutnější maso, rostou pomalu ve studené vodě a berou na všechno.

A místo prutu vám stačí klacek ulomený u cesty.

reagovat
Čtvrtek 16. dubna 2009 ve 22:52 ® sumecryba
sumecryba

Já nejraději chytám na Pupy a když už náhodou chytám na třpytku tak jen na Vaškovku.Té věřím.Ale moucha je moucha.

reagovat
Čtvrtek 12. dubna 2007 ve 12:56 ® pupak reakce na …

drozďák – ale neskladal si ho vid . . .

reagovat
Čtvrtek 12. dubna 2007 ve 12:36 ® drozďák reakce na …

Především je to otázka „chtění“ a vůle, jako 95 procent věcí v životě. Sám jsem na vyloženě malých a zarostlých tocích chytal s 290cm prutem několik sezón. A taky to šlo…

reagovat
Čtvrtek 12. dubna 2007 v 11:59 ® modrak reakce na …
modrak

HorseFish: Ano, muškařit resp. lovit na umělou mušku je možné opravdu všude. Je to jenom otázka volby vhodného vybavení, používaných typů hodů a vyspělosti toho kterého muškaře s ohledem na zvládnutí techniky házení. Další otázkou je samotná efektivita lovu oproti jiným rybolovným technikám, ale to je jiná otázka. Jde tu hlavně o požitek z provozování kultivovaného rybolovu a ne o počet ulovených ryb.

reagovat
Čtvrtek 12. dubna 2007 v 11:56 ® Cudla
Cudla

REGULUS:máš pravdu s tím chlupatým háčkem je to úplně o něčem jiném .HF:podívej se do starší diskuse muškaření,tam Modrák dával"cestovní mušák",něco podobného jde využít na malejch točích.Já mám na to upravenej starší proutek 180cm a jde to.Netvrdím že si občas nezavláčim,ale mušinec je mušinec.

reagovat
Čtvrtek 12. dubna 2007 v 11:11 ® HorseFish reakce na …

regulus: jinak s tebou souhlasim,ze na P vody se muskarsky prut hodi nejvic,ale bohuzel tento zpusob lovu jsem zatim nemel sanci vyzkouset.

reagovat
Čtvrtek 12. dubna 2007 v 11:07 ® HorseFish reakce na …

taky bych rad vyzkosel muskarskej cajk,ale co kdyz je ricka obrostla spousty keri a stromi a je siroka max. 1,5m? ma vubec na takovem miste muskarsky prut vyuziti? umelou musku si muzu rovnou dat na jemny vlaceci prut ne?

reagovat
Čtvrtek 12. dubna 2007 v 1:04 ® Prichy
Prichy

jaky nazor mate na napodobeniny hmyzu (a jeho stadii) z gumove hmoty?

reagovat
Čtvrtek 12. dubna 2007 v 0:27 ® regulus reakce na …
regulus

HF – bez ohledu na to co je povoleno či zakázáno, k pstruhovejm revírům prostě patří muškařina, chytání na divnej prut s kolečkem a chlupatý háčky. Nevím jestli bych šel na P revír z vláčákem, asi ne a smradlavý plastový červy bych nepoužil ani na MP. Nic z toho ale nevylučuje, že ty PVC červi nebudou účinný, jen prostě s mýho pohledu, pokud si koupím PP, tak si k ní pořídím i ten divnej prut s kolečkem a chlupatý háčky. Připadalo by mě to jako tahat na rotnu 30cm štíhlata, kterejm se člověk někdy neubrání, nicméně to není ta cílová ryba. Prostě mě jaksi nebaví chytit jakoukoliv čudlu za každou cenu a ještě k tomu na hravici toho co se smí nebo nesmí. Takže moje odpověď na původní otázku zní, chlupatý háčky. -:))))

reagovat
Středa 11. dubna 2007 ve 23:26 ® HorseFish reakce na …

ja nejcastěji na P vodach chytám na rotny Vaskovky a Woblery Rapalky,proste to na ne bere a privlac me opravdu moc bavi. Jinak muskareni bych taky rad vyzkousel,ale jeste jsem se k tomu nak nedostal,rybarim kratce.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 ve 23:10 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Cudla: Ale já už mám stejně na pondělí trojháky nabroušený, mrtvý rybičky v mrazáku, v lednici dost prostoru pro pstruhy – prostě všechno, jak má na správné zahájení být. Doufám jen, že se mi tam nebudou plíst trapný muškaři se streamerama, nymfama a takovejma podobnejma zbytečnostma – a představ si: oni ty ryby dokonce pouštěj! No to už je do nebe volající, velebnosti…

reagovat
Středa 11. dubna 2007 ve 22:58 ® Firetiger
Firetiger

Patentka je patentka a žížala je žížala – aneb důkaz faktu, že imitativní muškařina nemusí být komplikovaná ;-) Funguje minimálně stejně dobře jak parodie od Berkeley a člověk si nepřijde jako zdrádce ideálů humanismu :-)

reagovat
foto/forum/2007/th-img1946.jpg
Středa 11. dubna 2007 v 19:45 ® Cudla
Cudla

Vichrzhor:máš pravdu,na MPjsme zkoušeli nástrahy Berkley,patentka a kosták docela ušly,použití marmiška plus patentka BOMBA,nemá chybu,ale umělej hnoják propadák.Pouze pár malejch pitomoučkejch okounků ,který si stejně vochcal bavlnkou červený barvy,takže soudruzi v jůesej to s tím bazénkem přehání.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 18:51 ® Shrek
Shrek

HorseFish: odpověď na Tvou otázku: z 99% lovím na P vodách pomocí umělé mušky,mušáku a šňůry,z 1% přívlač s rotačkami se zamáčknutými protihroty,letos bych rád trojháčky usříhal a místo nich nasadil strýmrový jednoháček bez protihrotu.

reagovat
Středa 11. dubna 2007 v 17:04 ® Vichrzhor
Vichrzhor

drozďák: jehněčí kotletky na rozmarýnu a medu? Mmmm, tak to je stokrát lepší než celej pstruh :-) Ale soudruh kůňoryba asi viděl instruktážní video firmy Berkley z lovu bassů v jůesej – tam na uměložížaly chytaj takovým divnovláčením a ty ryby – no ty to berou, jako kdyby se to natáčelo v nějakým akváriu nebo bazénku a ne zaručeně a stoprocentně v širé přírodě vůkol :-)) )

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1