Vyhledávání
streamer x zákon
26.3.2007 | Ftmči | 13.108 zobrazení | 111 odpovědí
Zajmalo by mě,jak je to s lovem na streamery v JČ kraji.1)Před 16.6. na MP s muškařskou udicí.Vzhledem k odstavci o lovu dravců(Způsob lovu evidentně určený k lovu dravců).A pokud je to povoleno,tak jestli je to k rybám etické?2)Po 16.6. na P s vláčákem a sbirolinem(bročky,olůvkem…),vzhledem k odstavci o zákazu umisťování zátěží mimo tělo mušky.Navíc se mi zdá,že při vláčení streameru s olověnou hlavičkou jde vlastně podle zákona né o vláčení,ale o lov na umělou mušku.Předem děkuji za jakoukoliv odpověd.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 26. února 2008 ve 22:46 @ ???
-
ahoj,naprosto s tebou souhlasim!!! Nejsem masar,ale delat rybickam blbce taky nepovazuju za prilis normalni
reagovat.Nejak divne se ten svet toci
kdyz ti zkopou zadek,nic se nedeje,ale kopnes do psa,zavrou te
))))
- Středa 4. dubna 2007 v 10:36 ® Vichrzhor reakce na …
-
Alivio: Teda, až jsem z toho zčervenal! Kdybych byl ženská, myslel bych, že mě balíš
reagovat) Už se nechci k celé věci vyjadřovat – je to fakt hodně otázka (velmi nejasného) výkladu. Takže končím a jdu na ryby (to je taková činnost, kterou někteří zdejší přispivatelé pro samý sezení u kompu asi zapomněli
- Úterý 3. dubna 2007 ve 22:40 ® rarach
-
Regulus: V klidu se dá tahat rotna s jednohákem bez protihrotu, no tak to bych chtěl vidět tu rotnu co se nechá s takovým hákem tahat v klidu, myslím, že je to sen každého výrobce, bohužel každej ví, že je to utopie. Když jsem četl bližší podmínky lovu na alpských jezerech, tak tam rotny s trojhákem povolují, ale dva hroty musí být zakryty, asi tak nějak jak prodává Míra ty svá emtéčka, myslím, že je to jednoduché opatření, co se opravdu osvědčilo . . To, že jsem vyjel má na svědomí fakt, že Ti co se tu do muškařů opírají, ví prd, jak je to s lovem štik na mouchu, kdyby to věděli tak tohle nemohou napsat. Souhlasím s názorem pupáka až na to, že i přes všechna etická opatření, to není sport.
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 ve 21:44 ® fikus
-
ad rotující plíšek nebo vrtulka> hlavně dejte pozor při vázání strýmrů aby jste dobře upevnili Bead Head nebo Cone Head. Jestli se vám protočí na háčku mohli by jste být na MP před 16.6. v pěkné pr…i
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 ve 20:53 ® Scanix
-
Vichrzhor, Alivio a ostatni: cely problem je jen ve vykladu a co chce kazdy videt. Co se tyka pravniho vykladu i ten se muze lisit, ale to ze je ve zeni zdanlivy protimluv, to se jen mylite, protoze kazda veta definuje mnozinu technik ci nastrah a kazde dve mnoziny se z matematickeho hladiska mouhou protinat, tedy mit neprazdny prunik. V pravni praxi vetsinou plati, ze ma prednost to, co je vyslovne zakazano. Take bych to ukoncil s tim, ze je 16.4 za chvili a ti co museji pockat do 16.6 at doufaji, ze clen rybarske straze bude shovivavy. Vsem preju trofejni ulovky, Petruv zdar.
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 v 17:25 ® Shrek reakce na …
-
Vichře Vichře,proč Tvůj rozum nepobrali i jiní jedinci.Děkuji za čas který jsi věnoval svému příspěvku.Tímto Tvým příspěvkem bych celé toto fórum uzamknul,kéž bych měl tu moc.
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 v 16:53 ® Vichrzhor
-
Já si myslím, že dobrý je přečíst si RŘ –
- A. Lov přívlačí v rybářských revírech mimopstruhových
Při lovu přívlačí se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Lov spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím. Za nástrahu se použije 1 umělá nebo přirozená nástraha. Nástraha má podle své konstrukce nejvýše 3 háčky (jedno, dvoj nebo trojháčky). Za lov přívlačí se považuje i lov na umělou mušku, pokud je nástraha vybavena doplňky zvyšujícími dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.
- Lov na umělou mušku v rybářských revírech mimopstruhových
i pstruhových
Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.
