Chytej.cz

DOTAZ ! necteno

3.10.2004 | Frostys | 3.066 zobrazení | 20 odpovědí

Chci se zeptat na dvě otázky

1. Potřebuje mládež do 15-ti let dozor dospělé osoby pži rybaření ??
  2. až od 15-ti let se smí chytat na 2 pruty ???? Díky moc !

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 10. října 2004 ve 21:43 ® Milky
Milky

dudu: ČRS se už ve -starém RŘ- zmínil o tom, že jeho platnost je omezena platností zákona 102/63 Sb., čímž jasně dali na povědomost, že se nebude jednat o novelu, nýbrž o zcela nový kodex, který bude řešit všechno a ne jen doplňovat. Je na to pamatováno v první části, §35 -nového zákona-. Tudíž RŘ, vzniklý na základě zákona, který v plném znění neplatí, je rovněž neplatný. Zrovna jsem koukal na stránky ČRS. V odkazech je všechno možné, ale ne odkaz na MRS (asi ho neuznávájí ) Z Moravy jsem našel pouze stránky MO, ale žádnou oficiální stránku MRS (asi nevědí o existenci inetrnetu ) Na stránkách MO Brno, ketrá se tváří jako stránka MRS jsem našel pouze -starý-, který vychází ze zákona 102/63 .. přímo se naň odvolává. Co k tomu dodat? Bordel! Když něčemu nerozumím, dělám, že to neexistuje. Když mi něco nejde pod nos, budu to přehlížet. Ale jak si to může někdo dovolit na takovéhle úrovni, to zůstává rozum stát ! A k tomu, jaký je mechanizmus vítání -nového zákona- na Moravě a ve Slezsku tiež ..... netuším.[ Upraveno Milky dne 2004–10–10 v 20:59 ]

reagovat
Neděle 10. října 2004 ve 20:51 ® dudu

Milky:podle informací na stránkách MRS a informací od rybářské stráže platí starý RŘ. To je pro mě důležité. Nevím kam na to chodíš ty, skus dat nějaký odkaz ,rád se poučím nejsem vševědoucí. On je v tom pěkný chaos .

reagovat
Neděle 10. října 2004 v 19:02 ® Milky
Milky

dudu: Jen asi to, že starej RŘ, co je v něm soupis revírů na tenhle rok neplatí a MRS musel vydat nový RŘ. Jak je to v něm, nevím. Je třeba se zeptat orgánů na to, co zrovna platí.

reagovat
Neděle 10. října 2004 v 16:33 ® dudu

Milky: tak nevím cos tím chtěl říct, napsal jsem to samý co ty. Dle RŘ MRS -rybolov mládeže na 1prut , a řád platí starý ,takže je v rozporu se zákonem. Nebo jsem to napsal tak, že se to dá vyložit jinak?

reagovat
Neděle 10. října 2004 v 15:31 ® Milky
Milky

dudu: Jen tak pro tvoji informaci, když už tady hodláš poradit (abys neudělal více škody, než užitku). Jsou tři dokumenty: 1)Zákon 2)Prováděcí vyháška 3)Rybářský řád Zákon je dokumen, který vzešel ze snemovny podepsal ho prezident. Prováděcí vyhláška je vydaná ministerstvem, do jehož rezortu zákon patří a v němž objasňuje jeho interpretaci a naplňování. Řád je vydáván v tomto případě územním orgánem správy (ČRS a MRS) a nesmí být v rozporu se zákonem a vyhláškou, ale může je doplnit a zpřísnit. Příklady: Zákon stanovuje nejnižší míru sumce na třeba 30cm. V prováděcí vyhlášce je to také, ale Rybářský řád na další rok může stanovit nejmenší míru na 100cm a nejvyšší na 150cm. Ale nesmí stanovit, že v určitých lokalitách bude 22cm!!!! O to by musel žádat ministerstvo o výjimku ze zákona. S novým zákonem je tu i vyšší pravomoc hospodářů jednotlivých revírů a tak se můžeme dočkat třeba i této modelové situace: Kapr má zákonem stanovenou nej. m. na 35 cm. Řád na příští rok stanoví 40cm a horní 80cm. Na některých lokalitách však hospodáč uvede do soupisu revírů dodatek: nejmenší míra kapra je 50cm, největší 70cm, doba hájení je od 1.1. do 25.6. včetně a od 1.10. do 31.12. včetně. A proti tomu opět nemůže nikdo nic. Stejně je to tedy i s pruty. T, co jsem ti psal platí v ČRS. Jak je to v MRS .. to nevím. Zpočátku tam padaly i návrhy o tom, že letos hodlají ještě dokončit podle starého řádů (což je již v rosporu se zákonem) a podobně. Je proto lepší se ponořit do složky s legislativou a najít si RŘ MRS.

