Chytej.cz

Kde muškařit ? necteno

4.4.2007 | FABi | 3.853 zobrazení | 29 odpovědí

Prosím o radu, kam na zahájení nejenom na zahájení, mám pstruhovou povolenku východočeského svazu. Ryby nejím. Forma chytání muškaření. Začínám. Dík.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 10. dubna 2007 v 6:47 ® Axamith
Axamith

Nechci bejt tajemnej jak hrad v karpatech, ale co rybáře dělá rybářem ( a muškaře vzvlášť ) je znalost revíru. Většina muškařů detailně zná svůj revír, každý kámen, zátočinu, tůňku… Prostě musíš obětovat nemálo času poznávání „své“ vody, protlapat si úsek řeky a poznávat. A ne jednou, ale pravidelně. Dnes ryba nežere a ty na daný úsek zanevřeš a zítra nebudeš mít čas vyhačovat ryby. V každém případě ti hodně pomůže, když se pověsíš na jiného muškaře, který bude ochoten ti poradit.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2007 v 17:06 ® FABi reakce na …
FABi

Shadowhunter: děkuji za info, to měřítko je dobré vodítko.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2007 v 15:56 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

Jesti nevis jestli na tu vodu jet nebo ne tak se mrkni do soupisu reviru......pokud je 1km na 2ha tak se jedna o vodu velkou, pokud je 1km na 1ha tak je to voda tak okolo 5m siroka a pokud je 1km na >1ha tak se jedna o potok…toto neni uplne presne ale je to tak trosku orientacni…Ja mam nejradeji vody 1km na 1ha…jsou to tak stredni az mensi toky a ty mi nejvice vyhovuji nebot vetsina lidi jezdi na vody vetsi takze potkavam jine rybare tak 1× za 10 vychazek ;-) Jinak pokud jedu na uplne neznamou vodu tak vzdycky to ma cenu na ni jet i na useky ktere neznam…jde prave o to ze je poznam…nekdy je to sklamani a nekdy je to velice prekvapujici…Nej­radeji mam useky ktere jsou mimo civilizaci…maji sice tu nevyhodu ze se tam ryby moc nesadi ba nekdy i vubec bo jsou dost nepristupne ale lze tam ocekavat kapitalni kousky…A navic pokud dojedu fakt na usek reky ktera nestoji za nic…tak to proste po nekolika hodinach zabalim a jedu jinde…kdyby si nekdy prijel na SM tak se ozvi a nekde zajedem ;-) Takze dopouruciji nebat se a jezdit i na nezname vody…kazda voda ma svoji krasu

reagovat
Pondělí 9. dubna 2007 ve 14:55 ® FABi reakce na …
FABi

jet

reagovat
Pondělí 9. dubna 2007 ve 14:51 ® FABi reakce na …
FABi

Mapu mám, ale z mapy nepoznám, jestli má cenu na daný usek jed nebo ne.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2007 ve 14:47 ® FABi reakce na …
FABi

Radši chytnu 10 malejch než jednoho velkýho. Na ryby se chodím odreagovat a pro zážitky, né pro maso. Takže chytat malý není pro mne opruz. Příkladem radší budu na feeder tahat cejna za cejnem, než 3 dny sedět a čekat na jednoho kapra. Ale o tom to je, každýmu vyhovuje něco jiného. Někdo chce velký, jiný zase malý a více.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2007 ve 14:47 @ ulcek

Fabi-co zkusit mapu 1:50 OOO a najít něco v ní?Dělám to stejně a pokud do mapy vidíš,dá se dost zjistit.Jestli ne.....

reagovat
Pondělí 9. dubna 2007 ve 13:01 ® Zauwi
Zauwi

to fikus: to je pravda, ale lepší tahat aspoň sem tam nějaký mimino než nic…:)

reagovat
Pondělí 9. dubna 2007 v 0:26 ® fikus reakce na …
fikus

FABi> „Na velikiosti ryb mi nezáleží“ nevím jak tobě, ale na velikosti lovených ryb fakt záleží, tahat spoustu rybích miminek je děsný opruz, raději míň vetších ryb než mraky potěru.

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 ve 23:35 ® FABi reakce na …
FABi

Děkuji. Tak jsem to myslel.

