Vyhledávání
Maštění a odmašťování
12.3.2007 | modrak | 3.149 zobrazení | 15 odpovědí
Páni muškaři, tímto bych si dovolil udělat malou anketu na téma čím a jak mastíte a odmašťujete návazce, šňůry … Děkuji vám za vaše příspěvky k danému tématu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 16. března 2007 v 11:33 ® modrak reakce na …
-
ulček: No nevím, ale takové informace bych do školního rozhlasu raději nedával.
reagovat - Pátek 16. března 2007 v 8:53 ® Dědek reakce na …
-
modrak : ano, toluenem
reagovat - Čtvrtek 15. března 2007 v 19:29 @ ??? reakce na …
-
Modrák-Buko říkal,že ty prdele vaří v papénově hrnci s toluenem.
reagovat - Středa 14. března 2007 v 16:26 ® modrak reakce na …
-
Dědek: Čím jsi to naředil? Toluenem?
reagovat - Úterý 13. března 2007 ve 22:01 ® Kachna
-
Na maštění mě byl doporučenej obyč jelení lůj. A fungu je to! Potřu hubu a šňůru a je to cajk :o)
reagovat - Úterý 13. března 2007 v 15:28 ® Dědek
-
Zkusil jsem splétaný návazec namočit do zředěné bukokačagyzdy a plave jedna báseň.
reagovat - Úterý 13. března 2007 ve 12:57 ® pupak reakce na …
-
modrak – myslim, ze martin o tom pise u sebe na monfisi
reagovat - Úterý 13. března 2007 ve 12:53 ® modrak reakce na …
-
pupak: Hele, tak to bude ono. Já jsem tenhle nápad loni na podzim vylovil někde na webu a vzhledem k tomu, že jsem měl ten sajrajt doma, tak jsem to na jedné staré šnůře vyzkoušel. Výsledek není tak fenomenální, jak uváděl autor, ale fakt je, že je to na té lajně znát.
reagovat - Úterý 13. března 2007 v 11:39 ® pupak reakce na …
-
kdyz uz jsme se dostali takhle daleko, tak Martim Grun to matla nejakym shitem na lesteni palubek u aut a prej tim renovuje vlastnosti jetejch snur
reagovat - Úterý 13. března 2007 v 11:12 ® modrak reakce na …
-
Fire> Ne autošamponem, ale letošní zimu jsem zkusil napatlat starou WF5Fku tímhle. A není to vůbec špatné. Je měkčí, dobře plave, dobře lítá a hlavně má podstatně menší paměť.
reagovat - Úterý 13. března 2007 v 10:34 ® Firetiger reakce na …
-
O čištění šňůr autošamponem jsem slyšel – prý funguje tak mocně, že udělá z intermídy plovačku, což jsem nezkoušel. Benzín je pro mě novinkou.
reagovat - Úterý 13. března 2007 v 9:18 ® modrak reakce na …
-
Bobo, Bobo, z tvého příspěvku přímo čiší, že ke svému rybářskému cajku nemáš vůbec žádný citový vztah. All: Jinak, máte někdo zkušenost s použitím odmašťovadel na bázi čistého benzínu? Páč, pokusně jsem před týdnem do čistého lékařského benzínu naložil kus šňůry, silonu a FC no a zatím tam nejsou žádné stopy po naleptání nebo výrazném bobtnání. Pevnost v tahu jsem zatím nezkoušel.
reagovat - Pondělí 12. března 2007 ve 21:35 ® BoBo-Falknow
-
Ono se to čistí? Já po sezóně kupuju novou
reagovat - Pondělí 12. března 2007 ve 21:06 @ Pawel
-
Šňůru občas čistím ProLine Cleanerem od Cortlandu. Když mám potřebu šňůru nebo splétaný návazec trochu přimastit, tak používám obyčejnou Niveu (co je dobré pro lidskou kůži, mělo by být šetrné i pro šňůru). Hlavně by se na šňůru neměly používat floatanty s příměsí silikonu apod. látek, které se používají na mušky, povrch šňůry se jejich působením poškozuje. Pro občasné odmaštění šňůry může posloužit hadřík namočený v Jaru, ale spíše ten Cortland čistič. Pro odmašťování vlasce používám směs vzniklou promícháním Jaru a prášku do pečiva v konzistenci tuhé kaše. Časem to trochu vyschne a je to jak hlinka.
reagovat - Pondělí 12. března 2007 ve 14:19 ® Firetiger
-
Šňůru jednou za 2–3 vycházky vyčistím čisticí vodičkou od Cortlandu (chytám na 444 Sylk). Návazec nemažu ničím, jenom při sušení používám hlinku od Luraflashe na odmaštění tippetu. Abych dosahl vyšší autenticity tak jsem si nechal poslat originál Fuller's Earth. Ověřím, jestli to bude mít nějaký vliv na funkci – s největší pravděpodobností zvýším pouze subjektivní kvalitu rybářského prožitku bez dopadu na objektivně měřitelné výsledky
reagovat