Chytej.cz

Prut na pstruhy necteno

13.2.2007 | Zlinsky_lovec | 12.886 zobrazení | 153 odpovědí

Zdravím, nedávno se mému strýci povedlo mě zlomit můj oblíbený proutek, tak za něj hledám náhradu a protože se poslední dobou nějak neorientuju, co je k dostání, obracím se na Vás. Představoval bych si nějakou uhlíkovou děličku, v gramáži okolo 15g a délka okolo 270cm ( přece je to jen na rybníky). Cenová relace do 2000. Předem díky :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 18. ledna 2011 ve 13:50 ® dam reakce na …
dam

osprey> já jsem se nikdy moc nezabýval tím, že chci chytit to největší co se dá. Myslím si, že to patří k otázce náhody a štěstí…ani do Mong jsem si nejel chytit velerybu…hlavně že je u vody hezky, to mě poslední dobou naplňuje asi nejvíc:-)

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 13:28 ® osprey reakce na …
osprey

dam> U nás jsou tyto cíle daleko reálnější než metrová zubatka. Zvlášť teď, když je ryb v řece málo, tak docela slušně rostou.

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 v 10:45 ® tucnak11
tucnak11

Novinka ot Dragona Fishmaker nej podařena vklejanka cena zatym neuvedena.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16193.jpg
Úterý 18. ledna 2011 v 9:35 ® dam reakce na …
dam

osprey> tyto cíle jsou zajímavější, než metrová zubatka:-) po jesenovi taky toužím a tlouštíka mám letos opravdu v plánu, těch padesátek moc nemám

reagovat
Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:05 ® osprey reakce na …
osprey

dam> Dočkáme se. Ještě jsem pochytal málo tloušťů na rohlík, nemám půlmetrovou ostroretku ani podoustev podobné velikosti, rád bych nějakou čtyřicítku ploťku a pořádného jesena.

Taky nějaký zimní feeder nebo picker a nově zkusím i něco umušit. Takže fakt, že zahájení nebude hned zítra, vnímám celkem pozitivně. Přece jen jsou to tři měsíce života a škoda je vyhodit.

reagovat
Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:29 ® dam reakce na …
dam

osprey> tož na to se nedá nic víc napsat, než že máš pravdupivo už bych vyrazil8-(

reagovat
Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:12 ® osprey reakce na …
osprey

dam> Nemám pocit, že bys mi něco vyčítal. V reálu je to tak, že člověk si vybírá prut podle toho, co s ním dělá.

Neexistuje prut na pstruhovku – třeba muškaři mají prut na suchou, na nymfu, na francouze, na strímra… Totéž je u vláčky – není jedna pstruhová vláčka.

To, co chytám je mezi vláčkařskými technikami něco jako ta francouzská nymfa u muškařů (samozřejmě velmi vzdáleně). Proto potřebuju dlouhý a citlivý prut.

reagovat
Pondělí 17. ledna 2011 v 10:51 ® dam reakce na …
dam

osprey>Míro, nic ti nevyčítám…já vím jak to myslíš :-)

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 21:35 ® osprey reakce na …
osprey

dam> Už jsem tu jednou psal, že chytám pstruhy po svém. Téměř nepoužívám tvrdé nástrahy, téměř nebrodím,…

A naštěstí není délka prutu omezena žádným předpisem:-D

Až nedávno jsem chytal na velké vodě, kde jsem musel chytat na tvrdé nástrahy a dokonce i brodit. Pak je dlouhý prut o ničem.

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 v 18:35 ® troutkiller reakce na …

dam> Na tyhle proutky sem taky koukal ale mi tu máme hoooodně velký Pstruhy tak váhám:-)) ))Jinak se mi moc zamlouvaji ty Illexy!

