Chytej.cz

Pstruhařský seminář "Prapodivný svět", náměty k řešení.. necteno

18.2.2007 | Cottus | 3.558 zobrazení | 5 odpovědí

V dubnu 2007(13.4)se v Bílých Karpatech uskuteční seminář na téma:HOSPODAŘENÍ NA PSTRUHOVÝCH TOCÍCH, a to nejen v závislosti na ZCHD živočichů. Proto bychom rádi k tomuto tématu přidali Vaše praktické náměty… Semináře se zúčastní zástupci „ochranářské“ i „rybářské“ větve zodpovědných úřadů,výzkumných ústavů ,svazů. OS aj. Nechceme jejich tlachání,ale výstup,který umožní změnu dosavadního smutného vývoje pstruhařiny u nás. Proto Vás žádám o smysluplné náměty,které by pomohli něco změnit. Předem děkuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 24. února 2007 ve 13:51 ® Cottus reakce na …

regulus: film Prapodivný svět byl průlomovým dílkem, které všude, kde bylo předvedeno vyhrálo(české,slo­venské, belgické i celosvětové-Moskva,fest.) Vyhrálo to u běžné populace(nikoli jen rybáři –4%),navíc to sponzorovalo MŽP… Tím tento seminář dostává šanci něco změnit,(finan­ce EU)!

S druhou částí otázky plně,ale opravdu plně souhlasím..

reagovat
Sobota 24. února 2007 ve 4:00 ® regulus
regulus

No možná píchnu do vosího hnízda, ale nějak mě unikají souvislosti – film „Prapodivný svět“ a seminář na téma: HOSPODAŘENÍ NA PSTRUHOVÝCH TOCÍCH. Nechápu, proč to mícháš dohromady. Myslím, že se nejspíš většina co se k tomu filmu vyjádřila shodla na faktu, že je kontroverzní. Z toho důvodu mi uniká, proč do tohoto tématu montuješ fakt, že ten film něco někde vyhrál? Jakou to má souvislost s tím seminářem??? Nicméně se pokusím o smysluplnou otázku. Je mi jasné, že kdybychom jako rybáři ryby uměle nevytíraly a nevysazovaly, byly by už všechny sežraný (to prosím ber s velkým nadhledem). Důvodů proč tomu tak je, je víc, ale má to jednoho hlavního jmenovatele a to je člověk a ne jen ve smyslu, že ryby pár šílenců loví, myslím tím komplexní vliv na životní prostředí. Neustále se snažíme něco chránit a děláme to na úkor něčeho jinýho. Prostě se pohybujeme jako slon v porcelánu. Nemám nejmenší šajmu o vysazování pstruhů, ale co kdybychom alespoň nějaký ty horský potůčky nechaly svýmu osudu, nestrkali do nich čumák, ona si s tím matka příroda poradí. Kolikrát mi připadá, že různými tzv. ochranářskými aktivitami naděláme víc škody než užitku. Nebo jsou pro odchov ryb tyto potůčky tak důležitý???

reagovat
Středa 21. února 2007 ve 22:25 ® Cottus reakce na …

Přízpěvky na toto téma se bohužel přestěhovali na „Prapodivný svět“, tak zkusme prosím rozlišovat film a diskuzi k němu.. ..a seminář,který bude v dubnu a který by mohl něco možná upravit k lepšímu.. Omlouvám se, že jsem asi jako autor přízpěvku nevhodně spojil obě tyto akce.! Tak tedy prosím o pochopení a smysluplné otázky ZDE!! děkuji

reagovat
Neděle 18. února 2007 ve 22:15 ® Cottus reakce na …

PSTRUHAŘI,dovolte abych Vám jako prvním oznámil,že film „Prapodivný svět“ vyhrál všechno co mohl i na mezinár.film festivalu v Moskvě…(dnes 19 hod) (GRAND PRIX aj.) Tak toho využijme pro dobro původních druhů lososovitých! Zkusme nějak smysluplně hledat možnosti k nápravě!

reagovat
Neděle 18. února 2007 v 17:45 ® Cottus

Omlouvám se za to „i“ v pomohli.. Asi jsem si pod slovem „náměty“předsta­voval konkrétní lidi,praktiky,ry­báře..

reagovat