Vyhledávání
streamer x zákon
26.3.2007 | Ftmči | 13.270 zobrazení | 111 odpovědíZajmalo by mě,jak je to s lovem na streamery v JČ kraji.1)Před 16.6. na MP s muškařskou udicí.Vzhledem k odstavci o lovu dravců(Způsob lovu evidentně určený k lovu dravců).A pokud je to povoleno,tak jestli je to k rybám etické?2)Po 16.6. na P s vláčákem a sbirolinem(bročky,olůvkem…),vzhledem k odstavci o zákazu umisťování zátěží mimo tělo mušky.Navíc se mi zdá,že při vláčení streameru s olověnou hlavičkou jde vlastně podle zákona né o vláčení,ale o lov na umělou mušku.Předem děkuji za jakoukoliv odpověd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 30. března 2007 ve 23:38 ® Shrek
-
pokud by se napsalo,že je zakázáno streamerování,tak bych chodil s lurama.Jednoduchý.
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 23:29 ® Prichy
-
Na co na MP reviru potrebujete tahat imitaci rybky pred zahajenim? Chytate okouny ?
Pak bych nevidel jediny duvod proc toho streamera nemuzu tahat na normalnim vlasci
(treba pomoci sbira)
Navic, melo by to i vyhodu, zbavili by jste se jednoho doterneho vlacare na P vodach a ja bych usetril 850kc
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 22:13 ® PetrZ reakce na …
-
Bubu: přesně tak…
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 22:12 ® PetrZ
-
Ta moje otázka byla tak trochu nadhozená úmyslně, sám se přikláním k názoru, že streamer na vláčáku je vláčka, na mušáku muškaření… Ale jak se na tohle bude dívat RS na MP revíru před 15.6… V jižních čechách je taky myslím nějaká poznámka na P revírech o zákazu kulových plovátek a podobných věcech…
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 22:12 ® Robur
-
moje řeč
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 22:10 ® bubu reakce na …
-
robur-asi to tady nevyřešíme,každý má tu svoji pravdu. Přitom by v bližších podmínkách stačila jedna krátká věta: Streamrování je(není) považováno za vláčení.
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 22:01 ® Robur
-
Bubu, čti to od 20:21, já jasně napsal: steamer je vláčka, pak se to rozebíralo a ty to teď otáčís slovíčkařením. Je to o svědomí. Nevláčí se tuším proto, že ryba má mít klid, je ve tření. Co chceš chytat na streamer na MP vodě? Kapra, bílou rybu?
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 21:53 ® bubu reakce na …
-
Robur-položím to jinak-když tam ten krystal flash nedám,tak už to vláčka nebude? Není to absurdní?
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 21:48 ® Robur
-
Bubu, a proč ho tam tedy dáváš. Já naopak považuji za chybu zmínku o plíšku či vrtulce, protože to jsem nikdy na mušce neviděl a dost muškařů se pak toho chytá, že když to na streamru není, tak vlastně nevláčí.
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 21:42 ® bubu
-
Robur- „za lov přívlačí se považuje i lov na umělou mušku, pokud je nástraha vybavena doplňky zvyšující dráždivost pro ryby, např. rotující plíšek nebo vrtulka“ Já streamra s vrtulkou ba ani s rotujícím plíškem nevážu. A snad nechceš tvrdit,že např. krystal flash je ten důvod, proč by se na streamra mělo pohlížet,jako na vláčku.
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 21:21 ® Robur
-
já si teda přisadím, že pokud na udici je streamer, tak je to vláčka, páč představuje rybku, asi těžko se někdo bude pokoušet o něco podobného s chlebofkou či nymfou. Nemluvě o součástech jakou jsou různé blýškavé vlasy, nevím přesně jak se těm prevítům přesně říká. Ještě bych možná toleroval imitaci pulce.
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 20:50 ® bubu
-
Alivo,Pupak-S.Morava to má vyřešeno:při lovu na umělou mušku nesmí být muškaská šnůra nahrazena vlascem a nesmí být na šnůře ani návazci žádné nosné zařízení.Jakákoli zátěž mimo vlastní tělíčko mušky je zakázána. Toto je ustanovení pro P revíry.
Na MP s Alivem 100% souhlas.
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 14:22 ® Shrek reakce na …
-
pupak: Tys to rozlousknul,tleskám Ti.Pod to bych se podepsal.
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 14:18 ® pupak reakce na …
-
tenhle paskvil v RR s dodatkem o vlasci je totalni picovina . . . muskareni je jednou pro vzdy lov pomoci MUSKARSKEHO prutu, MUSKARSKE snury a MUSKARSKEHO naviaku a kdo to taha na jinem prutu je to vlacka at se dotycny tvari ja chce
reagovat - Pátek 30. března 2007 ve 14:06 ® Shrek reakce na …
-
Scanix: a je to tu zase.Zase se budeme přít.
Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. to u streamera platí,že jo?Mám ho na mušáku,s muškařskou šňůrou.Takže tento bod je O.K.
Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Rybička je taky organizmus,takže jsme zase O.K.
Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. To tam neni,je to pouze háček,zátěž v tělíčku,a nějaké peří,furabu či jiné,tudíž O.K.
Tudíž čím mi budeš namýtat dále?
reagovat - Pátek 30. března 2007 v 10:27 ® Scanix
-
Jak rika BigMike…citace z ryb.radu pro rok 2007: www.rybsvaz.cz
"C. Lov na umělou mušku
1. Lov na umělou mušku v rybářských revírech mimopstruhových i pstruhových
Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší."
z toho vyplyva, ze je jedno jestli pouzivas musak ci klasicky prut a jestli mas plovatko ci ne. Nicmene streamer neimituje hmyz, ale rybicku a je razen k nastraham pro privlac. Navic je treba nastrahu vodin neaktivne a proto rolovani streameru na snure a muskarskem prutu je uz privlac. Takze streamer do 16.6. na MP urcite nepouzivat, pokud chces tak nejakou nymfu a to klidne s brockem a jen poslat proudem; jinak dle meho skromneho nazoru se jedna o poruseni predpisu.
reagovat - Čtvrtek 29. března 2007 ve 23:49 ® BigMike reakce na …
-
Radši to nebudu komentovat, ale když se podíváte v „Soupisu revírů s bližš.podmínkami výkonu ryb.práva pro rok 2007“ Jihočeského úz.svazu na definici Lovu na umělou mušku (str.13) a Lovu muškařením (str.14), netřeba nic dodávat!
reagovat - Čtvrtek 29. března 2007 ve 22:51 ® cormaxx
-
co je pls to kulové plovátko?…kdyby byl obrázek nebo nákres…dík moc
reagovat - Čtvrtek 29. března 2007 ve 22:20 ® TomášN reakce na …
-
jedná se už o přívlač.Muškaření je pomocí muškařské šňůry nebo za použití kulového plovátka.
reagovat - Čtvrtek 29. března 2007 ve 21:05 ® PetrZ
-
Je lov na jig vázaný jako moucha pomocí UL vláčáku ještě muškaření? Nebo vláčení?
reagovat - Úterý 27. března 2007 ve 21:25 ® Cottus
-
Nebudu polemizovat o znění odstavce"určený k lovu dravců…" Je to hlavně o etice…JAKÝ druh ryby chci vlastně chytat…zda nechci jen obcházet zakázané! Já již zažil říjnové nájezdy místních „muškařů“ na P vodu,kde nikdy Pd či Si nebyl, a kde uprostřed trdlišť Po lovili v „souladu“ s platnými předpisy......
reagovat