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 14:27 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

musim říct, že areal mě velice zaujal, ale je trochu mimo můj finanční dosah…

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:56 ® dam reakce na …
dam

troutkiller> jinak na pstruhy mám už nějaký pátek jasno, Stage nebo Areal:-)

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:55 ® dam reakce na …
dam

troutkiller> já se letos rozhýbu u baráku, zase plánuju nějakou přístavbu…:-D Takže mongolský norek:-D

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:51 ® troutkiller reakce na …

dam> Tak promin Norskej Mongole:-) Nebo Mongolskej Nore:-)) )

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:50 ® troutkiller reakce na …

dam> Neni nad to si jednou za čas vyndat nějakou větší fiš:-) Zase ty pstroužci jsou příjemný na rozchytání když se na MP ještě nedá!

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:49 ® dam reakce na …
dam

troutkiller> no jo, já už jinej nebudu, ale za rok ti budu držet místopivo

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:48 ® dam reakce na …
dam

troutkiller> jo a Norsko už je taky zařízené9-)

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:48 ® troutkiller reakce na …

dam> Ty už si prostě Mongol:-)) ))

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:48 ® lobotomie reakce na …
lobotomie

troutkiller> a já zase psal, že nejezdím vláčet jen pstruhovky =) potom jsem napsal, že kdybyh šel na řeku typu blanice, tak si sebou nebudu pochopitelně brát 2,7–3m prut

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:47 ® dam reakce na …
dam

FISHERBOY> to je zajímavý, jak se to rychle od pstruhů přesunulo na sumejše:-D

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:47 ® troutkiller reakce na …

FISHERBOY> To věřim:-)) Je to jako když v Norsku pilkruješ s 500g zátěží dva dny v kuse,záda jsou na šrot!

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:45 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

já jsem provozoval sumcovláčku 6 hodin… záda a ruce byly zralý na masáž:D

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:44 ® dam reakce na …
dam

troutkiller> stejný to bylo v M. Dlouho jsem nevydržel a i tak jsem cítil jak mi tuhne druhý den půlka těla:-D mimochodem, už se tam vidím9-)

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:39 ® troutkiller reakce na …

dam> To jo:-)) )Já sem nikdy Sumcovláčku dýl jak 2 hodiny v kuse neprovozoval:-)) )

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:35 ® dam reakce na …
dam

troutkiller> ještěže jsi takový dělňas:-D

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:32 ® troutkiller reakce na …

lobotomie> Jak už sem napsal nevim v okolí o Pstruhovce kde bych potřeboval prut kterej má víc než 2.10m.Na Sumce mám 2.70 a víc ani nehledám protože 30cm na víc je při házení 60g wobu taková páka že to po dvouch hodinách je jako když den makáš holejma rukama v kamenolomu:-((

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:28 ® dam reakce na …
dam

Rusi> bude přiměřený ceně, asi žádnej div, ale klidně může stačit

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:25 ® dam
dam

troutkiller> tak oni nejsou špatný, ale právě ten převoz je trochu problém. U nás to neřeším, taky mám jiný jednodíl, ale tahat sebou dvoumetrový tubus je nepraktický8-(

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:25 ® Rusi

Zdravím, trochu odbočim, ale chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s prutem Mitchell privilege Ul,je to vláčecí proutek (pstruhový speciál)

reagovat
Neděle 16. ledna 2011 ve 13:25 ® lobotomie
lobotomie

troutkiller> proto jsem se těch jednodílů taky zbavil, už před lety…

mezi 3m a 2,7m je stejnej rozdíl, jako mezi 2,7 a 2,4 nebo 2,4 a 2,1… ve finále by vlastně na všechno stačil 1,8…? nedá se to napsat i obráceně? Pochopitelně když mám u vody 2,7, tak fakt neřeším jestli by byla lepší 3m, to stejné když mám u vody 2,4 tak nešpekuluju nad tím, jestli by tam nebyla lepší 2,1

když jdu vláčet na chrudimku nebo na orlici třeba zrovna do chocně (do parku), tak si pochopitelně nevemu 3m prut. lol

reagovat