Vyhledávání
bojovka na feeder
10.3.2007 | timbab | 3.847 zobrazení | 18 odpovědí
zdravím kdo používá bojovku na feedru chci si koupit Jaxon Penax.tak kdyžtak poraďte.dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 13. března 2007 v 8:07 ® Shrek reakce na …
-
Příchy: ty woe teď jsem byl na sluníčku a ten stín nejde překročit,sorry,ale nejsem všemocný.
reagovat - Pondělí 12. března 2007 ve 23:26 ® Prichy reakce na …
-
Alivio: vse bylo tak trochu jinak, nez ze bych ja na nekoho utocil prvni.....jsem presvedceny, ze vis jak.
Dale nebyl to priposravac.....ale myslim pricmrndavac…(cili neco jako pritakavac)(tak jsi na me pusobil).
Dale bych nechal osobnich invektiv…napatri to sem.
Co se tyce toho baitu…pouziva ho pouze tak, ze dosponuje vlasec a pak od spicky prutu povoli a preklopi ho zpet. Cili nechyta na bait jako takovy. jak jsem rekl, kdyz uz tam ten baitik je, proc ho nepouzit.
Cili proc perlim?
PS: necitim vuci tobe osobni zast, je mi to tak nejak fuk......udelej to same a prekroc svuj vlastni stin.....myslim to fakt dobre
reagovat - Pondělí 12. března 2007 ve 21:54 ® Shrek reakce na …
-
Příchy: nic jsi mi neřekl,naposledy když jsem Tě viděl tak jsi jen uraženě mlčel,to za prvé,za druhé nejsem ničí připosrávač,jak jsi mne nazval,za třetí pokud sedim u vody a sleduju špičku feederu,tak potřebuju během zlomku vteřiny zaseknout,a ne ještě překlápět bait.Zkusil jsem si lov s baitem a feederem jednou a o kolik ryb jsem kvůli tomu přišel,nechci ani mluvit. takže jedna z mála věcí,ve které s Tebou souhlasim,že tady asi kapříka přes padesát dostat na feeder je problém.Jinak nevim co se hned urážíš,já jsem Ti nic neudělal.Nesouhlasit s něčím názorem je přirozená věc.
reagovat - Pondělí 12. března 2007 v 19:52 ® splavek
-
Mám tento naviják a používám ho ke své spokojenosti už druhou sezonu.Když si ho budeš kupovat tak vyzkoušej nasadit všechny náhradní cívky hned v prodejně.Já to neudělal a až doma jsem zjitil že jedna cívka pořádně neseděla a nedržela na navijáku,ale bez problému mi ji vyměnili.
reagovat - Pondělí 12. března 2007 v 15:22 ® Prichy reakce na …
-
Alivio: uz nekolikrat, jsem ti rekl, ze na me nemusis reagovat, protoze te zkratka (kdyz jsem prihlaseny nevidim)
, ale budiz vysvetlim ti proc mam tento nazor.
- bavime se o feederu
- mam rad vlasec pri zaseku co nejlize rukojeti prutu
- baitika pouziva kamos, proc?, protoze uz na tom navijaku zkratka je…je to rychly pomocnik, nekupoval to ovsem kvuli feederu (cili vidim to v praxi)…jinak co se tyce dosponovani vlasce, jsou i vody, kde nechytas „7metru“ od brehu a presponovani a nasledne povoleni od spicky prutu je nutne.....pokud se tedy snazis chytat jemne…ale pokud cekas objesenyho 40-nika, je to skoro jedno.(nekdy na maly tahne voda jako blazen, ale to prece vis ne?, takze to muzes dosponovavat kazdou chvili)
4)na feederu mam okumu bez bojovky a necitim potrebu to menit (spis jsem premyslel o feederove gume) 5)na privlac mam Ticu Venus 3059 (ta si mi posrala nekolikrat cena 2500, cili levnejsi ne levny smejd, jak jsi psal)a tam uz ma bojovou brzdu, cili mam moznost rychleho povoleni.........zde je ten rozdil…bez bojovky feeder citlive nastavena brzda, pri zaseku vlaces pridrzim pod prutem......kdyz potrebuji pribrzdim si…vetsinou se kaprik stejne rychle unavi.
Ted mi prosim te rekni, v cem perlim, radim tak jak chytam, nevymejslim picoviny. Jidne muze byt pravda jina, u nas budes rad, kdyz obcas na ten feeder narazis na kapra pres 50cm.
