Vyhledávání
Woblery Nils Master
2.3.2007 | sojka | 8.549 zobrazení | 31 odpovědí
Vážení kolegové, chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s woblery Nils Master, třeba ve srovnání s Rapalou. Zajímá mne hlavně lov štiky. Dále bych se chtěl zeptat (i když vím, že co revír, to jinak), jaké se Vám na štiku nejvíc osvědčily (velikost, barva, F či DR). Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 15. února 2010 v 7:39 ® bišon
-
Nilsů mám 35 kousků.Nejvíc mám nachytáno na Invincible 5 a 8cm.Loni jsem začal chytat s 12cm,ale zatím je ještě nemohu posoudit(3 vycházky).Letos mám objednané 15 a 18cm a Jumbo Shallow,hlavně kvůli sumíkům.
reagovat - Neděle 14. února 2010 ve 21:47 ® osprey
-
Mám Nilsů povícero a některé lapou. Můj nejoblíbenější typ 8 DR se ale dělá s inovovanou lopatkou a chodí o hodně hůř než kdysi. Tenkrát se lopatka snadno vylamovala, ale ten chod neměl chybu…
reagovat - Neděle 14. února 2010 ve 20:33 ® Char reakce na …
-
sojka> barvu 07 jsem měl v Invbisiblu 12 a štiky chytala do doby než zůstala na pařezu, ještě mám pár kousků různých velikostí a barev, ale velké úspěchy neslaví jelikož je moc často nekoupu.
reagovat - Neděle 14. února 2010 v 10:39 ® skwor reakce na …
-
Libor> V Black bassu jich mají dost. Jednoho neviditelného mám, ale moc na něj nelapu.
reagovat - Sobota 13. února 2010 ve 20:31 ® Libor
-
něco jsem zaslechl, že je to na štíru s dovozcem, že nebudou, nakupujte
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2007 v 16:22 ® čendis
-
Zdravím, nevíte někdo o nějakým e-shopu, kde bych sehnal velkou hubu(bigmouth).Díky za typy
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2007 v 11:29 ® Marfi69
-
Já jsem si pořídil Bigmoutha – barvu 601. Loni jsem ho zkusil, ale možná jsem ho špatně vodil… (Boleni se za ním otáčejí, chvilku jedou ale pak se otočej a zmizej…)
reagovatJak by se měl „správně vodit“?
- Čtvrtek 12. dubna 2007 v 0:54 ® hecht reakce na …
-
Když ty 8 cm nepoužíváš, nechceš to dát na charitu (třeba mě)
reagovatJá Ti je budu venčit zadarmo!
- Středa 11. dubna 2007 ve 21:13 ® BigMike reakce na …
-
No právě, to jsem už tady psal, jeden z důvodů, proč ty kousky do 10 cm také moc nenasazuji!
reagovat - Středa 11. dubna 2007 v 17:01 ® skwor
-
Od Nilse mám jeden wobler a to 5cm invicible barva č. 43. Často se stává, že se mu při náhozu zamotají trojháčky, takže ho moc nepoužívám.
reagovat - Středa 11. dubna 2007 v 16:44 ® BigMike reakce na …
-
Jak jsem psal, moc je nechytám! Kdysi jsem jich v Táboře nakoupil dost ve výprodeji, ale nějak jim důvěru nedávám, protože kdybych měl delší dobu a objektivně vyzkoušet všechny w. co mám,chodil bych jen okolo vody:))A když jdu k vodě, mám nyní už jen 2–3 krabičky s tak 15 w., do toho gumy a…Takže o barvě asi nemohu vůbec plkat. Když už, tak jedu stříbrnou, černou.
reagovat - Středa 11. dubna 2007 ve 13:45 ® Švejk reakce na …
-
Sojka- Opravdu nemám, ale zkusil bych je
reagovat - Úterý 10. dubna 2007 ve 22:28 ® sojka reakce na …
-
O té barvě 07 jsem slyšel dost chvály, prý je dobrá hlavně v létě na štiky. Chtěl jsem ji koupit, ale nikde není. Podobná je ji barva 81, tu mají naopak skoro všude, ale rozdíly tu přece jen jsou. Myslím ale, že při trochu přikalenější vodě to ryba až tak moc vnímat nemusí. Máte někdo s barvou 81 zkušenosti? Jinak koukám, že tuto otázku s odpověďmi přečetlo už 715 rybářů, ale odpovědi je jen 18, z toho 3 moje. To Vás 700 rybářů nemá s Nils Mastersem žádné zkušenosti? No tak kolegové, zapojte se do debaty a přispějte svou troškou do mlýna.
reagovat - Úterý 10. dubna 2007 v 9:59 ® oxandrolon reakce na …
-
na modrý chrbátik som doposiaľ nikdy nič nechytil…má niekto iné skúsenosti ?
reagovat - Úterý 10. dubna 2007 v 9:57 ® oxandrolon
-
mne funguje len farba 07 a 55
reagovat - Úterý 10. dubna 2007 v 8:14 ® wopen reakce na …
-
Ahoj, to já odpozoroval při výrobě a testování, že na to má vliv tvar wobleru, pak vyvážení a samozřejmě tvar lopatky a její uložení a pak ještě očko, jestli je v lopatce nebo ne. Těžko se dá říci, vezmi tolik bročků a dovyváži takovýhle tvar wobleru. Je třeba to zkoušet, ale já dávám zpravidla zátěž několika málo bročků ze sketových patron hned pod hlavičku, defakto na přední část wobleru. A lopatku se snažím mít tak širokou, jak nejširší je nejširší část wobleru. Kdyžtak se mi ozvi na email, můžeme to více probrat!
