Chytej.cz

Padají vám candáti z twisterů? necteno

30.9.2004 | Holajz2 | 10.244 zobrazení | 61 odpovědí

Mnohokrát se mi stalo, že mi upadl pěkný candát z platové rybičky a zbyli mi jen oči pro pláč. Myslel jsem na malý trojháček k ocásku, ale bojím se, aby to neovlivnilo chod rybičky. Co mám dělat?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 6. října 2004 ve 22:19 ® Dědek
Dědek

Jó, padají. Pořád mám problém ho zaseknout v pravou chvíli. Buď ho neseknu, nebo málo a u břehu se odháčkuje. A když už ho dostanu ven, tak je to mimino. To je na … Letos ani mírečnej ((

reagovat
Středa 6. října 2004 ve 22:00 ® Čajda

Nejenže jsem žádného nechytil,ale ani jsem nedostal příležitost to zkusit!!!!!!

reagovat
Středa 6. října 2004 ve 21:53 ® pupak

letos mi nespad ani jedinej neb jsem nechyt ani jednoho bééééééé

reagovat
Středa 6. října 2004 ve 21:38 ® HaD
HaD

nene, jste už jen 3, taky jsem dneska dva vydoloval, dva mi ale spadli a asi 10–15 záběrů jsem nesekl

reagovat
Pondělí 4. října 2004 ve 13:43 ® Holajz2

me uz se podarilo zdolaj letos 7 candosu od 47 do 60. Ale vsechny na rabky bud' ze dna na zivou nebo na malou kacenku s plotickou. S twisterama poradne zacnu az ted' v rijnu.

reagovat
Pondělí 4. října 2004 ve 13:40 ® Prizrak

Chlapy, máte smůlu už jste zase 4, protože se mi v pátek podařilo jednoho zdolat

reagovat
Pondělí 4. října 2004 v 11:50 ® Holajz2

Mluvím o stajatých vodách. Rybník 6,5 ha a pískovnu 2,5 ha. Na té pískovne je hodne spadlejch stromo ve vode, rybník je docela cistej, da se tam chodit i s woblerem. V SO 2.10. jsem byl zkusil jsem jen 2 woblery a sel dom, nic ani net'uklo. Byl jsem unavenej.

reagovat
Pondělí 4. října 2004 v 11:30 ® doktor

Holajz2: No je to ako kedy a ako kde. Na tečúcej a v silnejšom prúde to zoberie tak, že ani netreba seknúť. Na stojatej a ak väčšia guma tak chvílka na dobratie áno ale 2s je podľa mňa veľa. A určite sa šnúra, silon nemá uvolniť úplne. morpheus čo ty na to? Ty doktor na stojatej vode!

reagovat
Pondělí 4. října 2004 v 10:58 ® Holajz2

doktor: Nejak to vyplynulo z rozhovoru, který jsem vedl s kámosem. On jich pred 2 rokama mel pres 10 za sezonu a to hlavne na twistrery. Jednou jsem ho taky videl jak vlácí a on popotahoval twistera po dne krátkým cukáním a kdyz ucítil odpor, povolil vlasec a pak zasekl. A kdyz jsme se bavili, dosli jsme k tomu, ze candát hltá tak mu musíme dát cas, aby to dostal dál do tlamy. Mylel jsem, ze candát nejdriv hltá a pak teprve premýslí…

reagovat
Pátek 1. října 2004 v 15:17 ® morpheus
reagovat
Pátek 1. října 2004 v 15:01 ® Prizrak
reagovat
Pátek 1. října 2004 ve 14:58 ® HaD
HaD

Milky, jaryn, toulovec, prizrak: 5

reagovat
Pátek 1. října 2004 ve 14:44 ® toulovec
toulovec

Milky, Jaryn: jsme 4 [ Upraveno toulovec dne 2004–10–01 v 13:47 ]

reagovat
Pátek 1. října 2004 ve 14:27 ® Prizrak

jaryn: tři…

reagovat
Pátek 1. října 2004 v 0:00 ® jiris
jiris

Zkrátím to, CANDÁT NA GUMY PADAL, PADÁ A BUDE PADAT. Už je to tak.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 ve 23:47 ® jaryn

