Vyhledávání
Karas obecný
16.2.2007 | Kosmik | 4.334 zobrazení | 17 odpovědí
Neznáte nějakou lokalitu, kde se vyskytuje Karas obecný, POZOR nesplést s Karasem stříbřitým.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 22. února 2007 ve 20:26 ® splavek
-
Karas obecný,to byla moje první ryba.Chodili jsme na ně na malou hasičskou nádrž.Lovili jsme na kus vlasce a korkovej špunt místo splávku.Ale poslední dobou jsem obecňáka dlouho nechytl.Když chytnu karase tak to je stříbřiťák i v místech,kde jsem pravidelně lovil obecňáky.Tak nevím jestli ještě vůbec jsou někde k mání.
reagovat - Úterý 20. února 2007 v 17:26 ® Kubajs
-
Tak vyskytuje je skoro všude někde v menším množstvím množství někde ve větším ale hledal bych spíše na slepých zarostlých ramenech a malích rybníčcích do 2ha kde se dají také dobře nachytat
reagovat - Úterý 20. února 2007 ve 14:40 ® harpunar
-
Hora-taky na ty časy vzpomínám,pod haldou byli a já tam chodil taky.A po rybách do Staré kovárny na pivko.A ještě si pamatuju,jak byli v tom potoku co protéká v Hrabové za hřbitovem krásní pstruzi a my je tam chodili jako kluci chytat do košů na trávu.Bydlím v Hrabůvka city už dlouho.Jo,jo,bejvávalo tady karasově a pstruhově!!!
reagovat - Úterý 20. února 2007 v 0:40 ® Kosmik
-
Doufám, že se bavíme o Karasovi obecným, né o stříbrňákovi!!! Čistý karas obecný je už vzácnost, dokládá to taky to, že se o něho zajímá Masarikova univerzita.
reagovat - Pondělí 19. února 2007 v 18:05 ® HorseFish reakce na …
-
jj,znam,rybnik Velky Prelov – www.zico.cz
reagovat - Pondělí 19. února 2007 v 16:07 ® Hora
-
No,řek bych,že v něčem má pravdu.Karas obecný se u nás vyskytoval na více revírech a bylo ho mnohem více,než teď.Pamatuji jedno jezírko v Hrabůvce pod haldou kde nebyla žádná jiná ryba,než on.Kvůli průsakům z haldy tam nic jiného nemohlo vydržet,ale karas o. tam přežíval do té doby,než to zasypali.Mně to potom nedalo a pátral jsem jak je to možné,že to tam vydržel.Dočetl jsem se,že vydrží strašné podmínky a dokonce si dokáže vyrábět kyslík ze svaloviny v nepříznivých podmínkách.Taky když jsem tam karase vytáhl,neměl více než 15cm a byl jakoby podvyživený.Stříbrňák takové podmínky nevydrží,rychleji roste a hodně migruje,nehledě na roznášení po revírech rybáři.
reagovat - Pondělí 19. února 2007 v 15:17 ® regulus reakce na …
-
Kosmik, nic ve zlým, ale tak horký to zase nebude, prostě jen jsi na ně nenarazil, je to poměrně rozšířená ryba, hlavně v rybnících. Jsou roky, kdy jich chytím mraky a další rok na ně na stejným místě ani nezavadím a za rok nebo dva jich tam je zas jako hnoja.
reagovat - Pondělí 19. února 2007 ve 14:57 ® Hora
-
Kosmik.jak je chceš zachránit?Máš nějaký plán?
reagovat - Pondělí 19. února 2007 ve 13:23 @ ???
-
no karasi sou na pilikach teda aspon byli ja uz sem taky nejaky ten patek nebyl
reagovat - Pondělí 19. února 2007 ve 13:08 ® Kosmik
-
Vypadá to, že Karas obecný pomalu vymírá. Pomozte je zachránit.
reagovat - Sobota 17. února 2007 v 15:37 ® Cudla
-
Posledních 10 let jsem neviděl „zla´táka“většího 20cm.Všude ho u nás na chomutovsku vytlačil „stříbňák“nebo tůňky kde se vyskytoval zavezli bordelem.Vím akorát o dvouch který oddolávají,protože se k nim nedá zaject a jsou dost mimo cest,doufám ,že tam časem nějakej dobrák neudělá skládku.
reagovat - Pátek 16. února 2007 v 19:32 ® roby
-
Na Vltavě pod prahou se nechají chytit slušný kusy
reagovat - Pátek 16. února 2007 v 19:02 ® Hora
-
U Ostravy znám jeden malý rybníček,co není v soupise kde se vyskytuje v menší velikosti.Další revír kde byli jsou Pilíky,tam jich bylo hodně,ale nebyl jsem tam cca 3–4 roky.
reagovat - Pátek 16. února 2007 v 18:14 ® regulus
-
No chytávám je na Svratce pod Brnem, na Holáseckejch jezerách je jich taky spousta, ale jen na těch původních, na tom velkým pokud vím nejsou vůbec.
reagovat - Pátek 16. února 2007 v 16:26 ® Shrek
-
chytal jsem výstavní exempláře na Dyji 6. Ovšem je tam i celkem dost kříženců.
reagovat - Pátek 16. února 2007 v 16:02 ® Kosmik
-
Karas stříbřitý
reagovat - Pátek 16. února 2007 v 16:00 ® Kosmik
-
Karas obecný
reagovat