- Lov muškařením v rybářských revírech mimopstruhových
Při lovu muškařením se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 2 návazce s jednoduchými háčky nebo 1 návazec s dvojháčkem nebo trojháčkem. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za nástrahu se použije i živý nebo mrtvý hmyz. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.
No a máme tu krásný protimluv, situaci jako stvořenou pro náš Kocourkov – kdo chce vidět v streamerování vláčku, může: viz. 1.A – „Lov spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím.“…Ovšem ve stejném odstavci vzápětí „Za lov přívlačí se považuje i lov na umělou mušku, pokud je nástraha vybavena doplňky zvyšujícími dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“ Naopak streamerování jako muškařinu lze vidět z dalších paragrafů: „Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“
Holt je vidět, jací „odborníci“ dávají dohromady RŘ. Osobně na MP streamerovat chodím, používám kousky kolem 5cm a lovím hlavně duháky a okouny. Jasně že se splete tloušť i bolen, ale to máte jako s již zmiňovanou parmou – tu přece na položenou s žížalou taky občas chytnete, ačkoli váš zájem se soustřeďuje na kapra. No a protože je hájená, tak ji hezky opatrně pustíte a popřejete jí hezké tření…
reagovat - A. Lov přívlačí v rybářských revírech mimopstruhových
- Úterý 3. dubna 2007 v 9:59 ® Scanix reakce na …
-
Prutos: pro me za me, ja bych sel chytat i na streamer hned, nejsem kompetentni v tomhle nejak rozhodovat, podle me by ti to asi melo projit, ale nekteri cleni rybarske straze by to za vlacku brat mohli. Vim, jak se na musak chyta na stojaku nebo streamer, je to proste naprd formulovany v RR a je treba zmenit bud zneni zakona nebo to alespon doresit v RR.
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 v 0:33 ® Rendy reakce na …
-
par.13 odstavce2a3 zákona č.99/2004Sb.
reagovat
V rybářských revírech se zakazuje : bod/a lov ryb po dobu jejich hájení z důvodu ochrany jejich rozmnožování Chce to přečíst celý rybářský řád a pak nebude se muset debatovat zda tahat štikový strýmr na mušáku nebo vláčáku v době hájení dravců . Ani muškaři nemůžou tahat štikové strýmry a lovit cíleně štiky . Ten kdo tak činí porušuje RŘ - Úterý 3. dubna 2007 v 0:14 @ ???
-
Máš pravdu že to je o „ČLOVĚKOVI“ sám jsem zastánce UL přívlače a již 3 roky ji provádím a musím přiznat že na čerstvě zakoupenou 00 MEPS jsem po několika marných pokusech musel usmrtit podměrečného potočáka protože prostě nešla vyprostit. /do dneška ho mám před očima/ stačilo trochu zapojit MYSL a okamžitě zamáčknout protihroty a světe div se ryby nepadají o nic víc a dají se vrátit svému živlu bez poškození. Jo a mimochodem mam dost štik na stojáku na 00 bez protihrotu a nestalo se mi že by byla chycená jinde než za šavli/čelist/
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 v 0:12 ® regulus reakce na …
-
DROZĎÁK – asi si nerozumíme, nechápu, co si myslíš, že nechápu. -:))))
Já sem 1.4.2007 v 0.40hod napsal, mimo jiné: … Podle mě by bližší podmínky měly být naprosto jednoznačný a jasný. To že to bude mít o 2 nebo 4 stránky víc je šuma fuk. Kecy typu, že je něco určený k něčemu jsou na hovno … Později sem se opravil, že BP pouze papouškují zákon.
Stručně a jasně, domnívám se, že si oba zcela vyjímečně myslíme to samý. V zákoně potažmo v BP je to šalamounsky (nechcu říct na hovno) napsaný a mělo by to tam být správně a nezaměnitelně, respektive rybolovný techniky a nástrahy zcela jasně definovaný. TEČKA
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 ve 23:14 ® drozďák reakce na …
-
Regulus: už ti to tady někdo jednou nastínil a ty ne a ne to pochopit. Zakopanej pes je v definicích rybolovných technik.