reagovat - Pondělí 12. března 2007 ve 12:38 ® Thomas_CZ
-
Zdar všem,
mám za sebou první rok feederařiny a nemohu si techniku vynachválit… ale teď k bojovce: Používám Exage 2500 a na jeho citlivost vč. bojovky si nemůžu absolutně stěžovat (nikdy jsem také jiný naviják s bojovkou neměl, ale oproti normální zadní / přední brzdě je to krok ke štěstí). Bojovka se mi nejvíce hodila při situacích typu pomalu a plynule se ohýbající špička, při záseku nezvednu prut ani o 40 stupňů, protože na druhém konci je kapřík přes 40cm (používám catanu light medium) a ten už rychle směřuje pryč, takže každá půlvteřina dobrá. Okamžitě přesunuji bojovku až na kraj, brzda sviští a dávám kaprovi trošku času (no spíše také času dávám sobě vzpamatovat se a trochu začít taktizovat:). Pomalu utahuji bojovku, dokud nepřestane brzda ječet – samozřejmě v rámci možností prutu a vlasce a až po uklidnění začínám pomalu navíjet… pak doopravuji bojovkou podle situace při zdolávání – několikrát když se kapr přetočí přes vlasec, je nutné povolit více… v kombinaci s měkkým prutem a vlascem okolo 0,16 je bojovka nenahraditelná… Thomas
reagovat - Pondělí 12. března 2007 v 0:11 ® CeP reakce na …
-
jj, zname tento zpusob uziti bojovky v provedeni jednoho nejmenovaneho dvouhlaveho clena HDU a nutno podotknou ze mu to zhusta vychazi; tedy co zaber to hrcak, z cehoz nasledne byvam velmi iritovan.
reagovat - Neděle 11. března 2007 ve 21:50 ® JarKoto reakce na …
-
nn, to sem myslel jako že to překlapnul tu páčku doleva (vim jak vypadá bojovka
reagovatna takovej ten volnější chod a jednou mu fakt zabral pořádnej kapřík, dosti se mu prohnul prut a pak to zahrčelo…
- Neděle 11. března 2007 ve 20:43 ® Shrek reakce na …
-
jarkoto: překlapnul bojovku?Jak se to dělá?U feederu neni čas něco překlápět a zasekávat.Proto používám bojovku,zaseknu a když cejtim že je to větší ryba,prsteníkem povoluju bojovku,ale překlapovat?Nepleteš si to s baitrunnerem?
reagovat - Neděle 11. března 2007 ve 14:50 ® JarKoto
-
Ja bych se třošku přiživil na tématu: chci kupovat Shimano Exage RA 3000 MHS. Máte s tímhle navijákem někdo zkušenosti (nebo s tou původní verzí Exage)? Máte někdo typy na jiný navijáky s bojovkou? Jeden chlápek u vody používal bojovku na feeder jako baitrunner – dal si to na volnej chod a po záběru překlapl a zaseknul – zkoušelo jste to někdo? Diky
reagovat - Neděle 11. března 2007 v 8:14 ® Shrek reakce na …
-
Příchy,ty zase perlíš.Jak to děláš u přívlače?To taky napřed dotočíš kličku a pak zasekneš?Bože už abys mohl k vodě.A to že se někomu posrala bojovka na laciném kšuntu-tak si nekupujte levný kšunty.Antirevers je na došponování vlasce pecka.Nevím co přitom zbytečně šaškovat s baitem.
reagovat - Sobota 10. března 2007 ve 23:07 ® timbab reakce na …
-
no to mě zas tak moc nevadí žádnej velkej problém v tom nevidím
reagovat - Sobota 10. března 2007 ve 23:03 ® Prichy reakce na …
-
timbab: pak mas ale vlasec trebe presne o 180 stupnu jinde, nez by mel pri zaseku byt.........tj. v poloze co nebliz rukojeti
reagovat - Sobota 10. března 2007 ve 22:58 ® timbab reakce na …
-
nevím na dopínání mám naviják s okamžitým zastavením zpětného chodu
reagovat - Sobota 10. března 2007 ve 22:52 ® Prichy reakce na …
-
jeste dodam, ze ukazovacek muze byti tez dobrou „bojovkou“. Na druhou stranu bait, pokud jiz na navijaku je, je pri dosponovani lajny a adjustaci
reagovatvhodneho napnuti vlasce a ohnuti spicky dobry pomocnik, clovek nemusi porad kroutit brzdou.
- Sobota 10. března 2007 ve 22:11 ® Prichy
-
na bojovku jako takovou mam uz svuj nazor… nechytam kapry a sumce, takze jsem zjistil, ze se bez bojovky obejdu uplne. Kdyz vlacim pouzivam polofuncni bojovku na sve tice k povoleni vlasce, kdyz zahakuju nastrahu pri prechazeni z mista na misto.
U levnejsi navijaku ma bojovka navic tu vyhodu, ze se vetsinou posere rychleji, nez se clovek nadeje (stalo se to na ruznych znackach nekolika lidem kolem me)
reagovat - Sobota 10. března 2007 ve 22:07 ® timbab reakce na …
-
jo taky si myslím že baitrunner nemá na feedru využití
reagovat - Sobota 10. března 2007 ve 21:58 ® Shrek
-
Ahoj,já používám Shimano Sahara s bojovkou a nemůžu si jí vynachválit,pokud jdu na parmy a čirou náhodou nějakou zapřáhnu,je to neocenitelnej pomocník.Takže bojovku doporučuji.Jinak někteří lidé používají i baitrunner,což mě osobně se nezdá.
reagovat