Vyhledávání
Prut na pstruhy
13.2.2007 | Zlinsky_lovec | 13.077 zobrazení | 153 odpovědí
Zdravím, nedávno se mému strýci povedlo mě zlomit můj oblíbený proutek, tak za něj hledám náhradu a protože se poslední dobou nějak neorientuju, co je k dostání, obracím se na Vás. Představoval bych si nějakou uhlíkovou děličku, v gramáži okolo 15g a délka okolo 270cm ( přece je to jen na rybníky). Cenová relace do 2000. Předem díky :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 16. ledna 2011 ve 13:23 ® troutkiller reakce na …
-
dam> Hlavně že si kuly nim chtěl před Mongolskem prodávat barák
reagovat))
- Neděle 16. ledna 2011 ve 13:21 ® dam reakce na …
-
lobotomie> v pohodě
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:21 ® dam reakce na …
-
troutkiller> nekecej, mám dva…totálně nevyužitý
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:16 ® troutkiller reakce na …
-
lobotomie> 2.70 nebo 3 metry už je celkem to samé
reagovatKdyž jdu na Orlas tak mi bohatě stečí ze břehu na štiky a okouny 2.40,pokud jdem s klukama na lod tak mám Bassovej jednodíl Speed Master kterej nemá na tenhle typ lovu konkurenci
Blbá je jen přeprava
)
- Neděle 16. ledna 2011 ve 13:14 ® lobotomie reakce na …
-
dam> ale já nic takového neřekl…
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:12 ® dam reakce na …
-
lobotomie> delší prut ještě není zárukou dalekého hodu
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:11 ® troutkiller reakce na …
-
dam> Já chtěl vyrazit příští týden na díry ale spíš to vypadá pomalu na fídrovačku
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:11 ® dam reakce na …
-
lobotomie> já jsem si je docela ošahal, ale nakonec jsem si žádný nevybral. Tohle ještě nejsou nejdržší klády. Za ty peníze si pořídím dva, které mě budou naproso vyhovovat. Mě se tedy zrovna nelíbila rukojeť, i když v ruce nebyla nepříjemná a barevné provedení je pro amíky
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:11 ® lobotomie
-
možná by neuškodilo číst několik příspěvků dopředu, pokud jde o 3m prut, tak jsem reagoval na ospreye a když vláčím na velkých vodách (různých přehradách), protože já si nemyslím že vláčení je jen o pstruzích na říčkách, tak jsou ty delší pruty k nezaplacení to ovšem neznamená že když chci protáhnout skály a křoví podel břehů že sebou nemám jemnej krátkej prut na okouny, jenže s tím bych horko těžko bezpečně a daleko nahodil těžší nástrahy na větší vzdálenost, což je často nutnost na vranově, mlýnech nebo i na rozkoši
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:09 ® dam reakce na …
-
troutkiller> ale je spousta lidí, kterým to neva, takže bych to neřešil. Venku je tak krásně, že už bych to tak klidně nechal, škoda, že je tolik vody, asi bych smočil mouchy
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:05 ® troutkiller reakce na …
-
dam> Uplně vidim jak se s 3 metrem prodírám v houští kolem Blanice
reagovat))3 metrem bych chytal z jednoho břehu zajíce na tom druhém
)
- Neděle 16. ledna 2011 ve 13:05 ® lobotomie reakce na …
-
dam> illexy jsou dobré pruty, ale je na nich abych tak řekl plno serepetiček pro mě zbytečných… i já kdysi zaplatil podobné i větší částky za přívlačové pruty, jenže to byli jednodílné speciály (taky ze států) a přestože to byli opravdu dobré pruty, tak dnes už bych je nekoupil
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:03 ® troutkiller reakce na …
-
lobotomie> Nikdy sem nenapsal že na Pstruhy potřebuju klacek za desítku
reagovatMuj nej pstruhovej proutek je Jaxon Parseus 1–9g za cca 900 peněz.
- Neděle 16. ledna 2011 ve 13:02 ® dam reakce na …
-
troutkiller> trojka je tak k fazolím
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 ve 13:00 ® troutkiller reakce na …
-
dam> Zdar trenére
reagovatJá mám taky pár pěknejch kousku ve zbírce
Ale na Puntíky a Duhoně mám pruty od 1.80 do max 2.40m,nemám pocit že mi na Pstruhy chybí klacek 3m dlouhej
Tak dlouhej klacek nepoužívám ani na Fousáče!
