Vyhledávání
Vnadeni cervy.
6.3.2007 | Jeffry | 3.301 zobrazení | 16 odpovědí
Já se omlouvám že se vůbec ptám ale nemůžu to na najit a rodiče mi už odmala vštepuji že když něco nevím tak se mam zeptat "lína huba hole neštěstí " nebo jak se to říká.Tak se tedy ptám je vnadění,krmeni červy a jinými živými pitvůrkami povoleno,zakázáno nebo jak to vůbec je?Když se ptám rybářů tak jeden mi tvrdí že je povolen druhý že není tak už fakt nevím sem s toho zmaten.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 25. srpna 2009 v 19:33 ® tomashr reakce na …
-
Jeffry> Mě v té jinak správné úvaze z MRS jen není jasný ten myšlenkový postup, kdy automaticky předpokládají, že krmení lze klasifikovat jako látku zhoršující kvalitu vody. Podle mě pokud krmím látkou pro ryby bez diskuse jedlou v přiměřeném množství (kdy je prakticky jistota, že to ryby v plném rozsahu sežerou), tak se dá jen těžko o ohrožení kvality vody mluvit. Nicméně ale chápu, proč to vyndali z rybářského řádu, prostě si nikdo nechce dělat problémy, v některých situacích je opravdu asi přístup ve stylu „tvářit se, že o ničem nevím“ ve své podstatě dost rozumný…
reagovat - Úterý 25. srpna 2009 v 19:10 ® Piranha
-
Fenomen jmenem bílé červi.Opravdu je to nastraha kterou veme i bilozrava ryba
reagovatJa bez cervu dnes uz proste nejdu na ryby, pokud nejdu na rybicku.Je to opravdu ucinna nastraha at jsou cervy zivy, nebo ne.Cervy davam do krmeni, pri plavany nastreluju prakem a u feederu je nekdy lepim a strilim presny koule na flek.Pokud si chce clovek pekne zachytat doporucuju min. litrik cervu a pokud jsou barevny tak i klidne ty.Cenove je to porad jeste dobre dostupny oproti zive patentce ktera je ,,draha jako muj zivot"
Krmit, krmit a zase krmit.
- Úterý 25. srpna 2009 v 10:23 ® Libor
-
Já jimy vnadím, přidávám je do krmení.
reagovat - Středa 7. března 2007 ve 20:28 ®
-
Prostě červama se vnadit může, dříve se nemohlo. Nemá cenu to příliš rozebírat.
reagovat - Středa 7. března 2007 v 19:28 ® Jeffry reakce na …
-
Vnadění, ano či ne?
V Bližších podmínkách výkonu rybářského práva v MRS na rok 2005 již není žádná zmínka o vnadění ryb. O to více se množí dotazy, jak to vlastně nyní s vnaděním je. Já se nyní pokusím zde vysvětlit, jaký je stav z hlediska legislativy, a co z toho vyplývá pro rybáře.
Takže ani zákon o rybářství 99/2004 Sb. ani jeho prováděcí vyhláška 197/2004 Sb. se o vnadění nezmiňuje ani slovem. Tedy nezakazuje jej. Existuje však zákon o vodách 254/2001 Sb. v platném znění, kde se v paragrafu 39 Závadné látky, v odstavci 1 píše: „§39 (1) Závadné látky jsou látky, které nejsou odpadními ani důlními vodami a které mohou ohrozit jakost povrchových nebo podzemních vod (dále jen "závadné látky“). Každý, kdo zachází se závadnými látkami, je povinen učinit přiměřená opatření, aby nevnikly do povrchových nebo podzemních vod a neohrozily jejich prostředí."
Můžeme tedy vše, co vhazujeme do vody jako návnadu, považovat za závadné látky. A tudíž lze odvodit, že vnadění je zakázáno.
Co z toho vyplývá pro rybáře? Pokud budeme vycházet z výše uvedeného, je zřejmé, že vhazováním návnady do vody se dopouštíme přestupku proti ustanovením zákona o vodách. Ale tento přestupek nemůže kontrolovat rybářská stráž, protože ta je podle zákona oprávněna kontrolovat jen dodržování ustanovení zákona o rybářství, prováděcí vyhlášky a Bližších podmínek. Takže v žádném případě vám RS nesmí zadržet povolenku s odůvodněním, že je to z důvodu porušení zákazu vnadění. V tomto případě by se dopustila zneužití pravomoci veřejného činitele. Jediný, kdo smí kontrolovat zákaz vnadění je inspektor České inspekce životního prostředí a nebo pověřený pracovník orgánu státní správy, většinou pracovník referátu životního prostředí Obecního úřadu. Ti vám však mohou uložit pokutu.
reagovat - Středa 7. března 2007 v 16:39 ® Alfons
-
Smí, v rybářském řádu nic není a v případě přesného dodržování zákona o vodách, by se nesmělo vnadit ani ničím jiným.
reagovat - Středa 7. března 2007 v 15:28 ® Tommy reakce na …
-
Také by mne zajímalo jestli ano nebo ne . Osobně si myslím, že ne.
reagovat - Středa 7. března 2007 v 15:22 ® JarKoto reakce na …
-
hraji: Tak jo, ale může se teda červama vnadit, nebo ne? Přece všeobecně platí, že co není vysloveně zakázáno jo dovoleno, ne?
reagovat - Úterý 6. března 2007 ve 22:04 ® hraji
-
S vnaděním je to v současnosti trošku složitější. Vnadění koliduje se zákonem o vodách. Více je vysvětleno na www.momrs.cz/brno3
reagovat
Z tohoto důvodu není již o vnadění v zákoně o rybářství ani v BP ani zmínka. - Úterý 6. března 2007 ve 22:00 ® JarKoto
-
Ja nevim, co se všeci tak hádáte – záleží, jestli jste v MRS nebo ČRS nebo nějakým jiným územním svazu. Třeba v MRS to je povoleno. Pořádně si pročti řád (včetně sponzorů na zadní straně
reagovata jestli o tom nic nenajdeš jako já, tak buď v pohodě.
- Úterý 6. března 2007 v 19:29 ® Kubajs
-
souhlas s hajanem
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 19:24 ® hajan reakce na …
-
Smí se furt!
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 19:22 ® Kubajs
-
minulou sezonu se ještě smělo????tajk pro se ted nesmí??
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 19:15 ® ART
-
vnadit můžeš ale nesmí tě nikdo chytit
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 18:56 ® kulin
-
Jeffry: neboj,klidně vnaď,nikdo ti hlavu neutrhne.
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 18:52 ® ripka
-
je to zakázáno, radši to nedělej
reagovat