Chytej.cz

Kulové plovátko necteno

12.3.2007 | Honzar | 15.694 zobrazení | 24 odpovědí

Rád bych někoho z Vás poprosil o radu, jakým způsobem navázat a chytat na „kulové plovátko“. Jsem začínající rybář a tahle technika lovu mě docela zaujala. Již jsem ji zkoušel, ale dopadlo to šíleně. Prosím o radu jak na to. Díky Honzar

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 8. února 2010 ve 13:04 ® tomashr

zadar> Proč by to měla být sranda? Plovátko (nebo třeba bavorské dřívko) je místy zakázáno na pstruhových vodách, ale na mimopstruhovkách jeho použití obvykle nic nebrání. Podle mě je plovátko nebo dřevíčko docela šikovná věc k získání prvních zkušeností s muškami právě na MP. Druhé využití je pak to, co tu psal třeba Libor – lov kaprů či amurů z hladiny.

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 20:21 ® Libor
Libor

zapoměl jsem vložit fotku :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img11934.jpg
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 11:24 ® Libor
Libor

Rád plovátko používám, ryby se ho nebojí. amur a tloušť ho berou jako důvěrně známou bublinu. Navuzuju ho buď na konec sestavy jako na položenou, nebo průběžnou montáží, kdy dodám ještě jednu zarážku aby byl poznat záběr. Plovátko je nutno vytahovat z vody pomaleji, jak je lehké a kulaté, rádo se zamotává.

reagovat
Neděle 2. listopadu 2008 ve 14:36 ® Robur
Robur

Radim 11, skoro jsi uhodl o čem se teď pokouším napsat seriál. Jinak víc pokory by ti neuškodilo. Končím.

reagovat
Neděle 2. listopadu 2008 ve 14:16 ® Radim11 reakce na …
Radim11

hmmm, rekni to rovnou – udelej www stranky www.robur.vsechno.znam.net – a davej tam svoje moudra, normalni lidi nech na pokoji

reagovat
Sobota 1. listopadu 2008 ve 23:04 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Hraji, Jak.novi: a když tu udici sestavujete klasicky na těžko, nebo na položenou, tož to do toho plovátka cpete šrot, nebo olovo a kamení:-)) )

reagovat
Sobota 1. listopadu 2008 ve 22:39 ® Robur
Robur

Radim 11, zrušme Chytej, máme 1000+1rada. Ne v klidu, sám jsem se s kul. plovátkem dost natrápil, dokonce mušku jsem na něm zkoušel. Jinak to tvoje moudro už zde dal kolega Modrák. A vůbec, nebu¨demse v tom mazat, oba to myslíme dobže........­.........ale já víc:-))

reagovat
Pátek 31. října 2008 ve 22:35 ® Jak.novi
Jak.novi

souhlasím s hrajim. PŘI LOVU KAPRŮ JE OPRAVDU DOBRÉ NAVÁZAT MONTÁŽ NA POLOŽENOU S TÍM ROZDÍLEM ŽE MÍSTO OLŮVKA TAM DÁM PLOVÁTKO. MŮŽE TO VZÍT KAPR,AMUR NEBO TOLSTOLOBIK. MĚ SE TO PODAŘILO. TAK PETRŮV ZDAR

reagovat
Pátek 31. října 2008 ve 20:10 ® Radim11 reakce na …
Radim11

Robur- tak kdyz by si to prochazel (ted kdo to forum zalozil) tak tady ma radu… a nedelejte tady ze sebe nejakyho borce… si myslite ze jste nejchytrejsi a muzete kazdyho poucovat… nevidel jsem zadny fotky tvych vylovenych ryb…:-D tak nevim co si o vas mam myslet..:D hodne dalsich podarenych poznámek přeje spokojeny rybar…

reagovat
Čtvrtek 27. září 2007 v 18:29 ® Robur
Robur

kurňa Radim11, teď se dívám, že jsi si asi procházel fórum a napadlo tě odpovědět na něco /hodnotu odpovědi nehodnotím/ co už půl roku spí, ato kdoví, zda to neí otázka např. z roku 2006 či dřív

reagovat
Čtvrtek 27. září 2007 v 18:26 ® Robur
Robur

no řekl bych, že už je trochu pozdě na tuto techniku, spíšj jaor, hlavně léto, co chceš dávat za návnadu?

reagovat
Čtvrtek 27. září 2007 v 17:46 ® Radim11
Radim11

Dopuručuji si koupit knihu od J. Říhy 1000+1 rada pro rybáře. Jsou tam všechny rybolovné techniky i mnoho dalších užitečních rad!!!