reagovat
A znovu opakuji základní fakt. Do okamžiku, než se inkriminované legislativní bláboly upraví do uchopitelné roviny (doufám, že mí vnuci nesejdou do té doby věkem), pouze děláš klasický účet bez hostinského. - Pondělí 2. dubna 2007 ve 22:21 ® regulus reakce na …
-
MODRÁK, PUPÁK, MD – vím jak streamer (dobře budu to psát správně) vypadá, jen nevím přesně jak se vodí, tečka. Tak blbej zase nejsu. Předpokládám ale, že se i na mušáku (pokud ho dopravím do vody a ne na strom) se popotahuje, čímž je docíleno jeho vedení ve vodním prostředí.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 19:52 ® Prichy reakce na …
-
Prutos: v pohode, nekdy se tu holt shodneme, nekdy ne. Stejne s tim prd nadelame.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 19:20 ® Robur
-
moji cílovu rybou je přece štika
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 19:11 ® Prutos reakce na …
-
Scanix: Myslím že si pojmy s dojmy nepoletu,ale hádat se o tom nebudu. Raděj ti položím otázku. Když půjdu s mokrou mouchu na stoják na perlíny, taky podle tebe vláčím? Mouchu stahuju, pač ryby mi ji neberou když je bez pohybu.
reagovat
K odpovědi vedení výboru ČRS se raděj ani vyjadřovat nebudu… - Pondělí 2. dubna 2007 v 19:08 ® jiris
-
Robur – beda Ti jestli budes v Komine prohanet na musak boleny
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 19:05 ® Prutos reakce na …
-
Přichy: Bez obav. Já to s nadhledem beru. Knihu doma nemám, ale zběžně jsem ji četl…i kapitolu o tření. Na celou záležitost mám svůj náhled,ale ohajovat ho tu před davem skutečně nemám za potřebí… Celé je to otázka etiky daného jedince.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 18:55 ® Robur
-
co rybář to názor, co poprosit adminy a udělat anketu, páč nemá důvod se hádat o tom, za je či není Jiris pytlák
reagovata Alivio hodnej kluk s malým 3cm a já, však víte… No a plebs rozhodne, kdo z nás měl pravdu. Na tom však nic nemění to, že hladní slovo u vody asi bude mít ryb. stráž. zkusme toto: 1/ Na MP se může chytat se strýmrem před 16. 6. jak na mušk. prutu s pomocí mušk. šňůry i pomocí prutu normálního. 2/ Na Mp se může chytat se strýmrem jen pomocí mušk. prutu a šňůry. 3/ Není vůbec povoleno používat strýmr a jeho odnože, protože je to vždy přívlač. 4/ třeba vás napadně nějaká lepší otázka, ale asi to nemá cenu rozmělňovat na plíšky, vrtulky atp.
- Pondělí 2. dubna 2007 v 17:46 ® Milos_Dia reakce na …
-
Ano. Streamer je díky způsobu použití a vedení ve vodním prostředí vláčecí nástraha. Muškaři se streamerem na MP v době hájení dravců jsou tak v pěkným průseru. Stejně tak jako plavačkáři nebo póloženáři…
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 17:13 ® pupak reakce na …
-
regulus STRYMRD je druh musky ktera se da pouzit i pro vlaceni za pomoci oluvka nebo jine zateze mimo telicko, sam o sobe je pomerne lehky a neni mozne jej pohodlne bez pridavne zateze pohodlne nahazovat vlackarskym nacinim, u muskariny funkci oluvka prejima muskarska snura, ktera ho dopravi na misto urceni . . . t.j. do vody a ne na strom
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 16:30 ® modrak reakce na …
-
regulus: A co je to vlastně ten strýmrd a co je ještě mokrá moucha?
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 16:25 ® modrak reakce na …
-
Co to tu pořád máte s tím korálkem? Kde a z čeho vyplývá, že gold, jig, lura nebo streamer ať už použiji korálek (skleněný, kovový, lesklý, matný … ), řetízkové oči, kónickou hlavu nebo podobný nesmysl, je třpytka a nikoliv moucha? Rád se nechám poučit. Platné BP netřeba citovat, umění čtení již několik let ovládám.
Scanix: Co ta poslední věta? Takže dle tvého výkladu, pokud před patnáctým nechám na MP brázdit suchého chrostíka, přijdu o papíry? Tak to mě poser pták.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 16:24 ® regulus reakce na …
-
PUPÁK – to mě nenapadlo, že na pstruhovkách je to po 31.8. stejnej problém jako na MP před 16.6. S tvojí definicí nelze nesouhlasil.