- Neděle 16. ledna 2011 ve 12:57 ® lobotomie reakce na …
-
troutkiller> ale já nic nesháním, mám 14 vláčáků na všechny možné i nemožné situace
reagovatnekupoval jsem je podle zvučného jména ani ceny, ale podle toho co v nich opravdu je =)
- Neděle 16. ledna 2011 ve 12:55 ® dam reakce na …
-
troutkiller> není to vždy o ceně, ale ty jsi snob, to se ví
reagovatjá si však nemyslím, že prut za 8 litrů je snobárna. Pár prutů jsem taky viděl a například ten Illex je velice povedený proutek. Když ještě tady nebyl norstream, tak jsem si objednával pruty z Kanady, to byla raketa, ale dodnes nelituju a beru jejich cenu jako vyváženou s vlastnostmi a kvalitou prutu. Prostě podle mě dražší prut není jen z důvodů značky, ale hlavně kvůli jiné technologii a i určité jedinečnosti, ktero prut za litr prostě nikdy mít nebude
- Neděle 16. ledna 2011 ve 12:51 ® dam reakce na …
-
osprey> já už jsem z těch dlouhých prutů asi vypadl. Nicméně si myslím, že správný pstruhový prut by měl být kratší, protože tak daleko lépe vystihne pstruha samotného a prostředí, ve kterém žije. Dlouhé pruty už podle mě nemají ani tu manévrovatelnost a tu správnou akci. Ještě bych je bral na větší jezero, ale na řeku to prostě není ono. Tím vším jsem dávno prošel a vím s čím se lépe ovládá nástraha a zdolává fiška…dlouhým prutem určitě ne
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 11:37 ® troutkiller reakce na …
-
lobotomie> Zdar lovče
reagovatJá osobně myslím že prut kolem 3m do 2000kč nebude žádnej zázrak
Mám na velkou vodu Daiwu Infinity-Q 2.70m do 18g a je to tak akorát,neni to žvejka krásně to z ní lítá ale cena v roce 2009 cca 4000korun.Za ty peníze co chceš to bude prut jak hadice kterym na dálku blbě zasekneš a šnuru na pstruhy nemužeš použít
- Neděle 16. ledna 2011 ve 3:24 ® lobotomie reakce na …
-
osprey> no tak v tom mám právě toho corteze seatrout, ale jsou tam parádní diaflexy, ty ale nemají dělenou rukojeť – spin 10–40 2,85m nebo classic 10–40 2,7m nebo classic 10–50 3m – každej z nich je trochu jinej, ale ani já nemůžu mít bohužel všechno =)
co to znamená dlouhé? taky mám rád 3m pruty nebo i delší, jenže někde spíš potřebuješ přesnost a té já snadněji dosáhnu z 2,4m prutem
reagovat - Neděle 16. ledna 2011 v 0:19 ® osprey reakce na …
-
lobotomie> Vypadají hezky, ale nic takového doma nemám. Jak jsem psal, moje lehké pruty jsou divné. Například jsou dlouhé. Je to dané mimo jiné tím, že v lehké kategorii preferuju nástrahy s jednoháčkem, hlavně různé gumy. Vzdal jsem vyplétání trojháčků ze žaber okounků 15+ Teď když jezdím autem, jsem dorazil i na vody, kde se dá na UL zachytat i zajímavější sortiment ryb, takže možná na nějaký nový prut dojde, ale má to čas.
Pokud jde o ty těžší gramáže, tak jsem poslední dobou (řádově 2 – 3 roky) řešil do 40 g, do 80 g a do 120 g. Už mám skoro vyřešeno.
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 23:25 ® lobotomie
-
osprey> přijde na to co myslíš těžší gramáží…? to je pro mě třeba 10–40 a pro jiného 20–80 osobně mám třeba corteze seatrout a chodím s ním na sumíky že jo =)
ještě k těm UL – mrkni se na první tři pruty (ILLEX), osobně bych si je nekoupil, ale jsou lidi co je chtějí, protože na ně mají =) …je to už spíš taková snobárna http://www.prorybareni.cz/…rie/privlac/
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 23:06 ® dam reakce na …
-
osprey> neboj se a napiš, mě by to třeba zajímalo, třeba taky zavzpomínám…já začínal s teleskopíkem od Cormoranu…chudák už nežije, ale kecám začínal jsem s malým bambusáčkem od dědy…jak ho najdu, tak mi bude asi hodně smutno
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 22:36 ® osprey reakce na …
-
lobotomie> Díky za reakci. Cortéze jsem v ruce měl, ale už nevím kterého, pamatuju si, že to byla chvějivka. Za tu cenu se mi docela líbil, ale pruty na malé ryby už mám. Jsou staré a napsat to tady, dost lidí by se divilo. Ale jsem s nimi v jádru spokojen a spíš špekuluju nad pruty větších gramáží, protože tam se odhází spousta hodin, často bez záběru a ten klacek je prostě těžší, takže je to už znát.
