Vyhledávání
barvení peří
26.3.2007 | sharkcom | 12.897 zobrazení | 5 odpovědí
Snažím se obarvit peří tak, aby po nabarvení mělo pěkně sytý odstím zvolené barvy. Nějak se mi nedaří. Používám barvy DUHA a peří jsem odmastil technickým benzínem. Je to furt nějaký mdlý. Kdo má nějakou pozitivní zkušenost? Dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 30. května 2010 ve 20:32 ® Firetiger
-
Zájemcům o barvení doporučuji pěkný článek na netu http://homepage.ntlworld.com/radbard88/
reagovat - Neděle 30. května 2010 v 8:40 @ Renča
-
Barvím peří ze pštrosa bežnými barvami na textil – tedy přírodnímy – slupky z cibule, ořechoví listí, kurkuma atd, chemickými barvami Duha, Iberia, Chevas – větší koncentraci. Do studeného roztoku dám peří a zahřívám až k varu, pak nechám vychladbout.
Neví někdo, jak odbarvit peří? Textil odbarvuju savem ředěným, ale na paří je to silné a rozpadne se.
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 v 15:49 ® fikus
-
nedávno jsem barvil slepici na černo barvou Druchema na textil. Skalp je černý, i když sytě černý se přímo říct nedá. Barvil jsem dle návodu, jen té barvy jsem dal více než na textil. Kolik obarvený skalp vydrží to napíšu až odzkouším v průběhu roku. Zatím barva drží
reagovatSkalp jsem napoprvé neodmašťoval a při dalším barvení mám v plánu odmastit šamponem. Viděl jsem tento způsob odmašťování na nějakých stránkách, ale kde přesně to si už nepamatuju.
- Úterý 3. dubna 2007 ve 12:40 ® modrak reakce na …
-
Něco by mohl mít Voráček, ale připrav se, že to asi bude darda.
reagovat - Úterý 3. dubna 2007 ve 12:12 ® parmenides
-
Duha neni urcena na peri, ale na textil, tusim, zkus si sehnat barvy od Veniarda. Obsahle je problem barveni popsan zde www.sexyloops.co.uk
reagovat