Chytej.cz

Velcí CEJNI necteno

23.3.2007 | ivošš | 3.359 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravim všechny,Chtěl bych se zeptat jak to vypadá na revíru Svratka a JIhlava 1,Jestli už tam jsou velcí cejni,kteří jako každý rok jdou do tření…Díky za odpovědi…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 4. dubna 2010 ve 22:34 ® tony.bobo
tony.bobo

Krásní cejni jsou i na Dyji na pár úsecích.Jen je škoda takovích doslova prasat co si říkaj vodáci kteří je masakrují pádlama a nakonec je potkáš a někde u vody jäk loví ryby.

reagovat
Sobota 3. dubna 2010 ve 22:10 ® osprey reakce na …
osprey

vondras> Ano, mám podobné poznatky. Dokonce opakovaně slýchám o existenci ryb nad hranicí národního rekordu. Uvidíme.

HaD: Není to tak vždy. Já tam feedroval jednou a tak nějak nic… Asi to pořád ještě umím málo:-)

reagovat
Sobota 3. dubna 2010 ve 21:38 ® vondras

velký cejni jsou relativně na všech velkých vodách,problém je většinou v tom že jsou dost často noční rybou, dále s 80% se krmí patentkami, a zásadně nesnášejí čilý ruch nejen u vody ale hlavně i pod hladinou a jedna nejdůležitější zásada je že skutečně málokdy kdy mají zájem o návnady určené pro kapry, já osobně znám jednu vyjímku a to jsou rousnice nastražené v noci na ůhoře kdy se mi podařilo chytit několik cejnů od 3,50kg---4,80kg na revírech orlík,slapy a vltava v Praze, jinak cejni kolem 2,kg---2,50kg bych řekl při specializaci na ně není problém ulovit !!??

reagovat
Sobota 3. dubna 2010 v 15:19 ® Cudla reakce na …
Cudla

HaD>Nechranky to už není taky ono,na velký vodě ti spíš najedou malý kapříci a zrcátka.velký spíš přítok Sempra nebo Hradec.Pak ještě zbejvá Želina,tam se taky někdy zadaří.Veliký cejni jsou ještě na Kyjicích u Jirkova (jak už jsem psal v nějakým foru)musí mít člověk kliku a trefit se do nich.

reagovat
Sobota 3. dubna 2010 ve 13:02 ® HaD reakce na …
HaD

osprey> na Dyji pod mlýnama je to otázka pár desítek minut.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 ve 23:08 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> Daleko:-))

Libor: To by se ti u nás mohlo podařit. Ale na těch velkých mělkých nádržích jako jsou pod Pálavou nebo ty Nechranice, tam by to měla být otázka půldne.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 19:17 ® Kazan reakce na …

osprey> Nechranky

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 17:44 ® Libor
Libor

osprey> 46,5 cm :-) , ovšem bude-li přátelská nálada, nízké sluníčko, budou lítat motýli a ledňáčci, po vodě poplují krásné prsaté vodačky – může mít i 40cm :-)

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 16:54 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> A jak velkého potřebuješ chytit, abys měl vnitřní pocit, že to stálo za to?

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 9:31 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> jako kluk jsem jednou takovýho obluďáka vytáhnul na spláveček, pamatuju si na jeho obrovské zlaté tělo, nepamatuju se ale kolik měřil.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 1:23 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Můžem to zkusit na Orlíku nebo na Vltavě. 50 cm se tam dá. Samozřejmě jižní Morava by byla lepší.

Ovšem největší cejni jsou tam, kde je minimum kapra. Slyšel jsem o vodě s rybami 70+. Jestli je to pravda nevím.

reagovat
Pátek 2. dubna 2010 v 0:10 ® Libor
Libor

Velcí cejni mě míjí dlouho, ty zrcátka co chytám poslední roky nejsou pořádní cejni. Snad se k většímu letos dostanu.

reagovat
Pondělí 26. března 2007 ve 22:03 ® ivošš reakce na …
ivošš

hraji:No to máš pravdu tech rybářu tam vždycky bývá fůra a to je v…No však ty víš kde :-)

reagovat
Pondělí 26. března 2007 ve 21:51 ® hraji reakce na …
hraji

Až tam budou, nebudu tam já, protože se tam nebude dát klidně nahodit. Myslím, že v půlce dubna nemůžeš nic zkazit.

reagovat
Pondělí 26. března 2007 ve 21:51 ® hraji reakce na …
hraji

Až tam budou, nebudu tam já, protože se tam nebude dát klidně nahodit. Myslím, že v půlce dubna nemůžeš nic zkazit.

reagovat
Neděle 25. března 2007 ve 21:33 ® ivošš reakce na …
ivošš

® hraji:jo dík za odpověd ja se na ne chystam jak tam budou :-) Nemochl bys mi treba napsat jak uz tam budou?

reagovat
Neděle 25. března 2007 v 19:34 ® hraji
hraji

Nejsou tam, ještě je na ně brzy. Navíc teče vysoká voda.

reagovat