Chytej.cz

Jak často jíte ryby necteno

9.3.2007 | Robur | 3.213 zobrazení | 23 odpovědí

Tak dne píší v novinách o tom, že ryba by měla být na stole 2*týdně. Proto se ptám: 1/ Jak čato je jíte vy. 2/ V jeké kucchyňské úpravě. 3/ pokud jíte, převládají vaše úlovky nebo spíš kupujete.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 15. března 2007 v 10:23 ® lizatko reakce na …
  1. v lete kazdy tyzden 2 krat, mam v rodine vylozenych favoritov cerstvej rybacinky okrem jednej, ktora to do huby ani nezoberie
  2. salat a la treska, fasirky, alebo pecene len na masle a cesnaku
  3. v lete je vsetko moje, v zime si dam len obcas nieco morske napr. na vianoce losos na masle a bielom vine
reagovat
Středa 14. března 2007 ve 21:09 ® bačus
  1. velice zřídka
  2. protože mi vadí chuť rybiny, tak rybu naporcuji, v pekáči posypu strouhaným křenem, trochu poleji kečupem a upeču v troubě.

3)Ryby vracím vodě, tak jen kupované

reagovat
Středa 14. března 2007 v 16:48 ® Hrouzek
Hrouzek
  1. tak jednou za 2–3týdny
  2. klasika pánev-máslo..
  3. převládají kupované, občas nějaká tečkovaná-duhová plotice, na které už moc ani nechodím,takže spíš už jen kupované :o)
reagovat
Úterý 13. března 2007 v 6:36 ® Axamith
Axamith
  1. asi 1× do měsíce klasickou rybu, častěji v plechu nebo jako filé …
  2. nejraději jen tak na másle nebo uzené
  3. odhadem tak 50:50
reagovat
Pondělí 12. března 2007 v 18:59 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

muhehehehe je fakt, že já chytim, odvezu tchyni, tchyně očistí, naporcuje, osmaží, naservíruje a my žerem :-)) )

reagovat
Pondělí 12. března 2007 v 18:21 ® regulus reakce na …
regulus

Šelmo, nekecé, žereš je syrový a děláš tady pupínky s nějakou kuchyńskou úpravou.

reagovat
Pondělí 12. března 2007 v 18:01 ® njesek

ryby mám rád ale moc často je nejím,pokud ano,tak jednoduchá úprava,máslo a kmín,a jestli se živím vlastními úlovky?to bych pošel hlady

reagovat
Pondělí 12. března 2007 ve 14:53 ® Vydrain
Vydrain

denodenně ryba, a když neulovim, tak sem za vydrýska a mam hlad :-)) ) nejlepčí ryba je jakákoliv na másle, kromě cejna, ten je lepčí v salátu, jenže cejny neprodávaj, tož je mosim nalovit, takže kupovaný vs. nachytaný asi půl na půl, a četnost? tak jednou do měsíce

reagovat
Neděle 11. března 2007 ve 20:53 ® DEATH

1/ Já rád hlavně to co před chvílí ještě chrochtalo, ale jinak ryby 1× za tejden popřípadně dva. 2/ Filé, rybý prsty, řízky 3/ Kupovaný

reagovat
Sobota 10. března 2007 ve 20:21 ® kopi
kopi

1 – Tak jednou za 14 dní. 2 – Jak to mamka upraví. 3 – Pouštim vše, než vraždit ryby ze svazovek to si to radši odppustim.

reagovat
Pátek 9. března 2007 ve 23:16 ® Cottus reakce na …

A já sním všechno ,co chytnu…nejraděj mám okounky,protože by mě sežrali násadu pstruha…!!

reagovat
Pátek 9. března 2007 ve 23:11 ® bubu
bubu
  1. ryby nejím vůbec-miluji vepřové