reagovat
Pátek 16. března 2007 ve 22:41 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

P.S: to mlastknutí záleží nma ot mjak je to prudkej záběr a kolik v něm máš vody…já ho velmi rád používám v létě k večeru kdy nefouká vítr a kapři a amuři jezdej pod hladinou…je to prostě super…a ty ryby:)

reagovat
Pátek 16. března 2007 ve 22:39 ® Zauwi
Zauwi

když je u vody klid,tak poznáš záběr hned,krásně to mlaskne…když je u vody bordel tak musíš koukat…

reagovat
Čtvrtek 15. března 2007 v 10:17 ® lizatko reakce na …

miesto kuloveho plavatka pouzivam plastove, pretoze sa daju tazsie rozbit napr. z pouzitej sady pri podavani vyzivy, ak mas nejaku sestricku alebo lekarku ako znamu. hodi sa pri opatrnych rybach jalec bolen na MP. Kto chyta len na pstruhovych vodach, tak takyto sposob lovu neuznava.

reagovat
foto/forum/2007/th-img1844.jpg
Středa 14. března 2007 v 11:50 ® 

Pánové, já to psal jako srandu. Sám na pstruhovce nechytám a plovátko jsem snad nikdy nepoužíval ani jinde. Jenom jsem u konkurence četl reakce muškařů na plovátko a myslel jsem, že se to tu chytí.

reagovat
Úterý 13. března 2007 v 18:56 ® bubu reakce na …
bubu

zadar-jen bacha na místo,kde touto metodou lovíš. Např. na SM je tento způsob lovu v rozporu s BP.

reagovat
Úterý 13. března 2007 ve 14:52 ® Honzar reakce na …

Díky za radu. Tu citovanou moudrou knihu bych mohl najít někde na chatě. Určitě to vyzkoušim.

reagovat
Úterý 13. března 2007 ve 12:59 ® pupak reakce na …

zadar – kulovy plovatko s mouchama je podle me furt lepsi jak trojhaky u spotrovcu na rotackach . . .

reagovat
Úterý 13. března 2007 ve 12:57 ® modrak
modrak

zadar: Na P bych s tím nešel jenom z čistě etických důvodů, ale nevím, proč by to na MPčku mělo vadit ostatním rybářům vrhajícím do vody 150g olova a krmelce nacpaný futrem.

reagovat
Úterý 13. března 2007 v 11:48 ® 

Kulové plovátko je úplně nejlepší při chytání na mušku, když je okolo hodně jiných rybářů, vyzkoušej, nebudeš litovat.

reagovat
Úterý 13. března 2007 v 8:46 ® modrak
modrak

Doporučuji podrobně prostudovat velkou, starou, moudrou knihu 1000+1 rada kde jsou tyto způsoby lovu podrobně popsány. Jinak, je to možné ho navázat i jako páternoster (alespoň mě se to méně motá při házení). Ten policajt je nesmysl, protože není možné došponovat kmen. Já používám metíodu lovu na oko, nebo na cit. Nicméně při použití chytlavých háčků se ryba většinou sekne sama odporem plovátka a následuje hrčák který stačí už jenom přiseknout.

reagovat
Úterý 13. března 2007 v 7:54 ® Honzar reakce na …

Děkuji za odpověď. Neuvědomil jsem si, že je těch možností víc. Ano, myslel jsem především na lov kaprů, případně tloušťů. Dokážu si představit klasickou sestavu na těžko bez olůvka – míto něho je kulové plovátko – nejspíš i částečně napuštěné vodou aby do šlo trochu od břehu, ale co mi není zas až tak úplně jasné je, jak poznam záběr. Příklad: Plovátko mam cca 20 m od břehu, částěčně naplněné vodou, takže ho skoro vůbec nevidim. na prutu mam plolicajta – podvěšák? a tak poznam záběr nebo se totálně pletu. plovátko na dravce si ale už vůbec neumim představit, ale stejně díky.

reagovat
Pondělí 12. března 2007 v 17:12 ® hraji
hraji

Netuším, k jakému rybolovnému způsobu chceš kulové plovátko použít, protože se dá použít pro lov karů, lov dravců (s živou i mrtvou rybkou), pro lov s umělou muškou. Ale pro lov kaprů je nejběžnější způsob použití, že udici sestrojíš jako klasicky na těžko, jen místo olůvka navlékneš na vlasec kulové plovátko, dáš zarážku asi tak 80 cm od háčku a je hotovo.

reagovat