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 ve 23:22 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

NO jak tak koukam tak nekteri asi zapomeli ze taky jednou zacinali a kdyz jim nekdo poradil tak byli stastni jako blecha kdyz dostali nejaky dobry tip a jeste tam neco chytli…to je fakt problem ne verejne ale trebas mejlem nekomu poslat ta reka je ok a ta je ko? nikdo po vas nechce aby jste nekomu rikali presny usek…a nebo kdyz je reka dlouha 15km tak chytate na celych 15-ti km? Nechci se nikoho zastavat ale vim jak jsem zacinal ja…a nebylo to tak davno ale loni a byl jsem rad za kazdy dobry tip i kdyz jsem tam nic nechytl ale dostal jsem trebas rady tam je krasna priroda…tam se zajed mrknout je to na tom a tom useku…kazdy se tady chvasta jak pousti ryby ale vetsina zvas co to pise ty ryby bere!!! Taky jsem dostal tip na reku a usek reky kde se sadi 4× za rok ryby…a nejsem takovy sobec abych se s nekym nepodelil o rady kam jit a kam ne…nerikam presne useky nebot kazdy ma svoje oblibene…a kdyz nekomu reknu ten usek je fakt sqely a ten clovek tam jede 100km a nic tam nechytne no tak bohuzel ale to uz je na kazdem z nas … Takze FABi nezoufej urcite jednou potkas toho spravneho muskare ktery nebude alibista a poradi ti…

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 ve 23:11 ® FABi reakce na …
FABi

O.K. Děkuji všem za rady.S agresivitou to nemá co společného, jenom jsem se slušně zeptal.

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 ve 23:04 ® rarach

Fabi: Ny ryby hoď kaďák, jsi nějakej agresivní, jdi si někam zaběhat nebo jdi do fitka. Za ručičku Tě opravdu nikdo vodit nebude, nejsme ve školce.

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 ve 22:57 ® FABi reakce na …
FABi

Chytám ryby pro zábavu, né pro maso. Na velikiosti ryb mi nezáleží. Bohužel na to abych 10× za rok vyjel na 4 hodiny a hledal nějaké kloudné misto, tak na to bohužel nemám čas. Buď jsem v práci nebo s rodinou. Ny ryby chodím abych se od všeho odreágoval. Ryby chytám 20 let, feeder a přívlač mám docela zmáklou. S muškařinou začínám. Na pstruhové vodě začínám proto se ptám.

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 v 18:05 ® PetrZ reakce na …

Člověče ale o tom to taky je. Ne že jdu na jistotu pro rybu na pekáč…(aby nedošlo k omylu, ryby jím a někdy beru). Chytal jsem do teďka jen na MP revírech a osobně mám radši malé, třeba i neznámé vody, kde potkáš tak jedině místního dědu s bambusákem… a nebo opravdovýho fandu. Masařina se nekoná, protože není co zmastit. Mockrát jsem vyrazil jen tak někam podle mapy a většinou jsem si i šáhl na rybu. A když ne, tak jsem se příjemně prošel… A jak jsem psal včera, když chci něco zkusit, poznat, vyrazím s rodinou na procházku…

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 ve 14:05 ® FABi reakce na …
FABi

Děkuji za info. Sice jsem se nic nedozvěděl, ale co, budu jezdit jako blázen a snad nějaké místo na chytání časem objevím. Stává se mi, že v mapě najdu řeku, ale nemohu se k ní nějak dostat. Jedu autem a říkám si tady to musí být a ono nic. Zastavím ujdu 200 metrů a nic.Když najdu řeku, tak zas nevím, co je to za revír. Proto jsem se ptal.

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 v 8:16 ® Coturnix reakce na …
Coturnix

Ahoj, nejlepsi je fakt si to projet a vybrat si ty „svoje“ reviry. Take ti moc neporadim. Vratil jsem se k rybarine po nejake dobe (cca. 6) let, takze budu svoje reviry znovuobjevovat. Za tu dobu se toho strasne moc zmenilo. Kazdopadne ve VC je z ceho vybyrat, takze staci projit soupis reviru a jak psal Shadowhunter obcas juknout na „Z lovu“. No a pak se jen modlit, abys tam neco chytil :-)

reagovat
Neděle 8. dubna 2007 v 0:56 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