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 14:56 ® FISHERBOY reakce na …
-
lobotomie> nenech se odradit , já jsem velice vděčnej že mi s výběrem pomůže někdo, kdo se v problematice orientuje. Sám o tom vím skoro prd, takže oceňuju, když je někdo ochotnej poradit.
reagovat - Sobota 15. ledna 2011 ve 3:39 ® lobotomie
-
osprey> první verze této odopovědi byla prostá argumentů, ale o nich i dalších věcech…
sebelépe míněná rada stejně nepomáhá a kdo tě nezná nebo si tě nevybaví z rybářských časopisů, na ni stejně nedá a udělá nějakou koninu. Každý víkend musím dokazovat na různých závodech a akcích že jsem hoden důvěry =D a že za úspěchem nestojí jen štěstí nebo náhoda, že je spíš smůla nebo náhoda když prostě vyhořím 1–2× do roka jako papírovej drak, taky mě to tam vpravdě baví víc, než takhle virtuálně…
pro mě je v dané cenové relaci (do 1500) a kategorii jasnou jedničkou cortez light perch 2,4m nebo případně cortez perch 2,4m (robinson) a rozhodně to není dáno jen tím že je prodávám, protože prodávám a mohu prodávat řadu jiných prutů včetně zmiňované daiwy
reagovat…fisherboy je kluk z chrudimi a ke mě na krám to má opravdu kousek, nábidl jsem mu sice diplomata, ale až by si pro něj přišel, tak bych mu strčil do ruky i corteze a jiné pruty a přiznám se, že bych se ho spíš snažil natlačit do toho corteze, který je o něco dražší než ten diplomat, protože vím jak bude spokojený a pro mě jsou spokojení zákazníci prostě hodně důležití… vlastně je to pro mě pracovně to nejdůležitější. často si zákazník chce vynutit hloupý a nevhodný prut a já mu ho dneska raději neprodám a přijdu o toho zákazníka, protože to nadělá méně škody, než kdybych mu vyhověl – ten člověk časem zjistí, že ten prut (nebo cokoliv jiného) je špatný a bude myslet na toho kdo mu ho prodal, nikoliv na to jak si ho sám vynutil =)
- Sobota 15. ledna 2011 v 0:42 ® osprey reakce na …
-
lobotomie> V žádném případě, jen diskutuj. Já nejsem vysazený na některou značku a vůbec mi nevadí, když mi někdo oponuje. Naopak.
Konec konců není mým cílem dřepět na chytej sám a trpět tu samomluvou. Takže směle do toho. Pokud mě umlátíš argumenty, věř, že se neurazím a ty u mě můžeš jen stoupnout v ceně.
Jinak mě váha prutu v jistých rozumných mezích tolik nevadí – pokud je slušně vyvážený a sedí v ruce.
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 21:54 ® lobotomie reakce na …
-
osprey> jinak… akce prutu nemusí být vysloveně špatná to vůbec ne, ale životnost a trvanlivost žádoucího „pnutí“ je omezená, navíc k dosažení dobré akce z takovým prutem je toho materiálu potřeba skutečně hodně v mnoha vrstvách a váha je pro mě osobně dost podstatná při výběru prutu na vláčku
series one – to stejné, také nepatří mezi mé favority
nicméně jsou lidé kteří si to chtějí ochotně koupit a sám jsem jich prodal dost a můj kolega a společník je sám má, ovšem i on uznává že rozdíl mezi jeho a mými pruty je markantní… nejednou mě při procházení Orlice ukecával abychom si pruty na chvilku vyměnili a pokaždé vidím stejný nevěřícný výraz, když po 3–4 hodinách pustí svůj skeletor a vezme si mého diaflexe =D …mimochodem i on jakožto bezvýhradný zastánce berkley na vánoce koupil dva cortezy a jednoho diaflexe
Hele mě je v podstatě šumák kdo si co koupí… propříště se raději vyvaruji jakýchkoliv rad nebo doporučení – slibuji =)
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 21:49 ® trembel
-
Ja mam tento a je celkom fajn. http://www.norstream.cz/item.php?… (UL-90-ULF)
reagovat - Pátek 14. ledna 2011 ve 21:28 ® osprey
-
lobotomie> IM7 je i Series One a ten bych klidně bral i dnes. To je právě otázka toho zpracování.
Jinak očky SiC si nejsem jist. Skutečná Fuji SiC jsou ukrutně drahá (kamarád staví pruty a kupuje je). Když jsem měl Excelera do 25 g, tak ten měl očka z oxidu titanu (titaniumoxide).
Poslední dobou mám pocit, že za SiC se vydává kdeco. I materiál Fuji Alconite vydávaly některé firmy za formu SiC.
Takové Shimano ohledně oček moc nelže a má SiCčka až na dost vysokých řadách prutů. Ještě Speedmastery mají Alconite.
reagovat