Vyhledávání
neváznoucí nástraha
4.10.2004 | Prizrak | 2.868 zobrazení | 7 odpovědí
Chystám se na jednu lokalitu, na které je na dně hodně kořenů, větví a podobnýho bordelu a aby mě tato lokalita nepřišla zbytečně draho, táži se vás, jestli neznáte nějakou nástrahu, která neuvízne v tom nepořádku. Nebo aspoň nějakou pomůcku, která ji udělá neutržitelnou.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 13. listopadu 2004 v 17:13 ® Zlinsky_lovec
-
vyzkoušej košíček na trojháček,to se vyplácí
reagovat - Úterý 5. října 2004 v 11:00 ® morpheus
-
tak toto je věčný téma.
Jestli nechceš utrhnout nástrahu, tak pořádnou pletenku a budeš tahat ty kořeny a větve ven. ale záběrů míň a ryb moc nevytáhneš. Jestli chceš víc záběrů tak silon a sundat všechny háčky. Budeš bez vázky,hafo záběrů ,ale rybu nevytáhneš žádnou.
Jestli ale chceš chytat ryby ,tak se prostě musíš s mířit s tím že budeš trhat ,trhat a trhat.
Jinak navím o jaký ryby a nástrahy jde. V každém případě slabou pletenku (ale polovina záběrů) Pokud menší ryby, tak dávám Jigy a trojháčy(wobler, třpitka) z měkýho drátu. Při vázce chytnu cívku prut sklopím aby byl v jedné přímce s kmenem a pomalu tahám. Z 80% se háček natáhne a nástraha je osvobozená. Při větších rybách rada snad neexistuje . Jenom snad ,netahat to po dně ale nad dnem. Ale to musíš mít to dno ošahaný.
Vyzkoušel jsem mraky udělátek a kravinek. Protože mě už to stálo fakt hodně peněz(nemám v okolí vodu kde by se dalo bez problémů tahat po dně). Jen vyjímky a to ještě jen na určitých místech. A bylo to docela drahý ty místa najít.
reagovat - Pondělí 4. října 2004 ve 22:20 ® jaryn
-
hoši nešpekulujte a poraďte něco jednoduchýho a tutovýho, abych nemusel furt kupovat nový nástrahy. Já do velkých vázek používám tyrolské dřívko nebo olůvko a tenkém 20cm dlouhém vlasci. Na twistr dám srímrová háček a pěnovku co používají kapraři na pop up, ale stějně trhám. Takže čekám radu!!!!!!
reagovat - Pondělí 4. října 2004 v 15:57 ® Dědek
-
Někde jsem zahléd takovej „rozřezanej míček“ ve kterám byl trojháček rotačky. Když zabryla, tak se míček zplacatil a háčk valezl zkrz ty rozřezaný mezery.
reagovat - Pondělí 4. října 2004 ve 14:22 ® doktor
-
Asi tak! Trocha pomôže čln ale zas poplašíš. No a šnúrka aj keď menej záberov.
reagovat - Pondělí 4. října 2004 ve 14:20 @
-
Pokud máš fantazii a chuť experimentovat,tak vyzkoušej to, co jsem praktikoval já. V důsledku je to velmi jednoduchá věc, která Ti zachrání mnoho nástrach. Jde o to, že si seženeš opravdu tenonkou průsvitnou nebo bílou gumičku, tu protáhneš očkem trojháčku a nasadíš na protihroty. Potom s nástrahou můžeš šmejdit po pařezech nebo v travinách a ona se ti vždy po překážce sveze. Při záběru gumička nijak nevadí a ryba ji ani nepozná. Je škoda, že nemám v současné době k dispozici digi foťák abych Ti to vyblejsknul. Lovím se zamáčknutými protihroty,takže už toto nepoužívám i za cenu nějakých ztrát. Než přijdeš na to, jak na to, tak se možná vyvztekáš, ale bude to stát za to. Zachráníš si tak desítky nástrah. Jinak mnoho úspěchů při navlékání gumičky!
reagovat - Pondělí 4. října 2004 ve 14:13 ® toulovec
-
Tak to jsem zvědav, co Ti kdo odpoví. Neváznoucí nástrahy, stejně tak jako nechytají za kořeny, nechytají ani za ryby. Viděl jsem spoustu úprav háčků, spoustu blbinek napíchnutých na háček, gumičky, ocásky z twisterů, ale nic mně zatím nepřesvědčilo. Trhat, trhat, trhat
reagovat