Vyhledávání
Vnadění u plavané
14.3.2007 | Kubajs | 15.001 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat kolik kg vnadíte když chytáte 3–4 hodiny bičem??Protože jsem dneska jsem měl 2kg krmení od Lorpia a to jsem celé spotřeboval je to normalní???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 26. února 2012 ve 21:39 ® drevak3
-
jen bych měl malý dovětek, pamatujte, že jiné množství na řeku a jiné na malý rybník. Hromada krmení není vždy zárukou úspěchu.
reagovat - Úterý 25. srpna 2009 v 19:31 ® kamos007
-
tak normální to asi je, ale já tolik nekrmím. já vždy na začátku zakrmím a pak to co 20 min prohodím hrstičkou krmení aby ryby neodplavaly jinam.
reagovat - Úterý 25. srpna 2009 v 19:19 ® Piranha
-
Kubajs> ja chytam na 7m delenej bic a nejdriv si tam hodim 3–4 koule velikosti pesti a pak postupne dovnaduju.Kdyz jde ryba na hod dohazuju kulicky mensi abych je tolik nepoplasil , nebo nastreluju hodne cervu.2 Kila je i na feder malo
reagovatberu si s sebou k vode vetsinou 2× 2,5 kg suchy smesy kterou micham.Nekdy skrmim pulku jindy vse ale to zalezi na miste proudu pokud je to reka a na poctu ulovku a na tom jak dlouho chci bejt u vody. Podivej se na zavodech maji 17l krmeni a to neni na celej den.A jsou i taci kteri tek kyblik nadupou uslapou a pak ma 20kilo.
- Úterý 25. srpna 2009 v 10:18 ® Libor
-
Cep to napsal vše zcela výstižně. S množstvím je třeba spekulovat, záleží na ročním období a velikosti vody,zda je to stoják či řeka atd., ale v některých podmínkách se dá do vody hodit víc jak 2kg krmení.
reagovat - Čtvrtek 15. března 2007 v 8:42 ® Robur
-
Cepe, v hospodě mně připomeň, že se chci zeptat na síto.
reagovat - Čtvrtek 15. března 2007 v 1:24 ® CeP reakce na …
-
no neni to nic neobvykleho. ale urcite muzes bohateredit treba obycejnou strouhankou, je dobre mit cast strouhanky uprazenou, srotem, rozmocenym chlebem apod. co je ale dulezite – pouzit sito na homogenizaci a provzusneni namichaneho krmeni. udelej kulicku protlaceneho a neprotlacene, hod si je do vody pod nohy a sleduj par minut jak rozdilne krmeni ve vode pracuje. nemluve o tom jak krasne nabyde. púokut te plavka chytne a budes se ji chtit venovat vic tak sito poridis. na reku bez obav pridej az 80%hliny; nejlepsi je z krtince. krasne nacechrana a vzdusna. ale jsou ruzne typy zeme: svetla – tmava, sypka – lepiva atd.. a kazda ma sve vyuziti na partikl = hruba slozka.. sis odpovedel zcela spravne. dale je to kuku, psenice, kroupy aj. kdyz chytas na hodne proudny rece tak se neboj krmeni „zatizit“ sterkem az do 2cm velikosti aby koule rychle klesly pod tebou a neodplavaly. dochucovani = alchymie tretiho stupne
reagovat. chute se voli podle rocniho obdobi. zjednodusene jaro+podzim > vyrazne, masove prichute, leto > sladke, ovocne. vyuzit se da mozne i nemozne. napr pernikovy koreni, chilli paprika, sul, sojova omacka, magi, susenej cesnek, rum.. emh.. ten nee.. ten radeji vypijem.
zkratka krmeni je veda, ale pro zavodniky.. my amateri se s tim nemazem.
- Středa 14. března 2007 ve 21:54 ® Kubajs
-
co je to partikl???to jsou nějaké komponenty(řepka,konopíatd.)?
reagovat - Středa 14. března 2007 ve 20:22 ® Rade
-
Jak píše Prichy – 2kg je normální, já bych doporučoval ředit šrotem např. kukuřičným a doplnit partikl. Dál to můžeš nastavit hlínou. Někde jsem četl, že na jaře je dobre dát do krmení i trochu soli, zkusil jsem to, ale rozdíl jsem nezpozoroval, tak nevím.
reagovat - Středa 14. března 2007 v 19:41 ® Prichy
-
Kubajs: je to normalni, hlavne poradne michat, ja jsem teda dost linej, ale pouziti sita je fakt dobra vec. Jinak vnadis kdyz ryby jdou, kdyz to nebere nema cenu moc vnadit, zvlaste kdyz mas v krmeni hodne partiklu. Clanky o plavane najdes vsude na netu, doporucuji precist. Lorpio, pokud nechytas zavodne bych jeste naredil chlebem apod. Pozor na ten rozmoceny chleb…nutno z nej hodne vymackat vodu (chleba nepouzivam na reku). Zase.....urcite se najde nekdo, kdo to popise mnohem lepe…plavanou uz moc nechytam.
reagovat