Chytej.cz

maskování necteno

12.3.2007 | sillon | 10.412 zobrazení | 22 odpovědí

zdar,zajímá mě maskování(v pří­rodě)a jesli to nemáte někdo,jako koníček,prostě foto,odkazy,ná­vody…dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 7. srpna 2009 ve 3:24 ® rgb23 reakce na …
rgb23

regulus> na ryby jdu většinou v oblečení které se nejvíc hodí do pračky, utřít si ruce od šrotu, natož fishky o prdel atp. Ale Libor asi řešil něco jiného:-) byť mimo původní otázku. Naprosto běžně, když jdu k vodě fotit fógly a jinou havěť vypadám třeba takhle:-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9663.jpg
Pátek 7. srpna 2009 v 0:59 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> já naprosto běžně když dojdu k vodě, tak se převlíknu do maskáčů, namaluju se barvičkama, abych byl co nejmíň vidět, chytím jednou tolik ryb.

reagovat
Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 21:33 ® nedby

NEVÍM PROČ BYCH SE MNĚL MASKOVAT JAK NĚMCI ZA VÁLKY MUSÍM SE CHOVAT TAK JAKO V PŘÍRODĚ A PŘIROZENĚ NEVÍM JAK TY ALE JÁ S TIM NEMÁM ŽÁDNÉ PROBLEMY A TO CHYTÁM PÁR DESÍTEK LET ANO NĚKDY SE STANE ŽE RYBU VYPLAŠÍM ALE TO UŽ K RYBAŘINĚ PATŘÍ

reagovat
Čtvrtek 6. srpna 2009 v 17:40 ® Libor
Libor

ač se toto téma zdá být pro rybařinu nevhodné, myslím že řada zkušenějších rybářů by mohla vyprávět. Zřejmě ani kolikrát nemáme ponětí jak jsme si rybu vyplašili atd. Maskování hodně používám při fotografování zvěře a ptáků, kdy stačí jen opravdu maličkosti. Nedávno jsem dělal pokus, pozoroval jsem několik tloušťů těsně u břehu. Pokud jsem tam přišel, na deset minut se ztratili. Můj sedící pes (ohař) jim nevadil i když dost hýbal hlavou.

reagovat
Úterý 17. července 2007 ve 21:31 ® Lukas 5 reakce na …
Lukas 5

:-)) ))

reagovat
Úterý 17. července 2007 ve 20:12 ® Petas
Petas

Lukas5, času to zabere hodně při výrobě ( pokud si ho vyrábíš sám) nebo při doúpravě ( kupovaný základ ). Samotné použití je po troše tréningu záležitostí max 5min s kompletní komufláží. Ale mám odskoušeno že to stojí za to. Nějaký čas jsem se věnoval USMC. Taky se mi stalo že mě málem počůral příslušník Vojenské Policie ve VVP, když jsem zalehl do krajnice, po razegistrovíní jejich vozidla. "Bylo to o cca 3metri a málem ze mě udělel mlejn, jak by mi nachcal na lopatky. " :-)

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 17:12 ® modrak reakce na …
modrak

Nicméně, vzhledem k mé mu zaměstnání, jakožto zkušební technik, jsem rád, že ze mě jde strach. Alespoň nikdo neotravuje s tím, abych při zkouškách přihmouřil oko. :o)

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 17:08 ® Shrek reakce na …
Shrek

Modrák:Ufff.Čekal jsem že mě tu sjedeš na tři doby.Vzal jsi to s humorem,což jsem rád. :-D

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 17:05 ® modrak reakce na …
modrak

Alivio: Tuhle fotku znám, ale chybí tam Garpík. Dej si bacha, abych ti nenapařil polatek za autorská práva, kovkope. :o)

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 16:58 ® Shrek reakce na …
Shrek

Regule,když jsem se kouknul do zrcadla,tak zrcadlo prasklo a já na tři dny oslepnul.

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 16:58 ® regulus reakce na …
regulus

Alivio, ty ses kouknul ve snu do zrcadla, že????

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 16:54 ® Shrek reakce na …
Shrek

Modrák: no nevim kdo Ti říkal že strašidla nejsou.Náhodou,já nedávno jedno viděl ve snu a dodnes nemám klidné spaní ani nic jiného.No posuď sám. :-D

reagovat
foto/forum/2007/th-img2256.jpg
Úterý 17. července 2007 v 16:42 ® modrak reakce na …
modrak

Petas: Ejhle hejkal! A pak že strašidla nejsou.

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 16:39 ® Lukas 5 reakce na …
Lukas 5

Petas-Tak to je mazec akorád to zabere asi hodně času a je stim určitě práce ale výsledek stojí zato.Na ryby bych se ale takhle nechtěl připravovat.

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 15:46 ® Petas
Petas

Jen ještě pro doplnění USMC Scout Sniper

reagovat
Úterý 17. července 2007 v 15:45 ® Petas
Petas

Když maskovat tak asi nějak takhle.

reagovat
foto/forum/2007/th-img2255.jpg
Neděle 15. července 2007 v 15:46 ® 4est

Když chodím vláčet tak si akorát neberu výrazný barvy.Jinak vesta a maskáče.Ted jak je horko tak jenom kratasy.Na kapry je to jedno to se nechytá u břehu.

reagovat
Sobota 14. července 2007 ve 21:48 ® Ricci
Ricci

a takto jsem chytal dnes na závodech :-)

reagovat
foto/forum/2007/th-img2252.jpg
Sobota 14. července 2007 ve 21:47 ® Ricci
Ricci

Na "maskovací prostředky moc nevsázím, ale rád chytám, tedy pokud je to možné, nějak takto..

reagovat
foto/forum/2007/th-img2251.jpg
Sobota 14. července 2007 v 18:56 ® Milky
Milky

já se v přírodě naopak nemaskuju, není to vlastně ani moc přirozená barva pokožky … Mám rád pastelové barvy a tak mě vidět vláčet v červené mikině a džínách není problém :o) Přírodu pochopiteně neničím, ale čtu-li nápis – oděvy pro volný čas – kde se prodávají zásadně maskáče, skáčou mi na těle pupínky. Jakmi lem chvilku, co nejsem v práci, okamžitě se navlíkat do maskáčů a mít i maskáčové pyžamo mi připadá trošičku veselé v porovnání s tak šedým všedním dnem :o)

reagovat
Sobota 14. července 2007 ve 12:25 ® mirmen

ještě doplním … samozřejmostí je, že větve, které jen trochu překážejí nebo jinak něco zakrývají, tak je dobré zachytit provázkem, trochu odklonit .. po skončení táboření zase provázky odstranit … jinak ( např. polyetylenové ) během růstu větve zarůstají a zaškrcují lýko ( tj.pletivo, kterým jsou vedeny voda+živiny potřebné k fotosyntéze a růstu ), následkem může větev odumřít…sorry, vím, že je to pro většinu lidí samozřejmostí

reagovat
Sobota 14. července 2007 v 11:52 ® mirmen

no, letos jsem poprvé použil maskovací síť na zakrytí tunelu křoví a pod stromy , který vede k tábořišti a docela se to osvědčilo… i lidé, kteří věděli, kde přesně jsem , měli problém tábořiště najít :-)

Jinak – nesnažím se chodit k tábořišti přímo, nesnažím se o „dálnici“.

A samozřejmě – neblýskavé věci, kotvící provazy tmavé ( černé či zelené)…nevyřezávat zbytečně porost, nesešlapávat trávu…

U rybářského místa podle okolností

reagovat