Milky tys to trefil to jsme teda dva

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 18:17 ® Milky
Milky

Vy máte problémy , mě nepadaj, já je na ně nemohu vůbec přilákat

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 18:08 ® doktor

morpheus:Nechcem byť prehnane skromný ale naozaj vláčim prvý rok. Minulý rok zopár vychádzok s kaprovým prútom a keď videl, že ma to baví viac ako vysedávanie tak na tento rok kúpil udičku a skúšam. A úplne inak sa pozerám na rybu vyvláčenú ako chytenú na prirodzenú nástrahu. Pocit je to naozaj lepší.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 17:51 ® morpheus

No je pravda že se to dá učit celej život. Ale ty mezi začátečníky určitě nepatříš.....­.............­.............. fotogalerie hovoří za tebe.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 17:28 ® doktor

morpheus: ďakujem. Ale to naozaj nie, len sa to učím a skúšam poradiť ak si myslím, že mám niečo k veci.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 17:21 ® morpheus

Holajz: možná to je právě ta příčina malej candát většinou hltá nástrahu hned, ale větší ,jak se mu něco nezdá tak se snaží ji vyplivnout. Při záběru nijak zvlášť silně nesekám ,jenom přiseknu ,někdy i dvakrát. Jinak přesně to co ti psal Doktor. On je totiž (jak to vidím já) na candáty velkej doktor.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 17:16 ® doktor

morpheus: Tak bude to asi tou technikou.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 17:14 ® doktor

No tak ak po zábere čakáš 2s do záseku tak sa nediv, že ich strácaš!!! Za 2s zistí aj keby nechcel, že sa zmýlil a to čo zobral nie je živá rybka!!! Stačí ak prestaneš robiť tento nezmysel a máš po probléme. Kto ti to poradil?[ Upraveno doktor dne 2004–09–30 v 16:15 ]

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 17:10 ® doktor

Zubáča som mal na gumu tuším vždy dobre chyteného. V pondelok ale stratil dve pekné štuky čo vytriasli gumu pri skokoch. Naopak stratil som cca za mesiac už 3 pekných zubáčov na wobler! Podla mňa v prvom rade treba mať dobrý háčik, kludne aj z mäkkšieho drôtu, zubáč ho nevyrovná ale čo najostrejší! Ak ho zatupíš po zadretí, nebrús, radšej vymeň. To platí najmä ak máš mäkkší prút. Druhú vec čo skús, spomal vedenie nástrahy a uvidíš ako dobre budú chytené. Tretiu vec čo by mal skúsiť je krátky, razantný zásek ten ale často naozaj nie je potrebný najmä na riekach. Štvrtou vecou kde by mohol byť problém je ako máš navlečenú gumu, teda či ti dostatočne vyčnieva háčik na chrbátiku. Až nakoniec by skúšal pridať trojhák ktorý ti zvýši len počet zadretí podľa toho čo píšeš.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 17:00 ® Holajz2

morpheus: Jenže ja když mám záběr úplně povolím vlasec na 2 sekundy a pak zasekávám. Kolikrát to je jen kámen, ale někdy ryba a někdy ji dokonce vytáhnu. Jenže těch spadenejch je dost a jsou to ti velcí!!!

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 16:20 ® Dědek
Dědek

Na něco podobného jsem se tady taky ptal. Nakonec z toho vylezlo – jemnej prut a dobře seřízená brzda. Oboje jsem začal používat, ale od té doby jsem candáta viděl jenom na fotce

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 16:06 ® Prizrak

Že by tam hrála roli ostrost háčku?

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 16:00 ® morpheus

mě se to nestává (Až na vyjímky) asi to je tím že jich moc nechytnu . Ale nepadaj mi z twistrů ani štiky a že to je oproti candátovi paní bojovnice. Spíš to bude technikou....­.......... trojhák není řešení

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 15:55 ® Holajz2

no jo, ale u nás revír Moravská Sázava 1B je tolik bordelu ve vodě, že tomu wobleru dávám 3 náhozy. A jsem jenom student, kde nato mám brát?

reagovat
Čtvrtek 30. září 2004 v 15:47 ® Prizrak

vyprdnout se na twistery a chytat na woblery, na kterých máš minimálně dva trojháčky

reagovat