reagovat
Neděle 10. října 2004 ve 12:22 ® HaD
HaD

jiris: pokud máš pro strach udělánu

reagovat
Neděle 10. října 2004 ve 12:00 ® jiris
jiris

Na marymišku z lodě nebo při vertikální přívlači by neměli být dva pruty problém

reagovat
Neděle 10. října 2004 v 0:31 ® dudu

Dah: no problém, dej si tam žížalu za hlavičku,na vlasec malý olůvko abys mohl nahodit a valíš. Má to výhodu že může přijít záběr na druhý prut i když nebudeš stíhat, tak si ten prut přišlápni!

reagovat
Neděle 10. října 2004 v 0:12 ® HaD
HaD

dva vláčáky by náhodou byly praktický na hlubokejch vodách-jeden twister ti bude dost dlouho s lehkou hlavou padat na dno a druhej mezitím vláčet a tak to střídat. hmmmm

reagovat
Sobota 9. října 2004 ve 21:54 ® dudu

Frostys: pokud si přečteš RŘ MRS tak ti bude jasný že můžeš chytat pouze na 1 prut . Slovy na jeden. Úplně teoreticky ale je platnost řádu MRS dosti pochybná, takže v případě soudního sporu ohledně chytání na 2 pruty si myslím že bys ho vyhrál. Ale zadržení povolenky do vyřešení sporu by ses nevyhnul, takže by sis letos už nezachytal vůbec. Takže chytej na 1 a nebudeš mít problém. Vůbec nejlepší je vláčet, tam to na 2 nejde nikomu.

reagovat
Sobota 9. října 2004 ve 21:01 ® Frostys

tak pls jak to je ? jsem z okolí Ostravy a chtěl bych na 110% vědět že můžu chytat na 2 udice

reagovat
Čtvrtek 7. října 2004 ve 21:17 ® dudu

Nejsem si v tom zcela jistý ale v MRS můžeš chytat jen na jednu. Pokud se mýlím opravte mě prosím.

reagovat
Čtvrtek 7. října 2004 ve 12:52 ® HaD
HaD

zcela určitě

reagovat
Čtvrtek 7. října 2004 ve 12:50 ® Frostys

Na miliardu % můžu chytat na 2 udice ?

já jen aby nás náhodou u vody nečapl porybný

reagovat
Pondělí 4. října 2004 ve 20:36 ® Milky
Milky

Ano, chápeš to správně, ALE !!!!!! Příští rok se to může změnit. Zákon to neupravuje, ale může to zpřísnit ČRS. Má na to právo a z informovaného zdroje vím, že ho hodlá použít. Proto ti doporučuji před započetím lovu v roce 2005 prostudovat tzv. rybářský řád, který je součástí povolenky, popřípadě vzníst znovu dotaz a my se ti po tom podíváme

reagovat
Pondělí 4. října 2004 ve 20:01 ® Frostys

Takž mně když je 13 tak můžu chytat na dvě udice ???? CHápu to dobře ????

reagovat
Neděle 3. října 2004 ve 22:19 ® Milky
Milky

Nevím. Jen mám určité informace, které mě nenechávají klidnými. Jinak, já ani nejsem v Ta registrován – paradoxně, jako spousta jiných jsem v PnL.

reagovat
Neděle 3. října 2004 ve 21:48 ® jaryn

Milky jseš prostě dobrej. Ty by si měl dělat tady ve výboru, protože o tom víš více než ti všichni výboři dohromady.

reagovat
Neděle 3. října 2004 v 19:31 ® Milky
Milky

Prováděcí vyhláška č.99/2004 k zákonu č. 197/2004 sb: Současná právní norma se rybolovem mládeže vůbec nazaobírá (výjma toho, že žadatel mladší 15 let musí mít k vydání . bléblé souhlas zákonného zástupce). V souvislosti s tím není nijak upraven počet nastažených udic ani způsob lovu. Jinak pozor na to, co chystají soudruzi z ČRS od nové rocku. Opět hodlají snížit počet udic na jednu a … . Takže je třeba se vždy před započetím lovu seznámit s platnými právními úpravami. Od letoška se totiž mohou v závislosti na revíru měnit, neb hospodáři ČRS dostali díky novému zákonu do ruky mocný nástroj k nastavení podmínek k lovu. Jak moc ho využijí a s jakou dáffkou zdravého rozumu, to všechno ukáže teprve rybářský řád se soupisem revírů pro rok 2005.

reagovat
Neděle 3. října 2004 v 19:23 ® HaD
HaD

Nic ve zlém, ale co si takhle přečíst rybářský řád? v rubrice Legislativa najdeš vše.

reagovat