FOR ALL – Položím podotázku: Je strýmr vláčecí nástraha??? Vyserte se na korálky, plíšky, lametky a jiný pikačoviny. Já nevím, nechytám na to, takže ani nevím jak se s tím zachází, ale připadá mě, že se to musí tahat.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 15:54 ® Scanix reakce na …
-
pupak: osobne jsem videl musit v jedne reportazi kluka bez rukou, proste jen tak s prutem v puse, ale to je dost extremni.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 15:45 ® pupak reakce na …
-
Scanix – rybari s prukazem ZTP budu-li se snazit byt objektivni by asi meli mit urcite ulevy a melo by jim byt povoleno treba to kulove plovatko, ale na prukaz ZTP a ne jen tak, pak socialni citeni tvurcu RR je nahovno protoze je okamzite zneuzito, i kdyz si osobne myslim postizeny clovek ktery prijde po svych k potoku prez kameny na breh s kulovym plovatkem . . . ZVLADNE I TEN MUSAK !!!
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 15:33 ® pupak reakce na …
-
hadate se tu o nesmyslech a nikdo z vas nema odvahu to pojmenovat . . . TAKZE SPATNE FORMULOVANA VETA PRI POPISU LOVU NA UMELOU MUSKU MA ZA NASLEDEK JEJI ZNEUZIVANI VLACKARI K VLACENI I PO 31.8. COZ POVAZUJI ZA PRASARNU, AT SE VLACKAR TVARI SEBESPORTOVNEJI. a v druhe rade vypusteni vety o zakazu umyslneho loveni ryb v dobe jejich hajeni MA ZA NASLEDEK JEJI ZNEUZIVANI MUSKARI PRED 16.6. COZ POVAZUJI ZA PRASARNU AT SE MUSKAR TVARI SEBESPORTOVNEJI HOVG.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 v 15:12 ® Scanix reakce na …
-
Prutos: Mam takovy dojem, ze si krapet pletes pojmy z dojmy. Myslim, ze v RR je to receno janse, tva veta:
„Nechápu jak něco takového můžeš tvrdit?! Ano, přívlač je definovaná aktivním vedením nástrahy,ale je to PŘÍVLAČ! Když půjdu k vodě s mušákem a třeba 10cm steamrem, tak pořád podle definice BP MUŠKAŘÍM a tudíž si můžu nástrahu vodit jak chci. Co říká definice přívlače mě vůbec nezajímá. Tolik můj výklad BP ohledně technik.“
Pochop, ze je uplne jedno jestli tahas streamer klasickym prutem nebo musekem a nebo treba na kosteti, pokud jej vedes aktivne, tzn. proste s nim pohybujes tazenim vlasce (snury) tak proste vlacis a nelovis na umelou musku. Vyrovnej se s tim jak chces, tato odpoved mi byla dana od vedeni vyboru CRS na muj oficialni dotaz. Byla dodana jeste poznamka, ze lov na kulove plovatko s umelou muskou je proste povelen pro rybare, kteri nemaji zdravotni moznosti provozovat lov na umelou musku s musk.prutem, ale nechavaji nastrahu splavavat za pouziti smekaciho navijaku.
To jen na okraj. Jinak pokud pouzijete streamer bez koralku, plisku apod., tak je to vec vasi etiky, ale rad neporusujete, tedy pokud nastrahu nevedete aktivne, ale nechavateji jen pasivne splavavat proudem.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 ve 14:23 ® Shrek reakce na …
-
Příchy,tak napřed tady oroduješ za štiky a vyzýváš nás,abychom vyčkali do zahájené,píšeš že ty věty myslíš vážně a potom řekneš,abychom tuto debatu nebrali tak vážně?
Proč se divíš,že tvé plky zůstávají ostatním v hlavě?´Vždyť jsou to kraviny,které si téměř vždy navzájem odporují.Jsem zvědav kolika pstroužkům letos ucukneš,abys je nepoškodil
reagovat - Pondělí 2. dubna 2007 ve 14:15 ® Prichy
-
Prutosi,
neber tu debatu moc vazne, jen jsem fakt zkousel problem hodnotit ze nekolika stran a ruznych pohledu. Nakonec jsme se shodli, ze se zakona muze byt na streamer pouzito nejen musaku(pred 16.6).
Co se tyce eticke stranky, asi stice moc neublizis, jde „jen“ o to?(pokud mas doma knizku zakladatele tohoto webu Vaclava Fikara Stika kralovna ceskych voc, je tam clanek o treni.....pocitam, ze vaclav take nekde cerpal......jak je to se trenim ovsem ve zkutecnosti nevim, myslim, co se tyce uspesnosti).
Dale je nutno rici, ze na 99% nikdo z chytej.cz takto stiky nelovi.....takze to byl jen vykrik to eteru.
To jen pro vysvetlenou, jinak bylo asi vse receno.
reagovat