Chytej.cz

Karas obecný necteno

16.2.2007 | Kosmik | 4.334 zobrazení | 17 odpovědí

Neznáte nějakou lokalitu, kde se vyskytuje Karas obecný, POZOR nesplést s Karasem stříbřitým.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 22. února 2007 ve 20:26 ® splavek

Karas obecný,to byla moje první ryba.Chodili jsme na ně na malou hasičskou nádrž.Lovili jsme na kus vlasce a korkovej špunt místo splávku.Ale poslední dobou jsem obecňáka dlouho nechytl.Když chytnu karase tak to je stříbřiťák i v místech,kde jsem pravidelně lovil obecňáky.Tak nevím jestli ještě vůbec jsou někde k mání.

reagovat
Úterý 20. února 2007 v 17:26 ® Kubajs
Kubajs

Tak vyskytuje je skoro všude někde v menším množstvím množství někde ve větším ale hledal bych spíše na slepých zarostlých ramenech a malích rybníčcích do 2ha kde se dají také dobře nachytat

reagovat
Úterý 20. února 2007 ve 14:40 ® harpunar

Hora-taky na ty časy vzpomínám,pod haldou byli a já tam chodil taky.A po rybách do Staré kovárny na pivko.A ještě si pamatuju,jak byli v tom potoku co protéká v Hrabové za hřbitovem krásní pstruzi a my je tam chodili jako kluci chytat do košů na trávu.Bydlím v Hrabůvka city už dlouho.Jo,jo,bej­vávalo tady karasově a pstruhově!!!

reagovat
Úterý 20. února 2007 v 0:40 ® Kosmik

Doufám, že se bavíme o Karasovi obecným, né o stříbrňákovi!!! Čistý karas obecný je už vzácnost, dokládá to taky to, že se o něho zajímá Masarikova univerzita.

reagovat
Pondělí 19. února 2007 v 18:05 ® HorseFish reakce na …

jj,znam,rybnik Velky Prelov – www.zico.cz

reagovat
Pondělí 19. února 2007 v 16:07 ® Hora
Hora

No,řek bych,že v něčem má pravdu.Karas obecný se u nás vyskytoval na více revírech a bylo ho mnohem více,než teď.Pamatuji jedno jezírko v Hrabůvce pod haldou kde nebyla žádná jiná ryba,než on.Kvůli průsakům z haldy tam nic jiného nemohlo vydržet,ale karas o. tam přežíval do té doby,než to zasypali.Mně to potom nedalo a pátral jsem jak je to možné,že to tam vydržel.Dočetl jsem se,že vydrží strašné podmínky a dokonce si dokáže vyrábět kyslík ze svaloviny v nepříznivých podmínkách.Taky když jsem tam karase vytáhl,neměl více než 15cm a byl jakoby podvyživený.Stří­brňák takové podmínky nevydrží,rychleji roste a hodně migruje,nehledě na roznášení po revírech rybáři.

reagovat
Pondělí 19. února 2007 v 15:17 ® regulus reakce na …
regulus

Kosmik, nic ve zlým, ale tak horký to zase nebude, prostě jen jsi na ně nenarazil, je to poměrně rozšířená ryba, hlavně v rybnících. Jsou roky, kdy jich chytím mraky a další rok na ně na stejným místě ani nezavadím a za rok nebo dva jich tam je zas jako hnoja.

reagovat
Pondělí 19. února 2007 ve 14:57 ® Hora
Hora

Kosmik.jak je chceš zachránit?Máš nějaký plán?

reagovat
Pondělí 19. února 2007 ve 13:23 @ ???

no karasi sou na pilikach teda aspon byli ja uz sem taky nejaky ten patek nebyl

reagovat
Pondělí 19. února 2007 ve 13:08 ® Kosmik

Vypadá to, že Karas obecný pomalu vymírá. Pomozte je zachránit.

reagovat
Sobota 17. února 2007 v 15:37 ® Cudla
Cudla

Posledních 10 let jsem neviděl „zla´táka“většího 20cm.Všude ho u nás na chomutovsku vytlačil „stříbňák“nebo tůňky kde se vyskytoval zavezli bordelem.Vím akorát o dvouch který oddolávají,protože se k nim nedá zaject a jsou dost mimo cest,doufám ,že tam časem nějakej dobrák neudělá skládku.

reagovat
Pátek 16. února 2007 v 19:32 ® roby
roby

Na Vltavě pod prahou se nechají chytit slušný kusy

reagovat
Pátek 16. února 2007 v 19:02 ® Hora
Hora

U Ostravy znám jeden malý rybníček,co není v soupise kde se vyskytuje v menší velikosti.Další revír kde byli jsou Pilíky,tam jich bylo hodně,ale nebyl jsem tam cca 3–4 roky.

reagovat
Pátek 16. února 2007 v 18:14 ® regulus
regulus

No chytávám je na Svratce pod Brnem, na Holáseckejch jezerách je jich taky spousta, ale jen na těch původních, na tom velkým pokud vím nejsou vůbec.

reagovat
Pátek 16. února 2007 v 16:26 ® Shrek
Shrek

chytal jsem výstavní exempláře na Dyji 6. Ovšem je tam i celkem dost kříženců.

reagovat
Pátek 16. února 2007 v 16:02 ® Kosmik

Karas stříbřitý

reagovat
foto/forum/2007/th-img1772.jpg
Pátek 16. února 2007 v 16:00 ® Kosmik

Karas obecný

reagovat
foto/forum/2007/th-img1771.jpg