Kdyz ja loni zacinal na P tak jsem to udelal jednodusse…vybral jsem si par reviru v soupisu podle velikosti a delky toku a pak sem vzal prut a pomalu ty reviry objizdel…byli reviry na kterych jsem o pstruha nezavadil a byli reviry kde bylo pstruhu plno…Jinak je trebas dobre sledovat prispevky kde kdo byl a co tam chytil to taky pomuze…Kdyby si chytal na SM tak ti nejake reviry a useky klidne doporucim ale kdyz si z cech tak by ti to bylo asi ne moc platne…

reagovat
Sobota 7. dubna 2007 ve 23:02 ® PetrZ reakce na …

Fabi: já nemuším, jen vláčím, letos snad prvně i pstruhovku. Už dva měsíce sedím u mapy revírů, internetu a občas někam vyvezu rodinku na výlet… Manželka netuší, že jedu omrknout nový revír, jen tak náhodou zastavíme u nějaký vody … vždyť venčím děti:-)) ) Už jsem takhle najel po jižních čechách možná 500 kilásků… Co třeba zkusit to takhle…

reagovat
Sobota 7. dubna 2007 ve 22:29 ® FABi reakce na …
FABi

Tak nic. Myslel jsem si, že tento server je o tom, že ti zkušenější radí těm méně zkušenějším a žese tu něco dovím. No nic budu muset asi opravdu najezdit hromadu kilometrů a hledat. Aspoň řeku jste mi mohli poradit.

reagovat
Sobota 7. dubna 2007 ve 22:01 ® jiris
jiris

FABi – vem to tak, ryby nachytas vsude. Jen nekde vic jinde min. Ale na to casem prijdes.

reagovat
Sobota 7. dubna 2007 ve 21:19 ® Shrek reakce na …
Shrek

FABi: ale to Ti nikdo nepoví.Já bych taky nikomu neřekl,kterej úsek který řeky se mi líbí a kam jezdim.Jsem rád že tam jsou ryby a že tam mám klid na rybaření.To není jak bobkařina,že když je někdo na „mým“ fleku,tak že si dřepnu vedle.V muškařině vnímám něco jako osobní svobodu a zároveň v ní vyžaduji soukromí (až na mé dva muškařské „učitele“,kteří mi pomáhají).Sorry,ale být Tebou,opravdu nečekám konkrétní odpověď.

reagovat
Sobota 7. dubna 2007 ve 21:09 ® FABi reakce na …
FABi

Dobře, tak jinak, na které pstruhové řeky ve vychodočeském kraji má cenu jezdit a na které ne. Nechci info o kamenu a potočákovi jménem Pepa. Alespoň bliží informaci, kde se dá zabrodit a něco chytit. Stačí mi malí.

reagovat
Pátek 6. dubna 2007 ve 20:14 ® jiris
jiris

FABi – vazne si myslis, ze by Ti nekdo na webu doporucil vodu, v ktere jsou v dnesni dobe jeste ryby? Obzvlast takove detailni info. Axamith – a není to třetí kámen? :-)

reagovat
Pátek 6. dubna 2007 v 16:24 ® Axamith reakce na …
Axamith

Taky není špatný sdělit info : čtvrtý kámen od jezu po levé straně, takovej otlučenej, za ním sedí potočák jak ruka . . .

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2007 ve 12:36 ® FABi
FABi

Jsem z Prahy, auto mám, do 100 Km není problém.¨Zatím jsem chytal pouze na Labi ve Vrchlabí. Rád bych věděl, jméno řeky a místo. Třeba jdi na tuhle řeku, dobrý to je vesnici tý a tý pod jezem. Děkuji.

reagovat
Středa 4. dubna 2007 ve 21:20 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

v prvni rade ti radim drive nez vyjedes tak se mrkni na stavy prutoku rek at nedopadnes jako ja loni…ja se budu letos rozhodovat podle tohoto kriteria…aby byla voda chytatlna nejlepe aby mela idealni stav vody bo chytat nekde kde je pul metru nadstav je opravdu na pytel.

reagovat
Středa 4. dubna 2007 ve 20:36 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

fikus: myslim, že tahle rada mu bude akorát,tak na pyču :-) FABi:to záleží na tom kde bydlíš,jestli jsi ochoten třeba někam dojet a tak…něco napiš a pak uvidíme:)

reagovat
Středa 4. dubna 2007 v 19:44 ® fikus
fikus

Tak nějak mě po přečtení této otázky napadl název jednoho slovenského filmu „Pásla koně na betoně“. FABi> zkus muškařit na betoně ve východních čechách.....

fikus – ryby jím a začátečník jsem taky.....

reagovat