2)- 3)-

reagovat
Pátek 9. března 2007 ve 22:18 ® ywan

raz za týždeň si dám udenu makrelu, sardinky, file občas. Minulý rok som pripravil o život 5 duhakov z toho som mal na tanieri 1 kus

reagovat
Pátek 9. března 2007 v 18:38 ® Shrek
Shrek

Ryby jím tak jednou do měsíce Jím pouze mořské ryby (makrela,filé,špro­ty) Když jsem byl v Norsku,tak jsem žral vlastnoručně ulovené,jinak kupované

reagovat
Pátek 9. března 2007 v 16:06 ® Zauwi
Zauwi

Mám rybky strašně rád, ale jsem línej je kuchat, takže je radši pouštim:),jinak si vezmu ročne tak 20 kapříků +nějakýho toho cejna(na salátek:)) a všechny je sežeru,protože to doma nikdo jinej nežere:)

reagovat
Pátek 9. března 2007 v 15:42 ® koy

Ja snim nejvic tak 5 ryb za cely rok.A je mi v podstate jedno jakym zpusobem je ryba upravena.

reagovat
Pátek 9. března 2007 v 15:20 ® CeP
CeP

zeru; co bych nezral. mam je rad. casto ted bastim file z tresky. i 3× v tydnu obcas jezdim nakupovat duhaky na farmu… mnam jeden tyden v roce na orliku kdyz se dari tak se rybama zivime denodenne rano i vecer a pak jeste vezem dom plnou lednicku do udirny, na salatek a tak…

reagovat
Pátek 9. března 2007 v 15:05 ® harpunar

1-každý týden 2-od šprotů až po candáta vlastníma rukama uloveného 3-odnesu od vody ročně do 20-ti ryb,z nichž sním asi polovinu,zbytek dám mámě a synům,ostatní mořské a konzumace ryb na dovolené v místních restauracích

reagovat
Pátek 9. března 2007 ve 13:44 ® regulus
regulus

Tak nevím co mám odpovědět, kurńa to zase slíznu v Otázce selskýho rozumu. musím to rozdělitna dvě části.

A-já 1/jednou za měsíc a to ještě možná 2/šproty, jednou až dvakrát za rok vybrané, z mýho pohledu jedlé ryby(úhoř, sumec, salmonid) 3/90% šproty, 1–2× za rok vlastní úlovek, pokud ho chytím

B- rodina 1/1–2× týdně 2/prakticky cokoliv, počínaje sardinkama přes filé a kupovaný ryby + moje úlovky 3/převládají kupovaný, moje úlovky tak 5–10× na rok, su línej to čistit, tak to raděj pouštím.

reagovat
Pátek 9. března 2007 ve 13:31 ® cormaxx
cormaxx
  1. 1× za 2–3 týdny jako hlavní jídlo a 1× týdně k ,,svačině"
  2. smažený,filety ze sledě v tomatovém nálevu,uzená makrela
  3. jako hlavní jídlo jsou naše úlovky a ostatní kupované
reagovat
Pátek 9. března 2007 ve 12:13 ® Kulik

1/tak 1× za 14 dní a ne jako hlavní jídlo, 2/matesy, zavináče, rybí salát, uzené ryby,apod. 3/ většinou kupuji, vlastní úlovek tak 4× za rok.

reagovat
Pátek 9. března 2007 v 9:53 ® Robur
Robur

1/ většinou 2*, ael ne jako hlavní jídlo 2/ zavináče, pečenáče, matjesy, uzená makrela 3/ spíš kupuji viz. 2, umí je lépe, vlastní úlovek tak 5* za rok

reagovat
Pátek 9. března 2007 v 9:53 ® Deleted

2 – 3 do týdne. Pokud převládají vlastní úlovky, je to dobře. Často si ji ale dávám v hospodě. Takže vlastní úlovky tak 1 – 2 do týdne. Když se ale daří chytat tečkované plotice tak klidně i 5× týdně.. Tak jsem zvědavý, kdo mne teď napadne, že jsem rybožrout velmi škodící svazovým vodám… :-)

reagovat