Vyhledávání
Pstruhařský seminář "Prapodivný svět", náměty k řešení..
18.2.2007 | Cottus | 3.559 zobrazení | 5 odpovědí
V dubnu 2007(13.4)se v Bílých Karpatech uskuteční seminář na téma:HOSPODAŘENÍ NA PSTRUHOVÝCH TOCÍCH, a to nejen v závislosti na ZCHD živočichů. Proto bychom rádi k tomuto tématu přidali Vaše praktické náměty… Semináře se zúčastní zástupci „ochranářské“ i „rybářské“ větve zodpovědných úřadů,výzkumných ústavů ,svazů. OS aj. Nechceme jejich tlachání,ale výstup,který umožní změnu dosavadního smutného vývoje pstruhařiny u nás. Proto Vás žádám o smysluplné náměty,které by pomohli něco změnit. Předem děkuji.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 24. února 2007 ve 13:51 ® Cottus reakce na …
-
regulus: film Prapodivný svět byl průlomovým dílkem, které všude, kde bylo předvedeno vyhrálo(české,slovenské, belgické i celosvětové-Moskva,fest.) Vyhrálo to u běžné populace(nikoli jen rybáři –4%),navíc to sponzorovalo MŽP… Tím tento seminář dostává šanci něco změnit,(finance EU)!
S druhou částí otázky plně,ale opravdu plně souhlasím..
reagovat - Sobota 24. února 2007 ve 4:00 ® regulus
-
No možná píchnu do vosího hnízda, ale nějak mě unikají souvislosti – film „Prapodivný svět“ a seminář na téma: HOSPODAŘENÍ NA PSTRUHOVÝCH TOCÍCH. Nechápu, proč to mícháš dohromady. Myslím, že se nejspíš většina co se k tomu filmu vyjádřila shodla na faktu, že je kontroverzní. Z toho důvodu mi uniká, proč do tohoto tématu montuješ fakt, že ten film něco někde vyhrál? Jakou to má souvislost s tím seminářem??? Nicméně se pokusím o smysluplnou otázku. Je mi jasné, že kdybychom jako rybáři ryby uměle nevytíraly a nevysazovaly, byly by už všechny sežraný (to prosím ber s velkým nadhledem). Důvodů proč tomu tak je, je víc, ale má to jednoho hlavního jmenovatele a to je člověk a ne jen ve smyslu, že ryby pár šílenců loví, myslím tím komplexní vliv na životní prostředí. Neustále se snažíme něco chránit a děláme to na úkor něčeho jinýho. Prostě se pohybujeme jako slon v porcelánu. Nemám nejmenší šajmu o vysazování pstruhů, ale co kdybychom alespoň nějaký ty horský potůčky nechaly svýmu osudu, nestrkali do nich čumák, ona si s tím matka příroda poradí. Kolikrát mi připadá, že různými tzv. ochranářskými aktivitami naděláme víc škody než užitku. Nebo jsou pro odchov ryb tyto potůčky tak důležitý???
reagovat - Středa 21. února 2007 ve 22:25 ® Cottus reakce na …
-
Přízpěvky na toto téma se bohužel přestěhovali na „Prapodivný svět“, tak zkusme prosím rozlišovat film a diskuzi k němu.. ..a seminář,který bude v dubnu a který by mohl něco možná upravit k lepšímu.. Omlouvám se, že jsem asi jako autor přízpěvku nevhodně spojil obě tyto akce.! Tak tedy prosím o pochopení a smysluplné otázky ZDE!! děkuji
reagovat - Neděle 18. února 2007 ve 22:15 ® Cottus reakce na …
-
PSTRUHAŘI,dovolte abych Vám jako prvním oznámil,že film „Prapodivný svět“ vyhrál všechno co mohl i na mezinár.film festivalu v Moskvě…(dnes 19 hod) (GRAND PRIX aj.) Tak toho využijme pro dobro původních druhů lososovitých! Zkusme nějak smysluplně hledat možnosti k nápravě!
reagovat - Neděle 18. února 2007 v 17:45 ® Cottus
-
Omlouvám se za to „i“ v pomohli.. Asi jsem si pod slovem „náměty“představoval konkrétní lidi,praktiky,rybáře..
reagovat