reagovat - Úterý 10. dubna 2007 v 6:21 ® M.BURNES
-
® sojka:Ty velký sem kupoval letos takže na sezonu teprve čekají
reagovat - Pondělí 9. dubna 2007 ve 23:49 ® sojka reakce na …
-
M.BURNES: A jak ti štiky reagují na ty woblery? Tu barvu nahoře vlevo občas někdo pochválí, je to tuším č. 3. Máš na ni úspěch?
reagovat - Pondělí 9. dubna 2007 v 11:34 ® M.BURNES
-
® skwor:Podle mně je to barva 15 tady se můžeš mrknout www.nilsmaster.fi
reagovat - Pondělí 9. dubna 2007 v 10:55 ® skwor
-
M.BURNES: Ten dole vpravo vypadá dobře. Nepamatuješ si, co to je za barvu?
reagovat - Pondělí 9. dubna 2007 v 9:05 ® M.BURNES
-
Nilsy mam tyhle a chodí super zvlášť ta velká huba
reagovat - Neděle 8. dubna 2007 ve 23:52 ® jarryn21 reakce na …
-
Zdar.Píšeš,že si vyrábíš woblery.Taky mě to chytlo.Ale potřebuju poradit.Jak docílím toho,aby se mi wobler pořádně kýval?Jestli musí být lopatka formovaná jako lžička,nebo jestli je to uložením zátěže.Dělám je z balzy.Dík za odpovědˇ.
reagovat - Neděle 8. dubna 2007 v 17:14 ® wopen
-
Já to dělám jinak, koupil jsem se asi dva nebo tři kousky od Nils Mastra a vyrobil si tvarem a chodem věrnou kopii a barvy si dělám podle svého gusta. Jinak jsem to podle mě opravdu super woblery, protože mají silnou vybraci, proto jsou dobrý hlavně na noční vláčku a pak se mi osvědčili tmavé barvy v kalnější vodě. Zkoušel jsem si je vyrobit i v menším provedení na okouny a pstruhy s jedním trojháčkem a makají opravdu super.
reagovat - Sobota 7. dubna 2007 v 19:20 ® sojka reakce na …
-
Hecht: takže ti na 8 cm štiky skáčou? Neberou je malý? Jinak prut mám Berkley Lightnight 15–40 g, 2,7 m, takže ten by mohl stačit. Ale ještě jsem na něj větší woblery netahal, letos vyzkouším. Nilse mají v Zerp, Praha 2, Francouzská 64, tam je i nižší cena, dále v Black Bass, Slezká ul., Praha 2, taky nižší cena, ale menší výběr. Mají tam i „velkou hubu“, ale již jen pár. Dále v Tomi-Korda v Kobylisích, Trousilova ul.Mimo Prahu nevím. Co se barev týče, všude bída a jestli nechci zrovna nějakého „papouška“, tak už na výběr moc nezbývá. Já jsem letos koupil Nilse 15 cm, 30 g v barvě 30. Uvažuji o koupi ještě něčeho menšího, z toho bídného výběru barev mne zaujal v 8 cm barva 03 a 15, ve 12 cm barva 81. Máte s nimi někdo zkušenosti?
reagovat - Sobota 7. dubna 2007 v 1:24 ® hecht reakce na …
-
Jde o to kde chodíš chytat a s jakým cajkem.Poslední asi tři sezony jsem používal prut který víc jak 12 – 15 g nezvládal (i když měl gramáž 10–30) a tak jsem dokoupil a preferoval menší woblery. Na menších řekách, kde se hlavně pohybuji to nebyl pro štiky problém. Ale musím přiznat že metrovky nechytám.Letos mám nový Speed Master 10–30 a ten zvládne hravě i ty Invincible 24g.Takže budu něco dokupovat a budu čekat na své rekorní žraloky
reagovat.,K těm barvám osvědčenémám: 83/71/94/67/685/601/652.Dost se doporučuje barva 52 kterou taky chci koupit. Jo a docela bych se zastal i modelu Spearhead který lidi moc neuznávají, já už na něj pár zubatek dostal.Má totiž úplně odlišnou akci.Pravda je ale to, že výběr Nilsů je tu dost bídný a tak sehnat třeba Haku ne bo Stalwarta se mi zatím nepodařilo.Pokud máte někdo tip na prodejnu s větším sortimentem tak poraďte.
- Pátek 6. dubna 2007 ve 23:28 ® antony
-
To já bych i rád na ně chytal, ale sehnat nils master je docela oříšek.
reagovat - Pátek 6. dubna 2007 ve 21:51 ® sojka reakce na …
-
Chtěl bych se ještě zeptat, jaká se ti osvědčila velikost? Ty 8 cm mi přijdou na štiku dost drobné, naopak ty 12 cm už jsou dost velké, je už to kus ryby. A co barva? Já jsem zatím vyhlídl nejspíš 15 a 81. Když tak dejte někdo ještě vědět, nechce se mi věřit, že z těch stovek rybářů, co denně chytej navštíví nikdo nechytá na Nils Master.
reagovat - Pondělí 5. března 2007 v 0:11 ® hecht reakce na …
-
BigMike Jo, tenhle problém jsem měl s Nilsy okolo 5 cm. Ty už opravdu nenasazuji, ale ty od 7/8 cm tento problém nemají.Jinak ale Rapal mám několikanásobně víc !!Ty barvy až tak neřeším, mám rád ale ty jejich různé variace pruhů.
reagovat - Neděle 4. března 2007 ve 22:19 ® BigMike reakce na …
-
Chytám spíš svoje a Rapalu, ale sem tam je nasadím, líbí se mi ty barvy:)) Co jsem vypozoroval, při náhozu se mi čestěji zachytí háčkama za vlasec než cokoliv jiného!!!
reagovat - Neděle 4. března 2007 ve 20:30 @ ???
-
…ake farby sa ti osvedčili ?
reagovat